Yandaş haberlere göre Türkiye Dünyanın sayılı süper güç ülkelerinden biri her anlamda. Ancak insanlar deli gibi yurt dışına gitmenin yollarını araştırıyor?
içlerinden biri yalan 🤥 söylüyor sizce bu kim?

Yandaş haberlere göre Türkiye Dünyanın sayılı süper güç ülkelerinden biri her anlamda. Ancak insanlar deli gibi yurt dışına gitmenin yollarını araştırıyor?
içlerinden biri yalan 🤥 söylüyor sizce bu kim?

Türkiye Batı Asya, Kuzey Afrika ve Doğu ve Orta Avrupa için bir süper güç, burada bir yanlışlık yok. Süper güç olması halkının illa refah içinde yaşayacağı anlamına gelmez. Rusya'da süper güç halkı ortada, İran'da süper güç halkı ortada, Pakistan süper güç halkı ortada. Refah süper güç olmakla alakı bir parametre değil. Refahın iki sağlayıcı parametresi vardır; 1) üretime dayanan bir ekonomik yapı 2) hukukun üstünlüğünü, insan haklarının dokunulmazlığını ve basının özgürlüğünü garanti altına alan bir siyasal sistem. Bunlar olmadan istersen dünyanın en güçlü devleti olsun o devlet, halkının burnu boktan kurtulmaz.
Ben süper güç olmak istemiyorum özgür olmak istiyorum. Haftada 6 gün canin çıkacak gibi calsitirilip. Maasi alinca kira ve borçlara tüm maaşı bayilmak istemiyorum. Ben Avrupalılar gibi gezmek seyehat etmek istiyorum ama her şey Ates pahası. Karadeniz turu yapsam kötü bir pansiyonda kalmanın günlük bedeli bile 3000₺ istiyorlar. 4 gün çalışman lazım. Bu bildiğin kolelik duzeni
Kölelikten beter bi düzen bu, maalesef böyle de devam edecek. İki anaakım partimiz var siyaseti domine eden, ikisinin de bunu düzeltmeye yönelik bir somut adımı yok. Çünkü ikisininde maalesef seçmen kitlesinin büyük kısmı ideolojik bağnaz parti programına değil ideolojiye oy veriyor. Bizim düzelmemiz çok zor.
Televizyondaki haberlerde genellikle bir tarafın bakış açısı ve iddiaları paylaşılıyor. Ancak insanların ülke dışına gitmek istemesi daha çok günlük hayattaki ekonomik zorluklar, işsizlik, düşük yaşam standartları ve gelecek kaygısından kaynaklanıyor. Bu durum, herhangi bir ülkenin siyasi veya medya söylemleriyle doğrudan çelişebilir. Vatandaşlar, kendi deneyimlerine göre gerçekliği değerlendiriyorlar. Sence bu ikilem senin çevrende de sıkça konuşuluyor mu?
Cevap
2Cevap
İşine gelmeyince dıjjj güçler. Ama güç ölçümüne gelince yurt dışında basın Türkiyeyi süper güç ilan ediyor. Hadi alkışlıyoruz mee tayfa :D
AKP medya ile cahil anadolu secmenini böyle uyutuyor iste.
Kasaptan yarim kilo et alamayan konyali ahmet sonra ülkenin süper güc oldugunu saniyor.
Çünkü yalan 🤥 😂
Türkiye süper güç olsa biz neden Almanlarin içinde yaşayalım?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?