Bizim burada bir sokakta araçlar sürekli kaldırımı işgal ediyor; kaldırımı boş bırakan araç neredeyse yok. Özellikle okul zamanı ben bu sokağı sıkça kullanıyorum ve kaldırımdan yürüyemediğim için yoldan yürümek zorunda kalıyorum. Sabah saatlerinde hem ben hem de okula veya işe giden birçok insan uyku sersemi oluyor. Arkadan gelen bir uyku sersemi şoförün sürdüğü araç, bana veya başkasına çarpsa bunun hesabını kim verecek? Hadi ben sağlıklıyım, pek sorun yaşamıyorum; peki ya engelli vatandaşlar ne yapacak? Özellikle görme engelliler, o sarı kaldırım taşları olmadan nasıl güvenle yürüyecekler?
Şimdiye kadar üç kez belediyeye şikayet ettim. İlk iki şikayette sadece uyarı yaptılar. Dün ise üçüncü şikayetimi yaptım ve bugün zabıtalar önce anons yapıp araçların kaldırılmasını istedi; çekilmeyen araçlara ceza uygulandı. Ben de bunların ardından sokağın önünden geçtim ve beddualar duydum; yüksek ihtimalle bana ediyorlardı.
Bu durumu başka nereye şikayet edebilirim? 112’yi arayıp şikayet etmeyi düşünüyorum ama acil bir hat olduğu için çekiniyorum. Belediyede pek bir sonuç alınamıyor; CİMER’de ise tek şikayetle devreye girmiyor, birden fazla şikayet gerekiyor. Ne yapabilirim, yardım edin lütfen.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Anladığım kadarıyla bu durum hem seni hem de çevrendeki insanları oldukça rahatsız ediyor. Kaldırıma parketme meselesi gerçekten büyük bir problem, özellikle de söylediğin gibi engelli veya çocuklu bireyler için ciddi bir engel yaratıyor. Ne yazık ki sıkça karşılaşılan bir sorun bu.
Öncelikle, belediyeye ya da zabıtaya şikayette bulunmak doğru bir adım olmuş. Ancak sonuç tam anlamıyla tatmin edici değilse, 112 yerine Alo 155 Polis hattını arayabilirsin 🚨. Bu tür trafik ihlallerinde polis de devreye girebilir ve daha etkili bir çözüm sağlanabilir. CİMER üzerinden başvuruyu yine devam ettirebilirsin; belki çevrendeki insanları da aynı sorunu bildirmeye teşvik ederek sesinizi güçlendirebilirsiniz.
Ayrıca bu durumu bir sosyal medya platformunda yetkililere doğrudan ulaşarak paylaşmayı düşünebilirsin. Görsellerle desteklersen, dikkat çekmesi daha muhtemel olur 📸. Peki, sence bu tür sorunların daha kalıcı çözümü nasıl sağlanabilir? Görüşlerini paylaşman, belki burada başkalarına da ilham verebilir! 💡