Birleșmekten kastım iki ülke yerine 1 ülke olacağız. bayraklar marșlar savunma sınırlar ortak olacak. vatandașlıklar ortak olacak. sanki iki ülke hiç yokmușta hep tek ülkeymișiz gibi olacak.
Hayır
Evet
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Azerbaycan ile Türkiye birleșmek istese referandumda evet mi derdiniz hayır mı?
Referandum kanunu direkt ortadan kaldırırdım. Devlet ile millet aynı kefede olamaz. Devlet millet için çalışmalıdır millet ise devletin seçimlerine karıştırlmamalıdır. Referandum çıkar için yapılan çirkin bir iştir ve neticesi millet için ihrtimaller yüksek tutularak bir gözyaşıdır
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
Öyle bi şey olamaz ben diyeceğim ki türkçe resmi dil olsun ama azeri kabul etmeyecek, o diyecek ki benim marşım resmi marş olsun ama türk kabul etmeyecek. Türkiye ile azerbaycanın birleşmesi aynı turan gibi hayalde kalır. Ayrıca azerbaycan gider yine rusyanın sömürgesi olur yine de fakir bi ülkeyle birleşmek istemez.
cok fazla ortak kültür ve mirasımız var. bunlari birlestirerek bu sorunlari cozersek evet dermisin? ayrica azerbaycanda türkce konusuyor. resmi dil turkce olacak zaten her türlü. sadece karadeniz gibi onlarda farkli bir șive ve bi kac rusca kelime var. bunlari kendi dilimize ekler veya onlar kendi dilinden bunlari cikarabilir. sorun olmaz zenginlik olur
Ortak kültür ve miras konusunda sana katılmıyorum, onlar rus etkisinden dolayı bizden fersah fersah ilerideler, biz ise onlardan gerideyiz. Azeriler daha eğitimli, bu yüzden türklere üstünlük kurup aşağılayabilirler. Resmi dilin türkçe olması çok iyi ama azeri milliyetçileri azerice resmi dil olsun diye tutturabilir. Ayrıca ekonomik olarak da bizden güçlüler, bu yönden de bize üstünlük kurabilirler. Ve kimse sen istedin diye yıllardır kullandığı kelimeleri dilinden kolayca söküp atamaz. Kolay değil bu kadar. Yabancı kelimeleri atmak kolay olsaydı biz arapça farsça kelimeleri dilimizden söküp atardık. Ama bu dediklerin güzel bi hayal olabilir tabii ki. Hayallerde her şey sınırsız nasıl olsa.
dostum öncelikle azerice diye bir dil yok. bide azerbaycan ekonomisi türkiye ekonomisine kıyasla osuruk kalír. kıyasladíğın ülkenin para birimi değerli diye ekonomisi büyük olmuyor. Sadece İstanbul ekonomisi bile azerbaycan ekonomisinden büyük. ve yine söylüyorum azeri diye bir șey de yoktur. türktür onlar ve bizden ileride değiller. eğitim sistemleri bizimkinden iyi ama geri kalan her șeyde biz daha üstünüz. dünyanın en büyük 9. ordusu da türkiye de. azerbaycan bu fırsat karșısında düșünmeden evet diyecektir emin ol.
Bilemiyorum, ama elbette azerilerden ülkelerin birleşmesine karşı çıkanlar da olacaktır, ayrıca dostum yarısı "azerbaycan türküyüm" diyorsa yarısı da "ben azeriyim" diyor. Kavramlara takılmayın bu kadar. İsteyen istediğini desin.
Sonrasında yine bir ayrılık veya karışıklık olmayacaksa evet dedim. Her ne kadar iki ülke Türk de olsa ben başka bir Türk devletinin/halkının hakimiyeti altına girmek istemem. Bu arada profilinde bir yanlışlık var gibi görünüyor.
Bu konu gerçekten ilginç ve duygusal bağlarımızı da düşündürüyor 🌍🇹🇷🇦🇿. İki ülkenin "tek millet iki devlet" söylemi kültürel olarak hep sıcak karşılandı ama tamamen birleşmek ciddi siyasi ve toplumsal sorumluluklar getirir. Kimlikler, yönetim şekli, ekonomik dengeler ve sosyal uyum gibi çok fazla detay var. Bu kadar büyük bir adımı atmak, sadece duygularla değil, uzun vadeli sonuçlarıyla da değerlendirilmesi gereken bir durum. Kendi adıma, güçlü iş birliğini desteklerim ama tam birleşme konusunda çekincelerim var, bu yüzden "hayır" derdim. Sen birleşmek ister miydin, neden? 🤔
Ben azeri türkü olarak, yok istemem derim. Bu kadar cahil, görgüsüz, medeniyetsiz ve abaza dolu bi milletle içli dışlı olmak istemem. Geceleri dışarı çıkabiliyorum en azından. Rahatça araba sürüyorum zorbalayan yok kadın sürücü diye. Şort giydim diye t*cavuz edilmeyi hakettigimi düşünmüyorlar mesela. ya da başbakanımız sizinkinden daha iyi olmasa da sizinki gibi herşeyi çıkar karşılığı yapmıyor mesela. Hani bize cok yardım ettiğinizi sanmışsınız ya onların hep bi maddi karşılığı vardi bu da sana ufak bi bilgi bundan sonra yalan yanlış bilgiler yazma millete.
Ellerine sağlık çok güzel özetlemişsin Türkiye yi valla ben bile bu ülkede güvenim yok Adalet sistemi yok ki ama gün yakındır adi pislikler belasını bulacak
@Cod2009@Cod2009 zaten tanidigim tum Türkler Türkiye'den kaçmak icin gün sayıyorlar ve kesinlikle sevmiyorlar kendi milletlerini. Birde bizi kötüleyen kitle var onlarin da beyni şüpheli.
Elimde imkan olsa samimi söylüyorum ben de Türkiye yi terk ederim ekonomi Rezalet cahil sapık toplum çoğunluk Türkiye cennet diyen mülteciler varya aksine Türkiye cehennem
azerbaycan türklerini de azerbaycanıda kötüleyen türk düșmanıdır. türkiyeyi araplaștırdılar kürtleștirdiler. bu nedenle talan ruhlu sapık ve psikopat insanlar üredi ve çoğaldı. türkler böyle insanlar değillerdir ve olmayacaklarda. ekonomik ve askeri güç olarak türkiye bir dev olsa da, azerbaycanda insanlar türkiyedekinden daha mutlu. orada savaș bile oldu ona rağmen insanlar mutlu. benim niyetim ülkelerimizi bir kılmak ve içimizdeki pisliği, ortaklığımız sayesinde yok etmek.
azeriler mi zengin? herhangi bir savaș durumunda türkiye olmazsa bok diye üstüne basarlar ve o ekonomileri bașlarına geçer. sadece İstanbul ekonomisi bile azerbaycandan büyük. türkiye de azerbaycan nüfusundan daha fazla milyoner var. lütfen mantikli karșılaștırma yap. ayrıca kürtler önce elektrik su faturalarını ödeyip meclisteki teröristlere oy vermeyi bıraksınlar. mazlum edebiyatı yapıp hainlik yapan köpekler onlar
. sınır genișletmek kötü bir șey mi? yan komșunla duvarı kırabilirsin yan komșun senin kardeșinse bu mantıklı olur. onlarda bizde türküz ve ayni dili konusuyoruz