Oysaki hem Türkiye Cumhuriyeti hem de Mustafa Kemal sorgulanamaz değildir. Hiçbir siyasi yapı ve siyasetçi için kutsallık zırhı olmamalıdır. 5816 sayılı kanunla korunan Mustafa Kemal, bugün halkın kafasında oluşan soru işaretlerinin bir öznesidir. Mustafa Kemal dönemindeki olayları iyi bilmek ve ideolojik olmayan bir şekilde sorgulamalar yapabilmek ise asıl olması gerekendir. İstiklal Mahkemeleri, muhaliflerin tasfiye edilmesi, Dersim olayları ve daha pek çok şey için kafada soru işaretleri vardır.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Gündem konusunda 896 cevap paylaştı.
+1 yılHiçbiri saklanmıyor ki. Hiçbirinde yayın yasağı yok. Mustafa Kemal küfür, aşağılama ve hakaretlere karşı korunuyor. Tartışamazsınız demek için korunmuyor.
11 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılHakaret etmeden, b*k atmadan tartışabilme zekaniz varsa tartışın kim ne diyorki? Her yaptığı sizlere doğru gelmeyebilir; ama insanca, özgür bir şekilde yaşıyorsak kimlerin sayesinde olduğunu görmezden gelecek kadar nankör olmamali insan
00 Yorumla
+1 yılNeden tartisamiyosun mi mal mısın knk. Tartışabilirsin. Fikrini belirtmek te de özgürsün. Ama gelip Atatürk'e hakaret edecek kişinin anasını bellerim.
163 Yorumla- +1 yıl
Şu sarıklı popcorn gibi kıçınızdan bilgi üretecekseniz. Hiç konuşmaya gerek yok. Ama delilli kanıtlı bir fikriniz varsa neden olmasın.
- +1 yıl
- +1 yıl
@entıni bak ben sana bir soru soruyorum. Sen Allah'ın yerine Atatürk'ü seviyosun diyosun. Masonluk Yani masonlara göre masonluk, Bütün insanlar arasında, sevgi, hoşgörü ve kardeşliğin kurulmasını hedefleyen ve çalışmalarını hakikatin araştırılması yolunda yoğunlaştırmış bir fikir üst yapı kurumudur. Masonlara göre, bir masonun amacı her bakımdan gelişmiş, ideal bir insan olmaktır. Mason ya da değil. Masonlar. Biz buyuz diyor. Ben de masonum eğer böyleyse.
- +1 yıl
Bu yüzden sizin gibilerle konuşulmuyor. Çünkü. Ordan burdsn duyduğunuz şeyleri konuşmak istiyorsunuz. Birisi bir soru sorduğunda da zorunuza gidiyor. Sonra da sacmalamaya başlıyorsunuz. Nerden biliyosun benim müslüman olup olmadığımı. ya da böyle düşündüğümü. Ne diyor kıran da. Eğer bir müslüman. Başka bir müslümana ey kâfir dahi derse söz tersine döner diyor. Sen bana sen Atatürk'ü tanrı sayiyosun diyosun. 😂
- +1 yıl
@entıni bu ülkede fikri olmayıp zikri çok olan sizin gibiler çok olduğu için 1950 yılında çıktı Atatürk koruma kanunu. Gereklidir de zira sizin gibi bir çok şuursuz herşeyi yapar. Elinizden gelen yoksa bile büst taşlarsiniz. Açıp kuranı okudun mu bir defa yok. Ama ne müslümansın Atatürk'e düşmansin. Atatürk'ün çok hatası vardır. En büyüğü de din sömürüculerinin bir kısmını asıl bir kısmını birakmasiydi. Hepsini aşacaktı.
- +1 yıl
@entıni dediğim gibi. Atatürk mason ya da değil. Bununla ilgili net bir delil ya da Atatürk'ün ben masonum dediginr dair bir şey yoktur. Masonlar kendilerini böyle tanımlar. Kapatır kapatmaz. Vardır bir gereklilik. Tarikatcilaro neden asti. Hepsi halkın sırtına kakalak gibi yapışmış kanlarını emiyordu.
- +1 yıl
- +1 yıl
@entıni bak işte. Bilmeden konuşuyorsun. O olayın aslı yazılı kanıtlı Anıtkabir kütüphanesinde mevcut. İstersen tüm masrafını karşılar sana kendim gösteririm o yazıları. O olay isyanlarla ilgilidir. Bu tarikatci çeteler. Halkı kandırarak cuma hutbesi diye isyan alanına köy meydanlarına şehir meydanlarına topluyorlar. Amaç şapka kanununa istinaden isyan başlatmak. Halk ayağa kalktı görünümü vermek. Ne yapacaklar di? Yavuz Selim 40 bin alevi Türkmeni isyan ettiler diyerek kesmedi mi? Ben aleviyim. Ne diyim şimdi Aleviler isyancı da olsa kesen kötü mü? İsyan her zaman kanla son bulur. Ülkesine isyan eden ölümü hak eder
- +1 yıl
@entıni heykel yapmak haramdır diye hiç bir şey yazmaz Kur'an da. Bazı âlimler yasaklandığını söyler. Bazıları da günah olduğunu ama Kur'an'ın hiç bir noktasında heykel haramdır diye bir ibare yoktur. Eğer öyle bir sure bulursan. Getir ben eşek gibi taksim meydanda aniririm. Sen kendini tanrı yerine koyup. Kur'an da dahi yazmayan şeyler söylüyorsun.
- +1 yıl
@entıni hala aynı şeyleri konuşuyorsun. Diyorum ki. Sen birinin atanın heykelinin önünde eğildiğini görmediğin sürece. Put perest diyerek dinden çıkmış oluyorsun. Kur'an biyle diyor. Birisi böyle bir şey yapıyorsa. O onun sorunudur. Caiz ya da değil. Neye göre karar verilir biliyomusun? Hadisler ve Kur'an'a göre karar verilir. Hz Muhammed'in ben şapka ile ilgili hiç bir hadisini duymadım. Kur'an'ın da hiç bir yeridne gormedim. Bazı âlimler Yahudilerin dini kıyafetlerine benzediği için caiz değil dediğini biliyorum ancak ben Kur'an ya da Hz Muhammed den duymadığım hiç bir şeye inanmam. Safsata gözüyle bakarım. Ayrıca şapka zorunluluğu sadece kamu görevlilerine devlet erkanina zorunlu oldu. Halka böyle bir zorunluluk yoktur ancak halka şapka kanununa aykırı bir şeyler yapılmasi yasaklandı. Fes gibi. Fes öncesinde de böyle sorunlar yaşanmıştı. Sarık vardı eskiden. Sen bilmezsin. Fesi aslında Yunanlar ve Romalılar kullanırdı. Roma şapkası olarak da bilinir fes. Mahmut yeniçeriyi kaldırınca fes getirdi birde. O zaman da Mahmut için hain diyorlardı.
- +1 yıl
@entıni eksik yazma ayeti bari. Allah seni bir çarpar. Ey iman edenler! (Aklı örten) içki (ve benzeri şeyler), kumar, (kurban kesmek için dikilen taşlar ) ve fal okları ancak, şeytan işi birer pisliktir. Onlardan kaçının ki kurtuluşa eresiniz. maide 90. Ayeti bari çarpıtma. Git istedigin imama alime de sor. O ayet öyledir.
- +1 yıl
- +1 yıl
@entıni dediğim gibi. Birileri eğiliyor ibadet ediyorsa. O onların sorunu tüm Atatürk sevenler aynı değil. O zaman müslümanların hepsi çocuk istismarcisi mi? İmamlar da cuma çıkışı dileniyor diye hırsız diyelim ozaman. Herkes kendinden sorumludur. Birkaç kişi tanrısı olarak görüyorsa. Öyle görsün. Bizene. Biz kendimize bakalım.
- +1 yıl
- +1 yıl
@entıni yakabilir. Fes ilk geldiği zaman da. Canımızı veririz sarığı vermeyiz diyorlardı. Zorla da olsa fesi kabul ettiler bak şimdi de fesi cikartmayiz diyorlar. İşin komik yani ne biliyor musun. Fesin Müslümanlıkla felan hic bir alakası da yoktur. Sarık aslında Müslümanlıkla ilgilidir. Sarığı çıkartan da Mahmut dur. Git ondam hesap sor 😂.
- +1 yıl
@entıni 😂😂😂. Ben neden böyle bir siteye inanayım ki? Ben birçok kitap okudum. Birçok iyi tarihçinin kitabında fesi de tarihini de gördüm. Cehenneme götüren şey haram değildir. Birçok şey cehenneme götürür. Bak yine kendini tanrı yerine koyuyorsun. Mesela iftira en büyük günahlardan dir. O da cehenneme götürür.
- +1 yıl
- +1 yıl
@entıni ben İslam dünyasını bilmem. Peygamber Hz Muhammed. Sarık, takke ve cübbe der. Bunlar sünnettir. Diğerlerinin hiç nie önemi yoktur. İslam dünyasına bakacak olursak. Araplar kadınları köle sayar. Persler de davar gibi yaşar. İşlerine gelen sünneti alır işlerine gelmeyeni de satmazlae. Sen İslam dünyasına değil. Kur'an ve peygamberim dediğin kişinin hayatına göre yaşayacaksın. Yoksa putperest dediklerinden ne farkın kalacak? Daha dinim dediğin şeyin kitabını okumamışsin. Gelmiş burada din ahlak dersi vereceksin. Sorunun sahibi arkadaş. Bak işte bu yüzden herkesle her şey konuşulmaz. Biazilari. Bir şeyi on yerden okur benim gibi ona göre karar verir bazıları sadece görmek istediği şeyi aynı fikri savunan kişiden görür ölümüne savunur. Bu yüzden bazen konuşmamak en iyi yoldur.
- +1 yıl
- +1 yıl
@entıni yahu sacmalama lütfen ve kardeşim. Diyanet olmasa daha nasıl oruç tutulur onu bilmiyosunuz. Telefon olmasa imsak ne zaman iftar ne zaman onu bile anlayamayacak siniz. Hala İslami diyosun. Sana bir soru sorayım. Bana dürüstce hiç bir yere bakmadan sadece kendi bilginle cevap ver. Doğru verirsen şeref sözü. Özür diliycem burada senden.
- +1 yıl
Çok basit bir soru. İslam nedir?
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
@entıni hristiyan değil. Sadece Yahudilerin sıkça şeytan duvarı denen bir ayinleri vardır. orada taktıklari için öyle düşünülür. Bir şey ya haramdır ya değildir. O zaman haramdo şimdi değil diye bir şey yok. Haram felan değildir. Öyle saçmalıki olur. O zaman zina da o zaman haramdo. Şimdi olmasın.
- +1 yıl
@entıni evet. Doğrudur. Kendisi zaten Arap oğlumun uydurması der. Tüm dinleri reddetti zamanında. O da onun günahı. Osmanlı çok müslüman. Kadın kölelerinin araştır bir de Osmanlı'nın. Padişah cariyelerinden bahsetmiyorum he. Bildiğin sokaklarda kurulan avrat pazarlarından bahsediyorum sonuncusu Üsküdar avrat pazarıdir. Ateist Mustafa Kemal yıkmıştır Osmanlı'dan kalma avrat pazarını. Kur'an köleliği yasaklamaz. Ama özgür insanlar ile eşit haklara sahip olacaklar diye şart koşar. Araştır bakalım Osmanlı ne haklar tanımış o kadınlara. Zorla dinlerini değiştirdip ne sapikliklar yaptırmış. Küçücük çocuklara.
- +1 yıl
@entıni açıkça bir şey diyim mi kardeşim benim. Sağdan soldan duyduklarınla birilerini yargılamadan önce güzelce araştır. Atatürk masumları asmış. İsyana karışan ölüme mahkûmdur. Ben aleviyim. Bu cesaretiniz biz zulüm görürken neredeydi? Daha 2000 lerde kapılarımıza ölün fenerin yazıyorlardi. Neredeydi bu hak savunuculugunuz. Ne diyor Hz Muhammed. Haksızlığa karşı susan dilsiz şeytandir. Ben her zaman her koşulda hak neyse onu savunurum. Atatürk'ün de elbet büyük hataları var. Mesela ezanı Türkçe yapması. Kötü bir fikirdir. O dönem için öyledir. Asıl niyeti. Okur yazarlığı %3 olan Türkiye'nin. Dinini daha iyi anlamasidir. Ancak hatalıdır. Mesela camileri kapatması. Gereklidir veya değildir. . O dönemin şartlarını bilemiyorum belki çok elzem birseydi. Ama hata. Gibi. Ama siz haksızlık olduğunu bilseniz dahi söylemez üstüne daha çok savunursunuz
- +1 yıl
- +1 yıl
Eig için teşekkürler. Böyle entini gibilere laf anlatamazsın. Kafalarına sağdan soldam duyduklarını sokup. Herşeyin en iyisini bildiğini sanırlar. Herkesi de aynı şeyle yargılarlar. Bir kaç imam ya da birkaç bin imam kıza tecavüz edince ya da cuma da topladığı parayı cebe atınca tüm imamlar sapık ya da hırsız mi oluyor? Birkaç kişi ya da yüzlerce kişi Atatürk'ü tanrı kabul ediyorsa. O da onların düşüncesidir. Müslümanlık hoşgörü dinidir. Bu haksızlığa sessiz kalmamış gibi konuşmalarınızı biz alevileri katlettikleri zaman neden. Ben 10 yaşında çocukken benim din hocam. Soy ismim bektaşdir bu arada Alevilerin en büyük soyuyuzdur. Din hocam gelip bana sen alevi değil misin ne işin var din dersine demişti. Şikayet eeince de müdürden aynı şeyi duymuştum. O zaman nerdeyse bu mk saygısı. Hoşgörüsü.
- Gündem konusunda 26,7b cevap paylaştı.
u +1 yılHerkes saygılı olduğu sürece her şeyi tartışabilir. yeter ki hakaret ya da o tarz söylemler olmasın.
11 Yorumla- +1 yıl
En iyi görüş için teşekkür ederim
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
0Cevap
Gizli Üye(25-29)+1 yılYapma ya osmanlıdaki oğlancılığı harem hayatını alkol partilerini, halka bıraktıkları 1950 yılına kadar anca biten borcu tek ailenin nasıl yaptığınıda merak ediyor musunuZ
139 Yorumla- +1 yıl
Osmanlı'da ideal olmayan bazı olaylar gerçekleşmiş olabilir. Ben bunların konuşulmasına ve tartışılmasına karşı değilim.
Cevap sahibi+1 yılŞuanda da tartışıyorsunuz zaten kanun olmasa iftira atacak olan çok olur gördük zamanında din elden gidiyor diyip isyan çıkartıp asılanların:)
- +1 yıl
Zaten asmaktan başka bir şey bilmiyordu ki malum şahıs.
Cevap sahibi+1 yılİyi yapmış şuankiler o zamanda olsaydı onlarda asılırdı. Asalak gibiler keyfi insanları zehirleyip yobazlık yapıyırlar üretim sıfır. Kandırılanlardan gçrüyoruz ayrıca neden asılmaları gerektiğini
- +1 yıl
Şu anda gücünüz yetmez, hiçbir zaman da yetmeyecek.
Cevap sahibi+1 yılParaları kesilince ağlıyorlardı:) zamanında yetmiş gün gelir devran döner merak etmeee :) hepsinin parasını kes din adamlıklarından eser kalmaz.
Cevap sahibi+1 yılAyrıca niye yetmesin biz sizin sürekli kandırılmanızın canım bedelini mi ödiycez?
Cevap sahibi+1 yılCanım değil geri zakalığınızı olcak
- +1 yıl
Mevzu sadece din değildir, milli rejimi istemeyenler de var. Açıkçası beni rahatsız etmiyor vatan haini olmak. Ben vatan hainiyim.
Cevap sahibi+1 yılŞeyh saitte atandır şaşırmam
- +1 yıl
İşim olmaz onunla fakat Mustafa Kemal'in atam olmadığı kesin.
Cevap sahibi+1 yılOlmasın zaten
- +1 yıl
Bence Osmanlı geri gelmeli, halklar yeniden kardeş olmalı. Türkiye ismi yanlış bu ülke için.
- +1 yıl
Cevap sahibi+1 yıl@entıni aynen yoktu polyanna.
Cevap sahibi+1 yılNiye osmanlı geri geliyormuş? Ben meraklı değilim keyifçi tek bir aile tarafından yönetilmeye bunu istemez içinde mıl olmak lazım
- +1 yıl
Britanya gibi olalım yani anayasal monarşi düzeniyle.
Cevap sahibi+1 yılBritanyaya git çok meraklıysan
- +1 yıl
Ben Britanya'ya giderim ama siz neden Selanik'e gidip de karga kovalamıyorsunuz?
Cevap sahibi+1 yılBen selaniğe niye gideyim? Türküm ben :) arap yönetimi ya da ingiliz yönetimine meraklı değilim
- +1 yıl
Atatürk olmasaydı da topraklarımızı geri alırdık.
Cevap sahibi+1 yılAl şu an tutan mı vardıı :)
- +1 yıl
Alacağız. Önce Kuzey Irak ve Kuzey Suriye bize katılacak. Bize derken TC'ye değil Osmanlı'ya.
Cevap sahibi+1 yılMadem osmanlı merakıbız var osmanlıdan kalan borcu halk ödedi. Halka geri ödeyin borcunu 😒 ayrıca nok alırsınn
- +1 yıl
Osmanlı'nın borcu, vatana yaptığı hizmetlere harcadığı paralardan başka bir şey değildi. Asıl Savarona'yı ve heykel paralarını konuşmak gerekir.
Cevap sahibi+1 yılHahah aynen aynenm vatana harcadılar oncaa parayı. Kıvırr ne oldu osmanlıcı parayı duyunca döndün. Aynen misal günümüzde akpnin heykele harcadığı paraları konuşmak lazım dinazorlarda dahil
Cevap sahibi+1 yıl@entıni millet açlıktan kırılırken fakir halka borç takan osmanlıyıda konuşsaanıza madem :) atamın maaşının nerden geldiği belli de osmanlının yarın yokmuşçasına yemesi ve halka borç takması be Atatürk millete borç mu bırakıp giitmiş :)
Cevap sahibi+1 yıl@entıni cumhuriyet dönemindeki açlığın sebebi Osmanlıdan borç kalması savaştan çıkılması ve ülkede sürekli isyan çıkartmaya çalışan puştlar yüzğnden olmasın. Ne bekliyordun? Aynen kesin öyledir. Halkından sürekli vergi alan osmanlı döneminde halkın evleri araaları tonlaydı dimi.
Cevap sahibi+1 yılArsaları*
Cevap sahibi+1 yılUlan malın oğlu osmanlıdan kalan borcu halk ödedi. Kaç yılında bitmiş git bak angut. Osmanlı borcunu 1954 bitii. Ne bekliyordun lan. Kaç milyon borç kalmış git onada bak cahil cüheylasın anladıkta kendi kesimine konuş
Cevap sahibi+1 yıl@entıni ya eiktir git.
Cevap sahibi+1 yıl@entıni sana sokan sokmuş Osmanlı nasıl yıkıldı ama oh oh çook iyi oldu. Kudurr
Gizli Üye(25-29)+1 yılTabi öğrenirken gerçek tarih kitaplarını, gerçek belgeleri falan değil, kıblesi abd ve israil olan bir kaç siyasal islamcı alçak şerfsiz vatanhaini dümbüklerin dediklerini baz alacaz dimi? Geberip giden fesli hain gibi
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası