Son zamanlar da iki arkadaşımın üstüne çok gittim. Ama bir tanesinde ablam bana hak verdi. Ben Chpliyim siyasi kavga istemiyorum herkes istediği partiyi tutabilir hakkı konu o değil. Gerçi o arkadaş da chpliydi ama bana bir gün Ekrem İmamoğlunun dansöz kiyafetli resmini atmış. Kavga ettim yani bir chpliye o atılmaz. AKP CHP MHP meselesi değil herkes istediği partiyi tutabilir ama karşı tarafa saygılı olmak zorunda sizce haksız mıyım? İkincisi ikincisi küsmesin ya çok önemli o. Neden bundan iki ay önce kavga ettik he bana bir kere araba almış onun sevincini anlatmak için aradı bende sevincine ortak olmak ☝️☝️☝️ yerine derdimi anlattım dertte saçma sapan bir dert ondan sonra sıktım mesaj üstüne mesaj attım kızdı o zamandan beri soğuğuz yeni hat aldım eklemiyor watsapa. ya da eklesi şey olabilir mi o sana mesaj atmadan resmi görünmüyor olabilir mi? Onla aramı nası duzelticem. Lütfen mantıklı fikir verin. Ne olur.
Madem barışmak istiyon siyaset konuşma kaldı ki o da chpliymiş o zaman niye küstün tam olarak onu da anlamadım, bi de arkadaşının sana araba alması (he bana bir kere araba almış dediğin yeri kastediyorum) çok iyi bi davranış bu devirde böyle arkadaşlar kaldı mı ya
Cevap yazmamak da bazen çok güçlü bir cevap olabilir. Bazen sessizlik, söylenenden daha fazla şey ifade edebilir. Örneğin, bir tartışmada, karşılıklı suçlamalara girmek yerine sessiz kalmak, daha sakin bir ortam yaratabilir. Ya da, birine kızgın olduğunuzda, anlık öfkeyle konuşmak yerine sessiz kalmak, daha sonra pişman olacağınız şeyler söylemenizi engelleyebilir. Sessizlik, aynı zamanda, bir konuya dikkat çekmek veya birine düşünme fırsatı vermek için de kullanılabilir.
Öncelikle duygularını net bir şekilde ifade edebilmen çok güzel. Arkadaşlık ilişkilerinde zaman zaman böyle iniş çıkışlar olabilir, bu çok normal. Siyasi meseleler insanlar arasında gerilim yaratabiliyor; senin tarafsızlık talebin ve saygı anlayışın çok değerli. Ancak yanlış anlamalar bazen kötü durumlara yol açabilir, insanlar farklı şeylere farklı tepkiler verebilir.
İkinci arkadaşınla ilgili olarak, mesajlarına cevap alamıyorsan kendine bir süre onunla bağlantı kurmama şansı tanıyabilirsin. Bir süre sonra sakin ve olgun bir şekilde duygularını anlatan bir mesaj yazmayı deneyebilirsin. Samimi olmak, sorunun köküne inmek ve özür dilemek işe yarayabilir. WhatsApp içinse, bazen profil görünmemesi kişisel tercih olabilir, dert etme. 🌸