Siddetli bi deprem anında sizce doğru olan evde depremin bitmesini beklemek mi yoksa dışarı çıkmak mı yani merdivenlere kosmak 2. Kattayım bu arada
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
8 ayMerhaba,
Kişilik ve karaktere bağlı, ben, geçen İstanbul depreminde, şiddetliydi, yerindem kıpırdamadım! Evde sallandım epeyi süre! 😅
Ailem evde değildi, ailem evde olsaydı, önceliğim onların tahliyesi olurdu...
Okullarda güvenli yere geçmemizi söylerlerdi. Masa altına filan, sağlam bir yere geçmek! 😅010 Yorumla
Soran8 ay6.2 lik deprem asırı kötüydü biz deprem anında şoka girip ayakta duramadık bitti durdu öyle çıkabildik ama 7 lik bir depremde mesela bina 3 katlı 2. Kattan merdivenlere koşmak hayat kurtarır mı diye çok düsündüm veya bitene kdr evde mi beklemeliyiz..
- 8 ay
Ev sağlam ise korkmaya gerek yok diye düşünüyorum. Bazı yerlerde züccaciye dükkanı kırılan tek bardak yok. 🌸
şu an oturduğum semt sağlam, zemin sağlam, kayalık diyorlar zemini. 🌸
Evin bir odasında güvenli bölme yaptırılabilir yapıyorlar 🌸
Soran8 aySen hangi semttesin ki
- 8 ay
İstanbul Anadolu yakası Çekmeköy, şu an yapılaşma da çok burada sürekli site blok villalar yapılıyor 🌸peki ya sen sizin orası nasıl?
Soran8 aybizim burası İstanbul başakşehir 3 yıllık yeni bir bina şu anda 🥹 yanda yeni bi bina daha var onunla bizim bina yapışık o şekilde yapıldılar
- 8 ay
Avrupa yakası için pek iyi konuşmuyorlar ama eski yapılar için yeni binalar sağlam olur. 🌸 Gönlünü ferah tut ve iyi düşün. 🌸
Uykuda olursa deprem sıkıntı ayakta denk gelirsek kaçmak kolay olur. 🌸
Ama aile ile konuş maddi durum da müsait ise deprem odası olayları var araştır iyi olur 🌸
Soran8 ayyani hiç deprem yaşamayacağım bi yerde olmak isterdim asırı korkunç ben o esnada hiç panik olmam en soğukkanlı benim ama olay yaşandıktan sonra etkisinden zor çıkıyorum… bu deprem odaları da çok mantıklı
- 8 ay
Bende düşündüm onu konya da olmuyor diyorlar ama şey orada da obruk çok oluyor sıkıntı. Korktum valla. 😅
Deprem odası süper olur 😅inşaAllah yaparsınız 🌸huzurlu ve mutlu sabahlar diliyorum hoşçakal 🌸
Soran8 ayKonya olmaaz sevmem orayı 🥹 güzel cevaplarınız için teşekkür ederim huzurlu mutlu sabahlar diliyorum sana daa hoşçakal 😌😌
- 8 ay
Tünaydın 😅Bende sevmiyorum ama deprem için güvenli diyorlar. 😅 Ricalar ve teşekkürler 🌸 EyvAllah 🌸
En İyi Cevaplar
8 ayO anda kişinin psikolojisi çok önemli. Önceden deprem eğitimi almış olsa bile anlık bir panik ve refleks ile hiçbir şey yapamadan olduğu yerde kalabilir. Yukarıya çıkamayacak kadar çok katlı bir binada oturuyorsan aşşâğıya doğru kaçmak mantıklı gibi geliyor.
00 Yorumla
8 ayEn bızlı şekilde evi terk edin
Kat yüksel ya da evde çıkışı kapayan yıkım varsa masa altı dolap dibi ya da duvar köşesine sinerek bekleyin
Bu arada telefonunuzu ve yakınınızda varsa bir
Şişede su alın yanınıza065 Yorumla
Soran8 aybende onu düşünüyorum bina 3 katlı biz 2. Kattayız çok şiddetli bi sarsıntı benim en fazla yaşadığım 6.2 di ayakta durmak zor İstanbul'da daha büyük bi depremde 2. Kattan o sarsıntıda merdivenlere koşmak dpğru mu diye çok düsündüm sanırım o anlık duruma göre değişiyor
- 8 ay
Yıkım yoksa telefonu alıp binayı terketmek en doğrusu
Genelde depreme anında binalar
Birden yıkılmaz
Erken ve buzlu hareket edildiğinde kurtulma şansı çok yüksektir
Bulunduğunuz semtte ve yanınızdaki
Binaların yakınlığı
Binanın yaşı kat sayısı genişliği yüksekliği arazinin eğimi zemini gibi faktörlerde önemlidir
Soran8 ayBizim binamız 3 yıllık ve yeni bi binayla da yapışıklar yapan müteahhit tam üst katımızda oturuyor kendisi yaptığı ve burada oturduğu içim sağlam yapmıştır diye düsünüyorum ama yan binamız sağlam değil çok böyle yapışık da değil bize ama yakın
- 8 ay
Yapışık bina destek sağlar
Ayrıca bina yaşı genç diğer
Binalardan daha avantajlısınız
Yine de olacağı varsa olur
Binayı terk edip tam rahatladım derken düşen bir kiremit öldürebilir
Yüne de önlem almak pratik davranmak çok önemli
Soran8 ayKesinlikle öyle bina yıkılmasa bile o panikle kaçarken insanlar yaralanabiliyor
- 8 ay
Ama bence bunkadar endişelenmeyin paranoya yapmayın
Önlem alın
Zaman zaman binadan hızlıca çıkma pratikleri yapın (yatak odasından bina çıkışına kadar koşarak) süre tutun
Aile bireylerini elinizi
Çocuklarınız bilinçlendirin
Deprem çantanız olsun
Evham yerine bilimsel hareket edin
Soran8 aynedense geceleri çok aklıma takılıyor öyle ben deprem anında panik yapan en son kişiyim ama olay yaşandıktan sonra çok aklıma takılıyor
- 8 ay
Endişe iyidir
Duyuları ayakta tutar
Bu durumu avantaja çevirin
Pratik yapın
Soğukkanlı olmayı öğrenin
Çok faydası olacaktır
Soran8 ayÇokk teşekkür ederimm
- 8 ay
Rica ederim
Yarın iş yok sanırım
Uyku da gitti
Soran8 ayBiraz düzwnim bozuldu
- 8 ay
Benim de öyle
Gündüz de zorlanıyorum
Eşiniz çocuklar nasıl etkileniyor bu durumdan
Ya da işyerinde sorun olmuyor mu
Soran8 ayAa yok 19 yasındayım ben
- 8 ay
Oooo o zaman neden dert ediyorsunuz
Rahatınıza bakın
Bende olgun aklı başında yazınca akran sandım 40 lar 50 ler gibi
Soran8 ayYokk be gencim küçüğüm daha uyku tutmayınca niyeyse aklıma deprem takıldı
- 8 ay
Diz gençlere de akıl sır ermiyor
İnsan okulu arkadaşlarını sevgilisini vs düşünür
Hatta abartır yarına gıybet konusu falan bulur - 8 ay
Şaka tabii ki …
Soran8 ayonları da yaptım yapıyorum sevgili düzgn biriyse düşünürüm değilse yok sayarım dedikoduyu abartarak yapmam laf tasımam canım sıkılınca alısverise araba sürmeye sararım 🤷♀️
- 8 ay
Yok
Siz
Z kuşağından değilsiniz anladım
Reankarnasyonla geri gelmiş 68 kuşağı falansınız
Soran8 ayahahhahsjkn konuya duruma göre değişiyor sanırsam
- 8 ay
Bana öyle geldi
- 8 ay
Deprem olunca farklı gıybet olunca farklı tabii ki
Soran8 ayBen sadece samimi oldklarımla dedikodu yaparm ama o anda konusmak ayrı herkesin arkasndsn herkese konuşup laf tasımak kalitesizlk
- 8 ay
Tebrikler
Güzel cevap
Sevdim - 8 ay
İş / okul?
Soran8 ayLise bitti üni sınavına hazırlanıyorm
- 8 ay
Hadi Bakalım başarılar
Nasıl
Peki durumlar - 8 ay
İstanbul değil mi
Hangi
Semt
Ben dört yıl yaşadım
2 yıl Göztepe sahrayı cedit
2 yıl Beylikdüzü Gürpınar
Soran8 ayBen bu konuda tuhafım arada salıyorum arada çalısıyorum kafama nasıl esiyorsa
Soran8 aybasaksehirdeyiö ben gürpınara da daha önce gelmistim
- 8 ay
İlginç bir çalışma yöntemi
- 8 ay
Başak şehir
Deprem açısından daha güvenli
- 8 ay
Bina yeni
Siz genç ve hızlı
Deprem korksun sizden
Soran8 ayBasaksehir güvenli de bazı tarafları gevsek diye biliyorum
Soran8 aybence de o yüzden kafamdan çıkarmam gerek artk
- 8 ay
Müteahhit aynı binada ise sağlam yapmıştır
- 8 ay
Bence de çıkartmalısınız
Gençsiniz obsesif olmayın
Hayatınızı ilişkilerinizi köyü etkiler
Sevgililer terk eder demedi demeyin
Soran8 ayya arada düşünürüm sevgilim olsa da yani beni terk ederse de umurumda olmazdı ben takılmam böyle seylere kimsenin pesinden gitmem terk edilmeye sebep bişey yapmam
- 8 ay
Dik duruşunuzu sevdim
Özgüven iyidir
Soran8 ayinsan önce kendini sevmeli ki sonra başkası zaten sever
- 8 ay
Duygusal düşünsel mastürbasyon deriz buna literatürde
- 8 ay
İnsanın kendisini sevmesi diğer kalan her şeyi sevebilmesi için açılan ilk kapıdır
- 8 ay
Uyku geldi sanırım
Soran8 ayKesnlkle kendini sevmeye herkes öncelik vermeli birazdan uyurum
- 8 ay
Var ki erkek arkadaş sevgili flört?
- 8 ay
Çok özel oldu
Yanıt vermeyebilirsiniz
Soran8 ayYok sorun değil sevgilim falan yok şu an
- 8 ay
Gençlikte olur öyle
Demek ki henüz keşfeden ve hak eden birisi olmamış sizi
Soran8 ayİlla ki oldu ama en son anlasamadığımız için ben ayrıldım ve herkesle artık konuşmayı doğru bulmuyorum kendi güvenliğim için
Soran8 ayyani saplantılı olanlar var ben onlara denk gelmek istemiyorum
- 8 ay
Mesele kimin bıraktığı değil
Mesele birbirine denk gelmekle ilgili
Hak etmek keşfetmekle kardeştir
Umudun gayrete aşkı gibi biri
Olmazsa diğeri anlamsız olur - 8 ay
Saplantı tutkunun şizofren hali bence
Kötü bir durum
Kişilik bozukluğu - 8 ay
Ve aşırı yıpratıcı
Soran8 ayyani biriyle olup ayrılmak isteyip ayrılamamak başına kalması düsüncesi bile berbat
Soran8 ayzaten ben bunu yaşadım biriyle beraberdik 2 hafta mı ne sürdü ayrılmak istedim ayrılmayalım bırakma diyr yapıştı kaldı ve benim için inanılmaz kötüydü al şimdi kurtul bu pisljikten dedim neyse ki ben yani o an bana aldığı bilekliği bile çıkarıp verdim sırf ona para vermiş diye bak dedim bunu da al yeter ki uzak ol
- 8 ay
Takıntılı saplantılı birisi ise ve beraberlikten sizden daha fazla haz almış ve beklenti içinde ise durum cidden zor
- 8 ay
Bundan sonra daha dikkatli olursunuz
- 8 ay
Benliğin mutlaka beraberliğe ihtiyacı vardır
Yaş statü ve diğer kriterler ne olursa olsun sonunda hep güvenli olmasını istemek durumundasınız
Soran8 ayÖyle zorba keko it kopuk değildi ama korkunç derecede eşşek ve duygusal mı ne denir bilmiyorum hayırdan anlamıyor ve benim ayrılma sebebim zaten aşırı durgun utangaç olmasıydı konu açıyorum konusmuyor sessiz falan ben istemem öyle birini hayat enerjimi sömürür rahatsız oluyorum
Soran8 ayuyum falan asla yoktu yanında sıkılıyordum zevklerimiz çok farklıydı ve 2 haftada ne bu bağlılık yani beni rahatsız etmişti
- 8 ay
Durgun ve utangaçlığın sebebi belki de bu halidir
Yakınlaşmak dokunmak sarılmak mutlaka istemiştir
Daha sıcak daha paylaşımcı olmayı da
Ama kişiliği bUna uygun değil demek ki
Soran8 ayHayır öyle değil sarılıyordu el ele tutusuyorduk ama yani ben bişey hissedemiyordum böyle bi enerjimi çekip sömürüyordu ve bana çok garip bakıyordu
- 8 ay
Nasıl garip bakma?
- 8 ay
Belki de satılma el ele tutuşma duraklaması zamanlaması ve süreci yanlıştı
- 8 ay
Sapkın bir duruşmuydu
Şiddetli depremde 2. katta da olsan merdivenler en riskli bölge, deprem olmadan her odada kendine güvenli alan yani yaşam üçgeni belirle. Deprem ile karşılaştığında oraya sığınmak en doğrusu ve deprem çantası şart.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Deprem anında doğru adımları atmak yaşamınızı kurtarabilir 🌍. Öncelikle, koşarak dışarı çıkmaya çalışmak tehlikelidir; çünkü merdivenler veya asansörler ilk hasar görebilecek alanlardır. En güvenli seçenek, sırtınızı koruyarak yan yatabileceğiniz bir "hayat üçgeni" oluşturmak ve sağlam bir mobilyanın yanına kapanarak beklemek olabilir.
2. katta olmanız riskleri artırsa da depremin şiddetine bağlı olarak yerinde kalıp sakin bir şekilde bu pozisyonu uygulamak genelde daha güvenlidir. Peki, sence etrafındaki eşyalardan tehlike oluşturabilecek bir durum var mı? Örneğin, gardırop veya ağır eşyalar devrilebilir mi? 🌟00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
18Cevap
Gündem konusunda 1,9b cevap paylaştı. Depremi tartıp, ölçmek gerekir öncelikle. Yani öncelikle P dalgası ile başladığında, bunun S dalgasına gidip gidemeyeceğini deprem yaşamış insanlar hisseder. P dalgası esnasında kaçabiliyorsan kaç. Eğer P dalgası gelmeye yakınsa veyahut gelmişse, evin içinde güvenli bir alanda dur.
11 Yorumla
8 ayKnka hayat üçgeni yaptıgın zaman hayatta kalmazsın. Burası türkiye biz deprem ülkesiyiz. Dakika geçmiyor ki deprem olsun. Hayat üçgeni seni hayatta tutmaz. Enkaz altında kalırsan direk ölürsün , gerçekçi olalım deprem oldugunda bina'dan çık. Sen hayat üçgeni yaparsan enkazda kalırsın. Seni kurtarmaya kim bilir kaç saat sonra gelirler. Oda seni bulabilcekler mi? O kadar insan içinde hayatta kalabilir misin? % kaç ihtimal gerçekçi olun, biraz allah aşkına ya
02 Yorumla- 8 ay
Deprem oldu mu binadan çık direk. 1 , saat hayatta kalsan sana ne saglicak? 1 saatte kimin aklına gelceksin kim ne bilcek enkazda biri var. Gerçekçi olun
- 8 ay
Sen televizyonda çıkan prof. dinleme insanlar panik yapmasın diye boş konuşuyolar.
Depremi şahsen yaşayan biri olarak, eğer on beş saniye gibi bir zaman diliminde çıkabilecek durumdaysan çukacaksın, aksi halde çök kapan tutun
00 Yorumla
8 ayO kadar depremlerden sonra ne yapılması gerektiği hep anlatıldı buna rağmen yine de soruyor musun?
013 Yorumla
Soran8 ayneyin atarını yapıyosun zaten bütün depremlerden haberdar olup ne yapılması gerektiğini biliyorum öğrenip bilinçleniyorum insanların ne yaşadığını nasıl yaptığını en doğrusunun ne olduğunu soruyorum
- 8 ay
En doğrusu TV'de defalarca anlatıldı zaten
Soran8 ayzaten yine bildiğimiz şeylerin cevabı veriliyor evinde deprem bitene kadar beklersin duruma göre de insanlar çıkabilir bazı durumlarda sadece mantıklı olur ben insanların burada ne yaptığını soruyorum yoksa öyle bunlardan bi haber değilim ne asap bozucu bişeysin
Soran8 ayBen sorumda en doğrusu SİZCE nedir demişim insanların ne yaptığını ne cevapladığına bakıyprum yoksa deprem ülkesindeyiz kim bilmez
- 8 ay
Bak insanı hasta etme. Sonra hasta diye rapor alır bütün iş bize kalır 😀😀 ne yapılmalı diye sorunca farklı, ne yapılmalı biliyor musun farklı anlama çıkıyor
Soran8 aygece gece asırı kuruldum sana aklıma takıldı soru sorayım dedim sordum diye cocuk gibi beni linçliyosun
- 8 ay
Takip et beni her sorumda linçle o zaman 😂😂
Soran8 ayöyle yapıcam zaten dıejfmemdekfke
- 8 ay
Bsjdjebskfk deli kız 😂😂
- 8 ay
Takip etmeden olmaz kaldırırım linçlerini 😂😂
Soran8 ayLinçledim bileahhahneemmdwk
- 8 ay
Kaldırdım ki onu 😂😂
Soran8 ayÇok ayıp
8 ayNe olursa olsun güvenli bir alanda depremin bitmesini beklemek
00 Yorumlakoşup dışarı cıkma o merdiven olmayabilir içeride kal kafanı koll yatak kenarında vucudunu kucult
00 YorumlaGündem konusunda 589 cevap paylaştı. Hayat üçgenine sığınmak olacak. Bizde 6 şubatı yaşadık ama o her şeyi unuttuk olduğumuz yerde kaldık
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)8 ayValla ben kaçarım direkt topuklu hızlı hızlı 🤣
10 YorumlaKelime-i şehadet getir
013 Yorumla
Soran8 ayTamam
Soran8 ayyani yaşamışsın belli ki dicek bişey bulamadn
Soran8 ayyani hangi depremi yaşadn ki maraş olanı yaşadıysan o kadar normal ki böyle olman o deprem aşırı kötüymüş
Soran8 ayBen istanbuldaki 6.2 lik depremi yaşayınca genelde deprem anjnda ben şoka girerim kalırım öyle soğukkanlıyımdır panik de yapmam ama o deprem oldu bitti etkisi bende asla geçmiyor böyle düşünüp duruyorum
Soran8 ayAsırı kötü hepsnii yaşamana çok üzüldüm umarım iyi olursun ben bişey sallanmasa bile sallanıyor sanıyorum o psikoloji aşırı kötü ve bu ülkede yaşadığın sürece geçmeyecek
8 ayBeklemek kanepenin kenarına eğilip yavrum
00 Yorumla
8 ayevde guvenlı bır yere çökmek kaçmak daha tehlıklı
00 Yorumla
8 ayOlduğun yerde saklan
00 Yorumla
8 ayDurekt Kelime-i sehadet
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)8 ay2. ci katsa aşagı atla
012 Yorumla
Soran8 ayYok deprem olduğunda sen yaparsın onu
Cevap sahibi8 ayBiz 1. ci katta oturuyoruz ya hep hayatım boyunca 1. ci kattı. Allah yaşatmasın kimseye ama. Cidden 2 . ci katsa aşağı atlama. Oranım yüzde 99
Soran8 ayHayır yani burdan atlanmaz 2. Kat ama öylw alçak değil ki
Cevap sahibi8 ayBoyum 175. Olsa. Bir evin. Yüksekliği 3 metre desek. 1.25 cm den atlamak bence birley yapmaz ki zaten iş icabı bazen 1..1.30 metre çıkıp aşağı atladığım olur
Soran8 ay159 um ben burdan atlarsam ölürm
Cevap sahibi8 ayNe kadar ki. 2. Ci kat hadi en fazla .3.5 metre olsun burada yüksek değil valla evler
Cevap sahibi8 ayAmann Allah yaşatmasın depremi ya. Ben kendim açısından düşündüm valla. Yani 2. ci kat için kurtuluş en son çare olabilir
Soran8 ayYani burası baya yüksek bizim bina 3 katlı ama yüksek altta is yeri var
Cevap sahibi8 ayÖlme yaa ama insanlar İstanbul depremi yaşamadan önlemini keşke alsa
Cevap sahibi8 ayOo ozaman sizin ki direk üstü 1 ci kat. Ozaman. Orası 5 metre var dır. O 160 boyunda biri için sorun ordan bende atlayamam
Soran8 ayYokk burdan kimse atlayamaz ve alçak değilse atlamak çok yanlış
Cevap sahibi8 ayAnladım zaten atlama sen. O anki soguk kanlılıga bağlı ama. Yüksek kat olamayan yerde kurtulma şansı her zaman var.
Gizli Üye(36-45)8 aykelime-i şehadet getir bence
026 Yorumla
Soran8 aysen deprem anında öyle yaparsın
Cevap sahibi8 aygeçmişte yaptık. sende yap
Soran8 ayinsanları deprem anında dua etmek kurtarmıyor panik anında evet edebilirsin orası ayrı ama bilinçli olmak gerek bende en doğrusunun hangisi olduğunu soruyorum alakasız cevap vermissin
Cevap sahibi8 ayyooo. neden alakasız. ölme ihtimalin yüksek olduğu için müslüman olarak git. tarifindeki tüm veriler ev tıkılırsa öleceğini gösteriyor. yıkılmazsa yırttın
Soran8 ayMüslümansın ama üsluba bak ya bilinçsizlik şuursuzluk uğursuzluk hepsi var ben sarsıntı anında en güvenlisinin ne olduğunu soruyorum taş kafalı gibi konuşuyosun
Cevap sahibi8 ayçok ayıp. sen kesin ölürsün bu üslubunla. küfür edenler çok yaşamaz
Soran8 aySende bu kafa yapısıyla çok yaşamazsın asıl senin yaptığın ayıp
Cevap sahibi8 aysabah okula gitmicenmi sen. çocuklara yasak burası. kafanı böyle şeylerle yoracağına uyusana
Soran8 ayçocuk değilim ben uğursuz baykusluk yaoma
Cevap sahibi8 aybaykuş tam tersi uğurlu bir kuştur. sen hangi ilde yaşıyosun bakiim çocuk?
Soran8 ayçocuk sensin tas kafalı düzgün konuşursan söylerim
Cevap sahibi8 aydaha nasıl konuşiim. küfür etmedim , hakaret etmedim, saygısızlık yapmadım🤷♂️😔
Soran8 ayİstanbul avrupa yakasındayım
Cevap sahibi8 ayhmm.. ozamanböyle bir durumda yapman gereken çamaşır makinesi ya da bulaşık makinası yanına diz çökerek kapanmak olmalı. ya da masa altı, dolap yanı.. merdiven, asansir vb tehlikeli. zaman yetmez ayrıca
Soran8 ayNeden böyle dedin ki şimdi İstanbul diyince
Cevap sahibi8 ayisranbul risk altında özellikle sahil şeridi. sarıyer ve civarı zemin sağlam laradeize yakın bölümü. ama teeee tuzladanmi Kadıköy'e dahada fazla sirkeciden silivriye kadar ve üst bölgeleri. rüskli
Soran8 ayYani buranın zemini çok sağlam değil bitene kadar beklemek daha doğru 6.2 lik depremde beklemistim öyle çıkmıstım galiba sadece giriş kattakilerin hemen çıkması mantıklı
Cevap sahibi8 ayist. da nerdesin bilmem. giriş kattakilerin esas sorunu hırsıza önlem yapılan pencere demirleri. risk açısından üstlerle farkı yok bence. ayrıca bi deprem çantası hazırda bulundurmak zorunlu
Soran8 ayBaşakşehirdeym ve hala deprem çantası yapmadım..
Cevap sahibi8 aybaşakşehirde olmanın dejavantajı binalar yüksek. deprem çantası yapmanı öneririm. küçükçekmece avcılar esentyurta komşusun ama nisbeten içtesin.
Cevap sahibi8 ayama şanslısın olduğun yerdeki binalar deprem yönetmeliğine uygun yapılar. ama sahildeki yapı stoğu Allah'a emanet. senin korkmana gerek yok.
Soran8 aybizm bina 3 katlı ve çanta yapıcam o aklmda ve tesekkür ederm sinir de olsam güzel cevaplar verdin
Cevap sahibi8 ay3nkatlıysa hç korkma. ama çantauo ihmal etme. demekki baştan sinir olduklarından umulmadık cevap alabilirsin, peşin hükümlü olmamamk gerek. taş kafayım ama bazen mantıklı cevap veririm
Soran8 ayarada tas kafalısn ama olsun içinden mantklı bi insan çıktı dkendemdekd rahatlwttın teşekkür ederim
Cevap sahibi8 ayçanta hazırlamayı unutma😉her daim bi köşede dursun
Cevap sahibi8 ayyalnız yaşamıyosundur sanırım. aile apartmanı gibi. diğer güruhuda bilinçlendir
Gizli Üye(25-29)8 ayÇök kapan tutun yapılmalı
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)8 ayBen güvenli bir yere giderim evde
00 Yorumla- Gündem konusunda 1,1b cevap paylaştı.
8 aySalavat getirmeli.
00 Yorumla
8 aykaç hemen
00 Yorumla- Gündem konusunda 965 cevap paylaştı.
8 ayne yapsan boş
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)8 ayDeprem eğitimleri var izle
00 Yorumla
8 ayYapabilirsin
01 Yorumla
Soran8 ayDerken
Devamını Gör(7)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi