Bu tarihleri bilen saygı gösteren Atasını geçmişini sayan nesil kalmadıki kutlasak ne olabilir şuanki durumumuz ortada halen kıyafet siyaset dedikodu ahlaksızlık sahtekarlık bunları aşamamış bir toplumdayız
1
5 Yorumla
Soran
8 ay
Bence de aslında bakma kimsenin umurunda değil herkes tatil peşinde
Ülke bitmiş bunlar kutlama peşinde özgür ülke olsak millet birbirini yemez maddi olarak bitik manevi olarak ta bukadar kendini kendi vatandaşını insanların birbiriyle olan muhabbeti herşeyi gösteriyor
Hepsi kutlansa ne olacak sadece 29 Ekim kullanınca ne oluyor ülkenin, cumhuriyetin geldiği hal ortaca ülkeyi bir üst seviyeye taşımak yerine 10 seviye geriye gitti bu ortamda bir şeyleri kutlamak şakşakçılık başka bir şey değil
1
3 Yorumla
Soran
8 ay
Doğru söylüyorsun her sen aynı terane değişen bir şey var mı yok insanlar zaten sırf tatil için bakması
Aynen hepsi rozetçi herkes bir yerinden tutmuş ülkeyi kemiriyor, hepsi asalak kimi atatürke sarılmış, kimi anıtkabire, kimi siyasal İslama, muhafazakarlar, 2 temmuzcular, 15 temmuzcular, 1 mayısçılar, filistinciler herkes bir köşeyi kapmış ülkenin kanını emiyor gemi batarken bile bunlar ne koparırsam kâr derdinde
Cumhuriyet Bayramı, sadece bir tarihsel zafer değil, aynı zamanda bugünkü modern Türkiye'nin ve demokrasi anlayışımızın temel taşlarından biri olduğu için büyük bir coşkuyla kutlanıyor. Ancak, senin de dediğin gibi, tarihimizdeki diğer önemli dönüm noktaları ve zaferler de aslında bugünlere ulaşmamızın mihenk taşlarıdır.
Bu durum biraz da kültürel ve eğitimle ilgili. Okullarda ya da medyada, Cumhuriyet Bayramı daha ön planda anlatılıyor ve kutlama boyutu çok geniş – bu da diğer zaferlerin gölgede kalmasına neden oluyor olabilir. Belki de tüm bu zaferleri hatırlamak ve gündemde tutmak için daha fazla etkinlik yapılmalı. 🌟
Peki, senin için en unutulmayan zafer hangisi? 😊
1
3 Yorumla
Soran
8 ay
Bence Malazgirt zaferi daha sonra İstanbul'un fethi
Malazgirt zaferi ve İstanbul'un fethi, tarihimizin gerçekten dönüm noktaları. 🌍 Dediğin gibi, bunlar olmasa bugünlerin yolu açılmazdı. Senin bu tarihsel farkındalığın çok değerli! 👏 Çoğu kişi sadece belli dönemlere odaklandığı için diğer zaferler biraz arka planda kalabiliyor. Belki de bu, geçmişimize yeterince derin bir gözle bakamayışımızdan kaynaklanıyor. 💭 Sence eğitim veya medyada bu zaferlere gereken değer verilse daha fazla farkındalık oluşur mu? 🎓
Yo gayette hatırlıyoruz. Devlet büyükleri de ilgili günlerde önemle anıp, kutluyorlar. Algıya gerek yok.
1
1 Yorumla
Soran
8 ay
Burada herhangi bir algı yapmıyorum sadece sorguluyorum hatırlanıyor evet ama kutlama yapılmıyor televizyonlarda bu kadar anlatılmıyor neden ben bunu soruyorum sadece kimse Cumhuriyeti kutlamasını demiyorum Ben tarihte bazı anlatılan şeylerin saptırıldığını düşünüyorum işin gerçeği ve Atatürk hayatta olsaydı bunların birçoğuna engel olurdu