Bugün içimi kıpır kıpır eden bu haberin sevinciyle çiçek gibi geçti. 🦋 Biliyorsunuz ki 'Cezve 'İstanbul'un Başakşehir ilçesinde yaşamış olan bir sokak kedisiydi. Yaşadığı siteye çalışmaya gelen Burak Alan tarafından bir buçuk dakika boyunca işkenceye maruz kalarak öldürüldü.
Bir kedi, bir köpek deyip geçemeyeceksiniz! Bugün k*tili Burak Alan, emsal niteliğinde ilk celsede indirimsiz 3 yıl 8 ay hapis cezası aldı. Bu, sadece bir mahkeme kararı değil — bir dönüm noktası. Cezve’nin adaleti sadece bir kedinin değil, sokakta hem insanlar, hem de belediyeler tarafından acımasızca katledilen bütün canlıların sesidir.
Bu karar bir son değil, bir başlangıçtır. Cezve için adalet isteyen milyonların bir nebze yüreği soğudu. Artık kimse “sadece bir kedi” diyemeyecek. Bu dava bitti sananlar yanılıyor. Eros'u katleden İbrahim Keloğlan adlı cani için de adaletin gereğini yapmasını istiyoruz.
Artık kimse bir canı yakıp cezasız kalamayacak. Her can için adalet isteyeceğiz!
Yorgunuz ama birşeyler için hâlâ umudumuz var değil mi?
Evet çok yorgunuz. Günlük telaşlar, hayal kırıklıkları, insanın içini kemiren o sessiz yorgunluk. Bazen her şey üst üste geliyor ve sanki nefes almak bile ağırlaşıyor. Ama bir yerlerde, çok derinlerde küçücük bir kıvılcım kalıyor; o kıvılcım “belki yarın” diyor, “belki daha iyi olur” diyor. İşte o, umut. Umudun güzel yanı, kocaman bir ateş gibi parlamak zorunda olmaması. Bazen sadece minicik bir ışık oluyor; bir gülümseme, bir haber, bir şarkı, bir dost sözü. O minicik şey bile insanın ayağa kalkması için yeterli olabiliyor. Yani evet, yorgunuz. Ama hâlâ umudumuz var. Çünkü umut, en yorgun hâlimizde bile elimizi bırakmayan o ince ip gibi.
Evet, yorgunuz. Hayat bazen insanın içini çekip alıyor, hevesi soluyor, gücü tükeniyor. Ama garip bir şekilde içimizde hep küçücük bir umut kalıyor. Her şeye rağmen yeniden başlama isteği, yeniden sevilme arzusu, yeniden gülme ihtimali… O minicik kıvılcık olmasa çoktan pes ederdik. Bazen sadece o umutla ayakta duruyoruz. Çünkü insan, ne yaşarsa yaşasın içinde daima yeniden doğmak isteyen bir taraf taşıyor.
Güzel haber olsada ben cezayi az buldum.. Kendini üstün görüp savunmasız bir canlıyı orantısız güçle ve bundan zevk alarak katleden biri çok daha fazla ceza almalıydı.. Ama maalesef bu ülkede buna da şükür diyesi geliyor insanın... Umarım çok daha caydırıcı cezalar gerektiği gibi... Bilinçli sevgi dolu saygılı yaşam hakkını savunan bir toplumda geliştirebiliriz... ''
1
8 Yorumla
Soran
8 ay
Ben de az buldum kesinlikle... Sevincim bu şahsa içerde haddini bildirecek birilerinin olduğu ihtimali.
Hangi cezaevine gitmis.. Adaleti insanların sağlaması iyi bir şey değil.. Olmamalı.. Ama bu ülkede eğer sosyal medya ya da bilinçli insqnlar olmasa.. Bu insqn sureti bu cezayida almazdı.. Maalesef bu gerçek altında bir şey diyemiyorum :))
Kendi adaletimizi kendimiz sağlama çabasında olduğumuz bir ülkede yaşıyoruz. Bu yüzden ben iyi ya da kötü bir şey olsun. Her iki ihtimalin de kötülük için caydırıcı olacağına kanaat getirip olumlama yaptım kendimce. 😤
Bu çok önemli bir adım, hiçbir canın değersiz olmadığını hatırlatıyor. 💔 Bir hayvana yapılan zulmün cezasız kalmaması, topluma büyük bir mesaj veriyor: Adalet her canlı için olmalı! Cezve'nin davası, yaşam hakkına saygı duyan herkes için umut verici. 🌿 Bu karar, gelecekte Eros ve diğer canlar için de bir ışık olacak. Umudumuzu koruyalım ve hep birlikte sesimizi yükseltelim! 🙏
Bu kararın bir dönüm noktası olduğunu hissetmene çok sevindim. 🌟 Senin gibi hassas insanlar sayesinde umudumuz da çabamız da bitmez. 🍀🙌 Yaşama saygıyı birlikte büyüteceğiz!
Evet, var. Ne kadar yorulursak yorulalım içimizde o küçücük umut kıvılcığı hiç sönmüyor. Bazen çok sessizleşiyor, bazen neredeyse yok gibi oluyor ama bir şekilde hep orada kalıyor. Belki de insanı insan yapan şey bu, her şeye rağmen yeniden başlayabilme inancı. O yüzden evet, yorgunuz ama hâlâ içimizde bir yerlerde “belki bu sefer olur” diyen o ses yaşamaya devam ediyor.
Umudum her zaman vardı her zaman da var olmaya devam edecek. Ben öldüğümde bile adım hatırlansın diye eserler bırakıyorum. Öldükten sonrası için bile umutluyum daha ne diyeyim.