Sayabilene 100 puan vereceğim 🙂🙂
Ama doğru ve ciddi şeyler yazın dalgaya almayın birşeyleri
Sayabilene 100 puan vereceğim 🙂🙂
Ama doğru ve ciddi şeyler yazın dalgaya almayın birşeyleri
Aşırı vergi , devlet vergiyi düşürse bütün dünyadan nitelikli kişileri alır , Ama aşırı vergi yükü halkı bezdiriyor ürretici 2 tl ye urettiğini benzine mazota yapılan zam ve buda nakliyeye yansıyor Nakliye üründen daha pahalıya geliyor. Bu sefer Kendi halkı da yemiyor ihraç ta edemiyor ihraç edilenler geri dönuyor çünkü tarım ilacı koyuyor. Tarım ilacı niye koyuyor böceklenmesin cabuk gelişsin biranönce az da olsa satayım diye. Oysa adamın kazancı iyi olsa herkes vergiyi verir kaçmaz. Devlet ceza yazmayı vergi almaktan daha ustun tutuyor çünkü cezada bir vergi. :) Tamam da mekanizma çalışmıyor sadece ustü kapanıyor var olanı yiyoruz. Devlet şöyle düşünüyor vatandaş hırsız, vatandaş şöyle düşünüyor devlet hırsız :) Ama devlet vatandaşa taviz vermiyor çünkü üstün hissediyor. Devlet vatandaşıyla barışmadıgı takdirde Hiçbir yere gidemiyoruz. oldugumuz yerde sayıyoruz . Peki bu neden böyle Çünkü seçilenler geleceği görmüyor bugünü düşünüyor.
Bir anda Verginin %40 tan %2 ye düştüğünü farzedin Singapur gibi bu ülke ihraç eder heryer imalathane olur, Herkesin işi olur sigortası olur. herkes devlete vergi verir nolucak ki %2 devletimin olsun der. Peki sence Devlet bunu yapar mı :) asıl soru bu devlet bunu yaptıgı gün singapore dan bile ileri gidieriz. Zaten singapore hongkong gibi ülkeler başkalrının amlını ihraç ederek kaznırken arad akendi malınıda malezya endonezyanınkinide satıyor. Peki yapar mı :) Düşünsenize benzin 5 tl elektrikte düşer nakliyede çatır catır mal ihracatına başlarız hemde çalmadan Türk malı diye butun dunyaya satarız. her şey uretiriz
Eğitim sistemindeki sorunlar, adaletsizlik, liyakat eksikliği, yolsuzluk, hukukun zayıflığı, ekonomik istikrarsızlık, üretim yerine tüketime dayalı ekonomi, beyin göçü ve kutuplaşma Türkiye’nin gelişimini olumsuz etkileyen başlıca nedenlerdir. Liste uzar giderde mektup gibi yazmaya gerek yok bunlar yeterli sebep
25-27 sene öncesine kıyasla ülke çok ciddi anlamda gelişti. Mesela 1998 post modern darbesi gördük, ardından 2000 krizini gördük. O berbat günler ile şimdiki hali kıyaslanamaz bile. Parti tutmuyorum ve oy kullanmıyorum. Doğruya doğru yanlışa yanlış demek gerekir.
Bu tür sorular aslında hepimizi düşündüren konulara işaret ediyor. Türkiye'nin gelişememe sebebi olarak birçok faktör sayılabilir; eğitim sistemi, ekonomik dalgalanmalar, yönetimdeki istikrarsızlıklar ve daha fazlası. Ama burada tek bir sebep göstermek yerine, bireylerin sorumluluklarını da anlamak önemli 🙂. Senin bu soruyu sorman bile aslında çözüm arayışını gösteriyor ve bu çok değerli. Sence en büyük sorun ne? 🧐
Cevap
26Cevap
Sayıyorum;
Osmanlıda yanlış anlaşılan Modernleşmenin Fransız Modeli Katı ve Yüzeysel Modernleşme uygulaması. Bunun yüzeysel anlamda taklit edilmesi.
Cumhuriyet Kadrolarının tepeden tırnağa psikopat olması.
İlerleme denilen kavramın tarihin lineer bir çizgi halinde gittiğine inanılarak saplantılı ve yüzeysel bir ilerleme anlayışı ile kendi insanına savaş açılması.
1923 dahil her on yılda bir darbeler ve muhtıralar görmemiz. AKP Döneminde darbe olmadığını sananlar da yanılıyorlar. Bu dönemde 27 Nisan e-Muhtırası, 12 Şubat MİT Krizi ve 15 Temmuz darbeleri oldu.
Ülkenin Kuruluşunda var olan kanunlar. Eğitimin tek elde birleşmesi...
AKP Öncesinde 8 yıl yapılan zorunlu eğitim.
AKP İle gelen 12 Yıllık zorunlu eğitim.
Üniversiteye Fetiş anlamlar yüklenmesi.
Çobanlığın ve Köylerin küçümsenmesi.
AKP ile gelen aile ile ilgili birtakım düzenlemeler.
Kendi değerleri ile değil batı değerleri ile bir noktaya gelmeye çalışan insanlar.
Masa başı işin saha işinden daha önemli olduğunu düşünen ebeveynler ve onların şımarık çocukları (Ben Hakkari su ürünleri bölümünü bitirdim inşaatta mı çalışayım!)
"Bir tarihçi olarak Yozgat Bozok Üniversitesi tarih bölümünü bitirip neden Polis Oluyorum ağbi" Kimse de buna S. ktr git evladım sen tarih bölümü bitirdin devlet de sana atama sözü vermedi demiyor.
EYT Sorunu...
Ürememe sorunu (En son üreme hızı %1.48 oldu)
Kadınların aşırı derecede teşhirci olması sorunu. Artık g. t göbek görmekten midemiz bulandı. Bir de cameltoe vermek için tayt giyiniyor. Kimse bunun orspluk olduğunu söyleyemiyor. Böyle anneden nasıl çocuklar doğar sen düşün.
Zaten bunlar okul tuvaletlerinde çocuk doğurup tuvalete atan tipler.
Ülkenin hain sorunu... En büyük sorunumuz budur.
daha sayayım mı? Yoruldum da...
@Almound 25 derken?
@Almound Yok biraz daha fazla
1. 1980 den beri düzgün eğitim verilmemesi
2. Siyasal din ile toplumun çökertilmesi
3. Kaynakların har vuruşup savrulması
4. Ahlak olmadan toplumun yürüyeciğine inanan iktidarların ahlaksızlığı meşrulaştırması
5. Muhalefet dahil milletin ve ülkenin menfaatlerinin umursanmaması
Gördüğüm en mantıklı yorum
Buralara fazlayım ben, enginlere sığmam taşarım😉😂
Hahahahaha yok yok valla zeki adamsın sen
Bir de adaletin adil olmaması dersek bi silivriyi görürüz😂😂😂seni de yanıma aldırıcam😂
Hahahahaha
Artık orada sohbete devam ederiz, ben çay demlerim sen dolma yaparsın
En buyuk sebebi 1850 lerde başlayan sanayi devrimini kaçırmışız makine fuarlarin da yabanci mühendis arkdaşlar dalga geciyor bıźimle biz makine üretirken siz keyif yapıyordunuz malüm yerde diye
R- Cehalet
T- Dinin sömürülmesi
E- Eğitimsizlik
Ay pardon 1-2-3 yazacaktım karıştı… 🙄
Tek sebep söyleyebilirim
Bağımsız bir ülke değiliz.
Hatta bir sebep daha soyleyebilirim.
Toplumumuz genel yapısı itibariyle yozlaşma erozyonuna uğruyor.
Her şeyin temel sebebi kendi menfaatleri söz konusu olduğunda doğruları ve ahlaki standartları yerle bir olan insanımız.
Diğer tüm sebepler buna bağlı. Ana eksen bu bana göre.

Egitim.!
Temel nedeni, genel olarak hoşgörüsüz, rahat ve bunlara bağlı sinirli bir toplum olmamız.
Adalet sistemi
Toplum
Ekonomi
Aile yapısı
💗
Din , siyasi ahlaksızlık ve ikisinin oluşturduğu cehalet.
Çok basit üretim yapmaktan ziyade basit gerilimler yaratarak asıl gündemden kacinmasi
Ötv
Din tüccarları
Tarikatlar
Eğitim sistemi
puan vermene gerk yok herkes biliyor zaten arap dini
kekolar, malum partiye oy verenler, ormanları yakanlar, mülteciler, atatürkü sevmeyenler en önemlisi kürtler
Kutuplaşma en büyük sebep..
Birlikten kuvvet doğar demişler
Şu sitenin ortalaması her şeyi açıklıyor
Seviyen belli
O kadar bos vaktim yok
Anlamayacak kadarda neyse
Dua et yorumdayiz
Balik kokusu geldi buraya. Kadar
Üfff sıcakta iyice kokusmus dediklerimden vazgectim
Sus o zaman
En başta eğitim ve disiplin
Ön yargı, korkaklık ve cehalet
Din
Örf adet
Erkekler
Söylenecek o kadar çok şey var da neyse.
Akp
Akp
Akp
Akp
Akp
Akp
Akp
Holigan siyaset birlik beraberlik yok kin çok.
Şu anki tek sebebi akp
Tek bi sebep var da söylemeyeyim şimdi
25 yıldır aynı kişiyi başta tutmak
Eğitimsizlik çıkar ilişkileri
Ataerkil toplum yapısı okuduğunu anlamayın yorumlamayan bencil bir toplumuz maalesef
Daha çok varda susmak gerekiyor bazen sosyal çürüme her şeyi açıklıyor zaten
Saymaya erindim yani o kadar çok ki
abaza erkekler ve neyse hapis
babanı çıkartamayız hapisten.
şşş susun
İnsanların kitap okumak yerine dizi izlemesi
%52 lik kısım
Ben yekta hala aklımdasın bil
Zihniyet. 🤔
Kemgöz ve nazar
Siyasal islam
erdoğan yeter