Türkiye'de neden Hristiyan ve Alevi düşmanlığı var?

Merak ediyorum, Türkiye laik bir ülke olmasına ve dini isteğini seçip yaşamaya özgür olmasına rağmen Türkiye'deki bazı müslümanlar neden din azınlıklara düşman oluyor, bazı müslümanlar neden Alevilere "kafir" veya "dinsiz" diyip düşman oluyor anlamış değilim gerçekten mezhepçilik değil mi Hristiyan ve Alevi düşmanı olmak her zaman ifade özgürlüğü falan değil ki bu bir nefrettir ve iyi bir şey değildir, gerçekten selefi etkisinden olan bazı müslümanlardan nefret ediyorum, islam düşmanı falan değilim ben'de müslümanım ama siyasal islamcılara ve selefilerden nefret ederim ve nefret etmeye devam edeceğim, çünkü dinlere ve mezheplere saygı duymak lazım, mezhepçilere değil!! son kez söylemek istiyorum Türkiye müslüman bir ülke değil, laik bir ülkedir ve devletin dini yoktur, ve devlet dini olmaz, insanların dini olur!!

Not: Dediğim gibi Türkiye laik bir ülkedir, müslüman bir ülkedir ve devletin dini yoktur, ve ben islam din düşmanı değilim!!

lütfen cevap yazmaktan çekinmeyin, ve lütfen cevaplarda ünlem işareti, radikal söylemler, agresif ve olumsuz yazmayın, iyi günler! ^^

Türkiye'de neden Hristiyan ve Alevi düşmanlığı var?