Ülkenin birçok temel sorunu var. Mesela ben olsaydım ilk olarak eğitim sistemini baştan sona yeniler, sınav odaklı değil bilgi ve beceri kazandıran bir yapıya dönüştürürdüm. Çalışma koşullarını daha insani hale getirir, uzun mesai ve düşük ücret sorununu ortadan kaldırırdım. Adaletin hızlı ve tarafsız işlemesi için hukuk sistemini düzenlerdim. Sağlıkta randevu ve yoğunluk problemlerini çözer, herkesin kolayca hizmet almasını sağlardım. Son olarak da barınma, gıda ve ulaşım gibi temel ihtiyaçları herkes için erişilebilir ve uygun fiyatlı hale getirirdim. Peki siz Cumhurbaşkanı olsaydınız, neleri değiştirirdiniz?
önce milletvek, illeri maaşlarını asgari ücrete indirirdim, sonra cumhurbaşkanlığını sadece bir defa seçilme hakkı tanırdım, milletvekili sayısını her şehire 2 milletvekli olarak belirlerdim, büyükşehir martavalını kaldırırdım, vergileri az kazanandan az çok kazanandan çok vergi alırdım, halkın bütün sosyal haklarını devlet tarafından kazanılmasını sağlardım, yabancı sermayeyi kapı dışarı eder tüm ülke kaynaklarını halak arz ederdim, her bireye bir ev verirdim, zaruri kullanımları maliyetine %25 ilave kar ile halak satardım, kağıt, tekstil, işeker, çay, tütün vs ürünleri devlet olarak işletmeciliğe alırdım
en önemlisi 65 yaş sornası siyasete yasak getirirdim, bir dönem bile tamamlamayan vekiller emekli sayılıyor asla kabul edilemez bunların meclis çalışmalarını emekliliklerine gün olarak dahil ederdim, vekillik bitince ballı emekliliği yok sayardım
5 sene süre var dostum bi kere onu düşün. o dediklerin 5 yılda olmaz o yüzden 2. secilimi de garanti edicek hamleler yapmak isticen. o da politikanı değiştircek. ülkede kültür var her alanda. onu zınk diye yıkamazsın c baskanı herseyi yapma kudredinde değil. ticari malların misal fiyatını belirleyemez. lobiler var. bazı klikler var ülkede. sen onlarla çıkarlarını zedelemeden yol yürürsen basarılı olursun.
ben ne yapardım olmazdım ya. istemiyorum acıkcası. ben arkadaki akıl olmak isterim. sağ kolu danısmanı. 3 5 kendime bişeyler cıkartayım. kendimi bi koruyayım. sonra memleketime biraz hizmet götüreyim. halka kıymetli projeler yürüteyim bana yeter. misal bence bekarlara yönelik faaliyetler cok eksik. hep genc ogrenci kadın aile cocuk yaslı. ama yetişkin erkek her yerde avantajsız alanda. üstüne binilen kesim. bu konuda projelerim olurdu. zaten diğer kesimlere heryerde destek veren var misal bosanan erkek platformu kurardım. adam bosandımı destek olsun. kadınlara var malum. erkek öpülüyor her anlamda. hukuki hakları bedava sunulabilir. akıl verilebilir.
Sorunlara dair oldukça sağlam bir analiz yapmışsın. Eğitimden adalete, çalışma koşullarından temel ihtiyaçlara kadar geniş bir yelpazede düşündüğün belli. Ben olsaydım, ülkede herkesin eşit fırsatlara sahip olması için sosyal adaleti ve hak dağılımını öncelerdim. Uzun vadeli sürdürülebilir ekonomik politikalar geliştirir, çevreyi koruma adına da somut adımlar atardım. Eğitim ve sağlıktaki dönüşüm ise kesinlikle önceliklerim arasında olurdu. Senin gibi düşünenler çoğaldıkça değişim daha mümkün hale gelir. 🌟 Sen başka ne tür projeler ya da değişimler hayal ediyorsun?
Benim dememe bir sey bırakmamışsın hepsini söylemişsin diger yandan üretim başlatırdım istihdam saglardım iş olanaklari cogalirdı üretirsen işsizlik kalmaz kimse ac kalmaz ülkeyr para girer ekonomin düzelir üretim şart dışarıya bağlılıktan kurtarırım kimse kimseden üstün olamaz kimse kimswden fazla oara alamaz bu hakim bu doktor diyip asla fazla para vermem asgari ücret neyse aynısı olur zaten bir tek türkiye de var meslekleri yüceltmek g. otunu y. aladigimiz Avrupa da kimse mesleklere doktor hakim savci birbir meslegi s. iklerine dahi takmiyor Türkiye de y. aliyorlar
12 yıllık eğtimi 10 seneye düşürürdüm. ilk orta lise ayırımını ortadan kaldırırdım. 10 yıllık eğitim modeli ile tek diploma dönemine geçiş yapardım. Özel sektör ve devlet kadameleri dahil her sene emekli olan istifa eden veya genç yaşta ölmesinden dolayı kadrodaki açık insan sayısı kadar gençlere üniversite okuma fırsatı sağlardım. İnterneti 16 saat ile sınırlardım. Vergi almak yerine şirketlerden alınan vergi oranı kadar şirketlere ortak olurdum. Ve her şirkete bir muhasebeci memur ataması yapardım. Belediye seçimlerini kaldırır içişleri bakanlığın emriyle vali tayin eder gibi belediye başkanlıklarına belediye genel müdürü sıfatındaki memur ataması yapar ve onlar tarafından yönetilmesini sağlamak için her türlü zemini ve altyapıyı hazırlardım.
Yabancı sermaye için hizmet sektörünü yasaklarım. Ancak yatırım yapabilirler şirketlere hisse almak yöntemiyle ki o da topam hisse içerisinde toplam yabancı payın %30'u geçmemesi kaydıyla.
Sanayi sektöründe yatırım için teknoloji transferi ve kârın %75' inin 3 yıl yurtdışına çıkarılmaması şartlarını koşarım.
Sigortasız işçi çalıştırmayı hapis kapsamına alırım.
Yabancı ülke vatandaşları için sığınma süresini 3 yıl ile sınırlı tutarım ve 3 yıl sonunda (siyasi sebepli sığınmacılar hariç) deport ederim.
Para ve emlak karşılığı verilen vatandaşlıkları iptal ederim.
Ben açıkçası kural kanun nizam ve disiplini çok sıkı tutardım özellikle eğitimde yani eskiden mesela serbesti kıyafet yasaktı şimdi bence üniversiteye kadar yine serbest kıyafet yasaklamamalı okullarda eski disiplin yöntemleri gelmeli ve sınav sisteminde eskisi gibi çok iyi sıralamalar yapanlar üniversiteye yerleşmeli ve tüm ülkede tek tip katı kurallarla eğitim verilmeli yani bu kadar serbest olmamalı ve özellikle ahlak disiplin sıkı tutulmalı
Şimdikiler ne yaptiysa tersini yapardım:) Once hukuk sistemini düzeltirsin ki yabancı yatırımcı gelsin Yabancı yatırımcı gelince ekonomi canlanır Ekonomi canlaninca eğitim kalitesi artar Eğitim kalitesi ekonomi artınca yasam standartı yükselir Sonra saglik sektörü ve huzurlu bir ülke:) Kisaca bu hükumetin yapmadigi hersey