Linki unutmuştum. Alın size YouTube linki
Videodaki polisin bıçaklı saldırgana ateş etmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?
Linki unutmuştum. Alın size YouTube linki

Olay Ocak ayında Los Angeles'ta gerçekleşiyor. Polisler bıçaklı saldırganı uyarmasına rağmen saldırgan bıçakla onlara yaklaşıyor. Polis daha az ölümcül olan fasulye silahıyla ateş edip saldırgan yere düşüyor. Tekrar kalkıp yaklaşırken tekrar fasulye silahıyla ateş ediliyor ve tekrar yere düşüyor. O esnada birden fazla polis etrafını sarmış ve silahını doğrultmuş vaziyetteydi. Sonra tekrar kalkıp polislere doğru yürürken kadın polis silahıyla ölümcül bölge olan göğsüne tek el ateş ediyor ve saldırgan yere düşüyor ve bunun sonunda ölüyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Sizce ateş eden kadın polis haklı mı haksız mı?
Geçen çinli kadın polisi soruyordun şimdi de amerikan kadın polisi soruyorsun
Aynen bu tür konulardaki cevapları görmek istiyorum sen ne düşünüyorsun?
Bu arada önceki sorulara cevap verenlerden biri misin 😄
Ya o değil de amerikan erkek polisler çok karizmatik özellikle beyazlar, biraz da erkek polislerin olduğu kovalamacaları paylaş
Onların mücadeleleri sana sempatik mi geliyor 😄
Hayır hepsi de çam yarması gibi tip bi de üniforma giyince çok asil görünüyorlar, ayrıca suçluyu ikna etmeye çalışırkenki o amerikan aksanları yok mu eriyip bitiyorum ben 🤩
İyide Türkiyede böyle olan polisler yokmu? Amerikan polisi olması şart mı 😂 oldumu şimdi yani 🤣🤣
Bilmiyorum amerikan polisi daha sert, seksi geliyor 🤣 türk aksanı çekici değil. Gaçaman gurtulaman gıprıs polisinden anonsu geldi aklıma ya 🤣
Amerikan polisinin daha seksi olduğunu kabul etmem gerekiyor galiba 🤣🤣 sen izle onları 😂
Bulamıyorum ki izleyeyim, o yüzden diyorum ya işte bulabildiğin video olursa onu da sor o zaman yine cevap yazarım 🤣
Benim bildiğim çok var. Senin için bir tane erkek polislerin rehine kurtarma operasyonunu paylaşacağım. Takipte kal
Tamamdır, beyaz amerikan polisiyse takipteyim 🤩
Paylaştım kim olduğunu belirterek düşüncelerini bekliyorum
Eic için teşekkürler
Gerçekten üzücü ve gergin bir olay 😔 Polislerin özellikle bıçaklı saldırganlara karşı çok zor kararlar vermesi gerekiyor. Uyarılara rağmen saldırgan hala polislere yaklaşmaya devam etmiş, üstüne defalarca daha az ölümcül yöntemler denenmiş. Bunlara rağmen hala tehdit sürüyorsa ve polisler kendilerini ya da bir başkasını ciddi tehlikede hissediyorsa, bu tarz müdahalelerin önüne geçmek kolay değil. Hiçbir insanın ölmesini kimse istemez ama güvenlik açısından bakınca kadın polisin kendini koruma refleksi anlaşılabilir. Sen bu konuda ne hissediyorsun? Ben oyumu “Haklı çünkü” şıkkından yana kullanıyorum.
Cevap
5Cevap
Amerikada böyle durumlarda polisin vurma yetkisi var diye biliyorum.
Videodaki polis sence haklı mı sen olsan ne yapardın?
Haklı ya da haksız önemli olan o değil. Adamı 3 defa uyarıp yalancı mermi sıkmışlar durmamış yapacak başka şeyleri yok
Önemli olan o kardeş. Önemli olan haksız yere öldürülüp öldürülmediği. Taser neden kullanılmamış.
Orası Amerika polisin affı yok. Bizde ise ite at muamele çekiyorlar
Videodaki polisin muamelesi haklı mı
Orada normal bunlar
Bizde olmaz
Hayır yani vicdanen doğru mu. Mesela sen olsan ne yapardın
Ayrıca burada niye olmaz?
Vicdanen doğru değil göğsüne sıkmak yerine ayaklarına sıkabilirdin o şekilde etkisiz hale getirebilirsin ama direkt öldürmek kastı ile göğsüne sıkmak vicdani değil
Diğer polisleri erkek polis diye belirtmezken neden kadın olan polisin kadın olduğunu belirtme ihtiyacı duydun?
Genelde haberlerde de böyle belirtilir. Kadın polis, kadın hırsız, kadın şüpheli vs. Sen konuyla ilgili ne düşünüyorsun? Linki bırakmayı unuttum. Güncellemede atayım
Erkek polis için hiç erkek polis diye belirtildiği görmedim, duymadım. Sadece polis diye belirtiliyor.
Erkek polis için sadece polis deniyorsa kadın polis için de sadece polis denir.
Hırsız, şüpheli gibi durumlarda cinsiyet belirtilebilir çünkü suçlu kimliğinden bahsedilir. Ama mesleğini yapan insanlar için özellikle habere bir katkı sağlamayacaksa cinsiyet belirtilmez (Örnek olarak mesela fuhuş şüphelisi olan kadınları, kadın polis aradı denilebilir. Çünkü bu tür durumlarda kadın polis üst arar. Habere bir katkısı vardır yani cinsiyet belirtmenin). Kadın doktor-erkek doktor, kadın öğretmen-erkek öğretmen... gibi belirtilmez.
Haberciliğin esası tarafsız olmaktır. Manipülatif içerik sunmamaktır. Sen haberi sunarken algı oluşturacak şekilde haberi sundun. Bu yüzden bu haber objektifliği yitirmiş oldu.
Ben anlatamadım galiba sana. Haberlerde polisin kadın olduğu belliyse kadın polis diye belirtilir. İstersen bir araştırma yap örnekler göreceksin.
Bu arada soru ve güncellemede attığım videosu ile ilgili görüşün nedir?
Objektif olan, algı yapmayan hiçbir haber kanalı o şekilde haber paylaşmaz. Bana dandik haber sitelerini boşuna kaynak olarak gösterme.
İşini hakkıyla yapan kimse bu şekilde cinsiyet belirtmez.
Haberciliğin esası tarafsız olmaktır. Manipülatif içerik sunmamaktır. Sen haberi sunarken algı oluşturacak şekilde haberi sundun. Bu yüzden bu haber objektifliği yitirmiş oldu.
Objektifliğini yitiren bir haber hakkında görüş belirtmeyeceğim. Çünkü adı üstünde objektif olarak okumadım haberi.
Gazetecilik bu değil çünkü.
😂😂😂 Allah rızası için git buradan
Bizim burada da olması lazım aslında, elinde silah olanı polise saldıranı vuracaklar
Peki nasıl vurulmalı? Orantısız güce karşı değil misin?
Eskiden polisler çok iyi adam dövüyorlarsı karakolda, düşen bir daha düşmek istemezdi, polisin elinden her şeyi aldılar bak durum ortada, hem polise saldıracak hem adam haklı olacak yok öyle bir dünya, Amerika da nabıyorlar bak hemen vuruyorlar bizde de öyle olmalı ki suç lar azalsın biraz
Caydırıcılık niyeti orantısız güce gerekçe olamaz bence. Öldürmek son çare olmalı değil mi
Beni öldürmeyene geleni ben öldürürüm arkadaş kusura bakmasın, öçzaten hemen öldürmüyorlar önce uyarıyorlar ama bizim memlekette değil bu tabii
Polisin göreve cezalandırma ya da intikam değildir. Devletlerin kanunlarında orantılılık yani tehdit bitince güç kullanımının biteceği vardır. Polis böyle kişisel kararlar alırsa kendi devletinin kanunlarına aykırı davranır bence sen bunu tekrar düşün
O zamanda millet birbirini öldürüyor işte
Haklı, çünkü kanunlarda net bir şekilde belirtiyor
Ne belirtiliyor?
Açık ve net bir şekilde silahını bırakması için uyar, uyarını dinlemediği taktirdeetkisiz hale getirmek için güç kullanabilirsin. Amerika da bireysel silahlanma serbest olduğu ve insanlar isterlerse evlerine otomatik silah bile alabildiği için, vurukduktan sonra silah çekerek ateş etme ihtimaline karşı ya da elinde silah olan suoheliye karşı tek bir kez ates ederek bırakmaz polis hareketsiz hale gelene kadar ates etmeye devam eder
Ama videoda adam bıçaklı ve taser kullanılmamış?
Polisin insiyatifindeyse taser niye var o zaman? Öldürmek son çare olmalı senin dediğin keyfi ve cezalandırma gibi bir şey olur
Tekrar ediyorum, gerekli uyarıyı yaptı ise geri kalanı polisin inisiyatifine, silahını bırak dediği zaman bırakmazsa vurulacagini amerika da yaşayan her vatandaş biliyor. O kişi de bırakmaz ise vurulacagini biliyordu. Öldürülen kişinin ailesi eşi dostu arkadaşları bile bundan şikayetçi olmaz. Olamaz da zaten. Sen burada neyi savunuyorsun onu anlamadım.
Tam tersi orantısız güçten dolayı dava açan aileler çok var. Ve ceza alan polisler de çok var. Demekki bir hukuku var bu işin. Demek istediğim ateş etmek polisin insiyatifinde olan bir tercih meselesi değil de zorunlu çare olarak yapılmalıdır.
Net haklı
Neden bu kadar net?
Üzerine bıçakla geliyor kollarını açıp sarılsın mı?
Neden taser kullanılmadı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar