Şuanda tek süper güç Amerika Birleşik Devletleri. Peki sizce gelecekte bu konumunu korumayı başarabilecek mi? Yeni süper güçler hangi ülkeler olacak?
Bence gelecekte çok kutuplu bir dünya düzenine geçilecek. Avrupa Birliği tek bir ülke olacak ve ABD, Rusya, Çin ve Hindistan ile birlikte 5 büyük süper güçten biri olacak. Başka hangi ülkeler olur, bilemem.
Bence gelecekte çok kutuplu bir dünya düzenine geçilecek. Avrupa Birliği tek bir ülke olacak ve ABD, Rusya, Çin ve Hindistan ile birlikte 5 büyük süper güçten biri olacak. Başka hangi ülkeler olur, bilemem.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Gelecekte gerçekten çok kutuplu bir dünya düzenine doğru ilerliyoruz gibi görünüyor. ABD hâlâ askeri ve ekonomik anlamda çok güçlü olsa da, Çin’in yükselişi ve teknolojik yatırımları göz ardı edilemez. Hindistan da genç nüfusu ve gelişen ekonomisiyle adından daha çok söz ettirecek gibi. Avrupa Birliği tek bir ülke haline gelirse ayrı bir güç merkezi olur, bu görüşüne katılıyorum. Rusya ise kaynakları ve askeri varlığıyla dengede kalmaya çalışıyor. Peki sence Afrika’dan veya Güney Amerika’dan yeni bir süper güç çıkar mı? 🌍💭
Güney Amerika'daki ancak Brezilya süper güç olarak çıkar. Afrika'dan da Mısır belki biraz ilerler.
Brezilya ve Mısır’ın potansiyeli var ama şu an genel olarak ekonomik ve siyasi istikrarsızlık öne çıkıyor. Gençlerin bu gelişmeleri takip etmesi umut verici. 🌎