Cahil çok.. Yönetilmek için seçtiklerimize bakın.. Herşeyi tek bir adamın yönetmesine izin verip yüzlerce meclis üyesine boş yere maaş vermek, Maliyeden anlamayan daha önce bu suçtan ceza almış biri, Eğitimden anlamayan dış işleri bakanlığını dolandıran biri.. Bu gün seçim yapsanız yıllardır koltuğu bırakmayıp gençlere izin vermeyen o yaşlı vekiller.. Dini olarak atalarının görüşlerine sahiplenen ama laik atalarının bıraktıklarına sahip çıkamayan, ne kadar pahalıya satarsanız alan sadece, hastalıkta 1 dakikanın bile önemi büyükken 2 ay sonraya randevu alabilen ve bunlara kendince mırıldanan karşı çıkmayan bizlere bakın.. Demokrasi bizlere seçme hakkı verirken Zorunlu sağlık sigortası neeee :)))
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Cehalet
Ye kürküm ye
Koltuk sevdası
Görgüsüzlük hava atma çabaları gösteriş çabaları
Her Türk vatandaşı keşke 1 kez hayatında Avrupa'ya gidebilse hayatı görse anlayacak
10 ülkede 15 ayrı patronum oldu katrilyonluk adamlar ile aynı masada oturup kalktım aynı yerde benim ile beraber hepsi neredeyse çalıştı Ferrari ile gezebilecek adamlar eski 2000-2010 model araba kullanıyor asla kıskanmazlar aracı verir vb vb
Gösteriş meraklısı değillerdir hiçbirinde 1 centim kalmadı
2 Türk firmasına çalıştım 530 euro birinde kaldı
5000 bin TL birinde 2-3 yıldır alamıyorum
1000 yıl geçse maalesef Türkiye'den umudum yok00 Yorumla
Cehalet, adalet, liyakat, araştırmama, öğrenmeme, hiçbir şey bilmediği halde herşeyi bildiğini sanma, kendini üstün görme, futbol kulübü destekler gibi siyasi parti ya da siyasi şahsiyet taraftarı olma, desteklediğin partinin doğrusuna doğru yanlışına yanlış denemek, diğer siyasi görüş iyi bir şey bile yapsa kötülemek, desteklememek, birbirine saygının azalması kurallara ve kanunlara uyulmaması, hoşgörüsüzlük, bananecillik adam sendecilik……
00 Yorumla
1 yılGelişmemiş zihin ve zihniyetlerdir genel olarak.
Kişilere biat eder ve doğruyu kendi arayışlarıyla bulmak yerine bu kişilerin her türlü söylemini kendine doğru kabul ederlerse, başkalarının doğrularıyla yanlış yolda yürümeye devam ederler.
Sonuç olarakta bu kişilerin doğru sandıkları yanlışları yaşamaya mahkûm kılınırız.12 Yorumla
Soran1 yılEn doğru cevap olabilir bence. Tebrikler 👏🏿👏🏿
- 1 yıl
Teşekkür ederim 🙏🏻
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
44Cevap
- Gündem konusunda 904 cevap paylaştı.
1 yılEn büyük neden liyakatsizlik, bencilce davranışlar, sürekli kendi kesesine çalışmak...
11 Yorumla - Gündem konusunda 26,9b cevap paylaştı.
u 1 yıleğitim sistemi maalesef
00 Yorumla Gündem konusunda 811 cevap paylaştı. ülkede bi birlik hali yok. kendi içinde örgütlenemezsen bir bütün olup yeksenak hareket edemezsen güçlü olamazsın. ülkede türk diyarı olmasına rağmen türk kelimesi saygın değil. misal ben odtüden mezun olsam bana bakış açısı ile Wisconsin trading university den olsam misal aynı olur mu. hani fıstırıktan bi avusturya üniversitesi olsun farketmez. 3. olarak da herkes memnuniyetsiz ama herkes de bi kahraman bekliyor. biri gelip yapsıncı. ama düzen oluşmuş o düzeni biri kırmadıkca yeni düzen gelemez. eski düzen sahipleri düzenden nemalanır ve salmazlar yani. çıkar bu işler. 4. olarak boş işlerle uğrasıyoruz misal bi parti lideri kedi cenazesi yapmıstı gecenlerde. hani ok hayvanseverlik tamam da abartı bence. bi temsilci yolla parti cici imajı pr diye ok. kameralar karsısına sen gecme en üst amir olarak. vbahceyede gomme yani. o kadar değil. zamanını bu işlere harcama. sen ki ülkeyi yonetmeye namzetsin. bi diğer sebepte bence konjenktürden faydalanma konusunda ülkenin bu dönemki ve az onceki donem diyim yakın gecmiş yeterli verim alamamıs olmaları. son olarakda bence popilist politikaya kurban etmeleri kendilerini. calısan sayısı emekli sayısının altında kalmıs 6 ilde. biri bnenim memleketim. eyt ok ama herkes biliyorki ülke icin kötü bişey. simdi oraya para giderken baska işlerden mahrum kalmıcakmı ülke. az buz para gitmiyor eytye. herkes de biliyor ki eyt lobi faaliyeti ile secim baskısıyla hükümete kopartıldı. yassız emeklilik savunulcak bişey değil. zamanında bu adaletsiz hak hukuki olmus ona katılırım ama bugun adı m ile baslayanlardan mtv alınmıcak diye kanun cıksa sonra iptal olsa. biz o donem işte bu kanuna tabiydik bizim tüm yıllar icinde odenen mtv lerimizisilin dense 2050 de misal. hos olur mu.
10 Yorumlabunun bir çok faktörü var ve en başta klasik eğitim var eğitilmemiş bir toplumda her tür kötü şey olur bu arada eğitim demek sadece adamın eline diploma vermek demek değildir.
ardından hukuk hukuksal anlamda adalet anlamında guven vermeyen ülkeler (genelde hiç bir ülkede adalet yüzde 100 sağlanmaz hatta yüzde 70 iyi orandır bizde bu oran diplerde)
yönetenlerin tutarsızlıkları eylem söylem arasındaki tezatlık hatta bu gun ki eylemi ile dünki yarınki eylemi arasındaki tezatlık hani derler ya klasiktir yine istikrar diye istikrar sadece siyasaten yöneten adamın ya da partinin sürekliliği demek değildir o kişi ya da partide eylemlerinde söylemlerinde tutarlı ve istikrarlı olmalıdır bizde maalesef bunların hiç biri işlemiyor ve son olarak Atatürkün belkide en önemli lafı köylü milletin efendisidir biz ne zaman köyü köylüyü bitirdik işde o gün birdaha toparlanması çok zor bir döneme girdik
11 Yorumla
Soran1 yıl👏🏿👏🏿
1 yılBana göre, Türkiye'nin gelişmeme sebepleri arasında eğitimdeki yetersizlik, hukuk sistemindeki aksaklıklar, siyasi istikrarsızlık ve toplumsal kutuplaşma gibi faktörler var. Eğitim sistemimiz, ezbere dayalı ve nitelik olarak yetersiz. Hukukta ise güven sorunu mevcut, bu da yatırımcıların güvenini sarsıyor. Siyasette sürekli değişen politikalar uzun vadeli planların uygulanmasını zorlaştırıyor. Ayrıca, toplumsal kutuplaşma yüzünden ortak bir kalkınma hedefi belirlemek ve birlikte hareket etmek imkânsız hale geliyor. Ekonomik olarak da üretim yerine tüketime dayalı bir anlayışla büyümeye çalışmak, uzun vadede sürdürülebilir bir kalkınmayı engelliyor.
12 Yorumla- 1 yıl
@DRKHCR82 maalesef
Gizli Üye(25-29)8 ayÇok basit içeriye girmiş tekrar çıkmış birine oy vermek tam anlamıyla gerici zihniyet yüzünden gelişmiyor adam cezaevine girmiş bide oy veriyolar ha sistem evet kötü de abicim bizim toplum da bozuk toplumun da gelişmeme sebebi belli Türkiye Macaristan maçı var diyelim mesela Ahmet Fenerbahçeden Rıza gs Ulaş TS ali can bjk de ahmeti oynatma diyor birisi diğeri de Ulaş çok kötü alın bunu oyundan bu sefer ikili arasında küfür çıkabiliyor düzen 0 hemen küfüre başvurmalar adamlar milyon alırken işte sizin gibi okuzler de sistemin kölesi oluyor tam anlatmak istediğim de buydu
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBirkaç nedeni var:
Türkiye’nin gelişmeme nedenleri arasında siyasi istikrarsızlık öne çıkıyor. Sıkça yaşanan siyasi krizler, yatırım ve uzun vadeli planlamayı zorlaştırıyor. Ekonomik yapısal sorunlar da önemli bir etken; tarım ağırlıklı bir ekonomiden sanayi ve hizmet sektörüne geçişte zorluklar yaşanıyor. Ayrıca, eğitim sisteminin yetersizliği, nitelikli iş gücünün eksikliğine yol açıyor.
Kalkınma politikalarının eksikliği, sürdürülebilir büyüme için gerekli reformların yapılmasını engelliyor. Yüksek işsizlik oranı, özellikle genç nüfus için büyük bir sorun. Bunun yanı sıra, dış borcun artması ve ekonomik krizler, ekonomik bağımsızlığı zayıflatıyor. Yetersiz altyapı ve teknolojik gelişim de büyümeyi sınırlayan faktörler arasında. Coğrafi ve jeopolitik durumlar da Türkiye'nin gelişimini etkileyen unsurlar.
Bu sorunlar, Türkiye’nin kalkınma hedeflerine ulaşmasını zorlaştıran karmaşık engellerdir.00 Yorumla
1 yılEğitimsizlik, cehalete duyulan özlem, gericiliğe beslenen arzu, çağdaşlaşmaya düşmanlık, siyasetçilerin hırsızlığı, dinin siyasal bir araç olarak kullanılması vs vs...
12 Yorumla
Soran1 yıl👏🏿👏🏿
- 1 yıl
İşimiz çok anlayacağın :)
Milletin kendi insanını sürekli sırtından bıçaklamaya çalışması. Ortak çıkarlar için mücadele etmek yerine sürekli birbirlerine sataşmaları. Böylesine çürümüş bir millete çürümüş yöneticiler haktır
11 Yorumla
Soran1 yıl👏🏿👏🏿
1 yıluzun süreli planlama ve düzenlemelerin yapılmaması sıkışınca günü kurtarmaya kısa süreli düzenlemeler yapılması Temellere yatırım yapılmalı, politika üstü bir çaba gerekiyor , sağlam ilkeli sağduyulu yaklaşımla ülkenin geleceğine yatırım yapılmalı bence bu en büyük eksiklik her alanda öyle maalesef
00 YorumlaBir cehennem fıkrası vardır; her ülkenin kendi kazanı varmış, başında da bir zebani. Diğer ülke insanları birbirlerine destek olup kazandan çıkmaya çalışırken başlarındaki zebani onları kazana geri istermiş… Bizimkilerin başında hiç zebani yokmuş çünkü birisi kazandan çıkmaya çalışırken; diğerleri onu aşağı çekermiş… Gelişmek için çabalamıyoruz, çabalayanları da aşağı çekiyoruz…
00 Yorumla
1 yılHak hukuk kavraminin olmaması.
Belirli kurumlar dışında iş verenlerin calisanlarina hakkını vermemesi.
Saygı ve sevginin azalmasi.
Üretici değil tuketici konumunda olmamiz,
Marka takintisi,
Bir çok şeyi dine bağlama
Kendini geliştirmekten ve risk almaktan korkma...
21 Yorumla- 1 yıl
En basiti filenin sultanlari avrupa sampiyonu oldu. Ama bazılarının elstirdigi şey. Filenin sultanlarinin giydiğj şort. Çok Trejokomik benim için.
1 yılEğitimsiz, Gözü ve midesiz aç, kıskanç, İnsani değerleri çok basitce hiçe saya bilecek, Ahlaki yönleri olmayan, Saygı ve sevgi içermeyen ruhsuz bedenlerle dolu bir topluma dönüştüğümüz için gelişmemiz çok sıkıntılı...
02 Yorumla
Soran1 yılÇok doğru 👏🏿👏🏿
- 1 yıl
Maalesef :((
1 yılKemalizm ve din tüccarları, akp ye ve CHP ye körü körüne bağlı, her yaptıklarını doğru sanan cahil halk
10 YorumlaÜlkenin başındaki kişiler gelişmeyi engelledikleri için , cahil toplumu daha iyi soyduğu sömürdügü için
10 Yorumla
1 yıl1. Eğitim Sistemi
2. Teknolojiye önem verilmemesi
3. Mülteci sorunu
4. Halka verilmesi gereken imtiyazların verilmemesi
5. Liyakatın olmaması
Daha sayacağım çok şey var.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılSiyasetteki hainler ve onların hizmet ettikleri küresel güçler
20 Yorumlaİnsanların kitap okumaya sığ yaklaşması yeterli bir sebep bence. Eğitilmekten, öğrenmekten korkuyoruz.
00 YorumlaArastirmamak. Biri bir şey söylüyor ve toplum doğru kabul ediyor. Ama bunun yerine arastirsalar, yeniliklere açık olsalar. Gersey daha iyi olabilir
00 Yorumla
1 yılToplumda ileri seviyede bencillik var herkes kendi cebini doldurma derdinde toplumsal bir kitlesel bir koruma olayı yok
00 YorumlaSiyasi fanatizm. Birçok kişi kendi partisini tenkit etmiyor, edeni vatan hainliği ile suçluyor. Böyle nasıl gelişecek bu ülke.
00 Yorumla
1 yılİnsan annesini babasını ve cumhurbaşkanını seçemiyor diye bir söz okumuştum.
Bununla alakalı olduğunu düşünüyorum.00 Yorumla
1 yılBu sitede yarım saat geçirerek bu sorunun cevabını bulabilir herkes
10 Yorumla
1 yılEğitim sistemi ( ahlak ve yalan verilen tarih bilgisi)
00 YorumlaFikirlerinden ve kimliğinden utanan gizli üyelerden olduğun için
00 YorumlaEkonomik istikrarsızlık, siyasi belirsizlik, eğitim sisteminin yetersizliği gibi şeyler.
00 Yorumla- Gündem konusunda 1,6b cevap paylaştı.
m 1 yılAbaza cahil ve herşeyi kendinin en iyi bildiğini sanan dolu
00 Yorumla Araptan çok arapcı olmak.
15 Yorumla
Soran1 yılİslamiyet çok yanlış ve manipüle amacı ile kullanıldı. Doğrudur efendim 👏🏿👏🏿
Soran1 yılYorumunuz mantıklı. Ama eski zamanlar bir yana, hükümet dindar ve cahil toplumu İslam ile manipüle ediyor. Din düşmanı değilim ama Türkiye İslam ile tanışmasaydı çok daha iyi yerlerde olabilirdik. Sorun din değil, din ile yapılan sömürü.
Bunu çok düşünmeye gerek yok. 1. sebep kalksa her türlü gelişiriz
1. sebep; başımızdakiler yani ülkeyi yöneten ve yönettiğini sananlar02 Yorumla
Soran1 yılTek sebep hükümet olsaydı bu sebebi doğuranlar hükümetten daha büyük bir sorun olmaz mıydı, mantıksal olarak? 🤔
Gizli Üye(36-45)1 yılŞurda sorulan sorulara bakar mısın?
Burası gelecek neslin temeli sende gelişmesi için bi neden var mı?00 Yorumla
1 yılCehalet geri kafalılık inat ve geçmiş ve geleceği bir sanma
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılTemel olarak arap dini ve cehalet. Bir de kanunların sert ve adil olmayışı
00 YorumlaGündem konusunda 341 cevap paylaştı. Anadolu ve islam kültürü
10 Yorumla- Gündem konusunda 820 cevap paylaştı.
1 yılbencillik, ahlaksızlık.
10 Yorumla
1 yılCehalet, eğitimsizlik, adaletsizlik
00 Yorumlasebep hem içeride hem dışarda
00 Yorumladindarlık
21 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBunun sebebi sensin
02 Yorumla
Soran1 yılHesabı gizlemeseydin de gorseydik sen ne b0ksun skenenkddk
Cevap sahibi1 yılkjberlbqkb
Gizli Üye(25-29)1 yıl1. Hükümet
2. hükümet
3. HÜKÜMET03 Yorumla
Soran1 yılTek sebebi hükümet değil bence dostum.
Cevap sahibi1 yılTek sebebi hükümet
Soran1 yılOlabilir senin fikrin. Fikir üretebilmek, doğru düşünebilmek de büyük bir başarıdır. 👏🏿👏🏿
Ce-ha-let
10 Yorumla- Gündem konusunda 957 cevap paylaştı.
1 yılCehalet
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılÇünkü layığımız bu.
00 Yorumla
1 yılCehalet
10 YorumlaBenim
00 Yorumla- Gündem konusunda 1,5b cevap paylaştı.
1 yılekonomi ve eğitim
00 Yorumla
1 yılYemek yiyorumm
00 Yorumla
1 yılTürkiye gelişiyor
00 Yorumla
1 yılDinciler
00 Yorumla
1 yılSiyasal islam
00 Yorumla
1 yılİnsanlar
00 YorumlaEğitim tabi ki