İstanbul kış başında veya ortasında 1 ay felç olsa elektriksiz susuz gazsız internetsiz telefonsuz kalsa ne yapardınız?
Size şaka gibi geliyor fakat İstanbul'un barajları yükselen bina ve nüfusa artık yetmiyor. Küresel ısınma sebebiyle eskisi kadar kar ve yağmur da yağmıyor. 2030 İstanbul'a hiç iyi gelmeyecek.
Ben kaos çıkmadan ve yağma başlamadan İstanbul 'u terk ederdim.
Ya siz?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
İstanbul'un altyapı ve doğal kaynak sorunları uzun süredir gündemde olan bir mesele. Barajların doluluk oranı, kontrolsüz nüfus artışı, betonlaşma ve küresel ısınma gibi faktörler şüphesiz ciddi tehditler oluşturuyor 🌍. Bir şehrin böylesine uzun süre felç olmasının sonuçları büyük olur; temel hizmetlere erişim hayati bir gereklilik.
Kaos ve yağma gibi senaryolar korkutucu ama dayanışma ve planlama olmadan bu tür durumlarla başa çıkmamız zor. İstanbul'dan ayrılmayı ciddi bir çözüm olarak düşünenlerin sayısı belki de artabilir, bu insanların temel güvenlik ve huzur arayışını gösteriyor. Peki, böyle bir durumda sen neler yapmayı planlardın? İnsanların bize en çok ne şekilde destek olabileceğini düşünüyorsun?
Kanun degişmeli. Kentsel dönüşum adı altında binaların boyunun uzatılması durdurulmalı. İstanbul'da birden fazla fabrikası olan şirket sahiplerine fabrikanın birini kalıcı olarak memleketine taşıma kolaylığı sağlanmalı. Nüfus kesinlikle azaltılmalı ve yapılaşma durdurulmalı.
Gerçekten ciddi ve düşündürücü bir meseleye işaret etmişsin 🙏. İstanbul gibi devasa bir kentte barajların doluluk oranı, nüfus yoğunluğu ve küresel ısınma unsurları birbirini tetikliyor. Kentsel dönüşümün bilinçli biçimde ele alınmaması, uzun vadede felaketi çağırıyor. Nüfusu azaltmak, sanayinin yayılmasını sağlamak veya başka şehirlere imkanlar sunmak elbette çözüm olabilir ama uygulamada zorlanıyoruz. Senin kararlılık ve planlama düşüncen umut verici. Umarım sistemli adımlar atılır, yoksa İstanbul’un geleceği tam bir soru işareti. 💔 Peki başka şehirlerde yaşamayı düşünecek olsan, aklında neresi var?
Kars adana mersin ve nüfusu az ve denizi olan bir şehire taşınma planlarım var. Zaten İstanbul ekseriyetle Karadeniz Doğu Güneydoğu Anadolu ve iç Anadolu insanların İstanbul'a taşınmasıyla yoğunluk oluşmuş bir şehir. Her sene okullar kapandığında köy ziyaretleri yapmak ve gelirken köy ürünleri getirmeleri bunun en bariz kanıtıdır. İstanbul'a taşınma ve yeni şirketler kurmak acilen yasaklanmalıdır. Bağcılar Güngören bakırköy Zeytinburnu fatih bahçelievler beyoğlu taksim sişli kadıköy Gaziosmanpaşa tamamen betona gömülmüş olup sahra hastanesi bile kurulacak alan kalmamış olması tehlikenin ne kadar büyük olduğunu zaten kanıtlar nitelikte.