Ayrılıkçı Kürtler devlet isteyip duruyor da sen kendi ata toprağım dediğin nüfusun yüzde 90 Kürt olan doğudan guneydoguyu beğenmeyip batıya gelmişsin.. buralarda bağımsız devlet kurulsa gidecek misin yani😅
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)11 ayKanka derdin ne? Neden ayrıstırıyorsun sanki sonradan gelen mültecilermis gibi artık gitsenizde kurtulsak gibi düşünmene çok üzüldüm. Türkiye sınırları içinde Türkler olmadan önce Rumlar, Ermeniler, Kürtler vardı. Oğuz Türkleri sonradan geldi bu topraklara. Büyük Selçuklu devletine kurulduktan sonra Kürtler Selçuklu devletine bağlandı hep birliktelerdi. Malazgirt savaşı gibi savaşlarda cephelerde Türkler Kürtlerle kol kolaydı. 24 Ocak 1923 Türkiye'de ki bulunan Kürtler Lozan' da İngilizlere kendi bağımsızlığını TBMM'ye emanet etmiştir. İşgalci devletlerin yanında olmamıştır. Bölücü kendini bi halt sanan devlete zararı dokunan tiplerin memleketi olmaz onları terörist de geç. Kocaman bu başlığı koyup ayrıştırman hoş değil son yirmi yıldır ülke hiç olmadığı kadar battı kimin girip çıktığı belli değil. Her önüne gelen sömürüyor ülkemizi. Memleketimin insanları bozulmuş insan olan çok az. Deprem zamanında Bolu' da bulunan bomboş Arap şatoları vardı onun yerine Kızılay devletin vergileriyle olan çadırları depremzedelere sattı. Araplar lüks hayat içinde yaşıyorken bu ülkenin evlatları çadırlarla can kayıplarıyla yaşıyordu gözüne neden bunlar batmadı?
05 Yorumla
Cevap sahibi11 aySustunn? Anladığım kadarıyla sende bölücüsün. Yorumlarını okudum yadırgadığından hiçbir farkın yok
- 11 ay
Detayda ayrılıkçı Kürtler yazmışım bilmem farkettin mi... ayrılmak istiyoruz diyorsunuz da gerçekten devlet kursaniz gider misiniz dedim hayır cevabını duydum... hem Türkiye'den şikayet edip olay çıkarıyorlar hem de asla gitmeyiz diyorlar benim eleştirim bu
- 11 ay
Benim vatansever Kürtlerle bir derdim yok niye olsun ama yorumlarda Türklere ve bana yazdıklarından sonra açıkçası pek de terörün biteceğini düşünmüyorum çünkü samimi değiller... sorun olduğundan da çözüm istediklerinden de
Cevap sahibi11 aySorunun başlığında kocaman Kürtler yazısı vardı, onu ayrılıkçı olarak yazabilirdin ona tilt olmuştum. Aşağıda bir üye (malum ırk) falan demiş. Sen mi fark etmedin ama bu soru çok faşizm kokuyor en çok da yorum yapanlarda. Bazılarına katılmışsın ama neyse. Senle tersleşen garip garip konuşan ayrı devlet kurma hayali olanlar zaten terörist ve vatan haini. Kürt olduğunu söyleyip Türkiye'de toprak ayırmak isteyenler, devlete zarar verenler Türkiye Kürdü değildir bilsinler çünkü Türkiye Kürdü olanların ataları zaten TC kurulmadan önce TBMM'de Türk ailesine bağımsızlığını emanet etmiştir. İşgalci devletlerin yanında değildi Türklerin yanındaydı. Kutuplaşan varsada bi zahmet gitsinler onları tutan yok ve Türkiye adını da ağızlarına almasınlar
- 11 ay
Benim sorumun muhattapi ayrılıkçı Kürtleri zaten ayrılmak istemeyen Kürtlere neden gidecek misiniz diye sorayım...
En İyi Cevaplar
11 aymillet para bile toplar yeter ki kursunlar bezdik :)
20 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Türkiye’de bu konular çok hassas ve köklü, tek açıdan bakmak yanıltıcı olabilir. İnsanlar birçok sebepten – ekonomik zorluk, iş olanakları, eğitim, güvenlik ya da yaşam koşulları gibi – göç edebiliyorlar. Bu yalnızca Kürtler için de geçerli değil, her bölgeden başka yerlere göç eden çok insan var. Kimse köklerinden, ailesinden kolayca kopamaz. Ayrı bir devlet kurulsa herkes gerçekten gider mi, yoksa aidiyet duygusu bambaşka mı? Sen bu konuda ne düşünüyorsun? Göç edenlerin motivasyonu sence sadece siyasi mi, yoksa daha çok geçim derdi mi? 🤔💬
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
13Cevap
- Gündem konusunda 851 cevap paylaştı.
11 ayTürküyle Kürdüyle Lazıyla Çerkesiyle leş gibi bir ülkeyiz bunu kabul edelim. Denklemden bir ırk çıksa da bir şey değişmez
49 Yorumla- 11 ay
Yoo bence değişir... en azından elektrik faturalarımiz hafifler mafya sayımız azalır 18 yaş altı suç oranları düşer
- 11 ay
AKP'yi 25 sene başta tutan, tüm endekslerde (Adalet, ekonomi, refah vs..) sonunculuğa oynayan bu ülkenin çoğu Türk ırkına mensup.
Şahsen bir Türk olarak yarattığı sorunlar bakımından en kötü olanın kendi ırkım olduğunu söyleyebilirim - 11 ay
Çünkü hala ülkede okuma yazma bilmeyen ezberledigi ideolojileriyle oy kullanan çabuk kandırılan bir +65 yaş üstü nüfus var... bizim bu 10 senede de olacaklari dusunulunce evet
- 11 ay
O halde ırkçılık denen eşşoleş*ek düşünceleri terk edip cehaletle savaşalım
- 11 ay
Hangisi ırkçılık... bize zulm ediyorlar diye sadece Kürtlerden oluşan bir devlet kuralim demek mi... yoksa kurucaksanoz gidecek misiniz d mek mi
- 11 ay
Diğer yorumlarından belli oluyor düşüncelerin. O yüzden uzatmayalım istersen
- 11 ay
Niye soruma cevap vermedin mesela
- 11 ay
Çünkü manipülasyon yapıyorsun. Bu dediklerin ırkçılık değil elbette ama bu sorunun amacı ve diğer yorumlarda yazdıkların ırkçılığın eseri
- 11 ay
Diğer yorumlari gerçekten okuduysan Türklere denilen irkcibyorumlari da görmüşümdür her eleştiriye bu ırkçılık demek de ırkçılık değil gayet basit bir soru sordum bunca olay yaşadık devlet kursaniz gider misiniz dedim
11 ayKürtler Türkiye dışında İrak, İran ve Suriye de bağımsız bir devlet kursun ilk tanıyan ben olacağım. 👏👏
12 Yorumla- 11 ay
Gitmiyorlar ama haberin olsun... gitmeselerde devletleri olsun batıda yaşayacaklarmis ya da Avrupa'da yaşayacaklar... doğu kurtlerin batı hepimizinmis
- 11 ay
biliyorum. aynen öyle düşünüyorlar.
11 ayYa of ben evde çekirdek çitliyorum yine noluyo yaa
117 Yorumla- 11 ay
Yeni bir şey yok 40 yıldır bombalar batliyor şehrin göbeğinde insanlar öldürülüyor neymiş Kürtler eziliyormus devlet kurmalilarmis...
- 11 ay
Abla ben de kürdüm ahahshaahahj
- 11 ay
- 11 ay
Onu anladim zaten
- 11 ay
- 11 ay
- 11 ay
Ya of yine kaosa düştüm aaaaa
- 11 ay
- 11 ay
- 11 ay
Gizli Üye(36-45)11 ayJaponyayi bile begenmeyip olay çıkarmışlar orada da
26 Yorumla- 11 ay
Japonlari bile delirttiler adamlar ikinci dünya savasinda atom bombasi yediler giklari çıkmadı da bunalra dayanamadilar isyan ettiler
Cevap sahibi11 ayHe ya sorma. Gönderirlerse onların ilk geleceği durak burasi biliyorsun
- 11 ay
Niye ırak da bolgesek Kürt yönetimi var boşuna mı kuruldu orası gitsinler
Cevap sahibi11 ayOrayı da begenmezler. Giderler egeye yerlesirler sonra bağımsızlık derler haksızlık derler biz kendi aramızda kavga ettikçe herseyi derler. biz de hepsini yapariz
- 11 ay
Bir insan Türkiye'yi beğenmeyip Kürt özerk bolgeis dururken daha japonyaya mi gider
Cevap sahibi11 ayBilmiyorum. Bla bla car mi kullaniyordun eskiden
Hayır gitmeyiz alıştığımız doğup büyüdüğümüz yerler burası sevdiğimiz insanlar burada yaşadıgımız yeri kolay kolay terk edemeyiz
1138 Yorumla- 11 ay
Nasıl terk etmiyorsunuz ya😅baya baya doğuyu begenmeyip pilini pirtini topayip geldiniz
- 11 ay
Eee peki neden dem parti Kürtlerin devleti olsun diyor
- 11 ay
- 11 ay
Dem partiye şeriatı sorsan ona da tamam der mk dem partiyle MHP işbirliği yapıyor bir tanesi terörist dediğiniz parti bir tanesi ülkücü dediğiniz parti. Partilerin laflarına takılıp milleti yargılarsanız yolunuzu sasırırsınız hangi parti şu an adam akıllı is yapıp adam akıllı bir söz konusuyor
- 11 ay
- 11 ay
- 11 ay
@xfhvx Allah aşkına bir gidin de aç kalalim ya en azından kafamız rahat aç kalırız... kendi bölgelerinde en fakirler güya Türkiye'yi ayakta tutuyorlarmis terör belası yüzünden ne kadar asker sivil oldu eylem diye sokakların anasını ağlayıp yıkıp doktunuz ödemediğiniz vergiler faturlarla full zararsiniz bence...
- 11 ay
@xfhvx kadının kürtlerin kalıp gitmesi umrunda değil zaten 2 ülkcüden destek alıcak gururu okşanıcak bu kadın ne Osmanlı tarihini bilir ne siyasetten anlar sırf ırkçılık yapmak için böyle saçma bir soru sordugu açıkça ortada kabul edilsin ya da edilmesin evet Kürdistan diye bir ülke hiç varolmadı ama Kürt bölgesi Osmanlı zamanından beri vardı özerk yönetim olarak Kürtler köklerini buraya kurdular sizden önce siz kimsiniz ki bizi göndereceksiniz
- 11 ay
- 11 ay
Eskiden doğudan batıya göç eden Kürtler Türklerin zulmünden kaçıp da geldiler daha önce de söylediğim gibi "kimse kurulu düzenini bozup da gelmez mecbur kaldılar" git yabancı kaynaklardan oku öğren biraz malum türk kaynaklarda anlatılmaz bunlar Kürtlere zamanında yaptıgınız zulümleri oku
- 11 ay
@xfhvx sen git bakalım anı hareket edince çatır çatır vuran ABD Newyork meydanında bir bomba patlat bakalım neler oluyor ya da Putin'in rusyasinda bir özgürlük de bakalım neler oluyor sizin şımarık bitmek bilmeyen mağduriyeti izi cekiyorlar mi yoksa soykırımın el kitabını mi yaziyorlar... yine de bu halk size kardeş diyor savasmayalim esitiz diyor siz hala biz Kurtuz devlet kurucaz diyorsunuz... e kurun gidecek misiniz diyorum yok benim keyfim yerinde kurulu duzenim var...
- 11 ay
Kardeş diyorsun ama nedense bu kardeşlik sadece sözde kalıyor
Eğer kardeş isek eşit hakka sahip olmak gerek degil mi
Sen dilini kullanıp dilinle okuyabilirken ben neden dilimi kullanamıyorum kendi dilimde okuyamıyorum
Kardeşiz sözde
Senin dilin resmi dil iken neden benim dilim resmi dil degil
- 11 ay
Ya kes mk Türkiye kurulmadan önce Kürtlerle beraber savaşılıp Türkiye kazanıldı Türkiye kuruldu Kürtçe yasaklandı Kürt kültürü yasaklandı Kürtlerin tüm hakları yok sayıldı Kürtler sebepsizce hapislere atıldı Diyarbakır hapishane olayları diye aratıp oku kendi dışkılarını yediler bu insanlar sen hala neyin şımarıklıgından bahsediyorsun "devlet kurun" sen kimsin de kimin topragından parca verip devlet kurduracaksın cahil bu topraklar senin babanın mı toprak veriyorsun herkes beraber yaşıyor senin gibi faşistler olmasa kimsenin bir sorunu olmaz Türklere verilen haklar Kürtlere de verilseydi en başından durum hiç bu noktaya gelmezdi
- 11 ay
Ayrıca tarihten söz edıyorsun ya
Tarihte Türkler hep göçebe hayat yaşamışlardır madem göçebe hayat yaşadı atalarınız nereden göç edip geldiler
Mezopotamya kürtler yerleşiklerdi
Gelelim atalarınıza
Son Türk devleti Osmanlı Devleti ya bütün Osmanlı padişahların anneleri yabancıydı Rus Çin Hristiyan farklı ülkelerden evlendiler
Sizin parmakla gösterdiğiniz yakın olan osmanlının padişahları bile %100 Türk değilken nasılda o Devlet Türk Devleti oluyor - 11 ay
@mayctime çünkü bu devleti sen kurmadın Türkler kurdu... devlet kuramama nedeninde Türkler değil bizden önceki Yunanlılar değil ya da Ermeniler değil sensin... aşiret olup yönetmeyi seçtiniz herkes çatır çatır devlet kurarken siz agalarinizla aşiret kurdunuz... bunun suçlusu kendinizsiniz... bu ülkedeki bir çok farklı etnik grup var herkes kendi dilinde konuşsa kim nasıl anlasicak istediğiniz şey gerçekçi bile değil sırf kendinizi kendinize ispatlamak için istiyorsunuz başka amacı yok... Türkiye'den rahatsız olan iyi kötü bir Kürt bölgesi var oraya gider Türkler size kötü falan davransa batıda ne işiniz var koşa koşa o dilini konuştuğumuz topraklardan gelmezsiniz
- 11 ay
Tüm Ortadoğu toplumları gibi bir masala inanıyorsunuz her güzel söze koşa koşa gidiyorsunuz her zaman magdursunuz her zaman haklısınız... asla özelestiri yok... Amerika'ya gidince ya da Avrupa'ya çok güzel sonradan ingilizce öğrenip Amerika vatandaşı oluyorunuz da türk olmak mı zorunuza gidiyor
- 11 ay
@mayctime neyyy😅 siz Kürt teali cemiyetini kurup bir de şeyh Sait isyaniyla olaylar ciakrarak mi İzmir'i kurtardiniz... ciddi ciddi tarihi evirip çevirip kendinizi kahraman ilan ediyorsunuz
- 11 ay
@mayctime tabi tabi Kürtler kendilerine devlet kuramaz ama Türkiye'yi kurtardılar hemde tek başlarına 😅 ciddi ciddi inanıyorsunuz yani
- 11 ay
Niye Fransa'ya gidince Fransız oluyorsunuz da Türkiye'de Türk olmuyorsunuz
- 11 ay
@el1fyel universitede boyle Türkçülük yapan biri oldu dedim gel soy agacına bakalım anne tarafı nenesi gördü cıktı baba tarafı dedesının soyu oradan gelmiş şimdi bu saf Türk mü olacak
Sosyal medyadan 2 kelime öğrenip gelip tarih konuşuyorlar
Uzaga degil canakkale şahitliğini gidip baksınlar kimler nereden gelmıs - 11 ay
@mayctime herkes babasini. zoruyla kuzenleriyle evlenmiyor soyağacı çeşitli olabiliyor evet
- 11 ay
@mayctime at gozlugundendir
- 11 ay
Yooo sizlersiniz... türk kimlikleriyle gidip alamanci oluyorsunuz gayette...
- 11 ay
Bak bir tanesi de burada yorumlarda 😅niye sesi çıkmıyorsa makarna sevmeyen arkadaş gayette gururla yurt dışı dayım diyor... yorumlarda biri de acayip Kürt milliyetcisi ama Avrupa'da yaşıyor gayette gidiyorsunuz TC pasaportunuzla😅
- 11 ay
Kuzeniyle evlenmıyor diyorsunuz batıda cok kısı Kuzeniyle evleniyor sen tvdeki beyin yıkayan filmlere bakıp konusuyorsun
Doğuda kaç kişiyi gordun babasının zoruyla Kuzeniyle evlendıgını
Bilginin eksikliğini nerden belli biliyormusun konudan konuya atlıyorsun çünkü sağdan soldan gordugun bilgi kısıtlı ıspatlı degil
Gencsin yazık boş konularla kendını hepa etme oku arastır onyargısız ınsanı duygularla ırkına dınıne bakmadan oku
Ne dıyor dinimizin ilk emri OKU dıyor
Geliştir
Geleceğe guzel anlamlı dogru bilgi ile dokun - 11 ay
Benim kucumsedigim hem bu kadar tukiyeden ve Türklerden şikayet edip hem devlet kursak bile gitmem diyenler... ve de Kürt bölgesi varken taaa Avrupa'ya gidenler onları kucumsuyor evet
- 11 ay
@mayctime lafla peynir gemisi yurut bakalım akraba evlilikleri resmi kanallarda yayınlanıyor biliyorsun dimi... biz öyle değiliz böyle değiliz sana okumanı tavsiye ederim diye bilmişlik taslicagina en azından bunu bil...
- 11 ay
Bak sen devlet kurulsa da ben gitmem kurulu duzenim var diyen arkadaşa madem kurulu düzenin kötü neden gitmiyorsun 😅
- 11 ay
Akraba dediğin misal babamın amcasının kızı bu kuzenmı oluyor
Burada siz eksiksiniz
Türklerde en fazla teyze hala amca veya dayı çocuklarını bılır ileri yok
Ama bizde arkaba kültürü geniştir dedemin kuzenin cocukları bile tanırım akrabamdır tabi siz bilmediğiniz için
Ve türkçede buna karsılık gelen kelime olmadığı için direk kuzen dıyorsun
Hatta türküm dıyorsun degil mi
Şu an kullandıgın dil öz Türkçe mi - 11 ay
- 11 ay
Nerdesin hayatim sen İstanbul . bagcilar da mı...
- 11 ay
- 11 ay
Kürt bolgesini istedikleri yerdesin yani😅o zaman niye gitmem kurulu duzenim var diyorsun... ya yalan söylüyorsun Batman'da yasamiyorsun ya sorumu bile anlayacak kapasitede degilsin
- 11 ay
- 11 ay
- 11 ay
Tabi siz azıcık tartisinca tahdit edip kavga gürültü çıkardığıniz için karşınızdakini de öyle saniyorsunuz
- 11 ay
@mayctime her yere gittiniz de şu kurduğunuz ırak Kürt bölgesine bir gidemediniz ya😅ama sorsanız öyle böyle Kürt milliyetçisi değilsiniz vay be😅
- 11 ay
Devlet kursaniz orada Kürtler hariç herkes yaşarmış yani
- 11 ay
- 11 ay
Yooo öyle yazmadım... Kürtler Türkiye'den istedikleri topraklari da özellikle senin batman ve çevresi alıp devlet kurarlarsa gidermisiniz dedim😅bolgeyle gdevlet ayrı şeyler ama siz daha Batman'ın az ilerisindeki Kürt bolgesine ile gitmek istemiyorsunuz...
- 11 ay
Göçebe atalarım burada canım Türkiye kurdular ondan önce üç kıtada yasayan Osmanlı ondan önce Selçuklu ve nice türk beylikleri kurdu... ve burdan bakinca göçebe olan sizsiniz Avrupa'ya batı Türkiye'ye her yere göç ettiniz TC kimliginizle ama TC yinede sevemediniz
- 11 ay
- 11 ay
- 11 ay
Ya ben boşuna laf anlatıyorum neyi anladınız ki benim bir cümlelik sorumu anlayacaksınız... uslubunuzun cirkinligine de bakılırsa ırkçı kugurlerinize azıcık elestiriye verdiğiniz tepkiye bakılırsa iki saattir ben boşuna konuşuyorum.. tam bir ortadogulusunuz laf anlamaz söz dinlemez düşünmez konuşurken konuştuğunu bilmez...
- 11 ay
Yani sacmalikalrdan secmemeler ben ne diyorum siz ne anlıyorsunuz söylediğiniz iki laftan biri yalan diğeri şüpheli
- 11 ay
Ya sen sabahtan beri açıkladığımız hangi şeye düzgün elle tutulur bir cevap verebildin de bizi eleştiriyorsun? Yapmadıgın ırkçılık kalmadı sen harika oldun ama biz mi çirkin olduk? Senin yaptığın eleştiri değil faşistlik. Biz ortadoğuluyuz da Türkler Avrupalı mı kendinle çelişme. Daha doğru düzgün ne yazdıgını okuyamıyorsun sorunun neresinde Kürtlerin istediği bölgeyi verelim demişsin işine gelmeyince böyle kaçamak cevaplar verip git. Git biraz kitap oku, araştır, öğren. Böyle bir tartışmaya kalkışmak için fazlasıyla cahilsin.
- 11 ay
- 11 ay
@xfhvx Asya'dan Moğollar gibi savaşçı toplumlar japonlar Çinliler koreliler gibi vizesinde kuyrukta bekledigin IQ yüksek toplumlar ve Türkler gibi somanli gibi üç kıtada devlet kuran haçlılarla savaşıp müslümanlar adına savaşan halklar var... sen ve senin gibi ortadogulularda işte ağzı bozuk terbiyesiz iki lafından biri yalan ve habire sorun çıkaran halklar var ve ayaklarını vura vura Türkiye'ye japonyaya gitmeye çalışırlar
- 11 ay
Sizin bir savasiniz da yok anca orada burada ortalığı dağıtıp terör saldırısıyla sivilleri oldurmece Moğol diye kucumsedigim halkın cesareti de yok ozverisi de
- 11 ay
- 11 ay
Vay be birileri tarih de 5dk ders dinlemiş falan😅Kürtler İran'ı degil mi İrani halkalar kimler ve zamanında nerelere gitmişler mesela hindistan falan 😅bak arastirmazsin diye baştan spoi veriyorum
- 11 ay
- 11 ay
Bak sen o nasıl olmuş acaba😅
- 11 ay
Ne güzel dunyaniz var ya hoşuna gitmeyen hiçbir gerçeği kabul etmiyorsunuz Avrupa da otup milliyetçi oluyorsunuz devlet kursaniz da turkiyeden vazgecmiyorsunuz... böyle bir milliyetçilik yok yani...
- 11 ay
Gerçekten bak ben Türkleri sevmiyorum ve devlet kurup kendi kendimize yaşayacağız iyi ya da kötü diyen birine yine bir parça saygım var ama hep Türkleri sevmiyorum diyip hem Türkiye'den gitmemeyi anlamıyorum hele lgbt düşmanı olup Avrupada yasayani hiç anlamıyorum bir de arkadaş müslüman... ama hristiyan Avrupa eurosu sevdalisi
- 11 ay
@xfhvx yooo hayır olur mu bu yorumda yorum yapan arkadaşa göre siz İzmir' başta olmak üzere tüm Türkiye'yi kurtardiniz sonra siz değil biz size zarar verdik Türkiye'yi kalkindirdiniz siz gitseniz Türkiye çöker... şeyh Sait de Kürt hareketi degilmis hep faydalı hep yararlı oldunuz... lütfen öyle Kürtlere laf söyleme burdaki arkadaş alınır falan
- 11 ay
- 11 ay
Kürt bölgesine falan da gitme yazık Kürtlere
- 11 ay
- 11 ay
- 11 ay
Sorma üçü birden sacmalayip durdular bir de oku oku gül...
- 11 ay
@Eskiblablacı sorduğun soru bile yanliş ayrımcilik yapiyor gibi sormuşsun tanidigim kurt arkadaşlar var daha kotlugunu bile gormedim hem turku lazi hepsi kardeşimiz sonuçta bagimsiz bi devlette yaşıyoruz gecende gordum şehir dişindan gelen lafim dişari kuzum lari var ya Afganistan mi Pakistan Suriye türk kizlarina tecavuz taciz etmiş taşla ne varsa oldurmuşler birde yine kardeşlerimiz turk olsun kurt olsun Laz olsun boyle yapanlar var ama yıne bacilarina sahip çikiyorlar daha sen onceden filistin vardi buyuklulte yahudiler gelince israil oldu o gıbı bak onlar geçine miyor bizde mi oyle olaydik ataturk bile demiş turk kurt kardeştir diye daha sen pkk olayina gelirsek amerikanin cavurlarin oyunu bu amerika ortaligi kariştirdi bak israil filistin onlar yuzunden savaşıyor turk kurt de mi oyle olaydi
- 11 ay
- 11 ay
Bedava elektrik kullanıp lgbt karşıtı olup hristiyan Avrupa'da yaşayan aşırı müslüman ağzı bozuk Kürt milliyetçisi olduğunu iddia eden arkadasi engelledim...
- Gündem konusunda 1,1b cevap paylaştı.
11 ayKürtlerin ayır devlet kurmasına gerek yok. Devletleri var zaten. Yallah Hindistan'a.
07 Yorumla- 11 ay
Pakistan desek daha doğru olur hindistan musluman halkı alacağını dusunmem
- 11 ay
Zaten pek Müslüman sayılmazlar.. Ne oldukları belli değil. Tıpkı Hindular gibi.
- 11 ay
10 tarikatın 9 u doğuda guneydoguda
- 11 ay
Ensestin %90 ı da kürtlerde.
- 11 ay
Kuzen evliliği Ortadoğu da ensest degil
- 11 ay
hayır ayrıca ensest te var.. Aile içi cinsel ilişki.
- 11 ay
Onu bilemem
11 ayEt kemikten ayrılmaz iş bilmezler sadece bunu düşünür
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)11 ayJaponalr bile istemiyor o malum ırkı ülkeden gitseler yeminle düzelir kendimize geliriz
23 Yorumla- 11 ay
Bu japonlar iki atom bombası yedi de isyan etmedi önüne baktı geliştirelim kendimizi dedi... adamlar nasıl sokağa çıkıp isyan ettiler edicek seviyeye geldi
Cevap sahibi11 aySayıları çoğalmaya başlayınca cetelesiyolar. Gittikleri yerde 10 cocuk yaparlarsa. japonlar akıllıdır tehlikeyi gördüler önlemini aliyolat
- 11 ay
Yahu 10 çocuk nasıl yapıp bakıyorsun ve neden beğenip gittiğin japonyayo değiştirmeye kalkıyorsun... adamlar bir seyelri doğru yapıyor ki iyi yaşıyorlar niye geldiğin yere benzetmeye çalışıp bozuyorsun
11 ayOnlar zaten turkiyeden toprak istiyorlar
14 Yorumla- 11 ay
İstedikleri yerlerde yaşamak istemiyorlar ama
- 11 ay
Turkiye catisi altinda degil turkiye toparaklarinda kendi devletlerini kurmak istiyorlar
- 11 ay
Anladım arkadaşım...
- 11 ay
Noldu gece gece nerden esti
Gizli Üye(18-24)11 ayGitmezsen namerdim
121 Yorumla
Cevap sahibi11 ayGitmezsem
- 11 ay
Peki nerde yasiyorsun
- 11 ay
Neden giderim diyorsun da o devlet kuracağınız yerde değilsin beğenmiyor musun
Cevap sahibi11 ayNerden biliyon nerede yaşadığımı TC de yaşamıyorum makarna sevmem
- 11 ay
Yani mis gibi özerklik kurduğunuz toprak da bile yasamiyorsun ama öyle Kürt milliyetcisisin ki Avrupa'daki Euro birakip geliceksin öyle mi
Cevap sahibi11 ayMal Kürdistan tam kurulsaya kadar ben yokum ve burada bile Kürdlüğe çok faydam oluyor
- 11 ay
Tabi tabi senin kendine faydan yok agzi bozuk insanimsi
Cevap sahibi11 ayPuahahaha
Cevap sahibi11 ayDünyada en çok küfür eden millet turk olmuş konuşma bari
Cevap sahibi11 ayKızlarınız bile birbirine seni sever diyo
- 11 ay
Çünkü Kürtler türk olarak geçiyor... iki lafından biri küfür hakaret hala karşındakini suçlayacak kadar şuursuz ve terbiyesizsin... terbiye ne onu bile bilmezsin
Cevap sahibi11 ayBarbar türk
Cevap sahibi11 ayKızma çekik gözlü
Cevap sahibi11 ayNe olarak geçiyor trkler biz Kürdüz diye geliyor valla
- 11 ay
Ne oldu ya bir gizli oldun yoksa yazdıklarından falan mı utandin😅 Avrupa yaramış en azından bir parça ozelestiri özelliklerin gelişmiş
Cevap sahibi11 ayYoo zaten hep gizliydi burada abimde var görmesin diye senin gibi ailesiz değilim
Cevap sahibi11 ayKendimde eleştirilecek bir şey varsa eleştiririm ama yok
- 11 ay
Hahahah😅😅ne aptl bir açıklama tam senlik
Cevap sahibi11 ayDemi DNA önemli bir şey ama sizde yok 2 reels izliyip boş yapma mk karısı
- 11 ay
Kuzen evliliği yok ya bizde ondan genetik çeşitlilik var siz bilmezsiniz öyle seyler
Cevap sahibi11 ayEn çok engellide sizde var 😂😂😂
11 ayAdamalr zaten istedikleri devlet sınirınde tr toprakları var
01 Yorumla- 11 ay
Arkadaşım orada devlet kuruca geri kalanı Türkiye oluyor onu mu anlatayim simdi
11 ayTamam milleti ayrıştırmayın
11 Yorumla- 11 ay
Hayır biz bunca yıl niye yaşıyoruz bu dramı... bizim devletimiz yok bizim devletimiz yok... oldu kuruldu gidecek misin yok bizim kurulu düzenimiz var (alamanci ağzı) eee niye yaşıyoruz biz bu kaosu
Gizli Üye(18-24)11 ayKeşke gitseler
10 Yorumlaİmkansız
10 YorumlaÖyle bir şey bu topraklarda mümkün değil ☺️
10 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri