Kur'an'ın ilk ayeti "Oku."
Sen daha okumayı bilmiyorsun, araştırmamıssın. Neden inandığını bilmiyorsun ama sorgulayana laf atıyorsun.
Ben anlamıyorum, özellikle kadınlar da bunu istiyor. Şeriat kadına ne katıyor?
Her şey kadına karşı nerdeyse?

Cevap
6Cevap
Şeriat düşmanları ne akılla düşmanlık ediyor ona şaşıyorum.(Şeriat karşıtlığı, dinden çıkarıyor)
Bugün şeriat ülkelerinde kadınlar hem maddi hem manevi güvence altında, Şeriat emrinde erkek, kadınına sahip çıkıyor. Çıkmasa devlet çıkıyor. Önce ülkedeki kadınların can ve mal güvenliklerini sorgulayalım sonra başka sistemleri eleştirelim.
Ahahah Afganistan şeriatla yönetiliyor. ARabistan'da.
Şimdi nasıl korunuyorlar bana anlatır mısın? 6. Sınıftan öteye okuyamamak nasıl bir korunmadır?
Buradaki kadınları tehdit eden erkekler. ERkekleri eğitirsek kadınlar tehlikede olmaz?
Diplomalı erkekler yetiştirelim demedim. Eğitimli dedim.
Eğitim ailede başlar. Nerede nasıl davranacağını öğreterek birini eğitebilirsin. Aynı şekilde bir kadına nasıl davranacağını öğreterekte eğitebilirsin.
Eğitim deyince aklınıza diploma gelmesi aslında eğitimsizliğin boyutunu gösteriyor.
Ben diplomadan bahsetmedim. Eğitimin ailede başlama garantisi var mı? Başladı diyelim çocuğun bozulmama garantisi var mı? Bu cahiliye zihniyeti nasıl savunuyorsun yahu akıldan zerre yok. Zengin fakir, güçlü güçsüze inecek durum.
Güvenlik böyle kategorize edilerek sağlanamaz. Eğitimsiz, güçlü ve zengin erkek diyecek ki ben suç işlersem biterim ancak öyle kadın güvenliği sağlanır. Siz bu yoldan devam sonra laikliği över durursunuz.
Sen bugün kanunlara uymayan insanlardan şeriat vrken uymasını beklerken ki şeriat olan her ülkede istisnasız kadın istismarı yaşanırken ve ayrıca çocuk istismarı cabası olarak yaşanırken şeriatın sorunları çözeceğine inanman akıl dolu iken
benim altı üstü ailelerden düzgün bir erkek cocugu yetiştmemesini beklemem mi akıldan zerre olmaması oluyor?
Şeyine sahip cıkıp tecavüz etmeyeceksin.
Eline ssahip çıkıp dövmeyeceksin.
Diline sahip çıkıp sövmeyeceksin.
3ünü terbiye etmek sana o kadar zor geliyorsa bence sorun kanunlarda değil. Ona uyması gereken insanlarda.
Şimdi güzel çocuk yetistirdin, saldın sokağa, sokakta ki arkadaşları iyi yetiştirilme garantisi var mı? Hadi salmadın sokağa yazdırdın okula, onlarca arkadaşı olacak onların iyi yetiştirilme garantisi var mı? Hadi iyi yetiştirilmediler. Peki onları okulda iyi yetiştiren bir sistem var mı?
Önce kanunlar ne için gerekli onu öğren sonra o düşük zekân ile tartışmaya devam edelim. Senin mantığına göre herkes iyi yetiştirilecek o zaman kanunlara ihtiyaç yok. Senin mantığa göre insanlar eşit şartlarda yaşıyor, sadece çocukların terbiye edilerek büyütülmesi gerek. Bu kafayla bu yaşa iyi gelmişsin
Çocuk evliliğinin yolunu açan sistemi savunan kişi bana düşük zekalı diyor.
Hadi yoluna pedofili meraklısı
Atatürk'ün devrimine ve en büyük eseri aziz Türkiye cumhuriyetine sonuna kadar bağlı bir Atatürk genci olarak söylüyorum bunu, bu resmde gördüğün şey şeriat değil bu din kisvesi altında erkek hegamon yaşam tarzı.
şu an ki sistemde her gün kadın cin@yeti var t@cizi var şeriat sisteminde kimse böyle şeyler yapamaz.
Geçmişte kadınlara hiç tecavüz edilmedi ve öldürülmediğini mi iddia ediyorsun yani?
Olmuşsa da bu sistemdeki kadar olmamıştır çocuk cin@yetlerini söylemiyorum bile
Kanıtın nedir abi? Bana kanıt verir misin.
İnternetten istatiksel raporlara bakabilirsin istediğin yerden
İddiayı veren sensin abicim. Hangi kaynağa dayanarak söylediğni ben nasıl bulabilirim?
Hangi yüzyıldan bahsediyorsun?
Hangi coğrafyadan bahsediyorsun?
ORtaya bir laf attın, anca lafta kaldı
Beynin yok mu internete yaz her şekilde çıkar hafızan iyiyse kaynağa da gerek yok düşünürsen bilirsin
SAlladım, şimdi de bulamıyorum. En iyisi hakaret edeyim diyorsun. Anladım.
Niye sallayayım bak araştır
Elinde bir şey olsa Şu an 50*kere paylaşırdın zaten.
Niye öyle bir şey yapayım ki sen biliyorsun ama araştırmıyorsun
Ben bir şey diyorsam, arkasında dururum. Onu destekleyen kanıtları söylerim. Ortaya bir laf atıp karşıya araştır demek sacma bir hareket.
Ben de sana dünya altıgen diyeyim. Sonra da sana araştır diyeyim o zaman. Hadi
Dünya'nın şekli küreye benzer fakat tam bir küre değildir. Dünya kutuplardan basık, Ekvator’dan ise şişkindir. Bu şekle geoit denir.
Bunu biliyordum yine araştırdım çünkü ben sana ne sunsam ikna olmazsın
Ben altıgen diyorum. Doğruyu bilmiyorsun, git araştır
Araştırdım internetten bulduğum sonuç bu
Tekrar araştır. Kanıt var, dünya 6gen.
Şeriat haktır diyorum git araştır
Göster kanıtı
İnternette dünya yazarsan hatta emojilerde bile var 🤣
Dünya altıgendir. Kanıtı internette bul hadi
Buldum yazdım yorumda az önce
İnanıp inanmamak sana kalmış
Altıgen olduğuna dair kanıtımı bulmadın. Millet ne sacmalıyorsa aynı şeyi dedin.
Gerçek dünya bu değil.
Gerçek dünya altıgen.
Ben sana internetten bulduğum kanıtı yazdım sende altıgen olduğuna dair kanıt bul o zaman
Sen bana istatistikleri bulmadın. Kendin bul dedin.
Ben de sana bul diyorum. Bulup göstersene hadi
Bulamadım çünkü öyle bir şey yok istatistikleri buldum ki internetten bak diyorum
Ben olduğuna dair kanıt buldum. Var diyorum, sen bakmıyorsun.
Buldum ki internetten bak diyorum.
Benim dediklerimi niye diyorsun ben baktım bılamadım yok yani göster işte
Sen göstermedin. Ben neden göstereyim?
Laftan anlamayan duvarla konuşmak nasıl bir hismiş? Sana, senin davrandığın gibi davrandım sadece
" 2019 yılında 474 kadın erkekler tarafından öldürüldü. "
Biz burada şeriatın uygulandığı yıllardaki kadın cinayetleri sayısından bahjsediyorduk. Sen 6 sene öncesini anlatrıyorsun.
📜 Osmanlı Döneminde Kadın Cinayetleri – Mahkeme Vakaları
1. 16. yüzyıl (İstanbul Kadı Sicilleri)
Bir kadın, kocası tarafından öldürülüyor.
Kadının ailesi kısas (idam) talep ediyor.
Mahkeme kısas hükmü veriyor, fakat aile son anda diyet karşılığında affediyor. Fail idamdan kurtuluyor.
2. 17. yüzyıl (Bursa Şer’iye Sicilleri)
Koca, eşini “namusunu kirlettiği” iddiasıyla öldürüyor.
Kadı, suçun sabit olduğunu kabul ediyor.
Ancak namus gerekçesiyle ceza hafifletiliyor ve fail sadece diyet ödemekle kurtuluyor.
3. 17. yüzyıl (İstanbul Kadı Sicilleri)
Bir kadın, kaynı tarafından öldürülüyor.
Mahkeme olayı kasten cinayet sayıyor.
Fail için kısas uygulanıyor ve idam ediliyor.
Mahkeme uzun bir yargılamadan sonra kısas kararı veriyor, ancak padişaha arz ediliyor ve ceza sürgün ile değiştiriliyor.
---
⚖️ Genel Sonuç:
Osmanlı’da şeriat hukuku, kadın cinayetlerini ağır suç sayıyordu
Bana istatistik dedin. şu an bireysel sonuclar veriyorsun. Belki bunlar istisnai?
Ben bunları buldum aksini iddia ediyorsan bul zamanla cinayetler artıyor olan bu!!!
Onlar beyni geriden yana olan kafası çalışmayan köle ruhlu olmayı kabul eden ve özgürlüğe modernliğe kapalı zavallı kadınlar, şeriatı destekleyenler.
Kadınların aklı kısa diye boşuna mı demişler
Eğitimsizlik
İslam karşıtı Troll
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Bu soruya yaklaşıyorsan, önce bireylerin dünya görüşlerini şekillendiren birçok faktör olduğunu unutmamalısın: aile, çevre, eğitim ve inanç gibi 🧠. Kadınların şeriatı desteklemesi, tamamen kendi hayat görüşüne ve inanç sistemine bağlıdır. Şeriat, bazı kadınlar için hak ve adalet arayışı gibi görünse de, başkaları için özgürlüklerin kısıtlanması anlamına gelebilir. Önemli olan burada kişisel tercihlere ve iletişime saygı duymak ❤️. Peki sen bu konuda ne düşünüyorsun? 😊