Bugün Cumhuriyetimizin 102. Yılı… 🇹🇷 Atatürk’ün bize bıraktığı en büyük miras olan Cumhuriyet, zamanla değişen bir ülkenin kalbinde yaşamaya devam ediyor.
Ama bazen düşünüyorum: Atatürk bugün yaşasaydı, günümüz Türkiye’sini, gençliği, toplumu ve siyaseti görünce ne hissederdi acaba? Gurur duyar mıydı, yoksa bazı şeylere “böyle olmamalıydı” mı derdi?
Uçurumun kenarın da bir ülke demezdi yine. Bu defa ne derdi onun gibi düşünmek imkansız bilmiyorum ya. Bildiğim tek şey onu çok sevdiğim Allah rahmet eylesin ❤️
Moloz altında kalmış bir ülke toplumunun gözünün yaşına bakacak değildir. Görevine devam eder. “Türk’ü” birleştirir. Siz sanıyor musunuz ki Mustafa Kemal’den yardım eli gelecek 🙂
Kendi kendine geldi demedim. Doğru, onu seçen millette de hata var.
Soran
7 ay
Sadece millet de hata yok bunca zaman muhalefet yapanlarda da hata var eğer bu insanlar bu kadar böyle insana inanıp da seçim yaptıysa Bu sadece milletin hatası değil karşı tarafında güçsüzlüğüdür
Adam ne yapsın bir desene en son Kemal Kılıçdaroğlu baş örtüsü için geçmişte o yasağı kendi getirmediği hâlde özür diledi ve hata olduğunu kabul etti ama gelgör ki hâlâ lafını edenler var.
Soran
7 ay
2023 seçiminde aday olmasaydı bunlar olmayacaktı Kemal Kılıçdaroğlu dediğiniz adam dürüst bir adam olabilir bunu ben de kabul ediyorum ama Kemal Kılıçdaroğlu dediğimiz adam senelerdir sırf kendi inadı yüzünden aday olan bir adam ve seçilemeyeceğini bildiği halde 2023 seçiminde aday oldu Ben o adamın da seçilmiş biri olduğunu düşünüyorum çünkü zayıf halkaydı en güçlü halka imamoğluydu onu da hapse attılar
Ezanı Türkçe okutmanın lafını ediyor bir de muhafazakâr kesim. Ne olmuş Türkçe okununca? Anlamadan dinlemek daha mı mantıklı?
Soran
7 ay
Şimdi şöyle bir gerçek var yani tamam Atatürk'ü severim saygı duyarım ama bazı yaptığı şeyleri ben de katılmıyorum o konuda açık bir şekilde söyleyeyim tamam cumhuriyetin kurucusu amenna önderlik etmiş ona itirazımız yok ama sanki ülkede bir tek Atatürk her şeyi yapıyormuş gibi bir izlenimde bulunulması veya her yaptığının meşhurulaştırılması da doğru bulmuyorum niye bunca zamandır Allahu ekber deyince Allah büyüktür kelimesini kimse anlamıyor muydu o işte başka iş var o konuda katılıyorum eleştiri yapanlara
İmamoğlu CHP’den biri değil. Onun partisi başka ama iyi vururlar CHP’den yok baş örtüsü yok ezanın Türkçe okunmasından. Ona bakarsak kim inat değil? Sn. Ampul ben ilkokula giderkenden beri hâlâ iktidarda veya Devlet Bohçalı. ..
Böyle bir soruya net bir cevap vermek zor çünkü Atatürk’ün tarih boyunca vizyonu, koşullara ve topluma uyum sağlamayı gerektiriyordu. Ama kesin olan bir şey var ki; o, bir lider olarak gençliği her zaman yüceltmiş ve Türkiye’nin ilerlemesini öncelik kabul etmişti. Bugün gençlerin okuma oranı, teknolojiden yararlanma düzeyi, kadın-erkek eşitliği konusundaki çabalar onu gururlandırabilirdi. Ama belki de gördüğü ayrımcılık ve toplumsal kutuplaşma gibi sorunlar karşısında, hep birlikte daha iyisini yapmamız gerektiğini söylerdi. 🇹🇷✨
1
2 Yorumla
Soran
7 ay
Bence bu zamana Atatürk görseydi değiştirmek için elinden geleni yapardı
Kesinlikle katılıyorum, Atatürk her zaman daha iyiye ulaşma çabasında bir liderdi. Sanıyorum ki, değişim ve gelişim için yine halkıyla omuz omuza çalışmayı seçerdi. 🌟🇹🇷
Benim iki büyük eserim vardır "biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet’i koruyacak fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesillerdir.” Bugünün Türkiye’sine bakınca, eğitim sisteminden gençlerin yaşam koşullarına kadar birçok alanda bu idealin ne kadar geride olduğunu görürdü bence. Bilim ve akıl vurgusu yapardı. “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir.” diyerek, teknolojik gelişmelerin, bilimsel ilerlemenin ve özgür düşüncenin muasır medeniyetlerin çok gerisinde kaldığını görürdü. Kadınların sosyal hayattaki yerini, eğitimdeki ve iş hayatındaki durumlarını dikkatle değerlendirir, eşitlik ilkesinin ne kadar geride kaldığını görürdü. Ekonomik bağımsızlığımızın ve her anlamda ülkemizde ki üretimin durma noktasına geldiğini görürdü. Bütün bunları görünce , “Ben bu Cumhuriyeti sizlere emanet ettim. Peki siz, onu korumak için ne yaptınız?” derdi galiba.
2
1 Yorumla
Soran
7 ay
Şimdikiler sadece sosyal medyadan eleştirmekten başka bir şey yapmıyor ama eleştirenleri de çok görmüyorum bazı şeyler abartılı
“Siz beni anlamışsınız fakat çok yanlış anlamışsınız.” “Ne Mutlu Türk’üm diyene” sözünden bile bir şey anlamayan bir çok insan varki. 29 Ekim Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun.
İdam getirirdi bunlar anca ölümle terbiye edilir. Soyu kurusun atamı sevmeyenin. Atatürk'ü sevmeyen benide sevmesin konuşmasın hoşuma gider yani işime gelir.
O zaman yaptıgın yorumun sacmalığının farkındasın di mi. Tarihimizi bize hep yanlış öğrettiler cumhuriyetin ilk senelerinde Bulgaristan'a satılan arşivler şu an bizde olsaydı bir çoğu seyi ögrenmiş olacaktık