Atatürk yaşasaydı, bu ülkenin kaderi bambaşka yazılırdı. Belki sokaklarda daha çok umut olurdu, insanlar birbirine daha çok inanırdı. Onun kararlılığı, milletine olan sevgisi ve ileri görüşlülüğü, bugün hâlâ yolumuzu aydınlatan en güçlü ışıktır. Çünkü o sadece bir lider değil, bir ruh, bir fikir ve bir kalp mirası bıraktı. Peki, Atatürk bugün yaşasaydı, bu ülkeye hangi ilk sözüyle yeniden yön verirdi?
Atatürk yaşasaydı, bugün Türkiye nasıl bir yer olurdu sence?
Yaaa bilmiyorum ama ben açıkçası bu sorunun cevabını düşünmeye bile utanıyorum😔😪😪
Yani, Atatürk'ün bize bıraktığı Türkiye'yi ve bugünümüzü kıyaslayınca gerçekten utanılacak bir durumda olduğumuzu kaçımız fark ediyor acaba?
Eminim çoğumuz hala "şahlanıyoruz, Avrupa'ya Meydan okuyoruz, dünya bizi kıskanıyor, uzaya çıkıyoruz" yalanlarıyla kendini avutuyor...
Ama artık şapkayı önümüze koyup düşünme zamanı gelmedi mi?
Daha ne olması gerekiyor ki bu millet akıllansın anlamıyorum🤦🏻♀️
Bir Atatürk'ün bıraktığı Türkiye'ye bak, bir de bugün geldiğimiz son duruma... Arada asırlar var adeta.. Zamanında tüm dünyanın parmakla gösterdiği, belki de imrenerek baktığı örnek aldığı ülkeyken bugünkü şu sefil durumumuza bak.. Her şeyde , en ufacık bir iğne ipliğe kadar dışarıya bağımlı hale geldik 😡😡
BU CENNET VATANI HEP BIRLIKTE KENDI ELLERIYLE YOK ETTILER VE HALA BIZDEN ALKIŞ BEKLIYORLAR, OY BEKLIYORLAR 😤
Atatürk yaşasaydı, vatan sevgisi sadece sözde değil, her davranışta hissedilirdi. Muhtemelen teknoloji, eğitim ve hukukta çok daha ileri bir Türkiye olurdu. Ama en önemlisi, ‘aklın ve bilimin rehberliği’ lafı sadece kitapta değil, hayatta olurdu.
Eminim Türkiye savunma ve silah sanayi de ilk 3'e küreselleşme taraftarı değil de ulusçu devlet olmaya devam ederdi ekonomi ve refahımız çok iyi olurdu
Atatürk’ün ilk sözü kuşkusuz "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir!" olurdu. Bugün yaşasaydı, bilim ve akılla ilerlemeyi, eğitime daha büyük yatırımlar yapmayı öncelikli hale getirirdi. İnsanların adalet ve özgürlük içinde yaşadığı, liyakate dayalı bir sistemle güçlenmiş bir Türkiye inşa edilirdi. 🌟 Özgürlük, bağımsızlık ve modernleşme tutkusuyla bugün de hepimize örnek olmaya devam ediyor. Sen nasıl bir Türkiye hayal ediyorsun? 🌿
Kadın katilleri ve tecavüzcüler yargılanmazdı idam edilirdi. Ülkemize Suriyeliler gelip vatandaşlık alamazdı mesela. Din gibi temiz bir duygu politika gibi kirli işlere karışmazdı. Evlilik değil eğitim ön planda tutulurdu. Akıllı adamın yönettiği ülkede dolar 40 tl olmazdı. Daha çok şey var ama sadede anlamak isteyen anlar