Aynı senaryonun yaşanmaması için alınması gereken önlemler, bütün fikirleri bekliyorum.
Kızlar soruyor, soruyu öne çıkarırsanız çok mutlu olurum.
Kızlar soruyor, soruyu öne çıkarırsanız çok mutlu olurum.
Her şeyden önce binaların sağlam olması gerekir. Dolap gibi eşyalar duvara monte edilmeli. Deprem anında çök kapan uygulaması yapılmalı. Hayat üçgeni oluşturacak şekilde koltuk, sağlam masa gibi yerlere geçilmeli ve öncelikle kafayı korumalı gibi...
Cevap
2Cevap
Birincisi cocuktan buyuge herkese deprem egitimi verilmeli ikincisi tum ulkedeki binalarin yapilari denetlenmeli zayif olanlar ya yikilmali ya da guclendirilmeli yeni yapilacak binalarinda zemin kontorlu denetim kontrolu yapilmali ucunsu ise herkes kafasina bina dikmemeli muteahhit muhendis her neyse mesleki bilgisi kimligi goz onune alinarak bina yapma izni verilmeli ve son olarak bu dediklerimin olma ihtimali bu ulkede hayal gibi geliyor
Hayal zaten. Bu unutulmaz da ancak halkın bilinci düzeltebilir o yüzden unutmamak için elden ne gelirse yapmak lazım. Mesela repçiler yeniden şarkı yapacak birleşip bu türden ne yapılabilirse yapılmalı.
Herkes ne yapılmasını gerektiğini biliyor, ama yapan yok
Ben de onu soruyorum zaten. Neden yapmıyorlar, yapmaları için ne yapmak gerekir?
Otruduğun eve deprem dayanıklılık testi yaptır
Çanta hazırla kıyafetlerin yatağın başında olsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?