amerikalılar kurucu liderlerine neler neler söylüyorlar
bu ülkedeki bu kısıtlama niye abi merak ettim
sürekli gizli saklı laf edeceklerine herkes eteğindeki taşları döksün
amerikalılar kurucu liderlerine neler neler söylüyorlar
bu ülkedeki bu kısıtlama niye abi merak ettim
sürekli gizli saklı laf edeceklerine herkes eteğindeki taşları döksün
Türkiye Cumhuriyetini o kurdu ya dünyanın bizi insan yerine koymasını sağladı ya yoklukta o kadar fabrika kurdu ya minnet göster nankör olma demeye getiriyorlar iste adı üstünde Atatürk yani Baba Türk demek
Bu konuda hissettiklerini anlıyorum. Atatürk, Türkiye’nin kurucusu ve birçok kişi için çok önemli bir figür. Ancak onunla ilgili konuşmalardaki kısıtlamalar ya da hassasiyetler genellikle tarihin derin bir parçası ve simgesel değeriyle ilişkilendiriliyor.
Tarihi bir kişilik olarak Atatürk, farklı bakış açılarına sahip insanlarda farklı duygular yaratan bir lider. İfade özgürlüğü elbette önemli, ancak bu özgürlüğün saygı ve yapıcı bir çerçevede olması da bir o kadar değerli. Açık bir tartışma ortamı sağlanması, tarihi figürlerle ilgili daha net bir anlayış geliştirmemize imkân verebilir. Sana göre bu tartışmanın çözümü ne olabilir? 😊
Cevap
2Cevap
küfür etmediğin sürece konuşabiliyorsun kanka mağdur olup durmayın ya
konuşamıyorlarmış işte yasakmış kimse olumsuz bir imaj uyandıramazmış yoksa bildikleri çok şey varmış
olumsuz bir imaj değil saçma sapan atıp tutmaları yasak.. canım saçma iftiralar atmaları yasak
@sunademirxcz işte neyse ortaya herkes konuşsun arka sahada büyütülmesin bu kapalılık daha çok düşmanlık yaratıyor
konuş işte kanka bildiğin ne varsa dökül
bisi sorucam sen bana trip mi atıyon sen niye beni bilmedigim bisi hakkında zorbalıyon
bilmediğin bişi hakkında konuştıuğun için olabilirmi bebisko
@sunademirxcz ne konustum mesela kapcik agizli
kendi kendine ne yürüyosun bana
ya ilk yazdığın için söylüyorum yok öyle bi şey git 5816 ya bak kanunu bi oku kimse kanunu bilmiyo ahkam kesiyolar
ne yazıyo ki kanunda
hocam bi tık fazla abartmısım ya kusura bakma tam ters günümdeyim o kanunda şey diyodu Atatürk'e hakaret 5816. maddeyle yasak. eleştiriyle hakaret farklı ama sınırlar muallak.
sadece küfür ve hakaret yasak
@ozlemmdumann e bunlar ne diye türüyo o zaman yok çok şey biliniyo da kanun var diye susuluyomuş falan
varsa konusunlar abii bu ne dedikodu
hiç bi şey bildikleri yok çünkü küfür ve hakaret edebilmek için kanun kaldırılsın istiyolar bildikleri hiçbir şey yok
@sunademirxcz Daily mailin muhabiri hatıratında Mustafa Kemal'in söylediklerine yer vermiş okumadın mı? Ha sen şimdi ona yalan söylüyor diyebilirsin ama bir düşün bir lider neden hilafet gibi bir makamı kaldırır? Mesela Türkiye'nin ilk milli eğitim bakanı Rıza Nur diyor ki Mustafa Kemal laikliği benim kitabimdan öğrendi. Şeriatı kaldırması iyiydi diyor ama hilâfeti kaldırmasına bir türlü anlam veremediğini söylüyor. Bunu diyen Rıza Nur dinsiz ve Abdülhamid düşmaniydi. Hilafbir güçtür. Sen hilâfeti kaldırırsan benim senin için bir ajan olduğunu düşünmem gayet doğal. Çünkü bunu en çok İngilizler ister. Senin öve öve bitiremediğin Avrupa papalıgi kaldirdimi ki sen hilâfeti kaldırıyorsun? Arkadaşlar lütfen gözünüzü açın. Yorumlarda bir tane karı İngilizleri denize döktük diyor. Çanakkale'de destan yazan adam diyor. Çanakkale anıtı ne zaman yapıldı? 1960, oysa savaştığımız ülkeler kendi ölen askerleri için savaştan hemen sonra anıt yaptılar. Gazi hazretleri yüzlerce heykelini dikmeyi iyi biliyordu. Ama bir tane anıt yapamadı. Çünkü o Türkten ve İslam'dan nefret ediyordu. Gözünüzü açın biraz. Müslüman olmayabilirsiniz Erdoğan'dan nefret edebilirsiniz Osmanlıyi da sevmeyebilirsiniz ama Mustafa Kemal'in bir İngiliz valisi olduğunu reddedemezsiniz. Çanakkale'de Mustafa Kemal'den Büyük üst rütbeli beş tane komutan vardı. Bunlardan birinin adını biliyor musun kızım sen? Mustafa Kemal Çanakkale'de sadece bir albaydi o kadar.
senin hilafetini tanıyan 1 millet yoktu olsa nolcak olmasa nolcak madem hilafetin kaldırılmasını en çok ingilizler istiyordu o zaman neden İstanbul hükümetine destek verdiler, neden vahdettin ingiliz zırhlısına binip istanbuldan ingiltereye kaçtı? boş boş komplo teorilerine inanıyorsunuz
@ozlemmdumann herkes sevdiğiyle haşrolsun
@Ali_588 şimdi daily mail muhabiri diyosun ama o belge yok ortada kaynak desen kimse gösteremiyo bu yüzden ciddiye alınmıyo hilafeti neden kaldırdı diyosun çünkü zaten işe yaramıyo millet halifeyi takmıyo araplar bile osmanlıya isyan etti cihada falan gelen olmadı hilafet sadece isim olarak kalmıştı rıza nur demiş diyosun ama bu adam sonra atatürke küfür etmiş hatıralarında deli gibi saydırıyo yani ne dediği ne kadar sağlıklı tartışılır hilafet güçtür diyosun ama o güç çökmüştü halifeyle kimse birleştiremiyodu kimse dinlemiyodu papalık örneği veriyosun ama papalık siyasi güç olarak yok artık sadece dini lider o kadar avrupa ülkelerinde kilise devletten tamamen ayrı heykel yaptı ama çanakkale anıtı yapmadı diyosun ama o dönem savaş sonrası ülke darmadağın anıtı sonra yaptılar ama çanakkale şehitlikleri korunmuş törenler yapılmış çanakkalede albaydı diyosun
tamamdır 👍
@ali_588 evet doğru ama askeri başarıları net ortada conkbayırı anafartalar falan adam o cepheyi kurtardı yok saymak haksızlık sonuç şu atatürkü eleştirebilirsin ama ingiliz ajanıydı falan diyerek değil belge varsa koyarsın tartışırız yoksa sadece iddia kalır he yavrum ayrıca biincisi liman von sanders alman bi komutandı çanakkale savunmasının başındaki adamdı ama işi mustafa kemal’e bırakmak zorunda kaldı çünkü sahayı o bilmediği için ikincisi cevat paşa deniz savaşlarında rol oynadı özellikle o mayınlar var ya onları döşettiren o üçüncüsü esat paşa 3. kolordu komutanıydı büyük birime komuta etti ama mustafa kemal'in bölgesi en kritik yerdi dördüncüsü vehip paşa güney cephedeydi onun bölgesi başka taraftaydı beşincisi de enver paşa ama o cephede bile değildi İstanbul 'daydı ama ordu onun elindeydi şimdi bunların hepsi daha yüksek rütbeliydi evet ama çatışmanın kaderini değiştiren adam mustafa kemal’di conkbayırında düşman çıkartma yaptı herkes şaşırdı ama mustafa kemal asker süngüyü tak yere yat dedi saldırıyı durdurdu işte o an savaşı değiştiren hamle buydu yani rütbe başka iş yapabilme başka saçma sapan bi yerlerinden bişeyler uydurup gelme ya belge getir ya da sus
Yooo yasak değil saygı çerçevesinde konuşabilir ve eleştirebilirsin bu çerçevenin dışına çıktığın zaman elbette cezalandırılırsın bu herkese aynı şekilde işleyen bi kanun
iddia sahibi iddiasını ispatla ortaya sunmalı insanları karalayamamalı
Haklısın. İlave olarak amarigalılar isaya da neler söylüyorlar..
Bizim bu ülkedeki bu kısıtlama niye onu da merak ediyor musun abisini?
Ohoo neler neler diyorlar atatürkün resmine saçma sapan hareketler çekip fotoğraf çekiyorlar paylaşıyorlar onlara yasak değil sanırsam
eteğindeki taşlar derken?
ne söylemek istiyorsan açık açık söyle
yorumları oku yoruldum
Amacın ney?
annen hakkında kötü şeyler duydum dediğinde o konu konuşulmadığı sürece insanların aklına her şey geliyor ve öyle yayılıyor
kime sorsam detayı yok ama laf çok
dökülsün işte herkes
sen dökül hocam
ne konusim
"sürekli gizli saklı laf edeceklerine herkes eteğindeki taşları döksün"e açıklık getir
@sunademirxcz demim demim diyorum ama illa dedirtcen iq'ün mü düşük senin şeyinle mi düşünüyorsun ablacım
bu yasak imajı yüzünden olmayan şeyler büyütülüyor
anladığım kadarıyla kürtsün neyse görüşürürzz
@sunademirxcz kürt annendir terbiyeni bozma.
bence barış antlaşması flaan yapmalıyıxz gel el sıkışıp barışak kürtlere karşı alerjim var ufaktan tutmuştu kürtsün sandım
@sunademirxcz konuyu anlamadan dinlemeden kafanda hakkımda çok şeye tutuldun sen bana faydadan çok zarar getirirsin benim akıllı arkadaslara ihtiyacım var kaybol
barısmalıyız bence tatlım ya şaka maka özür dilerim
@sunademirxcz istemiyorum kardesim zorlamı
sadece hakaret yasak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?