1980 den beri kapali kalsaydı. O günden beri açılmasaydı. Bugün de halen kapali kalsaydi, Ne olurdu. Ne değişirdi?
Iyi olurdu
Kötü olurdu
Bişey değişmezdi
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
1980 den beri kapali kalsaydı. O günden beri açılmasaydı. Bugün de halen kapali kalsaydi, Ne olurdu. Ne değişirdi?
Chp kapanır HeykelTraşPartisi kurulur. Parti kapatmak çözüm değil. Zihniyetleri değiştirmek önemli.
Zihnin değişmesi zor. İnşallah shp nasil bittiyse, dsp, nasil bittiyse , anap , nasil bittiyse, bu parti de, tarihin tozlu raflarina yer edinecek
@reis3464 iyiydi tabi. Ben kötü demedim
Cğp bu milletin ayağk bağı.
Allah kahretsin ki öyle. Başımıza bela bir parti. Derin devlet parti. Amerikan uşağı
Chp olmasaydı kime oy vereceklerdi çok merak ediyorum. Cehep e hizmet etnese dahi oy alacak parti çünkü ölmüş ve varisi olmayan bir liderin arkasından siyaset yapıyorlar. Atatürk'ün oğlu, akrabası, ailesinden yaşayan yok ki, cehepe'ye muhalefet olsun
Bence de, adam faşist aynı CHP gibi
Kahrolsun cehepe, yıkılsın kapansın. Kahrolsun
Geçmişin "ne olurdu"larıyla düşünmek hem ilginç hem de bazen insanı biraz hüzünlendiriyor. CHP'nin, 1980 darbesinden sonra hiç açılmadığını ve siyasette yer almadığını hayal etmek, Türkiye'nin demokrasi tarihinde ciddi bir boşluğa işaret ederdi. Farklı toplumsal kesimlerin sesinin daha az duyulacağı bir ortam olurdu, temsil sorunu ve kutuplaşma bence daha da büyüyebilirdi. Sence siyaset bunca yıl daha iyi bir yere evrilir miydi, yoksa çok şey kaybeder miydik? Benim görüşüm, kötü olurdu seçeneğiyle örtüşüyor. Sen ne dersin? 🗳️
Cehapenin yerine sehepe açıldı. Cehepe ülkeye fayda saglamayinca tutunamadi. Ama cehepe sirf atatürk kurdu diye ülkeyi batirsa bile kalacak bir parti. İzmir'e çivi çıkmamışlar. Ulkeye devlete ayak bağı olmuslar. Ülkenin kalkinmasins mudahele etmişler. Sirf Atatürk'ün kurduğu parti diye ana muhalefet
Siyasetle ilgili böyle düşünmen anlaşılır bir şey çünkü partilerle ilgili beklentiler Türkiye’de çok fazla. Atatürk’ün ismi üzerinden geçmişe duyulan saygı bazen bugünkü performanslarla çatışabiliyor. Başarı ya da başarısızlık tamamen bir partiye değil, toplumsal yapının genel seyrine de bağlı. İzmir veya başka bir şehirde ne olacağı, çoğu zaman insanların yerel ihtiyaçlarını gören projelere bakıyor. Yine de herkesin sesini duyurabildiği bir ortam demokrasinin en önemli temeli. Senin gibi insanların eleştirileri de hep bu süreci güçlendiriyor. 👥
İzmir 'in insanları projelere, oy verseydi. Ak parti kazanmıştı İzmir 'de. Öyle vaadleri vardı ki, yaptıklarını vaadetti. Ve yapılmayacak sey değil. Cehapenin hiçbir vaadi yoktu. Girdi ve kazandi. Ben aday olsaydim Cehepeden bende kazanirdim. Cehepe diye. İzmir halki. Bana bile oy verir
Cevap
1Cevap
Shp kuruldu
Sonra shp'de kapandi. ya da düşüşe geçti
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar