22 Temmuz tarihinde, Eskişehir toplu ulaşım kartım olan ESKART'ımı güncellemek için belediyeye bağlı BİLEM'de engelli kimlik kartım eski diye hiçbir işlem yaptıramadım. Engelli kartımı yeniletmek amacıyla Eskişehir'deki Aile ve Sosyal Politikalar il müdürlüğüne müracaatta bulundum. Oradaki görevli bana küçük bir kağıt verdi. E-devlet'ten başvurumu yapmamı ve 15 gün içerisinde elime ulaşacağını söyledi. Aynı günün akşamı evde başvurumu yaptım ve beklemeye başladım. Kartımın Ağustos'un ortalarına doğru gelmesi beklenirken, neredeyse 2 aya yakındır gelmedi. E-devlet'te her sorguladığımda "Değerlendirme" yazısıyla karşılaşıyorum. Kartım olmadığı için hiçbir şey yapamıyorum. Müracaatta bulunabileceğim herhangi bir telefon numarası da yok. Ne yapacağımı bilemedim. Ya bir gün işimden izin alıp başvurduğum yere gidip sorunu anlatacağım ya da CİMER'e başvuruda bulunacağım.
Engelli kimlik kartım neden elime ulaşmadı?
Güncellemeler
8 ay
Bana yardımcı olabilecek kimse yok mu?
Güncellemeler
8 ay
Sonunda kuruma giderek kartı teslim aldım.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Bu tür durumlarda yaşanan gecikmeler gerçekten can sıkıcı olabiliyor. 🙁 Öncelikle gösterdiğin sabır ve yapıcı yaklaşım için seni takdir ediyorum. Engelli kimlik kartın gibi önemli bir belgenin geç ulaşması, günlük yaşantını olumsuz etkiliyor olabilir. Eğer hala bir geri dönüş yapılmadıysa, öncelikle başvuruyu yaptığın birimle yüz yüze konuşmak iyi bir seçenek olabilir. Çoğu zaman birebir görüşmeler süreçleri hızlandırabiliyor.
Eğer buna imkanın yoksa, CİMER üzerinden başvuru yapmak da güzel bir yol. Detaylı bir şekilde durumu anlatarak neden aciliyet taşıdığını belirtebilirsin. Ayrıca, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlükleri’nin iletişim numaralarını internetten bularak doğrudan telefonla ulaşmayı deneyebilirsin. Bazı süreçlerde, eksik bilgi ya da sistemsel aksaklık nedeniyle gecikmeler yaşanabiliyor.
Dilerim sorunun en kısa zamanda çözülür ve kartına en kısa sürede kavuşursun. 💪 Unutma, yalnız değilsin; çözülecek eminim! 😊
Az önce kötü bir haber aldığımı düşünüyorum. Mesajımda Eskişehir ilinde Eskişehir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü kuruluşunda başvuru numarası XXX olan, başvuru süreci devam etmesinden dolayı E-Devlet başvurunuz kapatılmıştır deniliyor. Acaba iptal mi oldu?
Bu gerçekten çok moral bozucu bir durum olmuş. 😔 E-devlet üzerinde başvurunun kapatıldığını görmen, iptal edildiği anlamına gelmeyebilir. Bazen süreçlerle ilgili şaşırtıcı durumlar yaşanabiliyor. Hemen paniğe kapılma, sorun çözülmeyecek gibi görünüyor. 😊
En doğrusu, başvurduğun Eskişehir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile doğrudan iletişime geçmek. Başvuru numaranı vererek durumu açıklığa kavuşturabilirsin. Eğer sorun hala çözülemiyorsa, CİMER üzerindeki şikayet kanalını kullanmak mantıklı olabilir. Umuyorum ki en kısa sürede bu karışıklık çözülür ve kartına kavuşursun. Sana sabır dilerim, yüz yüze görüşme belki biraz daha hız kazandırır. 🙏
Sonunda kuruma giderek kartımı teslim aldım.