israil ancak güçten anlar, ve o güç bizde var!
Filistin'de yapılan zulümde gerçekten çaresiz miyiz, yoksa çare biz miyiz?
israil ancak güçten anlar, ve o güç bizde var!
Herkes çaresiz olduğumuzu söyler, özellikle muhafazakâr kesim, ben inanmıyorum buna, sadece insanları pasif hâlde bırakmak için uydurulan bir yalandan ibaret olduğunu düşünüyorum.
Erbakan hocaya sormuşlar, hocam neden siyasetle uğraşıyorsun, git Kur'an oku, ilimle meşgul ol.
Cevap vermiş, Kur'an-ı okuduğumda bana kalk cihad et, devleti yönet diye emrediyor.
Bizler de gerçekten kolaya kaçmak için Allah'ın bize vermiş olduğu irade ve imkanları bir kenara bırakıp, kolaya kaçarak sadece dua ediyoruz Filistin için. Bu hem kendini , hem de haşa Allah'ı aldatmak değil midir?
Seyyid Kutub’un çok güzel bir sözü var: “Şeytanın atıyla cennete gidilmez.”
Önce yönetiminizi düzeltin; o topraklara gidip laikliğinizi simgeleyen bayrağınızı mı asacaksınız?
Kendi devletiniz İslam olmadan hiçbir mazluma yardım edemezsiniz,
çünkü başta kendi devletiniz bunu engelleyip destekliyor.
Evet katılıyorum , dediğiniz sorunu bu ülkeye ve coğrafyaya bela edilmesinin sebebi de tam olarak israilin kurulması ve hayatta kalabilmesi içindir, eğer bu kanser hücresini yok edersek, sonraki ilk iş ülkemizdeki kanserli hücreleri yok etmek olur
Bu ülkenin küfür yonetemiyle Gazze'ye gidebileceğinizi düşünmeniz... Ne diyeyim
Evet yönetimde sorun var bunu inkâr etmiyorum, bununla ilgili uzun uzun da fikir alışverişinde bulunabilirim ama bu yönetimle de Gazze'ye gidilebileceğini de biliyorum, şu an çok acil yapılması gereken şey israilin ortadan kaldırilmasidir.
Bu yönetim neden gitsin Gazze'ye?
Veya hadiste Gazze'yi alacak olan ordunun müslüman ordu okuduğunu okumadınız mı?
Yönetim israili desteklese de ordu Müslüman Elhamdülillah. Ve bu millet istese bu ordu girer oraya.
Kemalist dolu olan, malum heykelin önünde saygı duruşu yapan ordunuza müslüman hükmü veriyorsanız diyecek başka birşeyim yok
Açıkta konuşulmayacak birçok şey var. sadece şunu söyleyeyim biz Müslümaniz Elhamdülillah ama laiklik ilkesini kabul eden ülkede yaşıyoruz, bu bizim Müslüman olmadığımız anlamına gelmez
Gizli olmaktan çıkabilir misiniz
Neden?
Hislerim beni kolay kolay yaniltmaz.
Ne hissinden bahsediyorun
Bilmem, gizliden çıkabilir misiniz.
Gerek yok
İyi öyle olsun 😊
Hayır çaresiz değiliz o televizyonda çık bas bas bağıran siyasetçiler bile iki yüzlü hepsi kameralara oynuyor ama perde arkasında hepsi İsrail'in çanağını yalıyor
Senin gibi düşünen insanları görmek umut verici. Filistin meselesi hem insani hem de politik bir sorun. Dua etmek elbette önemli, manevi destek sağlıyor ama tek başına yeterli değil. Bizim bireysel ve toplumsal olarak yapabileceğimiz birçok şey var. Sesimizi duyurmak, bilinçli bir şekilde tüketim yapmak, farkındalık yaratmak ve özellikle savunmasız toplulukların yanında olmak, gerçek bir değişim yaratabilir. İnsanları harekete geçirecek projelere destek olmak ya da organize olmak da bir çözüm. Sen bu konuda ne düşünüyorsun, başka neler yapabiliriz? 💭
Cevap
3Cevap
Çaresiz değiliz siyasetçiler aşağılık israil uşağı.
Onun yerine Allah herkesin huzurla yaşayacağı bir evren yaratamaz mı yani herkesin birbirini kesmesi gerek hmmm
Herkes başkasından bekliyor
Kendimize hayrımız yok
ABD gölgesinden çıkmadıkça zor.
israil filistin savaşı bitmedi mi
Savaş bitmedi, savaş 2 şekilde bitebilir ya büyük israil kurulacak ya da yok olacak،baska türlü bu siyonistler rahat durmaz
haberlerde gazzede ezan okundu diyordu
Gazze'de Ezan hiç susmadı ki
Çare bulabilmek önemli
çare sizseniz ne yapacaksınız mesela?
Ne zulmü
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?