Bildigimiz uzere tecavuz ve ona bagli kadin cinayetleri son zamanlar sikca duyulmaya basladi. Cok insan boyle suclulara idam cezasi talep ediyor, bir taraftan da Iranda gorulen bu cezayi kurgulayan devleti kotuluyoruz. Peki sizin dusunceleriniz ne? (not: Azerbaycanliyim, harflerde yanlisim varsa kusura bakmayin)
Cevabın nedir?
+1 yılİdam cezasına karşıyım.
- Dünya üzerinde idamı uygulayan ülkelerde suç oranı düşük değil. İran ve Suudi Arabistan gibi ülkelerdeki durum ortada.
- Daha geçerli bir örnek var karşımızda; Amerika. Amerika'nın bazı eyaletlerinde idam cezası varken diğerlerinde yok. Suç oranları benzer seviyededir ve idam cezasının caydırıcı olmadığı açıktır.
- Suç işlendikten sonra cezanın şiddeti ne olursa olsun fark etmez. Önemli olan cezalandırmak üzerinde caydırıcılık değil eğitim üzerinden insanları suçtan uzak tutmaktır.
- İdam gibi cezalarda hele ki Türkiye'de geriye dönük düzeltme yapılamaz. Örneğin Ergenekon ve Balyoz davalarında insanlar haksız yere hapiste yattılar. Benzeri hatalı yargılamalara Türkiyede sıklıkla rastlanırken idam edilen insanların hakları nasıl iade edilecek.
Soruna yanlış çözümler getirmenin bize faydası yok.83 Yorumla- +1 yıl
yorum icin tskr, baya bir yazmissiniz :)
- +1 yıl
Rica ederim.
Görüşlerimi örneklerle ve delillerle destekledim ki size ve okuyanlara bir fikir verebilsin diye.
Fikrinize bir katkı yapabildiğimi umuyorum... - +1 yıl
tabi yaptiniz sagolun:)
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 605 cevap paylaştı. İranda uygulanan idam şeriat yasasına göre olan Tc yasasındaki çok farklı İranda kısasa kısas uygulaması var ölüme karşı senin cezanda ölüm veya idam ve özellikle tecavüz idamı herkesin gözü önünde meydanda yapılır. Bizdeki belirli bir yerde yapılır halk olmaz bu idamı izlemek için
Bnece hem amerikada uygulanan zehirli dam hemde klasik idam yasalaşmalı02 Yorumla- +1 yıl
heketdiniz :) asil yorum icin sagolun:)
Aile & Toplum konusunda 461 cevap paylaştı. Tecavüz için gayet medeni ve makul bir ceza yöntemi var, o da kimyasal hadım. Birinin tacizi sabitse, uğraşmadan iğne yaparak cinsel hayatını öldürebilirsin, endişelenecek bir cinsellik de kalmaz ortada. Evet, tecavüzcüler cezalandırılmalı ama idamla değil, çünkü idamın çıkış noktası öncelikle siyasidir.. www.cumhuriyet.com.tr/.../...lsin__Cilginligi.html
Bu suçların artmasının sebebi de çok başka, siyasi ve dini odakların çarpık zihniyetinin insanların duygu ve düşünce dünyasını yanlış yönlendirmesi, sorun iletişim tarzında.10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİdam cezasının gelmesini istemiyorum çünkü idam cezası geldiğinde tacizcileri tecavüzcüleri ve bu yolda insan öldürenleri asmaz bunlar.
11 yaşındaki kız çocugunu taciz edip ilişkiye zorlayan yobazı bile serbest bırakan, o çocugun onu tahrik ettiğini söyleyen zihniyet, hiç öyle birşey yaparmı sanıyorsunuz siz? Saf olmayın...
Nerde bir aydın var, Atatürkçü var, vatansever var onları asarlar veya onlar üstünde korku ve baskı aracı olarak kullanırlar idam cezasını.93 Yorumla- +1 yıl
sahsi fikrinize saygi duyarim , ama ben azeri olarak ataturku sevmem , yine de yaptiklari takdire layik
- +1 yıl
bu benim sahsi dusuncem
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
14
Cevap
40Cevap
+1 yılNormalde idam cezasını destekleyen birisiyim. Ancak idam cezası Türkiye'ye tekrar gelirse asılacak olanlar tecavüzcüler sapıklar değil politik ve düşünce suçlularıdır. Bu yüzden gelmesini istemem. Alternatif ceza olarak hadım cezasının gelmesini isterdim. Zira sapıkların zihniyetinin yeşerdiği cinsel organ odaklı hayata verilebilecek en büyük ceza o organın işlevsiz ve biçimsiz hale getirilerek aslında suçlunun hayatının ve gururunun elinden alınmasıdır. Saygılarımla...
21 Yorumla- +1 yıl
yorum icin sagolun, vaktinizi ayirdiginiz icin de:))
+1 yılBiraz tartışmalı bir konu, tecavüz dğeil de cinayet ya da yardım ve yataklıkdan bahsedelim. Baban istemsizce de olsa birini öldürüyor. Hakim ona müebbet veriyor yani idam edilecek. Hiç böyle bir şey ister misin? Allah verdiği canı sadece kendisi alır. Hem idam onlar için hafif bir ceza olur, yaşamalılar ki çekmeliler, ölmek onlar için sadece bir çözüm.
11 Yorumla- +1 yıl
babam degil kim olursa olsun hak edene idam isterim
Bu suclulara idami desteklemiyorum...
idam olan yerlerde de bu suclar isleniyor cunku.
ustelik geberip gitmek onlar icin kurtulus olur...
Idam yerine ecelleriyle olene kadar hergun iskenceye maruz kalmalari daha iyi bence...
olmek icin hergun yalvarmalari...13 Yorumla- +1 yıl
ama o da yezitlik olur
- +1 yıl
onun sucu ahiretde..
Aile & Toplum konusunda 11,7b cevap paylaştı. AKP ye oy verenlere idam cezası çıkarsa buna destek verirdim.
89 Yorumla- +1 yıl
0_o banada mi idam? ben oy verirdim de
- +1 yıl
kalemi birinin kirilmissa sansi yok demekdir
- +1 yıl
garibanlar bizleriz ki su meseleyi tartisiyoruz:)) ama yinede yorum icin cok sagolun:)
- +1 yıl
İyi de bu özgürlğklere aykırı kişilerin tercih hakkı vardır
Ben vermiyorum ama bu görüşün gerçekten çok rahatsız edici
+1 yılBizim ülkemiz için iyi olmaz. Çünkü "adalet geç de olsa tecelli eder." Diye bir söz var. Suçsuz bir çok insan var içerde olan ve suçsuzluğu seneler sonra ortaya çıkabiliyor. Bunu hak edenlerin yanında haketmeyenlerin de böyle cezalandırılması hak olmaz. Ve bence idam çözüm değil. Zaten ağırlaştırılmış müebbet hapis almış birisini idam korkutmaz aksine bu ona mükafattır.
13 Yorumla- +1 yıl
hmm.. belki de haklisin, tskr yorum icin
- +1 yıl
Belki :) bir insanı öldürmek değil özgürlüğünü elinden almak ona verebileceğin en büyük cezadır.
- +1 yıl
o zaman hep birlikde: FREEDOMMMM!!!:))
+1 yılidam cezası olsaydı eğer bir çok kötülüğün önüne geçilmiş olurdu. ama Olmasını istemezdim. bence toplumdaki bireyleri ana okulunda iken devletin ciddi bir şekilde ele alarak eğitim süreçlerinin devam etmesi daha bilincli ve daha dürüst toplum olacağını düşünüyorum.
10 Yorumla
+1 yılAslinda ibretlik olur , digerleri cekinir falan diyecegim ama bu da dogru deyil, birinin hayatina tamamen kiymak vahset bence.. En iyisi tecavuz edenin orqanini kesmek bu daha hos bir ders olur, yasayarak yaptigi hatanin bedelinj odemeli bence 😔
02 Yorumla- +1 yıl
ben de ayni dusuncedeyem, yorum icin tskr:)
- +1 yıl
:) .
Idamin mantikli yanini goremiyorum. daha caydirici daha keskin cezalar verilebilir. Idam kurtulus gibi bisey. Tecavuzcu abimiz hapse girip orda ortalik oglani olsa daha iyi benim icin. Idamin savunulur bir yani olamaz bana gore
20 Yorumla
+1 yılİdam cezası onaylansaydı çok kötü şeyler olurdu...
Kötünün iyisi vaziyetindeyiz şu an, idam daha da beter ederdi vaziyetleri.
cut.31 Yorumla- +1 yıl
mesela avrupa yukaridan bakardi, zaten oyle ama daha beter olurdu durum
+1 yılBence idam yerine daha acı bir şekilde ceza olabilir. Sonunda cezayı yiyen kişi kafayı yesin ve kendisi intihar etsin. Çin işkencesi gibi bir şey olabilir mesela.
12 Yorumla- +1 yıl
ama o da muslumanliga sigmaz
- +1 yıl
Haklısın fakat yine de işkence olması gerekiyor.
İdam gelse dahi bu ülkede bu hükümet istediği adamı astırır kendi çıkarları adına kullanır ama hak edenlere o cezayı verdirmez
Ön görüm bu12 Yorumla- +1 yıl
dusunceleriniz icin tskr
+1 yılŞeriat diye bişey var. bence kesinlikle uygulanmali. oyle pisliklerin yaşamamasi lazim
21 Yorumla- +1 yıl
bence de, tskr yorum icin
+1 yılAzerbaycan candir. idam gelmeli. ve tecavuzculer icin oldugu kadar vatan hainleri yetim hakki yiyenler hirsizlar katiller icin de gelmeli. baska ulkelerdeki uygulamalar bizi baglamaz. idam bence kursuna dizilerek olmali
07 Yorumla- +1 yıl
sagolun kardeslerim, abilerim:) biz ozgecan cinayetini okulda bile tartisiyoruz, cok kotu oldugumuz bir durum gercekten, tum Turkiyeye bas saglii diliyoruz
- +1 yıl
Siz de sagolun. turk birligi hakkinda da tartisiyormusunuz?
- +1 yıl
evet ya her gun , gercekten diyorum ben kendim akp tarafindayim, soyleyeyim:)
- +1 yıl
O halde turk birligi kurulmasin diye tartisiyorsunuz.
- +1 yıl
oylemi:) sahsi dusuncelerimiz o zaman kendimize kalsin, tartismak icin yeri degil
- +1 yıl
Tabii tartisilacak bir durum yok zaten. basarilar
- +1 yıl
sagolun guzel insan:)
İdam cezası gelmesin çünkü idam cezasını kadın cinayetlerinde değil başka şeylerde uygular bunlar
46 Yorumla- +1 yıl
sanirim Turkiyede devletin aksine olanlar cok
- +1 yıl
gelin Azerbaycanda yasayin , ibret olsun vatandas devlet iliskisi:)
- +1 yıl
yani diyorum ki guzel insan, degerini bil o guzel devletin:)
Çok sevinirim gelse. Hani bir referandum olsa hiç düşünmez evet verirdim oyumu. Keşke idam gelse ama gelmez.
00 Yorumlasadece tecavüzcülere değil, hak eden kadın erkek herkese uygulanacaksa tartışılmalı ama unutulmamalı ki Allahın verdiği canı sadece kendisi geri alır
03 Yorumla- +1 yıl
o da dogru, vaktinizi ayirdiginiz icin tesekkur:)
- +1 yıl
kısasa kısas farzdır
Aile & Toplum konusunda 710 cevap paylaştı. Böyle bir şeye ABD izin vermediği için çıkmadı akp ye kalsa anında oy için adamı asacaklardı
021 Yorumla- +1 yıl
ben akpliyim soyleyeyim de:)
- +1 yıl
kin mi? olur mu hic guzel kardesim:)
- +1 yıl
ben azeriyim unutma:) biz baldan aci laf soylemeyiz:)
- +1 yıl
biz de sizi:)) ama azeri karsitlari da cok
- +1 yıl
hay agzin bal yesin:)) boylemiydi bu laf:D
- +1 yıl
ay sagolun:)) artik tv yi actigimda azeri kanali gorursem garibime geliyor, ordan anla iste:))))
- +1 yıl
vay be:)) 14 dil haa:)))) ben simdi sonuk kaldim, soylemeseydin kendimi overdim, ben de 4 dil biliyorum diye:)))))
- +1 yıl
meslek okul:))) lisedeyim ben
- +1 yıl
ama her kizda yok oyle kabiliyyet:)) ben hem 5 ci dil olarak ispancaya da basladim ,6 ders aldim bakalim hayirlisi:)))
- +1 yıl
aslinda kucukluyumden en buyuk hayalim kaleci olmak, yani transfer falan olunursam takimdan takima, gitdiyim yerlerin dilini bileyim diyorum, ama bos bir hayel iste
- +1 yıl
komik dimi:)))))
İşkence yapıp yavaş yavaş ölümünü izleyeceksin tecavüz vb. suçluların. Nerede bizimkiler de o yürek anca vergileri dayasınlar...
03 Yorumla- +1 yıl
ama ben dayanamam oyle seye, yani yureyim goturmez, kotu olurum
- +1 yıl
o da dogru, cok cok sagolun vakit ayirdiniz:)
gerçekten idamı hakedenler var ama haketmiyenlerinde bu cezaya çarptırılma ihtimali olduğu için ne kadar hoş karşılamak istesemde bir yandan rahatsız edici oluyo.
10 Yorumla
+1 yılİdam olsa bile sence suçlular mı idam edilecekti yoksa suçsuzlar mı? Tecavüzcü serbest bırakılır, davasının peşinde koşan idam edilir
10 Yorumlatecavuzun cok agır bır sekılde cezalandırılmasını ıstıyorum fakat idam gelince yine masum insanlar ölecek yıllar öncede olduğu gibi...
20 Yorumla
+1 yılHangi Çağda yaşıyoruz be idamı ya? Binlerce insanın ölümünden sorumlu Apo'yu asamadık daha... ki iftiraya uğrayanlar ne olacak kim vebalini Ödeyecek?
13 Yorumla- +1 yıl
caga kalsa, tore ne alaka? boyle seyler caga bakmaz ki
- +1 yıl
Töre yi anayasan mı uyguluyor? Devletin mi? Veyahut destekleyip ha senin kurallarına göre Haklısın diyip cezalandırmıyor mu? Kurumla bireyselli karıştırma
- +1 yıl
hayir yok ben yinede soyledigimi soylerim, ama yinede cok sagolun:)
+1 yılİdam cezasını caniler için değil başka şeyler için kullanırdı bu devlet.
18 Yorumla- +1 yıl
devlet mi suclu simdi?
- +1 yıl
dışarıda vatandaşın kafasına biber gazını nişan alarak sıkan bu zihniyet sence bunu yapmaz mı?
- +1 yıl
peki , devleti suclayipda, esnafin kafasini yakan zihniyet , sence devlete karsi cikmaya hakki var mi?
- +1 yıl
esnafa saldıranın elbet de böyle bir hakkı yok olamazda buna bende karşıyım ama devlet polisi örgütleyip bunun kafasına sıkacaksın deyip gencecik insanların öldürülmesine de karışıyım.
- +1 yıl
ben sahsen azeri olarak Erdogan tarafindayim, okulda falan da her kez o cebhede:)
- +1 yıl
Azeri olup da TÜRKÇÜ olmamak biraz garipsedim Azeriler genelde Vatanına düşkün ÜLKÜCÜ olur
- +1 yıl
ne olmus ki? Erdogan tarafinda olmak suc mu?
- +1 yıl
orası sana kalmış bana göre Suçtur ona göre değildir öteki bilmez senlik bir durum bana laf söylemek düşmez. sadece Azerilerin Türkçü olduğunu iyi bilirim o kadar.
- Aile & Toplum konusunda 365 cevap paylaştı.
+1 yılBazı Suçlarda Gerekir Güzel olurdu tekrar çıkması ama o zamanda apoyu asmak zorunda kalırlar o yüzden bu iktidarın götü yemez idamı getirmeye
06 Yorumla- +1 yıl
artik cok gec, boyle karar ciksa bile uygulama yanlis olurdu caga uymak icin
- +1 yıl
çağa uymak için gencecik kızlar kadınlar şerefsizlerin elinde ölsün yansın mı
- +1 yıl
hayir zaten ben de idam isterim, Ozgecan olayi icin biz okulda 1 ders susarak oturmustuk, aglayanlarimiz bile olmustu
- +1 yıl
ben erkekliğimden utandım haberi duyunca
- +1 yıl
gercekten cok uzulduk biz bakude, Allahdan rahmet diliyorum, tum Turkiyenin basi sagolsun
- +1 yıl
amin
Güzel olurdu bence. Kesinlikle gelmeli ve aktif olarak uygulanmalı! suçluların ıslahına değil; yeni suçluların doğmasını engellemeli verilen ceza
03 Yorumla- +1 yıl
bence de
- +1 yıl
Erdogan zaten soylemisdi idam cezasi olmali diye, ama rtik cok gec
tecavüzcülerin cocuk katillerinin indam edilmesini zevkle izlerim bide patlamışmısır veya cerdek falnda olso on numara olur :))
03 Yorumla- +1 yıl
cok kotusun:)
- +1 yıl
anlays ve yorum icin tesekkur
+1 yılİdam Türkiye de olmamalı. Ben sahsen idama karsiyim. Müebbet hapis olabilir.
13 Yorumla- +1 yıl
o bile yetmiyor bazen
- +1 yıl
Ne olmalı o halde?
- +1 yıl
idam , ama ondan daha kotu olmamali, yezitlik olur
idam cezasını canı yürekten istiyorum. eğer idam gelse insan hakları avunucuları sokakları ateşe verir
03 Yorumla- +1 yıl
bence de yorum icin tskr
- +1 yıl
Aynen. Ateşe veririz
tecavuze karşı idam olmamali çok hafif kalır. daha ağır ve iskenceli bir ölüm olmali
10 Yorumla
+1 yılBence bazı suçlar dışında idam saçma ama bazı suçlar gerçekten hak ediyor ve caydrıcı özelliği var
04 Yorumla- +1 yıl
evet tartisilir bir konu
- +1 yıl
Bizim tartsmamzla is yürümez ama idam geri geleceğini sanmym ama isterim tecavuzcusu vatan haini veya bazı cinaytlerin sorumlusu kişilerin idamla yarglanmasn8
- +1 yıl
ben de isterim, yorum icin tskr guzel kardesim:)
- +1 yıl
Rca ederim
su pkk lıları apo yu falan asacak bir kanun çıksın canım feda hükümete gözleri korksun biraz
00 Yorumla
+1 yılTürkiye oldundan fazla Demokratik özgur ülke onun icin Sapik , Hirsizlik gibi işlar fazla...
012 Yorumla- +1 yıl
tam da aradigim cevap:) bence de ozgurluk bir hayli fazla
- +1 yıl
Türk olmadiğim için biliyoorum
Türkler oyle duşunmuyo bazilari - +1 yıl
nerelisin ki?
- +1 yıl
Mars :) uzaklardan
Neraliye benziyom... - +1 yıl
uzbek falan misin yoksa?:D
- +1 yıl
Vay be buldun. D
- +1 yıl
ben rusyadayken cok uzbek tanidigim vardi:)
- +1 yıl
Ya :)
- +1 yıl
valla:)) ben azeriyim rusyada dogdum
- +1 yıl
Anladim :)
- +1 yıl
turkiyede misiniz?
- +1 yıl
AKPnin Türkiyesindeyim
Olumlu karşılarım çünkü bu ülkede idamlık çok suç var.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılHayir. Ben idama karsiyim
00 Yorumla kırmızı halıyla karşılardım vallahi artık yetr!!!
135 Yorumla- +1 yıl
:))) sinirlenmeyin bence :D
- +1 yıl
ya cok kotusun:)))
- +1 yıl
yok yav öyle deme:) yav bak, bu duruma artık bir son verilmeli dimi? Allah korusun senin başına gelse ne istersin? benim şahsen en nefret ettğim ilk 3 şeydir,1-tecavüz,2- çocuk istismarı,3-cinsel taciz. bu adamlar uslanmaz. direk mağdurlara soracaksın cezasını onlar versin bence. Yoksa ben çok duygusalımdır:)
- +1 yıl
hihi:)) duygusala bak :D
- +1 yıl
:)))) gozler yasardimi gercekten?:))) yav cok guldum, ALLAH da sizi guldursun:)))
- +1 yıl
hic uzulme aglama, sen gulumse daima!:))) kayahan sarkida iyi demis bak:D
- +1 yıl
ne demek :))) bir seyler katdiysam hayatina, ne mutlu bana:)))
- +1 yıl
1 tebessüm katman bile çok benim için, hatırı sayılır. benden sana bir kahve,40 yıllık bir hatırımız olsun:D
https://i.hizliresim.com/zmB78D.jpg
en güzeli sevgiyle yapılmış bir kahve:)))(attım ama önemli olan bir anlam taşıması bence) - +1 yıl
vay:))) super yaa:)) ama benim karsilikli kahvemi yudumlayacak sevgilim var:))
- +1 yıl
yo yo yanlis anlamayin bay duygusal:)) bizde cay daha cok sevilir, kahve cok tercihim degildir:)))
- +1 yıl
:))) bakariz:D soz veremem:))) cok mu kendimi cektim yaa:))))
- +1 yıl
hahhaah:)))) sanki gerçek hayattaymışsın gibi algılıyorsun sanırım:) yooo gayet normal. birçok bayan bunu geneller özellikle internet ortamında. yok asılıyor yok sapık bu falan. ama aslında normal karşılamak lazım. kimin ne mal olduğu belli değil sonuçta. yazık valla onlara.(manyak olan insanlara) sen buralarda yenimisin yoksa yeni hesap mı?
- +1 yıl
yav yok ya ne asilmasi:)) yeni degilim hesap yeni
- +1 yıl
:)) benim eski hesabim -pembegun, ismi boyleydi
- +1 yıl
nasi yaa?:)) ben sekerliyimle ad kazanmisdim yaa:))))
- +1 yıl
yo hayir, hem ben kimese mesaj falan atmiyodum ki, ben akilli kizim:))))
- +1 yıl
kendin bilirsin ama ben cikacagim temelli
- +1 yıl
cikiyorum cunki sevgilim izin vermiyor, girmemin de sebebi bu soruyu sormakti
- +1 yıl
yav neden oyle soyluyorsun elbet bulunur, sen bakuye gel sana temiz bir aazeri kizi ayarlariz:))) sagol canim insallah, hem sevgilim halamin oglu, o yuzden cok cok ciddiyiz, abim bile biliyor
- +1 yıl
sanirim cikacagim, neyse kendinize iyi bakin, hakkinizi helal edin:)
+1 yılÖnüne geleni asarlardı yalama olurdu ceza.
18 Yorumla- +1 yıl
oyle de olmazdi bence , Turkiye bir devlet olarak oyle hata yapmaz
- +1 yıl
Tabi canım. İdam varken terörist başını idam etmeyen gelir tecavüzcüleri idam eder. Güzel kafaymış nereden aldın
- +1 yıl
ya terorist ne alaka? o devir gecmedi mi?:)
- +1 yıl
Ah canıım nası da kendini inandırmış seni pollyanna seni
- +1 yıl
inandirmak istiyorum cunki her Turkiyeye gitmek isteyince annem diyor ki evladim oralar terorist yuvasi:)) ben de aksini soyluyorum ki bir Turkiye sevdam kabul olsun:))))
- +1 yıl
Dün akşam sırf bir öğrenciyi Türk diye öldürdüler. İsmi Fırat Yılmaz Çakıroğlu. Üniversite öğrencisiydi ülkücüydü ama bazı teröristler onu sırf Türk diye öldürdü. Bence hiç gelme burası gezilecek bir yer değil artık. Eskiden güzeldi...
- +1 yıl
tamam O_o gozum korktu
- +1 yıl
Adaletli bir ülke değil bir 20 yıl sonra falan gelebilirsin ama.
- Aile & Toplum konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yıloldukça olumlu karşılarım...
02 Yorumla- +1 yıl
hakedene ben de
- +1 yıl
Sana bana değil tabii ki #Hakedeneidamşart...
Super olurdu apo da temizlenirdi.
01 Yorumla- +1 yıl
ben de isterdim
Boş muhabbet bunlar..
05 Yorumla- +1 yıl
cinsel sorular mi iyi olurdu, Turkiyede her gun kac kadin olduruluyor ama
- +1 yıl
muslumanlikta boyle bir yasak yok, o can bir cana canicesine kiyiyorsa, cezasi verilmeli, ben de muslumanim ve dinime cok bagliyim
- +1 yıl
hmm tesekkur:)
Aile & Toplum konusunda 8,9b cevap paylaştı. geç kalınmış bir uygulama !!!
01 Yorumla- +1 yıl
evet artik cok gec maalesef
+1 yılBoku yediğimizin resmi olurdu.
10 Yorumla
+1 yılİdam geri gelsin diyenlerdenim
01 Yorumla- +1 yıl
aslinda ben de isterim
+1 yılÖyle bir suç işlemeyeceğim için farketmez...
01 Yorumla- +1 yıl
tabi ama isleyenlere, yani hakedene ben olumlu karsilarim
olmalı bence, hakeden çok
00 Yorumlaidamlıklar düşünsün ama olumlu olur caydırıcı !!!
00 Yorumla
+1 yılOlsun. İdamdan ağır şeyler de olabilir.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,4b cevap paylaştı.
+1 yılgebersin sapiklar
01 Yorumla- +1 yıl
geberir insallah
İdam olmamalı.
20 Yorumla
+1 yılŞimdi mıçtık derdim
10 Yorumla
+1 yılOlumlu
04 Yorumla- +1 yıl
ola bilir diyosun, ben de oyle dusunuyorum
- +1 yıl
Amerika'da bile mevcutken bu uygulama bizde de olmalı hapse girdikleri zaman bizim verdiğimiz vergi paralarıyla yemek yiyip içiyorlar saçmalıktan başka bir şey değil.
- +1 yıl
ben de isterim idam olsun ama hakedene
- +1 yıl
Kesinlikle hak eden idam edilmeli zaten.
- Aile & Toplum konusunda 617 cevap paylaştı.
+1 yılMutlu olurdum.
01 Yorumla- +1 yıl
hihi:) adamim:D
+1 yılşeriat..
10 Yorumlaİyi olur
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılhoş karşılamazdım
02 Yorumla- +1 yıl
yorum icin sagolun
Cevap sahibi+1 yılreca ederim
Devamını Gör(39)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında