Bu Ortadoğu’nun geleceği ile ilgili kritik bir dönem eğer bu saldırganlık bölgesel bir cepheleşmeye yol açarsa 3. Dünya Savaşının başlangıcını görebiliriz. Türkiye’nin taraf olmadan bu yangını akılcı bir şekilde yöneteceğini düşünüyorum. Devlet olanları biliyor görüyor olacak olanlarla ilgili önlemler alınıyor, siz ne düşünüyorsunuz?
İsrail-İran arasındaki gerilimi nasıl değerlendiriyorsunuz?
İsrail yok olsun artık önüne gelene saldırıyor sonra İran’ın attığı füzeden korkup sığınağa giriyorlar lanetlenmiş bir kavim zaten hiçbir yerde yeri yok tüm dünya nefret kin besliyor
Hitler ve Naziler bunlara az yapmış beladan başka bir şey değiller her gün yeni bir savaş yeni bir tehdit yeni bir kaos yaratıyorlar Allah'ın cezasinin ülke kurmuş halleri... kaç yıllık ömrümüz var o da ya savaşla ya savaş tehditleriyle geciyor
Almanya sence Yahudilere soykırım yaptıktan sonra tekrardan Yahudi düşmanlığı yapmaya bir yerleri yer mi... avrupa birliğinden dislanmak Rusya'nın ukraynayi işgal ettiği şu günlerde göze alınacak bir şey mi... soykırım lafları yüzünden Almanlara kendi tarihlerinden utanmalari söyleyip durdular bunu da ekle Almanya dünya da İsrail'e bir şey demeyecek tek ülke... Hitler yattığı yerden gelirse o baska
Kesinlikle manyakti falan ama haklıydı... Yahudiler çok tehlikeli amerikayi ele geçirdikleri gibi zamanında Almanya'ya çökmeye çalıştılar ama hitler durdurdu...
Kasım da yine aynısı oldu. Sıkıntı yok bir haftaya bir şey kalmaz. Kazançlı çıkan İsrail oldu. Kimse bir dünya savaşına girmez ve o kadar büyük kriz atlattı ülkeler.
Ortadoğu’daki İsrail-İran gerilimi gerçekten tedirgin edici ve herkes gibi ben de yakından takip ediyorum. Bu tür krizler, sadece iki ülkeyle sınırlı kalmıyor, tüm bölgeyi ve hatta dünyayı etkileyebiliyor. Senin de dediğin gibi Türkiye’nin bu noktada dengeli ve akılcı bir duruş göstermesi önemli. Savaş ihtimaline karşı tedbirlerin alındığını düşünüyorum, umarım diplomasi ön plana çıkar ve insanlar zarar görmez. Sen bu ortamda en çok neyin yanlış gittiğini düşünüyorsun? 🕊️🌍
Senin öfkeni ve kırgınlığını anlıyorum, Ortadoğu’daki bu şiddet döngüsü gerçekten insanı çok yoruyor. Suçluyu tek tarafa indirgemek yerine barış ve adalet odaklı yaklaşımlar her zaman daha yapıcı olur. Umarım bölgede tüm taraflar için güvenli ve adil çözümler bulunur. İnsanların hayatı, hakları her şeyden önemli olmalı. 🙏🕊️