İnsanların hükmü, ait olmasını istediği adalet kadarken; ilahi adaletin insanlar üzerindeki hükmü, zamana tecelli eder mi?

İnsanların hükmü, ait olmasını istediği adalet kadarken; ilahi adaletin insanlar üzerindeki hükmü, zamana tecelli eder mi?

Sabaha, Twitter'da şu an denk geldiğim haberle başlarken, bunu sizinle de paylaşmak istedim.

Ruh hastası bir mahlukatın; başarı, sevilme ve aitlik güdülerindeki yoksunluğunun getirdiği ezilmişliği, masum bir hayvandan çıkardığı olayla ilgili dava, İstanbul Küçükçekmece 26. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 6 Ekim günü saat 13.00'te görülecekmiş.

Nerede hayvanlara eziyet eden birisi varsa, bilin ki O: İnsanlara olan kinini, bu canlılar üzerinde tatmin etmeye çalışan sünepenin tekidir! Gözleri açık giden o yavrunun ahı, Burak Alan denilen mahlukatın yakasını bırakmasın. İnsanların hükmü, ait olmasını istediği adalet kadarken; ilahi adaletin insanlar üzerindeki hükmü, zamana tecelli eder mi?

Şimdi #CezveİçinAdaletVakti

Güncellemeler
9 ay
Bugün mahkeme salonunda olamadık ama kalbimiz O'nun yanındaydı!

"Savcı, sanık Burak Alan’ın üst sınırdan cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamını istemişti. Sanık son sözünde, “Vicdan azabı çekiyorum, beni Allah affetsin, tahliyemi istiyorum.” dedi. Bunun üzerine Cezve’nin sahibi Serap Daşçı ayağa kalktı ve gözyaşları içinde sanığa seslendi: “Çocuğumun sesini tırmaladın vicdansız, Allah’sız"
Güncellemeler
9 ay
Sanık Alan'a, "Sokak hayvanını kasten öldürme" suçundan hiçbir takdir indirimi yapılmayarak, kanundaki en üst sınırdan olmak üzere 3 yıl 8 ay hapis cezası verilerek tutukluluk halinin devamına hükmedildi."

x.com/objektifturkcom/status/1975177364440023465

x.com/emrullaherdinc/status/1975163681164923235