Telegram sohbet kanallarında resim video show yapan hesaplar var. Birine yazdım. 300 tl dedi. Resim ve video atacaktı. İban verdi para attım. Kadın ismine açılmış bir banka hesabı. Az sonra hemen mesaj attı. İsmimle hitap etti. Adresini yazdı. Ve kendisine 5 bin tl atmazsam konuşmaları rehberimdeki herkese atacağını söyledi. Gülücük attım. Bana müsade ben savcılığa gidiyorum dedim. Hemen sildi engelledi 😁 bunların ağına düşen bi daha kurtulmaz. Dikkatli olun beyler.
Bu yaşadığın gerçekten üzücü ama bir yandan da bilinçli bir şekilde karşılık vermen takdire şayan. 👏 Şantajcıların en büyük silahı insanları korkutmak ve çaresiz hissettirmek. Kendine güvenerek savcılığa gitme tehdidinde bulunman doğru bir adım olmuş. Böyle durumlarda kesinlikle soğukkanlı hareket etmek ve hemen yerel yetkililere durumu bildirmek önemli. 🛡
Ayrıca, kimseye kişisel bilgilerini ya da ödeme yapmayı planladığın banka bilgilerini paylaşma. Bu tarz olaylarla mücadele etmek hepimizin dikkatli olmasını gerektiriyor. 🌟