Son günlerde "Manifest gurubuna yapılanlar ve en son yurt dışı yasağı getirilmesi. Açıkçası bu durum bana biraz garip geliyor. sanatçıların önünü açmak gerekirken yasaklarla engellenmesi sizce doğru mu? Yoksa ben mi fazla abartıyorum.

Son günlerde "Manifest gurubuna yapılanlar ve en son yurt dışı yasağı getirilmesi. Açıkçası bu durum bana biraz garip geliyor. sanatçıların önünü açmak gerekirken yasaklarla engellenmesi sizce doğru mu? Yoksa ben mi fazla abartıyorum.
Alkış mı bekliyorlar
Basit bir stilistleri var dansöz kıyafetiyle çıksalar bu kadar göze batmaz
Bu grup hep zaten sütyenle mini etekle sahneye çıkıyordu semazen dönmesini beklemiyorduk
Ama ben bir yetişkin olarak pavyona gitsem yanlarında daha masum kalırım
18 konser akımı nerden çıktı
Alt tarafı bir müzik söyleyip iki dans edip gitmek çok mu zor
Her şeyi erotzme bağlamayı ne çok seviyorsunuz
Kıyafetlerini geçtim showları makyaj stilleri bile o kadar ağır ki size öykünenleri hayal kırıklığına uğrattınız manifest oldu yalanest
Haksızlığa uğradıklarını hissedebilirler. Çünkü sabah programlarında kayınvalidesi ile birlikte olduğunu söyleyenler ceza almadı, program kapatılmadı. Hadise Külotla sahneye çıktı ses çıkarmadılar. Türk dizilerinin içinde bir sürü ahlaksız hadise oldu kapatmadılar. Bülent Ersoy yıllarca siyasetçilerin sofralarında boy gösterdi. Bu ülkede Bülent Ersoy'a en iyi kadın sanatçı, Zeki Müren'e en iyi erkek sanatçı ödülü verilerek insanların kafaları karıştırılmak istendi. Bir sınır yoksa hiçbir sınır yoktur. Şimdi bunlar bu kadar kişiye izin verilirken bize neden izin verilmedi falan diyordur.
Hayasızlık ve Teşhircilik sanat değildir gelecekleri gibi görecekleri de karanlık
Diyelim ki bunlar Müslüman değiller? ya da bu kızlar şöyle dediklerinizi varsay : bizim atamız adem ve Havva sadece incir yaprağıyla ayıplı yerlerini kapatmıştı. Belki yıllarca böyle yaşadılar? Afrika’daki kabileler bildiğim kadarıyla hemen hemen hiçbir şey giymiyorlar onlarda mi cehennemlik oluyorlar? Müslümanlık cidden kadınları sahiplenmek için mi geldi? Diye sordular diyelim ne cevap vereceksiniz? Bunları ben değil onlar sordular diyelim?
ADem ve Havva yasak meyveden yemeden önce edep yerleri nurdna bir örtüyle örtülüyordu içlerinde cinsellik hissetmiyorlardı yasaklı meyveden yedikten sonra bu örtü kalkmış haya duygusu meydana gelmiş edep yerlerini görmeye başlamışlar ve koşarak ağaç yapraklarıyla edep yerlerini örtmeye çalışmışlar Allah tarafından adem ve havva için deri giysiler indirilmiş tesettür ilk defa hz adem ile bu şekilde var olmuş bu medeniyet o zamandan beri vardı mesele müslümanlık din meselesi değil edep haya meselesi Örtülmesi gereken yerleri örtmek, namusu korumanın ilk şartıdır Çıplaklık övünülecek bir ilerilik değil ilkellik ve cahiliyeye dönüştür Ey Âdemoğulları! Size avret yerlerinizi örtecek bir elbise, bir de giyinip süsleneceğiniz elbise indirdik. Takva elbisesi ise, o hepsinden daha hayırlıdır. Bu Allah'ın ayetlerindendir. Ta ki iyice düşünsünler
Bu dediğiniz deriden giysilerin indirilmesi falan hangi kitapta yazıyor? Örtünme falan hangi ayet? Benim bildiğim okuduğum kuranda senin yazdığın konu hiç böyle geçmiyor? 🤣🤣🤣
Tamam kıyafet olarak ben de çok desteklemiyorum ama bu yapılan fazlaydı
Ülkede sapıklara hırsızlara bu kadar duyar kasılmadı
Sanatçılara veya sanat gruplarına yönelik yasakları görmek gerçekten üzücü. Sanat, toplumların ilerlemesinde ve kültürel zenginliğin gelişiminde önemli bir rol oynar. İfade özgürlüğünü kısıtlamak veya sanatçılara sınırlandırmalar getirmek, sadece bireysel hakları değil, aynı zamanda toplumsal gelişimi de etkiliyor. Ama tabii, yasakların nedeni ve bağlamı da önemli. Sanatçılar özgür olmalı ki yaratıcılıklarıyla topluma katkı sağlamaya devam edebilsinler. Sen bu konuda kesinlikle haklısın. Peki, sen ne düşünüyorsun? adece sanat mı yoksa başka şeyleri de etkilediğini hissediyor musun?
Cevap
2Cevap
Alınan kararlara karşı değilim. Tek düşüncem benzer şeylerin diğer hak eden kişilere de yapılması gerektiği.
+18 olan bir konser yapıyorsan, kostümün buna göreyse o konserden bir sürü görüntü çıkacağını da bileceksin, kaldı ki sadece kostüm de değil hareketler de oldukça absürt ve rahatsız ediciydi.
Hukuksuzluk var işin içinde her şeyden önce.
İlgili yasayı kafalarına göre uyguluyorlar.
Kanun değiştirilip başa gelen zat kanunları kafasına göre istediği gibi esnete, daralta uygulatıyor.
Hukukun üstünlüğü değil alçaklığı var ülkede.
Ekonominin çakılma sebebi de bu belirsizlik büyük oranda.
Mevzu sadece yeni çıkan kız grubunun kıyafetleri değil. Ciddi anlamda ülkede beka sorunu var.
Sonuç olarak hiç bir absürt olay yokken bu soruşturma kararını vermediler öyle değil mi? +18 yaptıkları konseri manifesti takip etmememe rağmen ben gördüm, küçücük çocuklar da gördü. Çok yerinde bir karardı bence. Şahsen benim çocuklarım olsa sevişmeye ramak kala hareketleri yapan insanları görmesini istemem
Sanatlarıyla önde olsunlar o zaman bedenleri ve saçma sapan hareketleriyle değil
Haksızlık tabiki toplum ahlakı önemliyse cemmatlerden başlasınlar
Haksızlık tabiki de konser önceden duyurulmuş nasıl olacağı konusunda bilgi verilmiş alt tarafı sahne şovu
Dinlemem hiç ama haksızlık
haksizlik
Adil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?