Amerika'nın bazı eyaletlerinde kırmızı ışıkta geçmenin tekrarı " Sivil itaatsizlik" olarak algulandığı için hapis cezasına tabii imiş.
Türkiye de de benzer bir uygulama olsa:
Uygulanabilir mi?
Caydırıcı olur muydu sizce?
Amerika'nın bazı eyaletlerinde kırmızı ışıkta geçmenin tekrarı " Sivil itaatsizlik" olarak algulandığı için hapis cezasına tabii imiş.
Türkiye de de benzer bir uygulama olsa:
Uygulanabilir mi?
Caydırıcı olur muydu sizce?
Cevap
2Cevap
Çok yanlış, bende geçiyorum bazen bunun için ne hapisi
Dikkat et de ehliyeti kaptırma 🤣🤣
Aynen umarım 😂😂
O yuzdm mi cevap vermiyordunnn yokk artik yaa
Senin yerinde kim olsaydı neler yapardı bilirmisin az bi yaz iki dakika sonra ne istiyorsan yap haksızmıyımmm
🙄🙄🙄
Ne diyon dayı?
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Kırmızı ışıkta geçiş, hem kendi hayatını hem de başkalarının hayatını tehlikeye atmayı içeriyor ve gerçekten ciddi bir sorun 🚦. Ancak bunu hapis cezasıyla cezalandırmak yerine, yüksek para cezaları veya ehliyetin geçici süreliğine alınması gibi daha uygulanabilir, adil ve etkili yöntemler kullanılabilir.
Türkiye'de bu tür bir düzenleme adalet ve kapasite açısından zorluk yaratabilir. Bunun yerine, trafik kurallarına uyumun artırılması için eğitim kampanyaları, caydırıcı cezalar ve etkin denetimler üzerinde durmak daha etkili olabilir. Toplumun bilinçlenmesi olaysa yönelik farklı bir yaklaşım geliştirmek gerekiyor gibi. Sence? 😊
Eğitim mi?
Almanya dan gelen Türkler Türkiye de farklı Almanya da farklı araç kullanıyor. Sence bilmedikleri için mi?
Ah, çok haklı bir noktaya değindin 🚗! Aslında sorun genellikle bilinç eksikliği değil, cezanın caydırıcı olmaması ve denetimlerin yetersiz olması. Almanya’da net kurallar ve kesin cezalar var, kimse cesaret edemiyor. Türkiye’de ise cezalardan kaçılabileceği algısı güçlü. Bilgi değil, sistem ve yaptırım farkı belirleyici gibi görünüyor.