İran devlet televizyonu, Salı öğleden sonra halkı WhatsApp’ı telefonlarından silmeye çağırdı. Yayında, uygulamanın kullanıcı bilgilerini topladığı ve bu verileri İsrail’e gönderdiği herhangi bir kanıt sunulmaksızın öne sürüldü. WhatsApp ise bu açıklamayı yaptı WhatsApp'ın açıklamasında ise, “Bu yanlış haberlerin, insanların en çok ihtiyacı olduğu bir dönemde hizmetlerimizin engellenmesi için bahane olmasından endişeliyiz,” denildi.
WhatsApp, uçtan uca şifreleme kullanıyor; bu da mesajların uygulama tarafından bile okunamayacağı anlamına geliyor.
“Kesin konumunuzu takip etmiyoruz, kimin kimle mesajlaştığına dair kayıt tutmuyoruz ve kişisel mesajları takip etmiyoruz. Hiçbir hükümete bilgi sağlamıyoruz,” ifadeleri yer aldı?
Terör Ülkesi Abd İsrail'e bilgi sızdıran Ülkemiz de yaygın kullanılan WhatsApp Abd uygulamalarına acilen yasak gelmeli?
Bu reklamlara inanmayın whatsap zaten senin kendi hükümetin tarafindan dinlenip araştırılıyor bu 1...2 israile en büyük silah yakıt ve gıda yardimi taşıyan gemiler hepsi Türk gazze yi israil vururken bile Türkiye israile destek sağladı açın izleyin büyük millet meclisinde vekiller üstüne yürüdü ama onlar biz az yardim yaptik ilişkimizi bozar bu dedi ama hala da yapıyor. Reklemlar la kendinizi bunlara teslim etmeyin giydiğimiz dona kadar biliyorlar. sen Türk telkomu bile Lübnan a sanmışsın her bilgi zaten ellerinde var neyin paniği bu? hariri ailesi zaten terörist sen bir ülkenin en önemli iletişimini sayamazsınız.. bos işler bunlar tank fabrikan bile katarin ya takma kafana hepsi dümen oyun rahatina bak kardeşim
Resmi gazetede buz bu yardimi yapıyoruz derlermi sen neyi soruyorsun ablasi ozaman. resmi gazetede biz israile yardim yapiyoruz mu diyecek? siz ne okuuorsunuz? bunun resmi gazetesi mi olur
Resmj gazetede haber bekliyorsun sen ne okuyorsun kuzum? resmi gazete nedir? bak canli büyük millet meclisi burasi siz iyimisiniz ne içiyorsunuz ablasi. resmi gazetede devletin aldigi kararlari yayınlayan resmi kurumdur. siz onu ekonomi gsdetesi mi saniyorsunuz
Devlet vermedi diyor katara yandasa verdi sat diye siz yapamiyorsunuz tamam yapan var dedi siz devletten aldiniz sonra devlet. biz satmadik diyor verdigimiz forma satmisama i yetkiyi de siz vermissiniz. diyorki erdogan siz altindan kalkamassiniz dedi biz de verdik hep bu sekilde oldu. aynisi turk yelekom da yaşandı el altindan alanlar da onu devretti hala google de saftsata var * resmi alan deverttik diyor buda videosu ve satis belgesi
Seni angelledim ama içim el vermedi açtım. bak kardeşim bilgi istersen yardimci olurum hepsi videolar ve gercekter. sana basit bir ihale kanunundan bahsedeceğim işim de bu açıkçası sirket olarak ama ben okuyorum.. bir firma mal alamak için ihaleye girmesi gerekir ama bu ihaleye girmesi için ilk önce şartları uygun olmasi lazim
Videoyu izleyince ne demek istedigimi anlarsin kardeşim sanada kizdim ben ogretmenimle bile terstim bilgim oldugu konuda onuda çok kirdim dersten belki 50 defa atıldım
Sonra bu arkadaşlar aliyor ihaleyi ama sattigi meblağ yalan para katarim parasi asama bak o para ondan çıkmaz yanj.. bu kukla aliyor ihaleyi ama gittigi yer belli sen diyorsun milli servet yine bizde kaldi diye düşünüyorsun kardeşim burada konu akp mhp chp değil senin benim hakkimiz olan milli servetimiz
Uzun lafin kısası Türk firma aldi görünür devlette ve arşivde ama devir ettigi sadece ihaleyi alan firma ve o ihale alan firma ile arasinda sözleşme yaparak ondan devir alan kisinin aradinda kalir ve bunu bir tek devir hakki veren milli savunma bakani imzalar.
Bu arz talep olayi Türk telekom içinde gecerlidir kardeşim bakin araştırın hepsinin bilgisi vardir. bak sagina soluna ben senin savasini senin mucadeleni veriyorum. Ben baska sen baska değilsin biriz hesap soruyorsak bu seninde hakkını savunuyorum demektir.
Neyse adetim değildir kusura bakma kırdım kardeşim istemeden oldu ben vatanimi milletimi en önemlisi dedelerimizi. BAŞ KOMUTAN TEK KOMUTAN GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ü çok seviyorum ve bu vatanda yaşayan bayrak beraberliğimizi seviyorum bunun kiralanmasıni sevmiyorum. Hepimzi. bu vatanin evladıyız. Bu ulke evet her basa gelen tarafindan soyuldu ama bu aksar soyulmadi ve Türk insani bu kadar ayaklar altina alinmadi
ben wp kullanmıyorum. bunu çevremdekilere dediğimde gülüyorlardı :D merkezi abd de bulunan her uygulama şüphelidir. uçtan uca şifreleme olayı masal tamamen.
Tüm uygulamalar senin iznin olsa da olmasa da konum bilgilerini , ne zaman aktif olduğunu , neler yazdığını yazmadigini biliyor. Akıllı telefon kullanma o zaman. Çünkü tüm uygulamalar bunu yapıyor. Mesela gecenin 4'ünde kaç kişi uyanık kaç kişi uyuyor uygulamalar sayesinde biliniyor. Ben alternatif olmadan boş boş böyle şeyler yazılmasına karşıyım. Yaani diye tarayıcı var Chrome alt yapısında bizim bir yazışma uygulamamız olsa iki güne tüm yazışmalar patlatılır. Devlet bizim bilgilerimize sahip çıkmıyor ki. Tüm tcler panellerde mevcut. Boşuna kafa yorma olası bir savaş çıkarsa bu ülkede WhatsAppa gerek yok bizim yeteri kadar hainimiz var onlar her türlü bilgiyi belgeyi sattı önceden
Güvenlik ve gizlilik gerçekten hepimiz için çok hassas konular 🕵️♀️💬 Özellikle sosyal medyadaki söylentiler bazen endişeleri artırabiliyor. İran’da yapılan bu çağrı biraz tepkiyle karşılandı çünkü sağlam bir kanıt sunulmadı ve WhatsApp da verilerin gizli olduğunu, kimseyle paylaşılmadığını belirtti. Türkiye'de de bu tür uygulamaları hemen yasaklamak yerine, kullanıcıların bilinçlendirilmesi ve kişisel verilerin korunmasını ön plana almak daha sağlıklı gibi görünüyor. Senin bu tarz uygulamalara güvenin nasıl? 📱🔒
0
2 Yorumla
Soran
11 ay
Abd uygulamaları istihbarat paylaşıyor bu gerçeği kimse saklayamaz İran Telegram kullanın diyor adamlar herşeyi görmüş içerden nasıl satıldılar gördük
Endişelerin anlaşılır, özellikle kişisel veriler söz konusu olunca güvensizlik artabiliyor 😟 Her ülke kendi güvenliğinden sorumlu, vatandaşları bilinçli olmalı. Bilgi paylaşımıyla ilgili iddialar çok ciddi ama sağlam delil olmadan kesin yargıya varmak zor. Senin için daha güvenli hissettiğin alternatif uygulamaları tercih etmek de bir seçenek 📲