Hukuki ve manevi olarak sizce karşılığı nedir?

5 yıldır birbirimizi sevdik evlendik babam vermiyordu ama zorluklara rağmen bırakmadık. Bu 5 yıl içinde kavgalarımızda oluyordu bazen aşılmayacak şeyler bile. Ama affediyordum telafi ediyordu. Evlendikten sonra sürekli maddiyat ve ailesinin lafını yapmaya başladı. Saygım hepsine sonsuzdu sever sayardım asla kusurum olmadı. Ama hep seni suçlu görüp alilemden uzaklaştırıyorsun derdi. 20 günlük evliyken aynı şehirde olmamıza rağmen ailesi 2 gün bizde kaldı henüz biz eve alışamamışken. Hiç bir şey demedim asla. Ama her seferinde ailesiyle aramı bozup beni suçlu gösteriyordu. Sürekli ailesi için kavga edip ailesinin bize karışmasına izin vermeye başladı. Bir gün bana başka şehire gidelim abimin yanına gidelim kafa dağıtalım dedi. Gittik bir gün kaldı döndü beni orada bıraktı. Onlarda beni ablama götürdüler ve bana ayrılmak istediğini söyleyip ailesi de dahil her yerden engelledi. Ulaşmaya çalıştım ulaşamadım babası da boşanın dedi. Ben memlekete dönünce akrabası olan avukata vekalet vermiş beni aradı boşanmak için bende kabul ettim ama davayı açmadı. 2 ay sonra falan ben açtım. Seven birisi gerçekten böyle mi yapardı neden beni bu duruma düşürdü? 1 ay önce camdan bakarken apartmanımın bahçesine geldiğini gördüm. Baktı ve gitti. Telefonu kulaklığı ve netflix üyeliğini iptal etmemi istemiş ve artı olarak tazminat.

Hukuki ve manevi olarak sizce karşılığı nedir?