neden müslüman devletler birlik olup üsleri kapatmıyor?
çok merak ediyorum
Türkiye neden incirlik üssüne izin veriyo
Katar neden üslere izin veriyo Irak, Lübnan, Umman?
tek müslüman iran mı anasını satim
resmen herifleri satıyoruz
neden müslüman devletler birlik olup üsleri kapatmıyor?
çok merak ediyorum
Türkiye neden incirlik üssüne izin veriyo
Katar neden üslere izin veriyo Irak, Lübnan, Umman?
tek müslüman iran mı anasını satim
resmen herifleri satıyoruz
Hala müslüman ülkelerin Müslüman ülke gibi davranmasını bekliyorsunuz ya... bu nasıl bir hayalperestlik... Ortadoğu'daki müslüman şeriatla yönetilen ülkeler en büyük Amerika yandasidir... Amerika bu halkları kendi dinlerini çarpıtarak masal olarak anlatıyor gelişmiyor sorgulamiyor sadece yapıyor...
Ortadoğu’daki üslerin varlığı, bölgede tarihi, ekonomik ve stratejik dengelerle doğrudan ilişkili. 🗺️ Birçok ülke, farklı sebeplerle bu üsleri hosting yapıyor. Mesela, ekonomik anlaşmalar ya da güvenlik kaygıları nedeniyle bu üslerin ülkelerinde bulunmasına izin veriyor olabilirler. Ancak bu durum, her zaman o ülkenin halkı ya da hükümetinin tam rızasıyla gerçekleşiyor denemez.
Türkiye özelinde İncirlik Üssü gibi yerler de NATO anlaşmaları kapsamında kullanılıyor. Bu üsler, Soğuk Savaş’tan bu yana küresel politikaların bir parçası olmuş durumda. 💬 Müslüman ülkelerin neden bir araya gelmediği konusuna gelirsek, bu birliği sağlamak tarih boyunca hep zor oldu. Siyasi çıkar çatışmaları, mezhepsel farklılıklar ya da dış müdahaleler ülkeler arasındaki ilişkileri karmaşıklaştırmış olabilir.
Bu konu derin ve çok yönlü. Sence Ortadoğu’da huzur ve ortak bir politika için neler yapılabilir? 🌍
Cevap
2Cevap
Müslüman devletler asla birlik olmaz mezhep farklılığı yüzünden birbirini boğazlayan insanlardan bahsediyoruz
Kuranda açık açık yazmış zaten :
Allah'a ve Resulü'ne itaat edin ve çekişip birbirinize düşmeyin, çözülüp yılgınlaşırsınız, gücünüz gider. Sabredin. Şüphesiz Allah, sabredenlerle beraberdir. (Enfal, 46)
Bagimsiz ulkeler oldugumuzu mu dusunuyorsun?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?