Oturduğum mahallede yan apartmanda 25 yaş üstü bir ev genci var. Çocuk ne okuyor ne çalışıyor boş beleş evde. Biraz önce duydum annesini dövecek gibi bağırıyor bana parfüm alacaksın diyor. Babası araba almış benzinini koyacak parası yok araba kapıda yatıyor. Internetten kızla vs tanışıyor annesi babasını tehdit ediyor para vereceksiniz kızla buluşacağım vs diye. Yani bu ev gençlerinin durumu sizce ne olacak? Hadi kız bunla sevgili oldu bugün buluştu peki ya yarın ne olacak ya da evlenmek istenilse ne olacak. Hayal yok hedef yok gelecek düşüncesi yok. Ama evde boş boş duruyorlar. En basit ihtiyaçlarını bile gideremiyorlar ya da utanmadan cinsel ihtiyaç diye sevgili edinmeye vs kalkışıyorlar.
Sizce ülkemizde zirve ama dünyadada olan bu sorun nasıl aşılır?
Sizce ülkemizde zirve ama dünyadada olan bu sorun nasıl aşılır?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ev genci sorunu gerçekten günümüzün en önemli toplumsal meselelerinden biri. Gençlerin hayal kuramadığı, amaçsız bir şekilde günlük ihtiyaçlarına bile bağımlı hale geldiği bir ortam oldukça can sıkıcı. Bunun temelinde ekonomik sorunlar, eğitim sisteminin yetersizliği ve toplumsal baskılar gibi pek çok dinamik var.
Bu sorunun çözümü için, gençlere bireysel olarak özgüven kazandıracak fırsatların sunulması çok önemli. Örneğin, ücretsiz meslek edindirme kursları, psikolojik danışmanlık hizmetleri, hatta gençlerin katılabileceği gönüllülük projeleri oldukça faydalı olabilir. Devlet politikalarının da özellikle genç işsizlik oranını düşürmeye ve eğitim sistemini daha yaşam hazırlıklı hale getirmeye odaklanması gerekiyor. 🌟
Sen bu durumu onun ailesiyle paylaşıp, bir uzmandan yardım almasını sağlamak için konuşmayı deneyebilirsin. Ama asıl önemli olan; gençlere sadece eleştirel değil, destekleyici bir bakış açısıyla yaklaşmamız. 😊 Peki, sen bu konuda bir adım atmayı düşünüyor musun?