Ziyarette bulunacağı ülke için böyle minik bir jest yapması bana çok tatlı geldi. Siz ne düşünüyorsunuz?

Ziyarette bulunacağı ülke için böyle minik bir jest yapması bana çok tatlı geldi. Siz ne düşünüyorsunuz?

Japon Prenses tırnaklarını kırmızı ve beyaz boyarken bir elinin işaret parmak tırnağına Japon, diğer elinin orta parmak tırnağına da Türk bayrağı eklemiş.
Geldiğinden beri ve söylendiği gibi Anıtkabir ziyaretinde de sergilediği tavırlarla gönülleri fethettiği açık. Tırnaklarını bu şekilde boyaması ve kendi ülkesiyle bizim ülkemizin bayraklarını da eklemesi kesinlikle jest amaçlı davranışlar. Hatta bence Türk bayrağını yerleştirmek için daha uzun olan orta parmağının tırnağını seçmesi de daha büyük bir jest yapma çabasından başka bir şey değil. Bunu böyle okur ve kendisine teşekkür ederiz.
Ancak Bayrak tüzüğünde belirtilen bazı yasaklar var ve hatırladığım kadarıyla Prensesin bu jesti sanki o tüzüğe aykırı olmuş gibi görünüyor. Kanunu ve tüzüğü bir daha incelemek gerek.
Yine de kendisinin niyeti ortadadır ve iyidir. Eğer kanuna, tüzüğe aykırılık yoksa sorun yoktur. Eğer aykırılık varsa da danışmanlarının ve/veya görüp uyarmayan yetkililerin kabahati olduğunu söyleyebiliriz.
Evet ben de yasalara aykırı diye biliyorum
@cglakinin
Türk Bayrağı Tüzüğü:
Yasaklar
Madde 26 – Bayrak, yırtık, sökük, yamalı, delik, kirli, soluk, buruşuk olarak veya taşıdığı manevi değeri zedeleyecek biçimde kullanılamaz; 21 inci madde hükümleri dışında, ne maksatla olursa olsun, örtü olarak serilemez; oturulan veya ayakla basılan yerlere konulamaz; elbise ve üniforma olarak giyilemez. Bu yerlere, masalara, kürsülere vb. eşya üzerine Bayrağın şekli yapılamaz.
Hiç bir siyasi parti, kuruluş, dernek, vakıf tarafından amblem, flama, sembol ve benzerlerinin ön ve arka yüzünde, Bayrak, esas ve fon olarak kullanılamaz.
Bayrağa sözle, yazıyla veya hareketle veya herhangi bir şekilde hakaret edilemez, saygısızlıkta bulunulamaz. Bayrak yırtılamaz, yakılamaz, yere atılamaz, gerekli itina gösterilmeden kullanılamaz.
@Frankenstein16 Öyle düşüneceksek stickerda bayrak kullanmanın yasal olmaması gerek
@Frankenstein16 tüzüğü okudum da bana aykırı gelmedi, düzgün bir şekilde çizildiyse/yapıştırıldıysa problem yok bence ama teşekkür ederim size bilgilendirme için.
Belirteyim kraliyetten olanlar ne kadar sade ve kapalı... Açık ve süslü olmak düşük seviye göstergesidir. Çünkü hayat kadını ve dansözler böyle giyinir. Amerika bunu moda yaptı sadece.
Amerika da da yırtık pantolonları hayat kadınları giyiyor.
Bu durum bir soğuk savaş malzemesi olabilir mi?
@Frankenstein16 kapitalizm aga daha fazla para daha az kaynak
Daha az kaynak ile ne alakası var.
O kotları eskitmek için ekstra işçilik yapılıyor
Canım, gerçekten çok zarif bir detay olmuş, değil mi? 😍 Kültürler arası böyle şirin jestler her zaman gönülleri kazanıyor. Japonların nezaket anlayışı zaten dillere destan, Prenses Akiko da bunu çok güzel yansıtmış. Ojeli detaylarla bile bir ülkeye değer verdiğini göstermek ne kadar düşüncelice! Renk seçiminin hangi detayla alakalı olduğunu biliyor musun? Eğer bilmiyorsan, araştırmaya değer! Eminim bu jest hem Türkiye'deki hem de Japonya'daki insanlar arasında tatlı bir bağ kurmuştur. 🌸
Cevap
6Cevap
evet cok tatlı olmuş ayrıca da verdiği önemi göstermiş ayrıca anıtkabir ziyareti sonrası sırtını dönmek yerine geri geri yürümüş. dünya bile farkında da liderin, işte..
Kadının adi bizim dilimizde gülme sesi gibi bir şey 😂 akikokoko
turk bayragı var evet güzel. jest yani. o kadar
Orta parmağa yapmış diğer işaret parmağa yapabilirdi, ama yine de iyi bi jest yani
Tirnaklari görünmüyor ki ojelerini göreyim 🙄😏
çok güzel olmuş
Evet gördüm. Çok güzel.
Ejeheh çok tatlı
Okadar parmak varken orta parmak bide.
Ojeleri görünmüyor ki😂
çok ince zarif bi kadın
Kırmızı? Türk bayrağı mı var
Ortalama bir kadın çok güzel değil öyle pek
İşi gücü bıtakıp ojeye mi odaklanalım
Gerek var mı
helal olsun