Şunu öyle iyi yapıyorlar ki helal olsun 👏 dediğiniz bir yönü var mı?
sonucta çeyrek asırdır varlar benden yaşlılar 😅
not: küfür ve hakaret yok 🙌

Şunu öyle iyi yapıyorlar ki helal olsun 👏 dediğiniz bir yönü var mı?
sonucta çeyrek asırdır varlar benden yaşlılar 😅
not: küfür ve hakaret yok 🙌

1. Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana devam eden demokrasi görünümlü militarizmi bitirdi.
2. Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana devam eden, canları sıkıldıkça seçilmişlere ültimatom veren, halkın omuzlarına basarak yükselen, TÜSİAD çı asalakları bitirdi.
3. Cumhuriyetin kuruluşundan sonra, Atatürk tarafından bizzat kontrol edilerek ve onaylanarak yazılan, tüm ders kitaplarının iptal edilerek, İnönü döneminde, kendi tarihimiz dahil, bizzat ABD büyükelçisi tarafından kontrol edilerek, onaylanan ders kitaplarındaki konuları "kısmen" değiştirdi. Yani bugün öğretilen, gerçek dışı, uyuşmuş beyinlere neden olan aptalca tarihimiz, uluslararası ilişkilerimiz (örneğin Türkler Araplara ihanet ettiği halde, özellikle Araplar Türklere ihanet etmiştir, yazan ama Kurtuluş Savaşı yaptığımız şımarık komşumuzu adeta akrabalarımız gibi gösteren ve Araplarla ilişkilerimi bozmak suretiyle, yanı başımızdaki petrole ulaşmamızı engelleyen aptal zihniyetli kitaplar? Not: Mısır tarih kitaplarında da aynı durum geçerli olup, Türkler Araplara ihanet etti ve Türk düşmanlığı dolu eserler yine ABD'nin baskısı ile yazılmıştır) .
4. Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana, inançlı insanların, toplumsal korku ve panik yaratılarak, Türk sineması dahil, öcü gibi gösterildiği, Anayasa'nın temel değerlerinin çiğnendiği, toplum mühendisliğinin geliştirildiği, batıya yaranmak için devlet tarafından Hristiyanlaştırma politikasının güdüldüğü sistemi değiştirdi.
5. Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana, planlı bir şekilde, Türk İmparatorluk ve özgürlük ruhunun kırılarak, özgüveni düşük toplum oluşturularak, sömürgeleştirilmeye uygun "biz yapamayız, biz başaramayız, batılılar bizden daha iyi bilir, onlara soralım" gibi aşağılık zihniyetin değiştirilmesi için gereken temelleri attı.
6. Demokrasinin gereklerini, sadece kağıt üzerinde değil, yaşanılarak, bir kültürel adaptasyon ile halka aktardı. Osmanlıdan bu yana ülkenin kanını emen çakma aristokrasinin belini kırdı. 1948 Yılında , İnönü döneminde (yukarıda bahsettiğim), ABD yönlendirmesi ile alt yapısı hazırlanan ve 1960 yıllarda meyvesini vermeye başlayan, radikal dinci, şeriatçı zihniyetin 15 Temmuz 2016 belini kırarak, radikal dinci bir yönetimin ülkeyi ele geçirmesini engelledi. Devamı da gelecek.
7. Bize hep Doğu'da, köylerde imiş gibi gösterilen ancak gerçekte şehrin tam merkezinde olan, sözde aydınlar! tarafından idare edilen feodal yapıyı kırdı.
Özetle, özenle süslenmiş, görünüşü harika ama temelleri çürük binanın temellerini yeniden inşa etti.
Not: Yukarıda yazdıklarımın tamamını detaylandırabilir ve somut delilleri ile kronolojik olarak size açıklayabilirim. Bu ülkede bir avuç ahlaksız asalak, Osmanlıdan bu yana, torunlarına miras bırakarak bu halkın kanını emiyordu. Onlar bugün halen tek bir siyasi partinin çatısı altında toplanmış durumdalar.
Kavga, bunun kavgası.
1) "Askeri vesayet" demek istiyor.
AKP rejiminin temeli olan islamlaşma, Amerikancı 12 Eylül darbesiyle başlamıştır. Yani AKPnin temsil ettiği neoliberal islamcılık varlığını 12 eylüle borçludur.
Ordu hiç bir zaman homojen olmamıştır. Ancak 12 eylülden sonra orduda sol kemalist unsurlar tasfiye edildi. Geride kalanlar ise, OYAK gibi askerlerin iştirak ettiği sermayeye ortak oldular. Böylece neoliberal talan sistemine uyum sağlamış semiren bir asker sınıfı doğdu.
Tabii bunlar o kadar dünyadan habersiz ki, AKPnin orduya ve devlete yerleştirdiği fethullahçı çete tarafından kolayca tasfiye edildi.
Yani, zaten ABD dümeninde, Dünyada sermayesi olan tek ordu olma özelliği olan TSK, AKP-fethullahçı çete ortaklığıyla düzen siyaeti dışına itildi.
2. TÜSİAD yerine, ihale vurgunculuğuyla semirilen, rejimin haraca bağladığı yabdaş bir sermaye palazlandırılmaya çalışıldı.
TÜSİAD, AKPnin ilk yıllarında sermayesini de kârını da artırdı. AKPyi iktidara getirenler zaten onlardı ve karşılığını aldılar.
Hâlâ Türkiye'nin en büyük sermaye örgütüdür. Çünkü içeride kamu kaynaklarıyla palazlandırılan yandaşların aksine uluslararası pazarlara sahiptir.
Siyasetteki etkisi kırıldı. Onun yerine mafya tipi bir devlet-sermaye ilişkisi getirildi. İktidara haraç verenlere kamu ihaleleri paslandı, borçları silindi, faizsiz krediler verildi Bunlar deprem vergisi, varlık fonu, kamu bankalarında vatandaş birikimleri aktarılarak yapıldı.
Elbette bu dönüşümğn sonu, ekonomik kriz. Çünkü ilk yıllarda gelen sıcak parayı katma değer sağlayan iretim alanlarına yatırım için kullanmadılar.
Kısacası TÜSİADın siyasetteki belirleyici rolünün azalması, hiç bir şeyi değiştirmesi.
Devam edecem.
3) Bu müfredat olayı tamamen palavra. Hangi ABD büyükelçisiymiş bu?
Yanlışın neresinden başlasam bilemedim. "Şımarık komşumuz" ile içli dışlı olma muhabbeti AKPnin ilk dönemlerinde çok popülerdi. Yunanlarla çekilen ortak diziler falan. Onun dışında Cumh. tarihinde böyle bir tavır olmadı.
Araplarla ilişkiler tarih kitapları yüzğnden kötüleşmedi.
Arap devletleri İngiliz hakimiyeti altındaydı. 2. Savaştan sonra Baas iktidarları Arap devletlerinde başa gelip Amerikan ve İngilizlere karşı bağımsız politika izlemeye vaşlayınca, DPnin iktidarda olduğu Türkiye her daim bu rejimlerin karşısında ABD ve İsrail işbirlikçilerinin yanında olmuştur.
Petrole ulaşmamızı engelleyen de bu değildi. Irak'ta milli marşı İngilizlerinkinin çaldığı bir Kral Faruk vardı. Gerçekten tarih kştaplarında "Araplar ihanet etti" yazıyor diye petrole ulaşmamızın engellensiğini sanıyor adam.
4) Kuruluştan bu yan "inançlı insanlar" dediklerin neye inanıyordu?
Muhammed peygamberin yaşadığına inanıyorlardı mesela. Cuma namazında kaç rekat kılınır onu bile bilmiyorlardı. Böyle bir ortamda ortaya tarikat, dergahlar mantar gibi bitiyor, mürid topluyor, bugğn Cübbeli'nin saçmalıklarına inanan hazır bir kitle oluyordu.
Okur yazarlığın düşük olduğu yerde, sadece kuran arapçası öğrenebilmiş ya da onu bile bilmeyen hoca, şeyhin ağzına bakıyordu halk.
Diyanetin kurulması sayesinde İslâm'ı öğrendi halk. Öcü gib gösterilenler tarikatler, ve gericiyobazlardı. Bunlar devlete karşı bölgesel iktidar alanlarını korumak için provokasyon yaptılar ve ipe dizildiler itinayla.
Anayasanın temel değerlerini koruyan uygulamalardı tam tersine. Batıya yaranmakla da hiç bir ilgisi yok. Sonraki on yıllarda Batı, tam tersine islamcıları destekledi.
5) Tam tersine, Türklüğü ön plana çıkararak, bazen dönemin Dğnyadaki atmosferinden de etkilenerek biraz da ucu kaçan bir milliyetçi özgüven olulturulmaya çalışıldı.
"Biz yapamayız" diye bir şey olmadı. Türkiye 1930larda en hızlı ekonomik büyümeye sahip ülkelerden biriydi.
İmparatorluk ruhu nedir bir kere? Son 200 yıldır habire toprak kaybeden Osmanlı'nın ruhu mu bu? Uçakla paraşütçü indiren orduların karşısına top çekecek katır bile bulamayan orduyla maceraya mı girecen?
Biz yapamayız ezikliği, Marshal yardımları için ABDye secde eden, onlara şirin gözükmek için, bir tehdit olmamasına rağmen komünist olmayan muhaliflerini içeri tıkıp "komünsitleri temizliyoruz" diyen DP iktidarı olmasın? Hani AKP rejiminin kahramanlarından olan
Bu arada hâlâ Batılılar bizden daha iyi biliyor. Mesela çip ğretebilşyor musun, uçak motoru üretebiliyor musun, cep telefonu ğretebiliyo mushn?
6) Demokrasi diyor. Demokrasiyi 5 yılda bir sandıkta oy vermek zannediyor. Bunu maymun topluluğuna da uygulayabilirsin, biraz eğitimle.
Demokrasi hukuk bağımsızlığı, güçler ayrılığıdır, bağımsız denetim organlarıdır. Mesela grev hakkıdır, toplumsal gösteri hakkıdır.
Nasıl bir demokratik hukuk devleti ki, polisiye operasyonun olacağını AKP rejiminin adamları önceden biliyor bunu?
Nasıl bir demokrasi ki, seçimlerde göz göre göre hike yapılmasına rağmen YSK bunu araştırmaya değer bulmuyor.
Nasıl bir demokrasi ki, kendi koydukları kanunları bşle uygulamıyorlar.
Nasıl bir demokrasi ki, meşru bir diploma iptal edilirken, diplomasız birş CB olabiliyor?
Şeriatçı zihniyet dediğin Menzil ve Süleymancı gibi tarikatların şeyhleri önğnde eğilip el öpenler AKP rejimi değil mi? Fethıllahçı çetenin devlete en çok yerleştirildiği dönem AKP rejimi değil mi?
Elbette AKP ile başlamadı. Ama DPyle tavizler verildi 12 eylülle beraber de alan açıldı. Bugün iktidarda da islamcı bir rejim vardır.
Son olarak, gerçekleri çarpıtıp, AKP rejiminin bizzat sorumlu olduğu bütün olguları, Cumhuriyetin kurucularına, mevcut ya da eski muhalefete projekte etmiş.
Yani hırsızın, hırsızlık yaparken yakalanınca, ev sahibinin hırsızlık yaptığını iddia etmesi gibi. Bu AKP rejiminin tipik iftira ve yalan biçimidir.
@StenkaRazin Okuduğunu anlamayan makurtlar var bu ülkede. İşte örnek :D
1. Ben, cumhuriyet tarihi diyorum, sen 12 eylül diyorsun. 12 Eylül'den önce darbe ve darbe girişimleri olmadı mı? MGK da silahı masaya bırakıp, sözde "stratejik" diyerek, her istediğini alan, alamayınca darbe yapanlar, Yunan çocuğu muydu? Senin T. C. tarihin 12 Eylül ile mi başlıyor? 12 Eylülü yapanlar, temeli 1948 de İnönü tarafından atılan, Marshall yardımları ile başlayan, sömürge düzeninin adamları değil miydi? Anlaşmaların "tümünü" İnönü yaptığı halde, suçu Menderes'e yükleyip asanlar askerler ve onun arkasına sığınanlar CHP liler değil miydi?
Utanmadan yalan söylüyorsun. Fetö orduya, devlete sızdığında Erdoğan kısa donla dolaşıyordu. Fetönün belini kıranı hain, orduya sokanı kahraman ilan edecek kadar yüzsüzler var bu ülkede. Tıpkı, Devrim otomobil projesini, benzini bitti diye durduranları kahraman ilan edip, adını caddelere sokaklara verdiğiniz gibi. Aç Google haritayı bak, bu ülkede kaç tane Cemal Gürsel caddesi var. Suçlarınızı başkasına yüklemeyin. O ABD yi, 1948 de, dümene geçiren CHP idi. İnönü idi.
@StenkaRazin
2. Bana, TÜSİAD güzellemesi mi yapıyorsun? TRT'de her akşam TÜSİAD şunu dedi, TÜSİAD bunu dedi, TÜSAD hükumeti "uyardı"... Gibi ifadeleri babana sor, sana anlatsın... TRT de TÜSİAD'ın beyanı olmayan gün geçmedi bu ülkede. En son TÜSİAD'çıları AK Parti iktidara gelince gördük. Erdoğan, "zenginlerden daha fazla vergi alacağım" deyince, Rahmi Koç " TOFAŞ kendini amorti etmiş bir fabrika. Kapısına kilidi vurur, 20 bin işçiyi sokağa dökerim, gerisini hükumet düşünsün" diye TV de tehdit etmişti. Sildirmediyse, o konuşma halen vardır Youtube veya internette araştır. Ama iş bununla bitmedi. En büyük kazığı o gün sözde Atatürkçü geçinen İş Bankası attı bu ülkeye. Vergiler artacak diye, Kırıkkale'ye kuracağı, Avrupa'nın en büyük Cam fabrikasını hemen Bulgaristan a kaydırdı. Araştır göreceksin.
Utanmadan "Siyasetteki etkisi kırıldı. Onun yerine mafya tipi bir devlet-sermaye ilişkisi getirildi." diyorsun... Demek ki siyasi etkisi vardı. Kabul ediyorsun.. Beni onaylamışsın. "mafya tipi" derken beni güldürdün :D :D... Yukarıda o kadar anlattım mafyanın kim olduğunu... Adı TÜSİAD olunca mafya olmuyor mu? :D 40 yıllık o*puyu bana, çıtır kız diye mi yutturmaya çalışıyorsun :D. Sadece laf çevirip demogoji yapınca temiz insan olunmuyor. Biraz dürüst olmanızı bekliyoruz. İki yüzlüleri çok gördük.
@StenkaRazin
3. Müfredat mevzusunu, internette araştır göreceksin. AL bak kendi adamınız itiraf ediyor ama o da "kısmen" işine gelen kısmı iitiraf etmiş. Resmin bütününü açıklamamış. Marshall yardımları konusunun detaylı araştır bulacaksın her şeyi. Atatürk'ün kitaplarını değiştirdiler bunlar. Atatürk yerine ABD büyükelçisi onay verdi T. C de okutulacak kitapların hangi konuları kapsayacağına. Yıl 1948 İnönü Cumhurbaşkanı. x.com/etkiIihaber/status/1968980839875973282
Utanmadan "DPnin iktidarda olduğu Türkiye her daim bu rejimlerin karşısında ABD ve İsrail işbirlikçilerinin yanında olmuştur." yazıyorsun. Yukarıda yazdım. tekrar yazayım. ABD ile ilişkilerde ve kucağa oturtma planında, imzaların tümünü atan İnönü ve onun hükumeti idi. İktidarı kaybedince anlaşmaların yükü Menderes'e kaldı. Marshall Yardımı Anlaşmalarını kim imzaladı?
Ben ABD nin yazdırdığı kitaplarda, Arap ilişiklileri kötüleniyordu diyorum, sen İngiliz diyorsun. Adam tabi ki vermek istemeyecek ama biz ilişkilerimiz sıcak tutsaydık, çok daha farklı gelişirdi her şey.
4. "Cuma namazında kaç rekat kılınır onu bile bilmiyorlardı." diyen birinin, alaycı ifadelerine cevap verecek değilim. Sen halkı, aptal yerine alarak küçümsemeye devam.. Klasik CHP kafası. Çakma aristokrat zihniyeti. Bu yüzden 75 yıldır sürünüyorsunuz. Devlet, bu ülkede sistematik bir Hristiyanlaştırma politikası yürüttü. Yeşilçam filmlerinde din adamları hep kötü gösterildi. Pazar günleri TRT de 3 saat halkın hiç ilgisini çekmeyen, anlamadığı piyanı konçertoları vardı TV de. İnanç düşmanlığını devlet yapıyordu. Okuryazarlığımız düşüktü ama piyano konçertolarına ilgimiz büyüktü :D Ya sen çok aptalsın ya da bizi aptal yerine koymaya çalışıyorsun... :D Hangisi :D?
tin değil.
@StenkaRazin
5. Halen yapamayız edemeyiz diyen siz değil misiniz? TOGG yerli değil, uçağın bacağı ince, Avrupaya rezil olduk, vs gibi cümleleri sizin tayfa kurmuyor mu? Ben sizin tayfadan "daha iyisini yaparız" diyeni henüz görmedim. Dünyada en çok zeytin ağacı diken, ormanlarını büyüten 2. ülke Türkiye ama nerede maden açılsa, nerede yol yapılsa "hayır" diyen sizsiniz. Fetö ile aynı kafa ama siz bilinçsizce, sömürge kafası ile, fetö kasıtlı yapıyor. Bu nasıl gelişimdir ki, her yapılanı kötüleme, içinizdeki nefret duygusunu kusma isteği.. Bi tane yaauşak vardı. Ünlü bir artist. Levent Üzümcü. Sizin tayfadan. Sabiha Gökçen'in pist büyütme çalışmaları için açılan tünel hakkında "dağ olmayan yere tünel yapıldı" diye dalga geçen. Anasını belledim diye beni engellemiş. :D. Busunuz işte. :D
"Bu arada hâlâ Batılılar bizden daha iyi biliyor. Mesela çip ğretebilşyor musun, uçak motoru üretebiliyor musun, cep telefonu ğretebiliyo mushn?"... :D :D :D Bunu okuyunca çok güldüm. En azından artık onlarla bizi yarıştıracak kadar gelişme göstermişiz. Çip üretmek? :D Olm o çip dediğin şeyi dünyada sadece 1-2 ülke üretebiliyor. 2. Ülke de yine ABD teknolojik desteği ile üretiyor :D Tek derdin bu olsun :D Onu da üretiriz. yeter ki sen üretebileceğimize inan. Sorun zaten bu.. Sizin inancınız yok... Kendinize güveniniz yok, sömürge ruhu ile kendinizi 2. sınıf olarak kabul "etmişsiniz". :D Ben de bunu söyledim yukarıda hep. Bak kendi ağzınla itiraf ediyorsun ezik insan psikolojisine sahip olduğunu :D.
@StenkaRazin
6. "Anayasa Md.42 - Kimse, eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılamaz. Devlet, maddi imkanlardan yoksun başarılı öğrencilerin, öğrenimlerini sürdürebilmeleri amacı ile burslar ve başka yollarla gerekli yardımları yapar. Devlet, durumları sebebiyle özel eğitime ihtiyacı olanları topluma yararlı kılacak tedbirleri alır."
"Anayasa Md.24 - Herkes, vicdan, dinî inanç ve kanaat hürriyetine sahiptir. 14 üncü madde hükümlerine aykırı olmamak şartıyla ibadet, dinî âyin ve törenler serbesttir."
Diyor... Ama sen, Anayasaya aykırı kanun çıkarıp, "kanun böyle yazıyor" diyemezsin. Çıkardığın her kanun Anayasaya uygun olmalı. İnançlı insanın eğitimini engellersen, o kazık dönüp dolaşıp seni bulur. İşte asıl o zaman şeriatta gelir, diktatörlükte. İkiyüzlü kanun yapılmaz. O zaman karşında Merve Kavakçılar, Menzilciler, Süleymancılar bulursun. Ki onların da sonu gelecek. biraz daha şımarsınlar. Kimse devletten üstün değildir.
Son olarak, cumhuriyet tarihi boyunca bu ülkenin kimliği, kültürü, inancı çalınmaya çalışıldı. Kimyası değiştirilmeye çalışıldı. Kanun oradan, buradan, batıdan alınmaz. Ülke doğasına, kültürüne uygun yapılır. Devlet halk için vardır. Devlet halkın kölesidir. Halk devletin değil.
1) 12 Eylül darbesi, en Amerikancı, en gerici darbedir. Türk sağının ve AKPnin çıkış noktasıdır.
1960 darbesi ise tam tersine, gerici, müstebit ve işbirlikçi DPyi iktidardan indirerek Türkiye tarihinin en demokratik anayasasını getirmiştir. Yani "iyi darbe" varsa o da 27 Mayıstır.
Elbette silahı elinde tutanların kendi iç siyasi eğilimleri, sınıfsal konumlanışı ele alındığında, farklı sermaye sahibi gruplar arasındaki çatışmayı da yansıtır. Ama konumuz bu değil.
Marshall yardımları İnönü döneminde başladı da, CHP de homojen değildi. DP zaten CHPnin içinden çıkan sağ eğilimi temsil ediyordu. İnönü hem dış ilişkiler hem parti içi eğilimlerde denge unsuru rolünü oynuyordu.
Şimdi bu anlaşmaların imzalanmasını DPliler de destekliyordu. Hatta en heveslilerinden biri de Fuat Köprülüdür. Yani, CHPyi aşan bir durumdur bu.
Peki DP nşye bu anlaşmaları iptal etmedi madem öyle? İzahını alalım?
2) TÜSİAD AKP rejimini başımıza salanların başında gelen örgüttür. Hatta Türkiye'de gerici ve işçi düşmanı ne varsa onun destekçisi olmuştur.
Zaten AKPnin ilk yıllarında TÜSİADın etkisi devam ediyordu. Bu etki, AKPye arada ödül maması vermek ile tasmasını çekmek arasında değişiyordu. Tabii Türkiye'nin talanından da pay alıyordu (Petkimin özelleştirilmesi).
Siyasi etkisi olmaz olur mu, tabii ki kabul ediyorum. Sorun zaten buradan kaynaklanıyor. TÜSİAD talanını hukuka uyduruyordu, çünkü sıcak paranın gelmesi için istikrar gerekiyordu. AKP tipi mafya devletinde sıcak paranın dolaşımını güvende tutacak bir hukuk olmadığı için, dolar habire ülkeden kaçma eğiliminde. O yüzden habire ABD kolonisi olan petrodolar monarşikerinden sıcak para dilenip duruyoruz.
@StenkaRazin Bak kardeş halen anlamamakta ısrar ediyorsun.
1. Bu gerici hareketin temelleri 1948 de atıldı diyorum.
2. Fetö'nün temelleri 1960 larda, yani 12 Eylülden yıllar önce atıldı diyorum.
3. Menderese yapılan darbenin nedeni, İnönü'nün hazımsızlığı idi diyorum.
4. İşine gelene iyi darbe işine gelmeyene kötü darbe diyemezsin, diyorum.
Yazdıklarıma üç maymunu oynarmış gibi cevap veriyorsun.
Not: AK Parti ilk seçildiğinde, bu ülkece ABD'den izin almadan parti bile kurulamıyordu. Böyle pis bir siyasetin içinde Ak Parti hükumet olmak için, tabi ki fetö ile de, ABD ile de, kucağa oturtmak isteyen herkes ile de işbirliği yapmak zorundaydı. Dereyi geçene kadar... Kucağa "oturtulmuş" bir ülke ayağa kalkmaya çalışırken, sen ısrarla "ama sen o*pusun" diyerek toplumsal ezikliğini ifade etmiş oluyorsun.
3 ) Düzeltme yapayım, ne Fullbright ne de Marshall yardımları ile ilgili anlaşamalarda İnönü'nün imzası yoktur. Dışişleri bakanı ın imzası vardır.
Bu anlaşmaların ikisi de o dönemde muhalefette olan DP tarafından desteklenmiştir. "Yük kaldı" falan değil, bu yardımlardan kendilerinin de yararlanacağını bildikleri için ilişkileri daha da derimleştirmişlerdir.
Mal bılmuş magribi gibi "ama imzalayan CHP idi, iktidarda CHP vardı" diye böğürmemelisin hemen.
ABDnin müfredat yazdırdığına dair bir kaynak bulamadım. Ya da Arapları küçümseyen ifadeleri de görmedim. Varsa göster, merak ettim.
4) Anadolu'da Cumhuriyetin ilk yılları, hatta Osmanlı döneminde de halkın dini bilgisi son derece kısıtlıydı ve hurafe doluydu. Diyanet 1934'te konuyla ilgili rapor hazırlamış. Ayrıca Ziya Gökalp ve Fuat Köprülü de bu duruma dikkat çekmiş. Son olarak Cemal Süreyya Aydemir de anılarında bunları aktarır.
Yani halk dinimi bilmiyordu, Cumhuriyetle öğrendi.
Din adamları dediklerin tarikat hocaları ve şeyhler. Bu lar öcüden de beter. Yeşilçam çok doğru göstermiş din adamlarını.
TRT3'te piyano konçertosu verilmesi güzel bir şey. Ama Türk Sanat Müziği ve Halk müziği de vardı. Klasik Batı müziği dinleyince kültürün özün kaybolmaz merak etme.
@StenkaRazin
"3 ) Düzeltme yapayım, ne Fullbright ne de Marshall yardımları ile ilgili anlaşamalarda İnönü'nün imzası yoktur. Dışişleri bakanı ın imzası vardır."
:D :D :D :D
Cumhurbaşkanı onayladı mı? O zamanın tek adamı kimdi? Ya gerçekten nasıl böyle utanmaz oluyorsunuz :D E o zaman Erdoğan'ı neden eleştiriyorsunuz ki. Adam Cumhurbaşkanı.
"Bu anlaşmaların ikisi de o dönemde muhalefette olan DP tarafından desteklenmiştir."
Gerçekten trajikomik adamsın :D
Demek, o dönem ülkeyi muhalefet yönetiyordu :D :D :D
Sana cevap vermek bile zaman israfı :D
5) AKP propagandası dışında bişiy bilmediğinden dolayı noş konuşuyorsun.
Bütün her şeyi yerli ve milli olacak diye bir şey yok. Bu tip sanayiler uzun dönemler gerektiren bir altyapı, eğitim ve üretim kültürü gerektirir.
Sırf esnaf öğrenci kazıklasın diye 250 üniversite yaparsan, eğitimde gelişmiyorsun, tersine geriye gidersin ve diplomalı işsiz ordusu yaratırsın. Üretim için ciddi teknik elemanlar yetişmesi gerekir. Bunlar iş deneyimlerini işyerinde yeni gelenlere aktarır.
Bugğn AKPnin proğagandasını yaptığı ürünleri ortaya çıkaran da "bizim tayfa" bu arada. ODTÜlü, İTÜlü çocuklar. RTE ünvden pek eleman aladıklarını sanma yani.
Kosacası, bizde böyle bir insan potansiyeli hep vardı. Ama sen bütün okulları imam hatip yaparsan, bilimsel eğitimin ya ına bir de saçma sapan "değer" diye dinciliği çocukların kafasına kakarsan, emin ol hiç insan yetiştiremezsin, yetiştiremiyorsun da zaten.
Altyapı önemli. Sanayide kullanılan aramalı dan tut, lojistiğine, ar-gesşne kadar tıkır tıkır işleyen bir makinadan bahsediyoruz. Peki elde ne var?
Orduda kullanılan teçhizatın alayı 90larda geliştirilmiş ürünler. AKPnin damadının yaptığı şey prototiplerle fuarlarda gösteri yapmaktan ibaret. İHA ve SİHA çalışmaları da henüz AKP rejiminin eline geçmesen önce askeri sanayinin ürünleridir.
Örneklerle gidiyorum ki kafan bassın. Eleman yetiştirmede zayıfsın, sanayi altyapısı yetersiz. Vasıflı ve vasıfsız işgücüne gelince koca bir ğlke asgari ücrete çalıştırılıyor. Y inşaat, ya marketler, ya da kosa vadeli geçici iilerde çalıştırlıyor. Bu şekilde hiç bir katma değer üretemezsin. Zaten %30lar varan işsizlikle, bence hiç konuşma
@StenkaRazin
Sadece şunu yazman bile cehaletinin somut delili...
"Sırf esnaf öğrenci kazıklasın diye 250 üniversite yaparsan, eğitimde gelişmiyorsun, tersine geriye gidersin ve diplomalı işsiz ordusu yaratırsın. "
Kapatalım üniversiteleri... Sen de vizyonsuz, zır cahil, hapçı, Müslüm dinleyen dolmuş şoförü ile yolculuk edersin. Senin gibi adama, Edebiyat fakültesi bitirmiş, vizyonu geniş, konuşmasını bilen dolmuşçu fazla gelir. :D İşsiz ordusu yaratıyoruz demek :D Üniversiteler kapanınca, işsizlik bitiyor mu? Olm siz neyin kafasını yaşıyorsunuz? Eğitim sadece meslek edindirmek için değildir. İNSAN yetiştirmek içindir. İşsiz de olsa, bu halkın ünv mezunu olması neden zorunuza gidiyor? Bak hep aynı şeyi yazdırıyorsun.. Siz bu halkın omuzlarına basarak, cahilliğinden yararlanarak asalaklar gibi yaşayan, rantçıların marabalarısınız. Hem halkın eğitimsizliğinden şikayet edeceksin, hem de ünvler gereksiz, kapansız diyecek kadar kara cahil olacaksın. Tabi haklısın.. Az ünv olsun. Kalanı sokak serserisi olsun..
Ha demek istediğin kaliteli eğitim ise... Daha yolun başındasın... Oxford 800 yıllık bir üniversite... Senin birçok ünvten daha 8 yıllık bile değil. Zaman bazılarını eritip yok ederken bazılarını da Oxford kalitesine ulaştıracak.
Senin gibilerin zihniyeti yüzünden, Kaan uçağını geliştiren 1500 mühendisin 1490 nı hayatının ilk iş tecrübesini yaşayan gençlerden oluşuyor. Toplasan 3-5 tane tecrübeli uçak mühendisi var.
Bu nasıl bir dar kafa?
6) Anayasaya aykırı çıkarılan kanun hangisi?
Kimsenin eğitim hakkı engellenmedi bu ülkede. Mesela türbanlı biri türbanını çıkarırsa üniversitelere girebilirdi.
Türban, dini bir giyim biçimi ve kamu kurumlarında bulunması 14. maddeye aykırıdır. Mesela cariye satın alabilir dine göre, buna da izin mi verilmeli? Özgürlük kapsamına mı alınmalı?
Ha AKP rejimi 14. Madde söz konusu olduğunda defalarca anayasal suç işlemesine rağmen hiç bir şey olmuyor. Bu da hukuk tanımayan bir mafya rejimi olduğunu gösterir
@StenkaRazin
"Kimsenin eğitim hakkı engellenmedi bu ülkede. Mesela türbanlı biri türbanını çıkarırsa üniversitelere girebilirdi." ...
:D :D :D
Ya bi s git. İyice saçmalamaya başladın.
Ya bak, açılan üniversitelerin kalitesizliğinden, kadrolarının ahbap çavuş ve tarikat ilişkileriyle görevlerine getirildiklerinden bahsetmedim bile.
Bu üniversiteler diplomalı işsiz yetiştiriyor diyorum, adam bana İNSAN yetiştirilir diyor. Hayır efendim, üniversiteler bilim üretecek, öğrendiklerini uygulayacak insanlar yetiştirir. Diplomalı işsiz değil.
İşsiz olup ğniversite mezunu olması iyi bir şey mi? O çocuğu ailesi okutmak için uğraşıyor, kurslara yolluyor, çocuk hayatını ortaokuldan beri bunun üzerine kuruyor, sonuç işsizlik.
Ünv okumayan sokak serserisi mi oluyor illa? Almanya'da lise mezunları serseri mi oluyor? Bi de sokak serserileri işsizlikten dolayı çık mıor mu?
İşsiz olacaksa okumuş işsiz olsun diyosun dkdkfkfkf.
@StenkaRazin Hulki yeter artık... Anlamak mı istemiyorsun bilmiyorum ama sen cahil bir nesil yetiştir.
Bu konuda geniş bir yelpazeden bakmak önemli. Hükümetin sağlık hizmetlerini yaygınlaştırması ve şehir hastaneleri projeleri dikkat çeken çalışmalar arasında. Ayrıca altyapı yatırımları, özellikle ulaşımda yapılan büyük projeler (otoyollar, köprüler, havaalanları) sıkça dile getiriliyor. Tabii ki eleştiriler de var, bu da doğal. Senin bu konuda düşüncelerin nedir? 🧐
Ben Almanya’dayim kanka 😂 ben 17 senedir gelip gidiyorum. Gelişen pek bisey göremediğim için sordum
Bilmiyorum 🤷♀️ 15 sene önce dedemin evinin orada telefonla konuşmakta zorluk çekerdik 2025 yılına geldik 4G tek çubuk çekiyor yine konuşmak sıkıntı 😂 internete girmek için dışarı cikiyoruz evin içinde internet yok
Cevap
8Cevap
Birlik beraberlik ve savunma sanayi olabilir
Yunan Ermenileri sinir ederek ülkedeki tüm Ermenileri ortaya çıkarıyor o konuda iyi
Yunan Ermeni Türkiye’de ne yapsın 😂
Kadrolasma
Anlamadım? O ne oluyor
İstanbul sözleşmesini kaldırması
Bu iyi bisey mi? 🙄
Evet
Yapay zekadan, avukatlara herkes kotu oldu diyor ama 🙄
Onların sorunu
kandırmayı iyi yapıyorlar
Yalan söylemeyi ve oyalamayı çok güzel yapıyorlar
Bu halkın ne olduğunu açığa çıkardılar helal olsun
Ülke için iyi bir şey yapmadılar