Ülke sorunlarını konuşan kızlar bana çok çekici geliyor neden sizce?

Otobüse binince veya başka yerde bu sorunları konuşan kızlar görünce etkileniyorum.

Çoğu kız gerçek dışı yaşıyor sosyal medyayla yaşıyor evleneceği erkekten çok şeyler istiyor bu zamanda bir şeyler başarmak cidden zor herkes aynı şartlar da hayata başlamıyor. Kimileri farklı zorluklar çekerek ilerliyor.

Bunları görüp konuşan kızlardan etkileniyorum ama onları elde edemem çünkü işin sonucunda bende bir işsiz adamım.

Yani ben de işsiz kızları istemem. İşim olsa çalışmasını sorun etmem belki.. güzel bir işim olsa karıma çalış demem fakat işim yokken işsiz birini istemem çünkü iki işsiz ne yapacağız?

Ülkenin sorunlarıni konuşuruz belki..

Aslında ülkenin sorunları bitmez yaşadığımız bir ev aslında bu topraklar, burası bir ev ve biz içinde yaşıyoruz onun güzel olmasını istemek hakkımız ama içinde yaşarken bu kadar haksızlığın, adaletsizliğin olması.. bizi sinir ediyor.

Çalışıyorsun ne kadar olması önemli değil çalıştığın bir şeyin karşılığını hiçbir zaman alamıyorsun. Bu ne kadar kötü bir durum, buna kimsenin dur dememesi daha kötü yanı sen ben diyemeyiz zaten diyecek kişiler üst rütbeli kişiler. Onlar da diyemiyorsa biz bir şey yapamayız.

Örnek veriyorum tog diye bir araç yapıyorlar yerli malı olan bir araç nasıl 1.5-4 milyon arasında olabilir. Yenisi çıkacak ve bu araç Almanya'da daha ucuza satılacak. Bu tamamen ekonomik bir sorun olsa da bunun önüne geçilebilir.

Nasıl mı?

Çok basit bu aracı 2 milyona satmak yerine 500 bine satarsın ve hurda teşviki verirsin araç olur 200 bin bakın bu demek piyasadan kalkacak 800 bin Tofaş demek toplam da 5 milyon araç! Bu araçların kalkması çevre kirliliğini azaltır, ses kirliliğini azaltır ve en önemlisi!! Benzin fiyatları düşer!

Elektrik santrali dikersin her bölgeye kocaman buraları şehirlere bağlantıyı sağlarsın her şehire istasyon dikersin ve bu sayede işsizlik de azalır!

Araç fiyatlarını yüksekten satma işi azalır millet cidden yerli olan araca yönelir! Bu bile bir devrim olabilir eğer isterseler!!

En basitinden TOKİ evleri!

Ülkenin hepsini ele alalım burada bile kirada kalan insanlar var ! Kiralar oldu 10-20-30 belki daha fazla ama bakıyorum TOKİ evlerine evi olanlara ev çıkıyor bu nasıl bir iştir! Evi olmayan zorluk çekenlere devlet ev verse onlara 3+1 bir ev sahibi yapsa her şehirde merkez bölümlere Ruslar gibi büyük sağlam binalar yapıp orada bir aile kültürünü komşu kültürünü geri getirse ülkedeki bu sınır öfke de azalır eminim.

Ama insanlar aylık 22 bin kazanıp kiraya yetişemiyor bu da onları agresif ve sinirli yapıyor. Sonuç hüsran.. hüsran bir hayatta çabalamak çok kötü ve bunları gören bir kızı bulmak bence bu hayatta insanın başına gelebilecek en güzel şey olabilir.

Ülke sorunlarını konuşan kızlar bana çok çekici geliyor neden sizce?