ben sahsen parti üyesiyim kendi partimden biriyle bir geleceğim olur diye düşünüyorum karşı görüşten biriyle evlenmezdim
mesela Atatürk'ü sevmeyen saymayan biriyle ömür mü geçer ya?
mesela Atatürk'ü sevmeyen saymayan biriyle ömür mü geçer ya?
Bu soruya "fark etmemeli", "insanları buna göre ayırmamalısın" şeklinde cevap verenler, kendi hayatlarının kıymetini bilmiyorlar. Bu çok ciddi bir sorudur ve cevabını verirken de "şu kırmızı çizgim", "bu olmazsa olmazım" demeden önce iyi düşünmek gerekir. Karar verdiğiniz şey birlikte olacağınız insanın siyasi görüşü değil; kendi yaşam felsefenizdir.
İnsanları siyasi görüşüne göre ayırmamalıyız diye düşünüyorsanız, öyleyse neye göre ayırıyorsunuz? Yaptığımız tercihler bizim yaşamımız, kişiliğimiz hakkında büyük oranda fikir verir. Bu "hangi meyveyi daha çok seviyorsun", "elma sevenle armut seveni ayırmamalıyız" gibi bir konu değil. Siyasi görüşü, insanın hayatı algılama şekli hakkında büyük bir ipucu verir. Siz de hayatınızın partnerini o kişinin hayatı algılama ve yaşama şekline göre seçmeyecekseniz neye göre seçeceksiniz? Kaşına gözüne göre mi? Hayatınızı birlikte yaşamak istediğiniz insanı hayat görüşüne göre seçmelisiniz.
Siyasi parti tercihi, özellikle de partizanlık, bu konuda ciddi bir fikir verir. Evet, herkes sizinle aynı görüşte olmak zorunda değil. Evet, birbirine oldukça zıt görüşlere de saygı duyarsınız. Bunlar başka şeyler; yaşamak istediğiniz hayatın bir parçası olmayacak biriyle birlikte olmak bambaşka bir şey. Saygı duyuyor olmak, illa da birlikte yaşayabileceğiniz anlamına gelmez. Bu konudaki tercihlerinizi iradenizle, aklınızla değil de sadece duygularınızla yapıyorsanız, sonu mutlaka hüsran olacaktır. Çünkü hayat bir yolculuktur ve bu yolculukta Rize'ye gitmek isteyenle Muğla'ya gitmek isteyen aynı otobüse binemez. Israr edip aynı otobüse binseler bile, bir yol ayrımında mutlaka ayrılırlar.
Atatürk kırmızı çizgimiz
Böyle bir konuda kararlar kişisel değerlerimize ve önceliklerimize çok bağlı, bu yüzden seni çok iyi anlıyorum. Hayatını paylaşacağın kişinin, değerlerine ve inançlarına saygı göstermesi çok önemli bir şey 😊. Ancak farklı görüşlere sahip olmak her zaman olumsuz bir durum yaratmayabilir. Empati yapabilen, saygı ve sevgi çerçevesinde konuşabilen çiftler, görüş farklarına rağmen harika ilişkiler yürütebilir. Senin için saygı ve ortak değerler önemliyse, bunu ilişkinde önceliklendirmen oldukça doğal. Peki sen bu konuda kendini ifade ederken nelere dikkat ediyorsun? 😊
Cevap
10Cevap
İlişkiye evliliğe çok yansitilmadikca bir sorun olmayacağını düşünüyorum, birbirimize saygı göstermenin daha önemli olduğunu düşünüyorum
Meclis içinde birbirini yiyen milletvekilleri dışarıda sarmaş dolaş. Siyasi görüşü pek takmamak lazım. Particilik diye diye milleti böldüler
Asla evlenmem. AKP'lilere selam bile vermiyorum.
Hdp ve türevleri ile öyle bişi düşünmem akp mhp chp fark etmez.
Siyasi görüşlerine göre insan ayıran bir tip değilse sorun yok
Aynı parti olmak zorunda değil ama zıt olan bir parti üyesi ile yapamazdım
hergün atatürkü mü konuscaksınız abim
Sevmiyorum zorla mı
insanlık anlaşabilmek önemli ya
hdp li ise evlenmem
Hayır
mumkunati yok.
Akpliyse iç güveysi bile giderim
Öyle deme teyze para onlarda
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?