Rahmetli babamın adına 4 yıl önceki olan borcu önüne çıkartıyorlar ve abartısız 2 aydır hergun hafta sonları hariç yoruluyorlar galiba tehdit mesajları atıyorlar. E devlette evet böyle bir dosya gözüküyor ancak ne yapacam bilmiyorum bu durumda

Rahmetli babamın adına 4 yıl önceki olan borcu önüne çıkartıyorlar ve abartısız 2 aydır hergun hafta sonları hariç yoruluyorlar galiba tehdit mesajları atıyorlar. E devlette evet böyle bir dosya gözüküyor ancak ne yapacam bilmiyorum bu durumda
Cevap
2Cevap
Dolandırıcılık taktiği de olabilir.
Gerçekten öyle bir icra dosyası var mı e devletten kontrol et. Sana attığı mesajda 2025/544922 nolu icra dosyası diyor. var mı gerçekten böyle bir dosya önce bak.
Evet var ama şöyle bir durum da var. İcra dosyası adı altında değil Merkezi takip sistemi adı altında var
Doğruymuş herhalde , abone numarasını falan bilmiyorum. Arıyorum acmiyolar. Bide anlamadığım nokta neden 4 yıl beklediler de şimdi çıkartıyorlar
Merkezi takip sistemi nedir? Yukarıda bayanın d3diği gibi icra dosyanız belli ise icra sorgulamadan önünüze gelir. Ya da Böyle bir borcunuz olduğuna eminseniz borc olabilir lakin icraya koyulmamış olabilir. Korkutmak maksatlı hani. Ama icra dosyası dediğine göre koyulmuş ama sorguda çıkmıyor ise bence itibar etmeyin. Bu tür dolandırıcılar çok türedi.
@Heavenman icra dosyası sorgulamasında merkezi takip sistemi adı altında geçiyor sadece. Ne nereye yayiracagim belli ne abone numarası belli sadece orada bir miktar gözüküyor. İcra dairrisini arasam bile kaçıncı icra dairesi diyorlar. Ama merkezi takip sistemi yazıyor sadece
Cok üzgünüm ama icrada gelir mesajda atar 3dakikada birde ararlar bizzat başıma geldiginden biliyorum reddi miras yapmadiysan borctanda sorumlusun avukatla bizzat görüs derim ben
Tamam da acmiyolar ki telefonu
Bu avukat hakkında kaç tane şikayet olusturmuslar, şikayet varda sadece bu avukatın şikayetleri var
daha neler yapıyolar çirkef bir avukata deng gel hele
Ya bakıcaksın varsa ödeyeceksin.
Bu ayrı bir durum ama , bu şekilde hergun aralıksız tehdit mesajları atma hakkı veriyor mu onlara
Bir kere söylersin , bu 2 aydır araliksiz mi bildiriyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Bu tür mesajlar çoğu zaman insanları psikolojik olarak baskı altına almayı amaçlar ve bazı durumlarda yasal sınırı aşabilmektedir. Avukatlar, yasal borç takibi süreçlerinde iletişim kurabilirler, ancak tehdit içerikli mesajlar gönderemezler ve bu, Avukatlık Kanunu'na aykırıdır.
Mesajda belirtilen dosya bilgilerini e-Devlet üzerinden inceleyerek durumu netleştirmeni öneririm. Eğer ödeme gücün veya planın yoksa bir avukata ya da baroya başvurarak ücretsiz hukuki destek aramayı düşünebilirsin.
Mesajlar seni rahatsız ediyorsa bu mesajları sakla ve savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsin. Ayrıca borçla ilgili bir haksızlık olduğunu düşünüyorsan durumu bir avukatla değerlendirmen faydalı olabilir. Unutma, hakların var ve kimse seni illegal yollarla sıkıştıramaz!