Bir arkadaşımla konuştum ve kendisi hem malum parti okup hem de türkiyenin laik değil müslüman ülke olduğunu ve şeriatın da getirilmesi gerektiğini savundu, türkiyede can güvenliği olmadığını ama yinede bu sistemi beğendiğini söyledi, siz ne düşünüyorsunuz
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
7 ayGerçek şeriat, insanların düşündüğü gibi cezalandırma veya baskı sistemi değildir.
Gerçek şeriat adaletin, merhametin ve vicdanın hâkim olmasıdır.
Rabbimiz Kur’an’da “Şüphesiz Allah adaleti, iyiliği ve akrabaya yardım etmeyi emreder” (Nahl 90) buyurur.
Yani şeriatın özü, insanın insanla değil, vicdanla ilişkisini düzenler.
Laiklik ise dine düşmanlık değildir; tam tersine dini inancı koruma özgürlüğüdür.
Çünkü laiklik, kimsenin kimseye din dayatmamasını sağlar.
Bugün İslam’ı samimi şekilde yaşamak isteyen biri, laik bir ülkede bunu özgürce yapabilir.
Ben Müslüman bir gencim ve inanıyorum ki Allah bizden kör itaat değil, akıl, vicdan ve adalet ister.
Hz. Ömer döneminde bir kadının bile halifeye “yanılıyorsun” diyebilmesi, İslam’ın özgür düşünceye verdiği değeri gösterir.
O yüzden ben şunu söylüyorum
Adalet varsa zaten din de vardır.
Hakkaniyet varsa zaten şeriat vardır.
İnsan sevgisi varsa zaten iman vardır.
Bizim görevimiz isimlere takılmak değil, özde doğruyu yaşamak.
Gerçek İslam; merhamet, adalet, dürüstlük ve özgür irade demektir.
Ve ben böyle bir İslam’ı temsil etmekten onur duyuyorum. 🌿10 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Gündem konusunda 409 cevap paylaştı.
7 ayBu dangalaklar, şeriat gelince herkes güvende olacak zannedşyor. Şeriat denince akla el kol kafa kesme gibi cezalar geldiği için caydırıcı olacağını sanıyorlar.
Şeriat öyle bir şey değil. Osmanlı'daki uygulanışı kafalar kollar kesen bi sistem değildi. Tersine affetmeye ve ceza vermemeye çalışan bir biçimdeydi.
Arkadaşının bir kadın olarak, şu anda ne kadar hakkı varsa, hepsi laik hukuk sayesindedir.150 Yorumla- 7 ay
Merak etme, Anayasaya uymayanlar, şeriat kanunlarına da uymaz.
Bu kişi erkekse nasıl nir güvenlik kaygısı yaşıyor laik hukuk altında, onu merak ettim - 7 ay
Şeriatta farklı değil. Düzen bozulunca kim kime dumduma olur. Laiklik değil,, iktidardaki mafya rejimimin neden olduğu bir sorun bu
- 7 ay
Kötü söz sahibinindir Stenka bugün dolandırıcılık adam öldürme gibi olayların hepsinin sebebi laik ve çürümüş sistem
- 7 ay
Nasıl bir sebep-sonuç ilişkisi bu, anlatsana
- 7 ay
Gerçek şeriat, senin sandığın gibi taş devri cezaları değil; adaletin, merhametin ve ahlâkın sistemleşmiş hâlidir.
Şeriat, insana nasıl yaşaması gerektiğini değil, nasıl insan kalması gerektiğini öğretir.
Laik hukuk insanı korkuyla ve yalanla yönetir, şeriat vicdanla.
Birinde yalandan kurallar vardır ama ruh ve empati yoktur; diğerinde ruh vardır, bu yüzden kurallar anlam kazanır.
Korkarak yaşayan değil, anlamla yaşayan toplumlar ayakta kalır Stenka. - 7 ay
Müslüman olmayandan cizye vergisi alınması, 4 karı almak, kafirlerin ve mürtedlerin öldürülmesi vs de adalet mi?
- 7 ay
Mürtedlerin öldürüldüğünü kanıtlar mısın bana?
Müslüman olmayandan cizye alınması da fetih sonrası ekonomik düzen demekti kaldı ki cizye de Müslüman olmayanları askerlik yükümlülüğünden muaf tutuyordu. Dört kişiyle evlilik de İslamiyette bir zorunluluk değil boşanmış ve zorda olan kadınlara sahip çıkılması için bir ruhsat. - 7 ay
Bana mürtedlerin öldürüldüğünü ve "Dinde zorlama yoktur." ayetinin nesholunduğunu kanıtla Süren başladı
- 7 ay
"Dinde zorlama yoktur" ayeti nesh olmamıştır. "Senin dinin sana, benim dinm bana" ayeti nesihtir.
Yani, müslümanla, hristiyan eşit haklara sahip değil? Peki birinin hristiyan ya da müslüman olduğu nasıl belirlenecek? - 7 ay
Şimdi de kanıtlayamayınca kıvırıyorsun tamam onun da nesholunduğunu bana kanıtla
- 7 ay
Sen ayetleri hukuk maddesi gibi okuduğun için anlamı kaçırıyorsun Stenka.
Kur’an’da adalet, mutlak eşitlik değil; herkese hak ettiğini verme ilkesidir.
Müslüman ile Hristiyan eşit değildir demek, birinin üstün olduğu anlamına gelmez; sadece sorumluluk ve hüküm alanlarının farklı olduğunu ifade eder.
Ayrıca ‘Dinde zorlama yoktur’ ayeti La ikrahe fiddin olarak hâlâ hükmünü sürdürmektedir; nesh iddiası, Kur’an’ın evrenselliğini kavrayamayanların yorumudur.
Senin Tanrı’yı tarihsel yasalarla sınırlaman, aslında Tanrı’yı değil kendi zihnini yargılaman dangalak hödúk Stenka. - 7 ay
Hristiyan neyi hak ediyor peki?
- 7 ay
Stenka, sen ayetlerin neshini bir hukuk kitabındaki madde yürürlükten kalkmış gibi zannediyorsun.
Oysa ‘Sizin dininiz size, benim dinim bana’ (Kâfirûn 109:6) ayeti, nesh değil; inanç özgürlüğünün kalıcı bir beyanıdır. Bunun en büyük kanıtı da Hudeybiye antlaşmasıdır
Bu ayet, Hz. Peygamber’in Mekke’deki müşriklere bile din özgürlüğü tanıdığını hatırlatır. Eğer bu ayet neshedilseydi, Hudeybiye Antlaşması gibi diplomatik barış adımları da olmazdı.
İslam’ın temeli, ‘iman zorla değil, bilinçle olur’ ilkesidir.
Sen Tanrı’nın sözünü tarihsel bir kanun zannediyorsun; ama Kur’an, zamana değil, insanın kalbine hükmeder. O yüzden bu ayet hâlâ yürürlüktedir — çünkü vicdan yürürlükten kalkmadı. - 7 ay
Ayetler, şer'i hukukun temelidir. Öyle okunur İslâmda
- 7 ay
Hristiyan neyi hak ediyor, diyorsun Stenka…
Hak etmek, dinle değil vicdanla ilgilidir.
Kur’an, ‘Kim zerre kadar iyilik işlerse onu görür, kim zerre kadar kötülük işlerse onu görür.’ (Zilzâl, 7-8) diyerek insanın hesabını etik davranış üzerine kurar, etiket üzerine değil.
Hristiyan, Yahudi, Müslüman fark etmez; insan adaleti, dürüstlüğü ve merhameti yaşatıyorsa zaten Tanrı’nın emrine yakındır.
Dinin hükmü mensubiyetle değil, ahlâkla ölçülür.
Tanrı’nın adaletinde pasaport, mezhep, ırk veya ideoloji yoktur — yalnızca niyet vardır. - 7 ay
Evet Stenka, ayetler şer’î hukukun temelidir; ama her ayet hukukî değildir.
Kur’an bir kanun kitabı değil, bir ahlâk ve hidayet kitabıdır.
Şer’î hukuk, Kur’an’daki ahlâkî ilkelerin, zamanın ihtiyaçlarına göre fıkıh usulüyle yorumlanmasıdır.
Sen ayetleri kanun maddesi gibi okuduğun için ruhunu göremiyorsun.
Kur’an’ın amacı insanı cezalandırmak değil, ıslah etmektir.
Eğer her ayet kelimesi kelimesine hukuk maddesi olsaydı, ne içtihat olurdu ne de hukuk bilimi doğardı.
Gazâlî der ki: “Şeriat, insanı hayra yönlendirmek için konulmuştur; gayesi menfaat değil, hikmettir.”
İşte sen o hikmeti değil, sadece literal satırları okuyorsun Stenka. - 7 ay
İslâm hukukunda öyle bir şey yok. Müslümanla gayrı müslim asla eşit değildir şeriatta.
Mesela puta tapanilir miyim ben şeriatla yönetilen bir devlette? - 7 ay
Ya dangalak Stenka sallıyorsun tamam da biraz mantıklı salla ya! Bu ne bu kadar hep aynı ezber cümleleri benim önüme koyuyorsun
- 7 ay
Abicim, cevap versene
- 7 ay
Stenka, belli ki İslam hukukunu televizyon yorumcularından öğrenmişsin.
Şeriat’ta gayrimüslimler asırlardır zimmi statüsüyle korunmuş, tapınakları dokunulmaz sayılmıştır.
Puta tapmak mı diyorsun? Buyur, tarih önünde örnek: Peygamber döneminde müşrik kabileler dahi Medine’de can ve mal güvenliği altındaydı.
Senin bilmediğin şey şu: İslam’da adalet, ‘kimseye inancından dolayı zulmetmemek’ üzerine kuruludur.
Laik Komünist sistemler bile yüzyıllarca azınlıkları katlederken, şeriat yönetimleri koruma garantisi vermiştir.
Yani senin sorunun cevabı basit, Stenka:
Evet, puta da taparsın; yeter ki ahlaksızlığa değil, akılsızlığa tapma.
Ama görüyorum ki senin putun devirlerdir değişmeyen bir cehalet… Ve onu her tartışmada alnına yeniden dikiyorsun. - 7 ay
E iyi de, puta tapanların putlarını yılmadı mı peygamber? Kutsal ağaçları kesmedi mi?
Zımmi statüsünce korunmak nedir? Müslümanlardan farklı olarak cizye veriyorlar.
Bu arada, sadece "ehl-i kitab" olanların tapınaklarına dokunulmadı. Ama islâm hükmü altında yeni tapınaklar yapılması yasaktı.
İslâm medeniyetinde kilise yapamazdın. Herhangi bir pagan inancına ait hrykel vs yapamazdın.
Er hani özgürlük, adalet? - 7 ay
Stenka, senin aklının kavramaya yetmediği nokta şu: İslam putları değil, putperestliği kırdı.
Çünkü taşın veya ağacın kutsallığı yoktu — kutsal olan, insanın aklıydı.
Peygamber putu kırdı çünkü insanı o taşa secde ettiren zihniyeti kırmak istiyordu.
Bu yüzden hâlâ taşa değil, dogmasına secde eden her zihniyet, aynı putperestliğin modern hâlidir. Tıpkı sende olduğu gibi!
Zimmi meselesine gelince; koruma altına alınmak kölelik değil, adalet garantisidir.
Müslüman olmayanlara farklı vergi uygulanması, askerlik yükümlülüğünden muaf tutulmalarının bedelidir.
Yeni tapınak yasağına gelince: Aynı dönemlerde Avrupa’da senin gibiler, farklı dine mensup insanları diri diri yakıyordu.
Sen adaleti tarih dışından değil, vicdan içinden oku Stenka.
Çünkü adalet sadece yasa ile değil, niyetle başlar.
Ve senin niyetin anlamak değil, saldırmak.
O yüzden bu kadar konuşuyorsun ama hâlâ bir şey söyleyemiyorsun. - 7 ay
Stenka, senin bu ‘eşitlik’ takıntın bana Komünizmi hatırlattı.
Hani herkesin eşit olacağını söylüyordu ya o sistem...
Peki madem öyleydi, Stalin 20 milyondan fazla insanı, Mao 40 milyondan fazla insanı niye öldürdü?
Demek ki mesele, eşitlik sloganı atmakta değil, adil olmakta.
Şeriat adaleti inançla kurar, Komünizm zorbalıkla yıkar.
Senin put kırmak dediğin şey, insanın kula değil Yaradan’a secde etmesidir.
Fakat anlaşılan o ki sen hâlâ insanı Tanrı yerine koyan ideolojilerin putu önünde diz çöküyorsun. - 7 ay
Stenka, sen hep özgürlükten bahsediyorsun ama Komünist bir devlette yaşasaydın,
‘Ben Komünist değilim’ diyebilir miydin?
SSCB’de bunu diyenlerin çoğu Sibirya kamplarında öldü, Çin’de ise ‘yeniden eğitim’ bahanesiyle yok edildi.
Demek ki senin övdüğün ideoloji, farklı düşüneni değil, düşünmeyi yasaklayan bir sistemmiş.
Şeriat’ta inançsız bile olsan var olabilirsin; Komünizm’de inançlıysan yok edilirsin.
O yüzden sen özgürlükten değil, itaatten bahsediyorsun farkında olmadan. - 7 ay
Yoo, sen laikliğe karşısın ya, özgürlük, adalet diyorsun ya. Bireylerin inançlarına göre ayrımcılık görmesinde sskınca bulmuyorsun
- 7 ay
Şeriatla yönetilen bir ülkede, genç kızlar göbeklerini açıp gezebilir mi?
- 7 ay
Sen benim soruma cevap ver önce süren başladı
- 7 ay
Ulan sen niye hep aynı yerde dönüp duruyorsun niye cevabını aldığın bütün soruları tekrar soruyorsun?
Çünkü provoke etmeye çalışıyorsun - 7 ay
Stenka, sen özgürlüğü giysiyle karıştıracak kadar şaşkınsın.
Bir kere Şeriat insanı çıplaklıktan değil, değersizleşmekten korur.
Bugün göbeğini açan kızın özgürlüğünü konuşuyorsun ama onu vitrine çeviren sistemin köleliğini sorgulamıyorsun. Onu tecavüzcülerin eline esir eden sistemin yanlışlarını sorgulamıyorsun.
Kadının bedeni teşhir malı değildir, değeri giydiğinde ya da soyunduğunda değil, insan olduğu için vardır.
Gerçek özgürlük, bedenin değil, zihnin örtüsünü kaldırmaktır. - 7 ay
Konu şeriat. Sen bi söyle bakalım, kızlar şeriatta göbeklerini açacak kıyafetler giyebilir mi?
- 7 ay
Yav uzatma, şeriatta böyle gezer mi gezmez mi?
- 7 ay
Sen ilk önce soruma cevap ver süren dolacak
- 7 ay
Nedir o soru?
- 7 ay
Stenka, sen hep özgürlükten bahsediyorsun ama Komünist bir devlette yaşasaydın,
‘Ben Komünist değilim’ diyebilir miydin?
SSCB’de bunu diyenlerin çoğu Sibirya kamplarında öldü, Çin’de ise ‘yeniden eğitim’ bahanesiyle yok edildi.
Demek ki senin övdüğün ideoloji, farklı düşüneni değil, düşünmeyi yasaklayan bir sistemmiş.
Şeriat’ta inançsız bile olsan var olabilirsin; Komünizm’de inançlıysan ya da komünist değilsen yok edilirsin.
O yüzden sen özgürlükten değil, itaatten bahsediyorsun farkında olmadan.
Sana soruyorum Komünist ülkede ben Komünist değilim diyebilir miyim? - 7 ay
Abicim, konu bu değil. Sen soruma cevap ver. Bir kadın göbeği açıp gezebilir mi, şeriatta?
- 7 ay
Sen benim argümanımı çürütemediğin için "Konu bu değil" diyerek tartışmayı kaybettiğini kendine yediremiyorsun ama böyle yaparak kendini daha küçük düşürüyorsun.
Konu özgürlükse ben onu Stalin'in Gulaglarında ya da Mao'nun Yeniden eğitim çadırında değil adaletle hükmeden bir sistemde ararım. Sen hala göbek açmada takılı kal ben ise zihnin örtüsünden bahsediyorum. - 7 ay
Şimdi sen soruma cevap ver
- 7 ay
Komünist Sovyetlerde ben "Komünist değilim" diyebilir miydim?
Süren ilerliyor halen cevap veremiyorsun - 7 ay
Ben cevabı biliyorum. Hayır gezemez kızlar. Bunu söylememek için kıvırdın. Hiç konuyu başka yere çekmeye çalışma
- 7 ay
Ne oldu StenkaRazin sen de benim soruma cevap veremediğin için konuyu göbek açmaya getirecek kadar düştün
- 7 ay
Sen kaybettin ben kazandım!!!
- 7 ay
Ben de "Komünist Sovyetlerde ben Komünist değilim" diyemezdim. Sen de bu cevabı söyleseydin ideolojini kötülemiş olurdun. Hayır istediğini diyebilirdin deseydin de bu sefer Tarihi gerçekleri inkar etmiş olurdun. Onun için kaybettin
- 7 ay
Konu tam da "göbek açmak" aslında. İslâm şeriatı, , kişinin inancına değil, bireysel yaşamına da müdahale içerir.
Kadınla erkek eşit değildir, hristiyanla müslüman eşit değildir. Laik çağdaş hukukta, vatandaşlık bağıyla herkes hukuk olarak eşittir - 7 ay
Sen önce benim soruma cevap ver konu tam da Komünizmin bireyin ve bireylerin inancına, özel mülkiyet hakkına müdahalesidir.
İslam'da kadın ile erkeğin ve Hristiyan ile Müslümanın eşit olmadığını kanıtla bakayım. Süren dolacak halen kanıt sunamadın. - 7 ay
Senin o aptal SSCB'nde "Ben Komünist değilim ve ben Müslümanım!" diyemezdim dediğim anda öldürülmem ve Sibirya'daki Gulaglara sürülmem hiç de zor değildir.
Demek ki senin o aptal ideolojin ve laik sistemin de insanlara özgürlük tanımıyor.
Benim dinimde kadınların göbek açmasının yasak olmasının nedeni kadınların korunmasıdır. İslamiyet kadınların ayağının altına cenneti verecek kadar kutsal ve insancıl bir dindir.
Hadi sen git şimdi bir köşede iç ve ağla - 7 ay
Konu SSCB değil. İslâm şeriatı ve laiklik. Sürekli konuyu saptırıp provoke etmekle uğraşıyorsun. Konu SSCB olursa seve seve yalanlarını yüzüne vururum.
- 7 ay
Hadi canım vur bakalım yalanlarımı da görelim
Konu gayet de SSCB
7 ayTürkiye'nin halkı çoğunlukla laikliği benimsemiştir ancak yönetim koyu dincidir. Yani Türkiye'nin müslüman olduğu sözü ile devletin laik olduğu sözü nominal düzeydedir. Önemli olan halkın laikliği kendi bünyesinde muhafaza etmesidir, yönetimler her şekilde gelecekte şutlanır.
05 Yorumla- 7 ay
@porto93 Aptallık ve cehalet sadece Türkiye'ye özgü değil. Daha ne aptal ve bağnaz toplumlar var dünyada.
- 7 ay
@porto93 Pardon yanlış yere yorum yazdım. Türkiye'de birçok ili gezdim. Laikliği benimsemek demek tamamen seküler bir yaşam tarzına sahip olmak değildir. Bir insan dindar olup devletin laik olmasını istiyorsa o kişi laik oluyor. Türkiye'de referandum yapsak halkın çoğu şeriat istemez. Türk halkının bilinçaltına şeriat denilen şey bir öcü olarak yerleşmiştir. Bu ise laikliğin getirisidir. AKP'ye oy verdiği halde şeriat istemeyecek ortalama cahil Türk vatandaşları az değil.
- 7 ay
@porto93 Rica ederim.
7 ayLaik olmalı...
Maalesef Arap özentisi omurgasızların ağzına ampul sokanlar ın dolduğu tuhaf çarpık ilişkilerin yaşandığı bir Arap köyü gibi olduk
11 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Türkiye, Anayasa'sında belirtildiği gibi laik bir devlettir. Laiklik, devletin dini inançlar karşısında tarafsız kaldığı ve vatandaşlarına inanç özgürlüğü tanıdığı bir prensiptir. Bu; herkesin kendi inancını yaşayabileceği, dini inançlarına göre yargılanmadığı bir düzen demektir.
Arkadaşınla yaptığınız konuşma ise toplum içindeki farklı görüşlere ilginç bir örnek. İnsanlar, kendi dünya görüşlerine göre farklı sistemleri savunabilir, ama bu ülkenin temel ilkelerini değiştirmek oldukça kapsamlı bir tartışma gerektirir.
Sen bu konuda ne hissediyorsun? Laiklik ve özgürlük gibi konular üzerine daha fazla konuşulması gerektiğini düşünüyorum. Toplum olarak farklı fikirleri tartışabilmek, bizi daha bilinçli bir noktaya taşıyabilir. 🌿12 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
8Cevap
Kanka bu tipler sıkıntılı oluyor cidden dikkat et derim. Uzak durabilirsin benden tavsiye
18 YorumlaAlay etmelik bunlar tam. Bunla konuşmayacaksın ciddi ciddi. Damarına basarak dalga geçip alay edeceksin. Hamamböceği.
10 Yorumla- Gündem konusunda 1,1b cevap paylaştı.
7 ayLaiklik gereksiz bir kavram. Anayasadan çıkartılmalı.
09 Yorumla- 7 ay
Her hükumetin işine geldiği gibi kullandığı bir kavram. İçi boş
- 7 ay
Adam laiklik nedir bilmiyor ki
- 7 ay
Anlat da audınlanalım
- 7 ay
@StenkaRazin Yobazlık nedir?
- 7 ay
Laikliği sordum ben.
- 7 ay
@StenkaRazin gereksiz bir şey
- 7 ay
Çok aydınlattın gerçekten
O kişiyi arkadaşlıktan çıkarmalısın bence
11 YorumlaGündem konusunda 1b cevap paylaştı. afgan zihniyetli bir ülke
14 Yorumla
Gizli Üye(36-45)7 ayOna anayasa kitapçığı hediye et ülke ne imiş görür
15 Yorumla
Cevap sahibi7 aySen, bunu bilmiyomusın ac netten anayasayı göster kabahat sende
Cevap sahibi7 ayKendi de biliyo aslında ama seni cahil durumuna sokuyo
Gizli Üye(18-24)7 ayÖyle birisini bırak arkadaş çevremde istemem aq
13 Yorumla
Cevap sahibi7 ayKesinlikle öyle cahil hepsi
Biz türkiyeye laik değiliz jdjdkxkd
01 Yorumla
7 aydeğil şeriat is coming
03 Yorumla- 7 ay
Değil gerçek böyle gidecek olursa Yusuf Tekin kalırsa
7 ayHata sende 👈
07 Yorumla- 7 ay
O kesimle bu konuyu konuşmanda onlar o başkanları karımı kızımı benden istese veririm diyen bir toplum ötesinin izahına gerek yok
- 7 ay
Nerde ne kadar Atatürk düşmanı varsa nerde ne kadar Allahı kendilerine elçi tutup dinci araplaşmış zihniyet varsa bugunde yarında …
- 7 ay
Aynen öyle
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem