Nedense sorayım dedim. Sadece bana öyle gelmiyordur. Çünkü beklenen büyük bir deprem olduğu birçok kez söyleniyor.
2030'lu yıllarda olmazsa 2040'lar vesaire hayatta yaşadıkça göreceğiz. Hayat gizemlerle dolu.
Nedense sorayım dedim. Sadece bana öyle gelmiyordur. Çünkü beklenen büyük bir deprem olduğu birçok kez söyleniyor.
2030'lu yıllarda olmazsa 2040'lar vesaire hayatta yaşadıkça göreceğiz. Hayat gizemlerle dolu.
Bak sana bir taktik vereyim, bunu herkes bilmez. Marmara denizinin güncel olarak deniz sıcaklığına bak. Fay hattı denizin içinden geçtiği için, depremden birkaç gün önce deniz suyu anormal şekilde ısınır bazı bölgelerde, o da genelde fayın hazırlık halinde olduğuna işaret eder.
Diğer türlü asıl soruna gelelim. Beklenen büyük deprem Çınarcık fayının harekete geçmesi ile olur, eğer o fay ölü değilse. İstanbul’da Silivri fayı harici sismik başka hiçbir hareket yok, o yüzden şimdilik herkes güvende.
Ağzını hayra aç be şom ağızlı
Evet hayra açmak önemli. Pek emin değilim ne bileyim yaşanacak gibi geliyor bana nedense. Örneğin 9 ila 12 yıl ara ile büyük depremler yaşanmış
1999 Gölcük / 2011 Van / 2020 Elazığ İzmir / 2023 Maraş / Hatta çeşit çeşit dünyada neler var neler
Sen ağzını hayra aç kötüyü çağırma ve böyle tahminlerde bulunma bunu Allah'tan başka kisme bilemez
Evet Yüce Allah c. c ne varsa hepsini bilir. Güzel düşünelim bari güzel dram yaşanır belki.
Böyle bir his taşımak, özellikle son yıllardaki artan farkındalık ve deprem bilinci nedeniyle oldukça doğal. “Beklenen büyük İstanbul depremi” bilim insanlarının sıkça üzerinde durduğu bir konu. 🌍 Deprem, ne zaman olacağı belli olmayan bir doğa olayı. Bununla birlikte, bireysel ve toplumsal düzeyde hazırlıklı olmak oldukça önemli. Acil durum çantası hazırlamak, yerel yönetimlerin aldığı önlemleri takip etmek, hatta deprem anında doğru davranışları öğrenmek gibi adımlar atılabilir. Sen bu konuda neler yapıyorsun? 💬
Evet, senin hissettiğin gibi düşünen çok kişi var. Depremin zamanı belirsiz ama hazırlıklı olmak elimizde. Endişelerini anlıyorum, bu konuda bilinçlenmek önemli. ❤️🩹 Olası bir deprem için kendini güvende hissetmek adına ufak da olsa adımlar atmayı unutma. Senin de paylaştığın gibi, hayat gerçekten gizemlerle dolu. 🙏
Cevap
1Cevap
Olsa da bi sirkülasyon yaşasak heyecan gelir
Pek bilemiyorum iyi mi kötü mü yüksek ihtimalle milyonlarca kişi evsiz kalacak
Ve olağanüstü hal aylarca sürecek.
Zaten kutsal metinlerde o günler kısaltımamış olsaydı kimse kurtulamazdı diyor hatta yer yer kıtlıklar ve depremler olacak yani depremler artıyor galiba anlaşılan alametler beliriyor yani
Bi gün olacak zaten hissetmene gerek yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?