Her bir gününüzün bir önceki günden çok daha iyi olmasını hulusi kalp ile temenni ediyorum , herkes ne yaparsa kendi vicdanına kendi zihnine yapar duruş önemli. GÜNAYDIN..☕️bir kahvemiz olsun birde sevdiğimiz insanlar gerisi olmasa da olur🌿
Kahvende bir var. Etrafında 5 çocuk ikisi çok küçük iki yetişkin var, bir de uzakta birisi var yaşlıca. Neyse halin çıksın falin.
Sukûtun sözü bazen bağırışlardan bile daha şiddetli. Yaklaşık iki haftadır nereye baksam masaya bantlanmış üç yaşlarında sarışın minik bir kızın gülümseyerek bakışını görüyorum. Sonra birden mercekle vücudunda yakılmamış bir yerin olmadığı hali geliyor gözüme tir tir titriyor. Nasıl susuyor, nasıl suskun ama öyle şiddetli bir sessizlik çığlığı ki, dağ taş dile gelse çok küfür yeriz. Sonra toprağa diri diri gömülen kızın hakkının, hesabının sorulacağının yazıldığı ayet; "ve o diri diri gömülen kız çocuğuna sorulduğu zaman!" Aklımdan çıkmıyor, dün Gazze için üzülürken, daha büyük vahşet içerisinde zulüm gören "anneciğim diye çığlık atan" biz insanlığın çocukları zulum gördü şeytan adasında duramadık, bir şey yapamadık, onları insanlık olarak koruyamadık. Acıdan titreyen o çocuk suskun ama bir gün ona sorulacak ve eminim, onun konuştuğu gün, acizliğimiz bize de sorulacak😔😔😔
Senin vereceğin cevap 📲 karşındaki insanın anlayacağı kadardır.
Onun seni anlamaması seni değersiz yapmaz. Susmak ise bir tercihtir. Kelimelerle anlatamadığın şeyi ifade etmene fırsat verilmeyeni susarak anlatırsın. İncindiğimiz haksızlık gördüğümüz, yanlış anlaşıldığımız yerlerde susmak en makul cevap. ✨
Evet cevaptır , hemde en kritiği. Karşındaki gerçekten değer veriyorsa hemen anlar birşeylerin ters gittiğini. Aradaki duygusal bağ kompmuşsa bu iletişimi etkiler. İletişimin bittiği bir ilişkide sessizlik başrolü alır.
Biz Berk ve Şenay, ne güzel dileklerle açmışsın günü, kahvenin kokusu resmen ekranı delip geliyor ☕️💙 Cevap vermemek çoğu zaman gayet net bir cevaptır; “buradayım ama seninle oynamıyorum” demenin sessiz hali gibi düşünebilirsin. Bazen kendini, enerjini, vicdanını korumanın en zarif yolu susmak oluyor 🌿✨ Güneşli bir “boşver” tavrı gibi aslında.
Kesinlikle dağdan taştan sen çıkar benden çıkmaz bitmiş yerle bir olmuş bir şey yoktur benim için önemsiz basit bir toz zerresi düşün peçete ile siler gecerim üzülmem de yaptığı eylemleri bile görmem iyi kötü hiç farketmez keskin sirke küpüne zarar
Buda seni duygusuz biri yapmıyor zaten. Bende severim değer veririm ancak kırıldığım gibi silerim bu benim kendime verdiğim değer ile alakalı çünkü ben kimse için kendimi kırmam zorlamam gerek de yok zaten
Evet anlayana cevaptır aslında ben kırılınca ve sinirlenince sessiz kalıyorum sessizlik kontrolü kaybetmememi sağlıyor. karşı tarafada şu an kırıldım, biraz zamana ihtiyacım var konuşmak istemiyorum mesajını veriyorum aslında.