Kaldırıma Park Eden Araçları Nereye Şikayet Edebilirim?

Bizim burada bir sokakta araçlar sürekli kaldırımı işgal ediyor; kaldırımı boş bırakan araç neredeyse yok. Özellikle okul zamanı ben bu sokağı sıkça kullanıyorum ve kaldırımdan yürüyemediğim için yoldan yürümek zorunda kalıyorum. Sabah saatlerinde hem ben hem de okula veya işe giden birçok insan uyku sersemi oluyor. Arkadan gelen bir uyku sersemi şoförün sürdüğü araç, bana veya başkasına çarpsa bunun hesabını kim verecek? Hadi ben sağlıklıyım, pek sorun yaşamıyorum; peki ya engelli vatandaşlar ne yapacak? Özellikle görme engelliler, o sarı kaldırım taşları olmadan nasıl güvenle yürüyecekler?

Şimdiye kadar üç kez belediyeye şikayet ettim. İlk iki şikayette sadece uyarı yaptılar. Dün ise üçüncü şikayetimi yaptım ve bugün zabıtalar önce anons yapıp araçların kaldırılmasını istedi; çekilmeyen araçlara ceza uygulandı. Ben de bunların ardından sokağın önünden geçtim ve beddualar duydum; yüksek ihtimalle bana ediyorlardı.

Bu durumu başka nereye şikayet edebilirim? 112’yi arayıp şikayet etmeyi düşünüyorum ama acil bir hat olduğu için çekiniyorum. Belediyede pek bir sonuç alınamıyor; CİMER’de ise tek şikayetle devreye girmiyor, birden fazla şikayet gerekiyor. Ne yapabilirim, yardım edin lütfen.

Kaldırıma Park Eden Araçları Nereye Şikayet Edebilirim?