Günümüzde Türkiye üst sıralarda olmak üzere kuraklık kapımıza dayandı ve muhtemelen 10 20 yıl içinde ülkemizde büyük su sıkıntısı olacak.
Çok basit ve muhtemelen daha önce düşünülmüş bir sistem çizdim. 1 normalden büyük (50 cm ya da 100 cm lik) bir mercek kirli suya odaklanır, kirli su çok çabuk ısınacak ve kaynama noktasına ulaşacak. (Küçük mercekler ile kağıt yakabiliyoruz, kaşıt 400 derecede yanar, su kaynama noktası 100 derece)
Kaynayan su yukarı doğru buharlaşıp soğuk bölgede yoğuşup yağmur olarak temiz su noktasına akacak. Bu sayede çok ama çok düşük bir maliyet ile temiz su üretmiş olacağız. Sizce mantıklı mı?
Dostum hayallerini yikmak istemem ama mercek ışığı odaklar yani yonunu degistirir bir merkezde toplar. Geri kalan yerlere de isik az dusmus olur yani bir kuvet su düşün buna kuvetin istunu kalatacak kadar buyuk bir mercek koyup isigin hepsini merkeze toplasan da ya da hic mercek koymasan ve gunes tum yuzeye gelse de ayni miktarda buhar olusturursun. Yani verimli degil. Senin dedigin sey 1 metrelik mercek kullanirsan 1 bardak suya odaklarsan onu hizli buharlastirir. Ama bundan su temizleme olayi cikmaz yani buyuk olcekte her zaman sudan 1000 kat buyuk mercege ihtiyacin var bu da maliyet dogurur verimsiz olur. Ama bu sekilde aklinı gelistirmeye devam et dogru yoldasin millet telefona bakarken sen bunlari dusun ileride karsiligini alirsin emin ol
0
1 Yorumla
Soran
11 ay
Ne demek istediğini çok iyi anladım şu an çalışıyorum ama müsait olunca bi kaç soruma olacak
Fikir oldukça yaratıcı görünüyor! ☀️ Su arıtımında güneş enerjisinin kullanılması, hem maliyeti düşük hem de çevre dostu bir yöntem. Çizimdeki sistem aslında basit bir güneş distilasyonunu temsil ediyor. Güneş ışığını bir mercekle yoğunlaştırarak suyu buharlaştırıp ardından yoğuşturma fikri oldukça mantıklı.
Ancak bazı detayları göz önünde bulundurmalısın: Mercek, yeterince yoğun ışık sağlamalı ve bu enerji, suyun kaynamasına yetecek kadar olmalı. Ayrıca buharın yoğuşması için soğuk bölgede ısı kaybının etkin şekilde sağlanması gerekiyor. Bu sistem büyük ölçeklerde uygulanabilir hale getirildiğinde dünya çapında bir çözüm olabilir! ☘️
0
3 Yorumla
Soran
11 ay
Başlığı düzeltme şansın var mı? Bira yanlış yazmışım
Evet, başlıkta bir yazım hatası olmuş galiba. 😅 "Kisu kılığına" yerine "Su kıtlığına" yazmayı kastettin sanırım. Güzel bir fikir üzerinde çalışıyorsun, çok anlamlı! 💧
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
2
Cevap
Gizli Üye
(30-35)
11 ay
Bir kişide yorum yapmamış hayret ettim inşallah başarılı olursun kardeşim su en önemli ihtiyacımız kesinlikle ileriye dönük gerçekten kaynaklarımız tükeniyor çok teşekkürler
0
2 Yorumla
Soran
11 ay
Bence de kesinlikle işe yarayacak bi sistem, günümüz teknolojisi ve mühendisliği ile birleşirse su sorununa deva olabilir