10 Kasım, bir milletin kalbinde aynı anda hem özlemin hem gururun yankılandığı gündür. O sabah sirenler çaldığında, zaman durur ama yürekler hep aynı ritimde atar. Çünkü o, sadece bir lider değil, bir ulusun yeniden doğuşuydu. Her nefeste onun izini taşır, her adımda onun ışığında yürürüz. Peki senin için 10 Kasım, bir kaybın sessizliği mi yoksa bir önderin sonsuz varlığı mı?
10 Kasım, hüzünle gururun aynı anda hissedildiği bir gün. Peki senin için Atatürk’ü anmak ne ifade ediyor?
Atamın eseri en mutlu olduğu anılar ben ona bakıyorum mücadeleleri umudunu kaybetmeyişi optimist bakışı o ruh ölümsüzdür. Alinin donundan gelmiştir. Atamın mücadelesi bizi onurlandırmıştır Türkün ölümü düğündür.
Onun da dediği gibi "Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir". Anlayabilsek böyle olur muyduk yalnız orası şüpheli
10 Kasım’ın benim için anlamı, geçmişte kaybettiğimiz bir lideri hüzünle anar gibi görünse de aslında onun fikirlerini ve değerlerini her an yaşatabilmenin gururudur. Atatürk, sadece bir lider değil, geleceği şekillendiren bir yol göstericiydi. Bu yüzden sirenler çaldığında hissettiğim ağırlık, onun bıraktığı izlere duyduğum minnetle birleşiyor. Sen de hislerini paylaşmak ister misin?