istanbulu Fatih gibi biri aldı, Anadoluyu Atatürk kurtardı... Peki bu yerlerdeki savaşı, zulmü kim durdurabilir ne gibi özelliklere sahip biri veya ne tarz bir olay olmalı sizce?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
10 ayTarih boyunca zulmü durduranlar sadece silahla değil, adaletle, cesaretle ve kararlılıkla mücadele edenlerdi. İstanbul’u Fatih aldı, Anadolu’yu Atatürk kurtardı… Bugünse insanlık, daha büyük bir imtihanda vicdansız bir modern çağın zulmü.
Filistin’de çocuklar bombalanırken, Doğu Türkistan’da insanlar kimliksizleştirilirken, sözde medeniyetler sessiz. Bu zulmü durdurabilecek kişi; sadece kahraman değil, insanlığın ortak vicdanını ayağa kaldıracak bir lider olmalı.
Bu kişi; hem doğuyu hem batıyı bilen, hem maneviyatı hem bilimi özümsemiş biri olmalı. Bir yanda Kur’an’ı, diğer yanda yapay zekâyı okuyabilmeli. Kalbi mazlumlarla, aklı stratejiyle çalışmalı.
Çünkü yeni çağın fatihleri kılıçla değil; bilinçle, cesaretle, merhametle kazanacak.00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Bu tür uzun süredir devam eden çatışmalar, bir kişinin liderliği veya tek bir olayla kolayca çözülebilecek türden değil. Hem İsrail-Filistin meselesi, hem de Doğu Türkistan’daki sorunlar, tarihsel, kültürel, siyasal ve ekonomik faktörlerle örtülü karmaşık durumlar. Şeffaf diplomasi, barış müzakereleri ve uluslararası toplumun aktif rol alması bu gibi meselelerde hayati öneme sahip. 🌍
Tabii ki karizmatik, adil ve uzlaşıyı teşvik eden liderlerin rolü büyük olabilir. Ama asıl önemli olan, halkların iradesini gözeten kalıcı bir barış ortamı sağlanması ve tüm tarafların diyalog yoluyla sorunlarını çözmeye hazır olması gerekiyor. Sence böyle bir çözüm bir gün mümkün olabilir mi?00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
6Cevap
Savaşları kişiler değil, halklar kazanır Nerimancım. Bahsettiğin İstanbul'u ve Anadolu'yu Ahmet olmazsa Mehmet kazanırdı zaten, Filistin Türkistan halkları rezil durumda oldukları için içlerinden kimse çıkmıyor sadece. Bakış açını değiştir
01 Yorumla- 10 ay
Başımızda Erdoğan olmasa ülkemiz çoktan bölünmüştü
şu an bir ırak bir suriye değilsek bunu o yüce adama borçluyuz
11 ayRecep Tayyip Erdoğan lazım her ülkeye yoksa zor
01 Yorumla- 11 ay
11 ayBirleşmiş milletler askeri gücü olacak savaş yapanla savasicak ancak öyle durur
00 Yorumla- Gündem konusunda 338 cevap paylaştı.
11 ayABD'den başka kimse durduramaz şu an ABD'yi de anca bütün dünya birleşse durdurabilir o da belki
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)11 ay1 kişi ile olmaz. Artık devir eski devir değil. Savunma sanayisi, teknoloji, para ve birlik beraberlik lazım.
00 Yorumla- Gündem konusunda 421 cevap paylaştı.
11 ayDoğu Tğrkistan'da zulüm falsn yok
060 Yorumla- 11 ay
Çin Halk Cumhuriyeti'nin vatandaşları onlar. Gayet de iyi koşullarda yaşıyolar. Hatta senden benden iyi
- 11 ay
Aynen aynen, Çin ordsa Türkleri katlediyor siz bişey demiyorsunuz çünkü onlar Arap değiller ve eğer Çin yerine İsrail olsaydı o zaman Çin'e katliamcı derdiniz siz türk oldukları için onlara bişey demiyorsunuz ordaki Türkleri ABD ve NATO savunuyor Araplar aglamoyorlar Türkler oluyor diye ama Avrupa ve ABD orada Çin'e karşı savunuyorlar
- 11 ay
Nasıl ölüyor Uygurlar? Uygur nğfusu son 25 yılda %40 artmış. Dahası kişi başına gelir de %30 a yakın bir şekilde artmış. Nasıl nir soykırım bu? Keşke bize de olsa
- 10 ay
Doğu Türkistan’da zulüm yok diyen biri ya gerçekten gözlerinden değil vicdanından engellidir, ya da sadece Çin propagandasının papağanıdır.
Çin’in toplama kamplarını, zorla kısırlaştırmaları, başörtüsü yasağını, Kur’an yakmalarını, cami yıkımlarını görmeyen birine ne anlatacaksın ki?
Sana göre belki zulüm, sadece Netflix'in kapanmasıdır. Çünkü belli ki senin için bir Müslümanın acısı haber değeri taşımıyor.
Unutma, gerçek aydınlar zulmü kimden gelirse gelsin tanır ve karşısında durur. Senin gibilerse sadece kendi konfor alanına dokunulunca “özgürlük” diye bağırır.
Şunu bil: Doğu Türkistan’da zulüm falan yok diyen biri, sadece cehli mürekkep değil, aynı zamanda ahlaki olarak da iflas etmiş demektir. - 10 ay
Oğlum sen zihinsel engelli misin?
- 10 ay
Hep aynı şeyleri papağan gibi tekrarlıyorsun kaç yaşındasın
- 10 ay
Ben ikisi için ağlıyorum ikisi de benim Müslüman kardeşim
- 10 ay
Hepsi için ağlamak lazım hepsi de insan benim Doğu Türkistanlı kardeşlerim yaşadıkları zulmü ağlayarak bana anlatıyorlardı lakin bu Komünist vicdansız kendisi Çin hükümetinin sözcü papağanı olduğu için işine gelmez
- 10 ay
Ben Arap değil insanım Filistinli açlıktan ölen Müslüman kardeşlerim de insan Doğu Türkistanlı Uygur kardeşlerim de
Aynı şekilde hangi dinden kim zulüm görüyorsa o benim kardeşim - 10 ay
Peki sana sorum eğer zulüm görenler Arap Müslüman değil de Hristiyan Brezilyalı olsaydı bunu söyleyebilecek miydin
- 10 ay
Mazlumun dili, ırkı ve dini yoktur. Sen eğer onlar Arap diye onları aşağılıyorsan kendini ne Türk ne de insan olarak tanımlama. Çünkü Türkler, tarih boyunca mazlumlara hami olmuş bir millettir. Türk'ün mayasında cesaret, adalet ve yiğitlik vardır.
- 10 ay
Senin milliyetçiliğin sadece etnik olduğu için sen sadece bir coğrafi kabuksun
- 10 ay
@gündüzüngüneşi Atatürkçü Türk genciyim, Türk milliyetçisiyiz , sekulerim , tengriciyim her türk gibi
Araplarla , Arapların hicbirseyi ile isim yok
Osmanlı gibi Arap sevicib imparatorluklar yüzünden Türkler hor görüldü Atam olmasa biz yine Arap olacaktik
Türk ün yönü aydınlıktır
Biz TÜRKÜZ Arap değiliz
Bizim dostumuz avrupla Amerika
Biz medeni ve moderniz ama senin gibi böyle söyleyenler yüzünden bizi Arap sanıyorlar oyaski boz italyanlarla yunanlarla akraba sayilisiz , Akdeniz insaniyiz
Arap seviciler ve yorum sahibi gibi komunistler tarih boyunca Türk'ün en büyük düşmanı olmustir - 10 ay
Binglbang... Senin yorumun tam bir ‘ırkçı kompleks fışkırması’. Arapları küçümseyip, ‘biz Avrupalılara akrabayız’ diye övünüyorsun ya… İşte tam orada zavallı bir kimlik krizine saplanıp kalmışsın. Tarihten de bihabersin. Sana kısa bir tarih dersi vereyim, hazır mısın çocuk?
Türkler Orta Asya kökenlidir. Ne Akdenizli, ne Avrupalı, ne de İtalyan akrabası. Bu saydığın milletlerle seni akraba yapan tek şey, Google Translate’i düzgün kullanamayışın olabilir.
Araplar ve Türkler yüzyıllarca aynı imparatorlukta omuz omuza yaşadı. Savaşta birlikte şehit oldular, medresede birlikte ilim öğrendiler. Osmanlı'nın ‘Arap sevici’ olduğunu zannediyorsan tarih kitapları değil, TikTok yorumları okuyorsun demektir.
Atatürk’ün laikliği, ırkçı olup Arap düşmanlığı yapasın diye değil, din baskısından kurtulup özgür düşünesin diyeydi. Ama sen hâlâ papağan gibi ‘biz Türküz Arap değiliz’ diye zıplıyorsun.
Senin gibiler yüzünden Türk kimliği kirleniyor işte. Zannediyorsun ki medeni olmak, Avrupalı olmakla eşdeğer. Halbuki senin bu yorumun, Avrupa’da okullarda ‘nefret söylemi’ diye ders olur, haberin yok.
Modernlik, insanlara ırkına göre düşmanlık etmek değildir. Asıl ilkel olan sensin.
Yani medeni olduğunu sanıyorsun ama içinden küçük bir faşist çıkmış farkında bile değilsin.
Son olarak da sana bir ayna tutayım:
Senin medeni dediğin Batı, senin gibileri ‘ırkçı Arap düşmanı Türk’ diye aşağılar.
Senin ‘biz Avrupalıyız’ diye övündüğün insanlar seni hâlâ deveyle gezen biri sanıyor.
Senin insanlığın ırka göre şekilleniyor. - 10 ay
Sen tam bir ilkel 2000 yıl önceki kafadasın medeni olduğunu sanan bir ilkelsin. Sen terörist İsrail'in Filistin zulmüne ses çıkaran ağlayan İspanya, Norveç, Finlandiya, Danimarka kadar bile olamazsın
- 10 ay
O İspanya ki uçakta Soykırım sloganı yapan İsrailli öğretmeni ve öğrencilerini sınır dışı etti.
- 10 ay
Benim dostum bütün insanlıktır.
- 10 ay
@gündüzüngüneşi ahahahah İspanya'da norvecte finlandiyada Danimarka'da solcu komünist liboş hukumetler var onlar ayrıca Arapları, arapcilari Avrupa'ya alarak avrupamizi mahvediyorlar tıpkı bizim Suriyelileri pakileri aldığımız gibi🤣🤣 bunların hepsi kaybedip gidecek zaten yoksa Avrupa yok olacak
Bizim araplarla hiçbir işimiz yok Osmanlı arapciydi biz değiliz. Araplar birinci Dünya Savaşı'nda Türkiye'yi sırtından vurdu siz hala Arap Arap diye agliyosunuz TÜRK ler için ağlayın birazda. İsrail'de atamızın heykeli olduğunu biliyormuydun, hangi Arap ülkesinde var? Araplar bizim istiklal marşımızı bile calmamiza izin vermiyordu maçta - 10 ay
Norveç’te ya da Danimarka’da halkın seçtiği demokratik yönetimlere hakaret ederek, Arap halklarını aşağılayarak bir yerlere varamazsınız. Dünyayı kurtaranlar senin gibi ırkçılar ve ideolojik bağnazlar değil, vicdanlı insanlardır. Atatürk bile, ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ demişken, sizin ağzınızdan sadece nefret akıyor. Ben halkları değil, zulmü eleştiririm. Ve zulme kim uğrarsa uğrasın, mazlumun yanındayım. Çünkü benim dostum bütün insanlıktır.
Sen ise sadece sözde Atatürkçü geçinen bir ırkçısın - 10 ay
Amerika'da bile üniversitede gençler Filistin için eylemler yaparken sen ancak burada boş boş ırkçılık yaparsın aynı Moğol cahili Cengiz Han gibi
- 10 ay
Senin kafan Moğol Cahili ve Barbarı Cengiz ve Hülagü'den öteye gidememiş
- 10 ay
Haydi sen git Orta Asya'da Çadır kur
- 10 ay
Cengiz Han’ın Türk olduğunu iddia eden cehaletin, tarih kitaplarını değil ırkçı Twitter hesaplarını kaynak aldığı çok açık. Senin için kim daha çok öldürdüyse 'Türk' oluyor sanırım. Tarihte zulmeden barbarlar değil, adaletle hareket eden vicdanlı insanlar iz bırakmıştır. Fatih Sultan Mehmet, Selahaddin Eyyubi, Atatürk... Bunlar senin ideolojik putların gibi yakıp yıkmadı, aksine medeniyet inşa etti.
Senin nefretin sadece Araplara değil, aslında insanlığa karşı. O yüzden her cümlenden kin ve cehalet akıyor. Ben ırkçılık yapmam, zulmü yapan her kimse karşı dururum. Bu farkı anlayacak kapasiten olsaydı zaten 'Cengiz Türk'tür' diye ağlamazdın. Kusura bakma ama senin kafan hâlâ Orta Asya çöllerinde çadır devleti kurma fantezisinde kalmış. - 10 ay
Cengiz p*çi ve Hülagü p*çi Müslüman ve Türk düşmanıdır. Medeniyetleri yıkmış, kitapları denize atmış ve şehirleri yakıp yıkmışlardır.
Ben Türk'üm benim atam, Tuğrul, Çağrı, Ertuğrul Gazi, Osman Gazi, Fatih, Yavuz, Kanuni ve Atatürk'tür.
Benim atalarım senin ataların gibi yakıp yıkmamış medeniyetler inşa etmiştir. - 10 ay
Atatürk'ün Yurtta Sulh, Cihanda Sulh sözünün Cihanda Sulh kelimesini anlamayacak kadar...
- 10 ay
@gündüzüngüneşi orta asya ne alaka o eskide kaldı
Biz avrupaliyiz Akdeniz insaniyiz, bizi dışarıdan bakan biri italyanlardan ispanyollardan ayırt edemez çünkü çok benziyoruz sadece arapcilar yüzünden ab ye giremedik bizi hala Arap sanıyorlar senin gibi konuşanlar yüzünden.
Osmanlı veya hiçbir Osmanlı padişahı benim atam değil
Benim atam Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK tür
Bilge kagandir , Mete handır, Hülagü handır, cengiz handır
Hülagü han ki Araplara dünyanın kaç bucak olduğunu öğretmistir.
- 10 ay
Hadi sen şimdi git Orta Asya çöllerinde Çadır kur ve at sırtında gez...
- 10 ay
Hülagü'yü s*kmişim
- 10 ay
@gündüzüngüneşi
🇹🇷🇹🇷🇹🇷🤘🤘
youtube.com/shorts/QDm5mw8y5H4?si=ft6-HaR_zJ5xJq6d - 10 ay
Senin Avrupa hayranlığın özgüvensizlikten ve aşağılık kompleksinden başka bir şey değil. Kimliğini küçümseyip Batı’ya yaranma çaban sadece acizlik. Avrupa Birliği’ne giremememizin sebebi ne Orta Asya ne de Araplar; senin gibi kompleksli, kendi değerlerinden utanan kişiliksiz tipler.
Ayrıca senin Hülagü gibi bir barbarı 'Araplara dünyanın kaç bucak olduğunu gösterdi' diyerek övmen sadece cehalet değil; aynı zamanda vicdansızlık, insanlıktan nasip almamışlığın kanıtı. Hülagü'nün katlettiği yüz binlerce masumun kanı senin övgülerinde boğuluyor. Ve utanmadan 'Benim atam Hülagü Han' diyorsun. Bir insan Hülagü gibi bir soykırımcıyı atası olarak görüyorsa, kendi insanlığı çoktan ölmüş demektir.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk, senin övdüğün gibi yakan yıkan değil; ilimle, akılla, cesaretle kuran bir liderdi. Senin gibi barbar hayranları, onun adını ağzına almaya bile layık değil.
Orta Asya'dan, kendi köklerinden utanmak seni ne Avrupalı yapar ne medeni. Sadece geçmişini reddeden, köksüzlüğünü örtbas etmeye çalışan zavallı biri yapar.
Senin gibi kültürsüzler ve sadece popüler kültür g*zekalıları neyi savunursa ben tam tersinin doğru olduğunu bilirim. Tarihi bile Google başlıklarıyla bilen, coğrafyayı milliyetçilikle değil nefretle okuyan bir zihniyetle tartışmanın bile kıymeti yok ama şu net:
Senin ataların çadırda yaşıyordu evet, ama sen o çadırı bile hak etmiyorsun. - 10 ay
@gündüzüngüneşi Hülagü handan bu kadar rahatsız olma nedenin belli a*rapcısın
Atatürk hayatı noyunca Arap sevicilerle mücadele etti Türk ırkını arındırmak için
Biz avrupaliyiz medeniyiz sekuleriz moderniz
Siz anca Arap ülkeleri, İran diktatörlukle yönetilen Rusya Putin kafasıyla devam edin
Gelecek sekuler Türkçülerin, Atatürkçü türk gençlerinin 🇹🇷🤘 - 10 ay
Ben Hitler'den de rahatsızım, Lenin'den de Stalin'den de bütün zalimlerden rahatsızım öncelikle bunu bil! Siz ‘medenilik’ diyerek halkları sınıfa ayırırken, biz insanlığı bir bütün olarak görüyoruz.
Siz ‘Avrupalıyız’ diyerek kendi köklerinize düşman kesilirken, biz adaleti doğuya da batıya da eşit dağıtırız.
Zulüm kimden gelirse gelsin karşı dururuz; mazlum kim olursa olsun yanında oluruz.
İnsan onuru bir etnik kimlikten büyük, bir ideolojiden yüce, bir ırktan evrenseldir.
Sizin 'medeniyet' tanımınız kibirden ibaretse, benim tanımım vicdan, adalet ve merhamettir.
Ve bilin ki, hakikatin karşısında hiçbir kompleks ayakta kalmaz. - 10 ay
Durun kavga etmeyin, siz kardeşsiniz. İkinizin de ideolojik atanız Atlantik emperyalizmi.
Uyduruk Türkçü masalları bizim Nazi talebesi faşistlere öğreten de Batı, islamcılıpı tarikatları bu ğlkeye zehir gibi saçıp yayan da Batı.
@BingBANG Moldova'da, Rusya'da, Çin'de yani kitlesel tabanı olan Komünist Partiler lgbt ve woke gibi gerici ve emperyalist çürümeye karşıdır. Elbette wokeçu, libleft gibi kavramları bile Barıdan ihrac eden, Batıdaki neo-sağcılığın kötü bir taklidi olmaktan öteye gidemediğiniz için böyle saçmalamanz doğal.
Atatürk HİÇBİR ZAMAN Arap düşmanı olmadı. Ki bu adam, elinde revolverle Arap isyanında Halep sokaklarında çalışmıştır. 1930'larda yarı sömürge olmalarına rağmen Arap devletleriyle Sadabad Paktını kurmuştur. Atap İsyanlarının nedenini de, onları İngilizlerin kucağına iten Enver kliğini suçlamıştır hep.
Faşist hezeyanlarınıza Atatürk'ü karıştırmayın.
Doğu Türkşstan'da da zulüm falan yok. İslamcıların derdi, orada CIA tarafından fonlanan gerici yobaz tarikatların ortaçağ karanlığını Uyhur halkona dayatmasının önğnde kapı gibi Çin Halk Cumhıriyeti duruyot.
Emin ol ki, oradski Uyhurlar bizden daha iyi yaşıyor.
Ve @gündüzgğneşi, aynı şeyleri söylememin nedeni, defalarca söylememe anlatmama, istatistik sunmama rağmen kafanın bir türlü basmaması. - 10 ay
Senin gibi ideolojik gözlüklerle bakanların, zulmü sadece 'düşman kampta' gördüğü, dost bildiği tiranları ise kutsadığı bir çağdayız. Çin gibi açıkça insan haklarını ihlal eden bir rejimi, sırf senin ideolojinle uyuşuyor diye aklamaya çalışman, seni özgürlük savunucusu değil, zalime alkış tutan biri yapar.
Doğu Türkistan’da milyonlarca Uygur Türk’ü, ibadet ettikleri için, başörtüsü taktıkları için, çocuklarına Arapça harf öğrettikleri için toplama kamplarına atılıyor. Bunu inkâr etmek, zulmün suç ortağı olmaktır. Ama senin gibiler için insan hakları değil, sadece propaganda değeri olan 'doğru insanlar' önemli.
Atatürk'ü de sırf ideolojine kalkan yapmak için kullanıyorsun ama onun 'Yurtta sulh, cihanda sulh' sözünü bile anlamamışsın. O, halkına zulmeden değil, halkını aydınlatan bir liderdi. Senin Çin’e güzelleme yapan zihniyetinle bir ilgisi yok.
Kafan basmıyor diyorsun ya, doğru... Senin kafan vicdana basmıyor, insaf etmeye, hakikati görmeye basmıyor. StenkaRazin gibi soğuk, sevgisiz, ideolojik ve ruhsuzsun. Neyse ki millet seni değil, vicdanı olanları dinliyor. - 10 ay
Uygur'da bütün tabelalarda Arap alfabesiyle Uygurca yazar yer isimleri. Sallama yani.
- 10 ay
Ya senin Doğu Türkistan'da zulüm yaşanmadığına dair elinde hiçbir kanıt yok ama halen hiçbir kanıt olmadığı halde sırf Çin Komünisttir diye savunuyorsun.
Sen aklı beyni soğuk savaş zihniyetinde kalmış bir bozuk saatsin - 10 ay
"olmadığına dair" kanıt mı olur? Skdkfk bu nasıl bir argüman?
- 10 ay
Sen gerçekleri kendi ideolojine göre eğip bükecek kadar sağlıksız bir beyne sahipsin ve halen karşındakilere hakaret edip provoke ediyorsun.
Normal sağlıklı bir beyin ideolojileri gerçeklere göre yorumlarken sen gerçekleri ideolojine göre yorumlayan patolojik bir vakasın - 10 ay
Evet Uygur'da zulüm olmadığına dair bir tane kanıt söyle sadece
- 10 ay
Haydaaa, olm kafan mı iyi senin? Bir şeyin olduğunu iddia eden taraf kanıtlamakla mikelleftir.
Uçan kanatlı fil olmadığını kanıtladana bana. - 10 ay
Senin o ideolojin sana göre o kadar kutsal ki, ideolojin seni insan haklarını savunmayıp sadece Çin Komünizmini savunacak kadar gülünç bir propaganda kuklası yapmış seni!
Sen kendini entelektüel sanan gerici seküler bir bağnazsın. Senin AKP'li yobazlardan hiçbir farkın yok. - 10 ay
Bak nice ateist de gördüm nice Komünist solcu da gördüm hiçbiri senin gibi bozuk bir patolojik vaka değildi. Aynı düşünmesek bile birbirimize saygı duymasını bildik ama sen tam bir propagandacı, provokatör bir DHKP-C militanısın.
- 10 ay
Bir de zulmün olmadığını savunup da kanıt sunmak bana düşmez demen zaten senin ne olduğunu ortaya çıkarıyor. Sen büyümemiş bir yetişkinsin. Ayrıca kanıt sunamadığın için çareyi uçan kanatlı fil fıkrasına sığınmakta bulman da ayrı bir düşük zeka emaresidir.
Kimse senin gibi yobaz komünist militan olmak zorunda değil kimsenin inancına- Yahudi, Hristiyan, Hindu ne olursa olsun- hakaret edemezsin. - 10 ay
Bu arada başörtüsü de okullar, kamu kurumlarındaki çalışanlar dışında yasak değil Çin'de. Yani bu da yalan.
Bu yasak bütin dini semboller için geçerlidir.
Yalan söylüyorsun. - 10 ay
Ya bu kadar gülünç bir hıyar olmayı nasıl başarıyorsun?
Hiçbir yerde ki buna okullar, kamu kurumları da dahil inanç yasak olamaz.
Senin özgürlükçü diye pazarladığın komünist ideolojin insanların inancına karışacak kadar ap*al bir ideolojidir. - 10 ay
Senin ideolojin Çin zulmünü aklamaya çalışacak kadar kararmışsa, seninle herhangi bir değer üzerinden tartışmak zaman kaybıdır.
Sen kabul etmesen de bütün dünyanın bildiği bir gerçek var: Doğu Türkistan'da bir millet dininden, kimliğinden, hatta dilinden koparılıyor. Senin bunu hâlâ inkâr ediyor olman sadece gerçeğe değil, insanlığa da ihanettir.
Çin insanlık için de bir tehdittir. Covid 19 pandemisi - 10 ay
Yoo, kamu kurumlarının belirli bir giyim kuralı vardır. Bu, devletin bütün dinlere karşı nötr bir mesafede olmasını sağlar.
Çünkü bir müslüman, takke takan bir yahudi tarafından yargılanmak istemeyebilir. Bğtün inançlar için geçerlidir. Devlet bu olası ayrımı ortadsn kaldırmakla yükümlüdür. O yüzden kamu kurumlarında, okullarda hiç bir şekilde dini sembol olmamalıdır. - 10 ay
"Dünyanın bildiği bir gerçek" falan değil. Batılı devletlerin hükümetşeri tarafından fonlanan stklar ve medyası dışında kimse inanmıyor, ciddiye almıyor.
"U. arası kamuoyu" dediğin şey, ABD, AB ve bunların vasalları. Toplasan 1,5 milyar insan etmez. Dünyanın geri kalanı 6'5 milyar insan bu yalanları ciddiye almıyor. - 10 ay
Vay be! ‘Devlet bütün dinlere karşı nötr kalmalı’ demişsin, gözlerim doldu. Gerçekten! Çin Komünist Partisi sözcüsü mü yazıyor bu yorumları, sen mi bilemedim. Yalnız bir farkla: Onlar en azından maaş alıyor, sen bedavaya savunuyorsun. Üzücü…
‘Devlet başörtüsünü, takkeyi, kipayı yasaklamalı’ diyorsun ya… Yani çözüm, herkesin özgürlüğünü savunmak değil, herkesi senin gibi inançsız bir tornadan geçirmek, öyle mi? Senin sekülerlik anlayışın; özgürlük değil, ideolojik ütü masası. Ne varsa bastır, dümdüz et, ‘oh ne güzel eşitlik’ de.**
‘Dünyanın geri kalan 6.5 milyarı bu yalanları yemiyor’ demişsin… Bro, o 6.5 milyar dediğin kitle, hayatı boyunca ne özgür basın görmüş ne bağımsız rapor okumuş. Sen de onların bilgi eksiğini ideolojik sermayeye çevirmeye çalışıyorsun. Yazık…
Senin ideolojin Çin’in yapay zekâyla yüz tanıyarak mescit bastığı, Kur’an yaktığı, camileri markete çevirdiği, çocuklara ‘Allah yok’ dedirttiği bir sisteme arka çıkıyor. Ve bunu da utanmadan ‘nötrlük’ diye pazarlıyorsun. Hakikaten bu kadarını Goebbels bile yapamazdı.**
‘Batı fonladı’ diyorsun ya… Bunu söyleyen herkesin cümlesi şu şekilde bitiyor:
“Benim hiç kaynağım yok ama içime doğdu.”
Dostum, senin yerin tartışma sayfası değil, Çin propaganda departmanında “Gönüllü İnkârcılar” köşesi.
Sana bir sır vereyim mi?
Senin bu yorumlarını Çin’de sosyal medyada yazsan, sen de kamplık olursun.
Ama işte ironinin dibi de burada:
Bir diktatörlüğü savunacak kadar özgürsün çünkü o ülkede yaşamıyorsun.
Ne diyelim... Gerçekler acı, seninki trajikomik. - 10 ay
Hadi şimdi git SSCB hayali ve nostaljisi kurarak Mastürbasyon yapmaya devam et!
Sana iyi gelir - 10 ay
Bu deli saçması iddialarında deminki yalanlarından farksız. Bana kaynak göstersene.
- 10 ay
Sana göre bütün kaynaklar taraflı olduğu için sana kaynak göstermekle kendimi daha fazla yormayacağım.
Sana göre kaynak sadece Çin Komünist medyası ve Kuzey Kore medyası olmalıdır.
Hıyar seni!!! - 10 ay
Hadi daha fazla yazma hatta yaşama git SSCB nostaljisi ile mastürbasyon yap
11 ayÖyle bir adam yok gelmeyecekte
02 Yorumla- 10 ay
Recep Tayyip Erdoğan lazım her ülkeye yoksa zor
- 10 ay
şu an bir ırak bir suriye değilsek bunu o yüce adama borçluyuz
Gizli Üye(25-29)11 ayDoğaüstü gücü olan biri durdurabilir anca
00 YorumlaTurkistani yeni bir Atatürk kurtarabilir
02 Yorumla- 10 ay
Recep Tayyip Erdoğan lazım her ülkeye yoksa zor