Ben Atatürk düşmanı değilim; sadece şunu söylemek istiyorum: Bir birey “Ben Atatürk’ü sevmiyorum çünkü İslam’a karşı olan tutumu bana göre doğru değildi” dediğinde, Türkiye’de neden o kişi linç ediliyor? Twitter’a baktım, Kerem Aktürkoğlu isimli futbolcuya çok ağır hakaretler edilmiş ve 60 bin beğeni, 2 milyon görüntülenme almış. Sebebi ise 19 Mayıs hakkında paylaşım yapmamasıymış. Neden bu tür durumlar yaşanıyor? Türkiye’de neden böyle bir algı oluşuyor?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gündem konusunda 461 cevap paylaştı. Sorun İslama karşı tutumu değil işte çünkü Atatürk'ün İslama "karşı" bir tutumu hiçbir zaman olmadı. Dini kaldırmadı, insanlara engel olmadı, camiileri yıkmadı aksine camii yaptı, Kuran'ı tercüme ettirip herkesin anlamasını sağladı yani İslama olağandışı bir tutumu olmadı, sadece kendi inanmadı muhtemelen ve kişiler görüşünü yediremeyip düşmanlık besleyen vatan hainleri mevcut hepsi bu. İlk Diyanet başkanı Börekçizade Rıfat Efendi nasıl Atatürk ile yol yürüdü? Neyin ne olduğunu bilmeyen ucubeler kişisel nefretlerini saçıyor diye gurur mu duyalım? Kerem meselesi daha önceye dayanıyor aslında, siyasi ve dünya görüşü daha önceden bilindiği için özellikle Atatürk karşıtlığı dikkat çekiyor. Bir ülke kahramanının kişisel fikir ve görüşleri yüzünden yargılanması ahlaksızcadır. İçki içiyor muydu? Evet, size ne? kime ne? inancı yok muydu? size ne? kime ne? sizin için bir ülke kurtardı mı siz ona bakacaksınız bu kadar net.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Bu ülkede sadece reklamlar önemlidir Cumhuriyet ise koskoca bir reklamdır bu reklamdan ötürü çoğu kişiye Türklük aşısı yapıldı. Herkes kendini Türk zannediyor Yahudiler Ermeniler Rumlar Yunanlılar hepsinde şu an birer Türk kimliği var ve hepsi Türk'ün kim olduğunu gerçek Türklere anlatmaya çalışıyor.
Biz Türk milleti var olduğumuz zamandan beri sadık olduğumuz şeyler vardır sadakat aile ile başlar eşle çocuklarla devam eder ve temelde hepsinde din vardır Türkler her çağda din sahibidir.
Savaşta barışta devlet yönetiminde aile ve akraba ilişkilerinde her düzende Türkler adaletli eşit ve Adil davranmıştır.
Biz 700 yıl boyunca Osmanlı Devleti'nin temellerinden öncesinde bile İslam dinine inandık ve dinimiz dünyanın her tarafında adaleti hakkı ve insan gibi yaşamayı anlattığını bütün dünya kabul etmiştir. Bu kabulün beraberinde Osmanlı devleti de adaletle birçok ülkeye hüküm etmiştir ve Amerika devletine tek vergiye bağlayan devlet olmuştur. Tarih sahnesinde dünyanın kabul ettiği gerçekleri gerçek Türkler kabul edemiyor çünkü bu 100 yıldır halkın kanını işlenen bir işlemdir. En büyük Türk kim denildiğinde herkes Atatürk deme kodu ile işlenmiştir. Halbuki tarihteki savaşlara baktığımızda birçok yanlış yaptığı birçok Savaş kaybettiği birçok savaşı savaşmadan bıraktığı ve birçok olayda başlangıcı Osmanlı devleti adıyla yaparken sonrasında kendi adıyla devam edip tamamen değiştirmiştir çevresindeki kişiler Cumhuriyet öncesinde kapalı çarşaflı kadınlarken Cumhuriyet sonrasında güzellik yarışması ile bikini ile geziyor herkes. Ve o zamanlar Türk kimliği alanlar şu anda ülkenin %50'sinden fazla yabancılardır Aslı kökeni Türk değildir bunların ve bunlar şu anda Türklüğü gerçek Türklüğü bildiğini iddia ediyorlar ve medyayı toplumu birçok şeyi bunlar yönetiyor. Biz annemiz babamız için değil biz bu dünyada dinimiz için varız şerefimiz namusumuz haysiyetimiz için yaşıyoruz ve bunu kim reddederse etsin kendi ailemiz bile buna karşı durmayı Rabbim bizi emretmiştir10 Yorumla
Gündem konusunda 780 cevap paylaştı. Sevmediğin adamın ülkesinde niye yaşıyorsun diye sorarlar. Bu mantıkta yarın bir gün pkkyı sevmiyorum ama çekici geliyor da denilebilir; bu muhabbetler gerçek niyetin altına saklanmış kelime kaşarlığından öte gitmez.
09 Yorumla- 1 yıl
Birincisi bu ülke tek bir insana mal edilemez bu ülkede vergisini ödeyen onun için çalışan ve geleceğine yardımcı mühendis bir bireyim ben , ikincisi Atatürk hakkında olaylar tartışmalı konular aynı inanç konusunda olduğu gibi. O zaman Allah'ın var ettiği dünyada neden yaşıyorsun diye sorar isem Allah'a inanmıyorum dersin dimi? Ben de Atatürk'ün fikirlerini doğru bulmuyorum. PKK konusunda ise terör örgütü farkındasın dimi? Kaşarlik konusunda ise lütfen daha saygılı olun.
- 1 yıl
Mühendis olman bir şeyi ifade etmiyor. Sokakta en basit seyyar esnafı veya ayakkabı boyacısı bile halka ve vatandaşa hizmet veriyor. Ülke tek bir insana vaat edilmesi konu değil birlik ve beraberlik ortak paydada sağlandı. Tek bir adam ortak paydayı sağladı ve güçleri birleştirdi ve ideoloji doğrultusunda halk birlik sağladı ve onun gösterdiği yoldan gitti. Atatürk'ün fikirlerini doğru bulmuyorsan onun kurduğu ülkede yaşama o zaman. Yaratıcı ile kulu bir tutman sapla samanı karıştırdığını işaret ediyor.
- 1 yıl
Adam yıllar önce vefat etti fikirleri yüzlerce yıl öncesine ait ama siz basmakalıp fikirleri bağnazlık ile birleştirip sizden farklı düşünen insanlara bu ülkede yaşama diyecek kadar körelmişsiniz.
- 1 yıl
Sen böyle şiddet yorumları atmaya kal. Cehaletin bütün vücuduna sirayet edip aslında Atatürkçülüğü ve Atatürk'ü kötü gösteren kitleden olduğunu dışa vurduğunu gösteriyor
- 1 yıl
Kalırım. Günümüzdeki ve eski dönemdeki siyasi liderlerin çoğunluğu radikal ve milliyetçidir. Özgürlüğün senin sınırlarını kapsar toplum tarafından saygı görülen birisi hakkında böyle konuşursan müstehcenliğe girer ve dışarıda bu muhabbetleri yaparsan toplumsal kamplaşmanın kralını yaşatırlar, ayıktırayım.
- 1 yıl
Kısa özet zorba olma insan ol
- 1 yıl
Amin
Yapay Zeka Cevapladı
Toplumda Atatürk konusu genellikle çok hassas bir zemin oluyor, bu yüzden kişiler kolayca duygusal tepkiler gösterebiliyorlar. Atatürk’ün tarihi rolü, Türkiye’nin kimliğinde büyük yer kaplıyor. Bazı insanlar, eleştirileri ya da farklı görüşleri ulusal bir değere tehdit olarak görüp tepki verebiliyorlar. Sosyal medya ise bu duyguları büyütüyor, linç kültürünü kolayca tetikliyor 😕. Sen ne düşünüyorsun, sosyal medyada bu kadar sert tepki olması sence doğru mu? Özellikle düşünce özgürlüğü açısından nasıl bir çizgi çizilmeli sence?
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
7Cevap
- Gündem konusunda 2,2b cevap paylaştı.
u 1 yılAtatürk'ün İslam'a olan tutumu gayet güzel bir kere. Dinlere çok saygılı olan bir adam. Diyaneti kurduran, Kur-ân'ın türkçe tefsirini yaptıran, camileri tamir ettiren kişidir.
Kerem Aktürkoğlu'nun 19 Mayıs ile ilgili paylaşım yapmamasına şaşırmadım. Uzun bir süredir tarikatçı olduğunu düşünüyorum. Tarikatçılar Atatürk düşmanı'dır. Atatürk aleyhine çalışma yaparlar. Yalnız Filistin için paylaşım yapan Kerem, apo ile anlaşmalara da sessiz kalıyor. Bizim de bebeklerinin katledildi. 2 yüzlülük deği de nedir bu? Atatürk'ü ve vatanını sevmeyenden hayır gelmez. İsterse dünya'nın en popüler oyuncularından birisi olsun.119 Yorumla- 1 yıl
Birincisi iyi ki bu ön yargılarını yazdın çünkü Kerem Aktürkoğlu paylaşım yapmış geçmişte çok kez 19 Mayıs hakkında. İkincisi apo konusunda konuşması beklenemez çünkü birçok futbolcu hesabını incele en milliyetçi olanda bile zor görürsün çünkü onlar gündemdeki siyasi gelişmeleri değil olursa şehit haberini olursa bayramları paylaşırlar. Üçüncüsü kanıtın var mı tarikatçı olduğuna dair cevap vereyim senin yerine hayır yok çünkü klavye arkasından iftira atmak kolay. Sonuncu olarak ise Atatürk'ün İslam tutumunu gerçekten güzel görüyor isen sana yorum yapma hakkım yok haklısın olabilir. Ben de yanlış görüyorum.
- 1 yıl
Detay da 19 Mayıs da paylaşmadığını yazdın. Ona göre yazdım. İsrail'e tepki veriyorsa apo'yla işbirliği yapılmasına da tepki verecek. Ülke elden giderken susmak hiçbir ünlüye yakışmaz. Tarikatçı olduğunu düşünüyorum dedim, yani bu bir şüphe. Benim gibi düşünen pek çok insanı sosyal medya da görebilirsin.
- 1 yıl
Ben de supermanin o. c olduğunu düşünüyorum. dersem ne düşünürsün? Saçmalık dimi evet saçmalık insanlara iftira atarken kelime cambazlığı yapmanıza gerek yok. İkincisi ise ülkenin elden gittiği falan yok diplomatik olaylar bunlar ve tepkiyi zaten insanlar veriyor eğer gerçekten haklı ise bu durumda.
- 1 yıl
Seninle benim eleştirim arasındaki fark benim küfür kullanmıyor oluşum. Bir insandan şüphelenmek iftira olduğu anlamına gelmez. Şüphelerimde haklı çıkacağımı düşünüyorum, yıllar sonra hepsi ifşa olacak. Bekle gör 😸.
- 1 yıl
Peki ya çıkmaz ise 😃 hiçbir şey olmayacak çünkü iftira atıyorsun çocuğa. Ben de dünya düzdür diyorum izle gör haklı çıkacağım 😃😃 çıkana kadar bekle?
- 1 yıl
Küfür anlaminda o. c kullanmadım o. c ile Superman arasındaki bağlantı orijinal karakter anlamında idi küfür anlaminda değil Superman filmi ile alakalı bir durum
- 1 yıl
Her komplo teorisi iftira mıdır yoksa şüphe midir? Ben şüphelerim de haklı çıkacağıma inanıyorum. Sen öyle bir şeyin olmayacağına inanıyorsan bu da senin kendi tercihindir. Saygı duyarım.
- 1 yıl
Yine laf cambazlığı yapıyorsunuz burada bizi izleyen üçüncü bir şahıs yok birbirimizleyiz adama iftira atıyorsun işte kimsenin umrunda da değil sohbetimiz. Millete iftira atıyorsun ya sana da atarlarsa diye bir düşün dediğinin aynısını sana derlerse ya da benzerini. Atatürk konusunda da şunu diyeyim istediğin kadar yozlastir çoğu insan ve müslüman onu din düşmanı ya da dine karşı nefret bakış açısına sahip olarak görmeye devam edecek.
- 1 yıl
Komplo teorisi falan diyorsun ama klavye arkasından iftira atmanın kolaylığı içine sinmiş diye düşünüyorum , kerem de senin gibi benim gibi insan ve duyguları var adama tarikatçı olduğunu söylemek ne kadar da masumane bir komplo teorisi
- 1 yıl
Komplo teorinin ne olduğunu öğrenmeni tavsiye ederim. İftiradan bahsederken Atatürk'e iftira atıyor olman çok garip. İyi geceler.
- 1 yıl
Atatürke iftira atmak? Fikir özgürlüğü neden iftira oldu ölmüş bir insana karşı? İyi geceler.
- 1 yıl
Sana gelince fikir özgürlüğü, ben şüphelenince iftira oluyor 😹. İyi geceler.
- 1 yıl
Ben canlı olan adama durduk yere iftira atmıyorum. Atatürk hakkında konuşurken elimde kaynaklarla konuşuyorum yaptığı politikaların belgesi ile. Gidip de hadise bence fetocu demiyorum ya da gör bak hadise kesin fetocu demiyorum
- 1 yıl
Ben kimseye fetöcü demedim. Tarikat mensubu olduğunu düşündüğümü söyledim. Bir sürü tarikat var dünya da.
- 1 yıl
Bak Minnie yalnızca sen ile ben varız ikiyüzlülük yapmana gerek yok haksız olduğunu kabul et erdemli bir şekilde çocuğa iftira attığını kabul et haaaa buraya yazmana gerek yok kendi içinde kabul et yeter zaten yorumu sileceğim ya da gönderiyi belirli bir süre sonra kimse ile derdim yok benim Atatürk ile de yok adamın inancını ve inanca olan bakış açısını sevmiyorum onu da sevmiyorum sevmek zorunda da değilim. Aynı benim bu görüşümü sevmediğin gibi. İkinci olarak ise saman adam yapma ben birine fetocu dedin demedim açıklama yapmak için örnek verdim.
- 1 yıl
Birsuru tarikat var dünyada diyorsun ya aynen kanka zaten illuminati dedin 😃 komplo teorisi hem bak anlam bağı da tuttu
- 1 yıl
Düşünceler bir komplo teorisidir. Düşüncemi beğenmiyorsan yorumumu silebilirsin.
- 1 yıl
Ve sen tarikatçılar Atatürk düşmanıdır demişsin keşke onu yazmasa idin çünkü dediğin ile çelişti birçok tarikatın kaçı Atatürk düşmanı 🤔
- 1 yıl
Düşünceni sevmesem de nefret de etsem bu sebep ile silmem. Bağnaz değilim benim sorunum insanları tek bir zihniyete maruz bırakmak isteyen ve onları kendi doğruları dışındaki doğruları yanlış göstermeye mecbur kılan ve bunu temelllendiren insanlarla
- Gündem konusunda 414 cevap paylaştı.
1 yılCünkü Atatürk düsmanligi demek, Atatürkün düsüncelerine düsman olmak demektir.
- Kadinlarin secme ve secilme hakki.
- Genel olarak Demokrasi.
- Kadin erkek esitligi.
- Cagdas bilimsel bir bakis ve yaklasim.
Sen "Ben Atatürkü sevmiyorum" sözünün ne anlama geldigini anlamamisin. burada konu sadece Atatürkü sevmemek degil, bir karsitlik ile gelen zihniyet.
Ülkenin Cuhmurbaskanida Atatürkü sevmiyor ve ülkenin durumu ortada.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılSen tarihi doğru yerlerden araştır annesi eşi tesetturlu adammi İslâm dusmani sorsan alkol alıyor alkoligin teki soyle bakalım almayan kaç kişi var Türkiye'de içenlerin hepsine islamcdusmani dersen ülkede müslüman yok ozaman gerçek tarih kitaplarını araştır
01 Yorumla- 1 yıl
Ben alkol içiyor diye din düşmanı vs demiyorum yaptığı politikaların inançli bir insana göre olmayacağını düşünüyorum ve kendisi de inançsız bu yüzden onu sevmek zorunda değilim
Bu memleketin seküleri, muhafazakarından daha yobaz olduğu için
10 YorumlaGündem konusunda 340 cevap paylaştı. Atatürk islam için elinden geleni yapmıştır ve onun kurmuş olduğu ülke de onu sevip anman lazım
04 Yorumla- 1 yıl
Neden bu zorundalik var? Ben de Hz Muhammede inanıyorum ama kimseyi Hz Muhammede inanmak zorundasın namaz kılmak zorunda ya da onu anmak zorundasın diye zorlamıyorum?
- 1 yıl
Yapamaz zaten ve sen de yapamazsin bir insan diğerini sevmiyor diye
Kimse kimseyi zorlayamaz tabi ama tarihini bilen birinin Ataturku sevmeme imkanı yok bence
08 Yorumla- 1 yıl
Ben tarih araştırıyorum yıllardır tabiki inançlı bir insanım fakat Atatürk'ü sevmiyorum.
- 1 yıl
Evet , güzel ve saygılı bir yorum için çok teşekkür ederim ben de böyle insanlar bekliyorum savaşmak zorunda değiliz anlaşabiliriz hatta anlaşmak bile saçma çünkü bunun kavgası olmamalı
- 1 yıl
Burada PKK savunan cahiller var mı ki?
- 1 yıl
Türkiye'den çıkmayı düşünüyorum sırf bu yüzden çok kaotik bir ortam söz konusu insanlar bir türlü sakin olamıyor değişik bir yer ya
Gizli Üye(30-35)1 yılNasıl ki Allah a peygamber e küfür eden lincleniyor onlar dini değerler Atatürk te milli değerdir aynı kategoride degildirler ama ikiside değerdir sevmesen bile saygı duymalisin
013 Yorumla- 1 yıl
Allah’ı ve Peygamber’i sevmeyenler linç edilmiyor; onlara hakaret edenler linç ediliyor. Ancak bir birey inanç konusunda sessizse, sadece sessiz kaldığı için linç edilmesi haksız değil midir?
Cevap sahibi1 yılSen çık de bakalım Allah'ı seçtiği Peygamberi sevmiyorum linçleniyor musun linçlenmiyorsun ,
- 1 yıl
Bu onu meşru kılmaz
Cevap sahibi1 yılMeşruluk konuşmuyoruz linçlenmekten bahsettin saygı göstermedigin sürece bu olur bu kadar basit
- 1 yıl
Bir insanı sevmiyorum demek ona saygısızlık mi
Cevap sahibi1 yılÜlkenin cumhurbaşkanını sevmiyorum diyebilir misin şu an
- 1 yıl
Hocam diyorlar küfür dahi ediyorlar
Cevap sahibi1 yılSonuç ne oluyor hakaretten içeri
- 1 yıl
Hayır eleştiri kanallarının hepsi dışarıda hiçbir şey olmuyor 10 yaşındaki çocuk bile şu an açık açık hakaret ediyor ve zaten sevmiyorum demek en temel hakkı
Cevap sahibi1 yılDiyemezsin şikayet edildiği an Cumhurbaşkanına hakaretten alınırsın sadece gizli gizli yaptıkları için böyle oluyor kendileri de biliyor o yüzden hadi çıksın biri video atsin hakaret ederek Twitter a
- 1 yıl
Hocam zaten Twitter girer isen Erdoğan yazar isen çoğu hakaret
Cevap sahibi1 yılHayata at gözlükleriyle bakmaya devam et boş ver sen bunlari işine nasıl geliyorsa öyle bakamazsın olaylara
- 1 yıl
Tamam
Bunu yapan kemalistler salla gitsin kimsenin taktığı yok bunları tipik yobaz hareketler işte.
05 Yorumla- 1 yıl
Yanıt için çok teşekkür ederim. Ama dirket olarak kimse takmıyor demek sacma değil mi? Sanki çok büyük bir kitle var gibi hissediyorum.
- 1 yıl
Ya yok boş teneke çok ses çıkarır misali sesleri çok çıkıyor sadece. Birde bu ülkede sözde demokrat sözde çagdaş insanatlar dinimize sövene saygı duyarken atatürke sevmiyorum diyene her türlü hakareti edebilme hakkını kendinde buluyor. O yüzden çoğu insan çekiniyor gerçek düşüncelerini dile getirmeye. Bu sanalda yazdıklarını reelde yüzüme söyleseler saniyesinde cehenneme yollamazsam adam değilim.
- 1 yıl
Özellikle şu eleştiri kanalları liberaller sadece Enes , beyaz kurt, judais dini kotuluyor , altı dolu olmayan iddilari bilimsel gösteriyor , hakaretler yağdırıyor , linç kampanyası güdüyor.
- 1 yıl
Teşekkür ederim iyi gunlerrr, YouTube kanalları
Gizli Üye(18-24)1 yılATATURK U sevmeyenler lıncı deıl dırek cezayı hakedıyor ve ceza alıyor sevmeyende s. ktrsn kurdugu ulkede yasamasın!!!
35 Yorumla- 1 yıl
Bu senin kendi bakış açın ben de İslam'a inanıyorum ama Allah'ın var ettiği dünyada senin boynunu uçurmuyorum dimi? Çünkü yobaz değilim , bağnaz değilim özellikle de senin gibi cahil değilim
Cevap sahibi1 yıl@3mirhan ulan soysuzdun soy getrdı ustunde kıyafet yoktu kadınlara hak getırdı okuma yazma sayesınde bılıosun hala nankorluk edıosunuz allah bela. nızı versın sızın gıbılerın
- 1 yıl
Sevgili cevap sahibi bir insana bu kadar fazla yük yüklemek zorunda değilsiniz. Onlarca iç savaş geçirmiş , Avrupalılar tarafından, Amerika tarafından işgal edilmiş Almanyada da okuma yazma var , orada da doktor var , orada da kadın hakları var ama orada Atatürk yok? Hatta Almanya Türkiye'den kat ve kat daha ileri seviyede insanı endekste. Ve iki dünya savaşı kaybetmiş bir ulke
Cevap sahibi1 yılsite bıle ceza vermıs kaldrımıs yorumlarını o den. sızın daha yorumum yok
- 1 yıl
Kimin yorumlarıni?
1 yılİslam da hikaye
04 Yorumla- 1 yıl
Hocam isterse masal olsun sorun yok insanlar saygı duymak zorunda neden küfür ediyorlar bunu anlamak bu kadar mı zor?
- 1 yıl
Saygı duymayanlara zorla saygıyı öğretemezsin kızım maalesef
- 1 yıl
Yanıt için çok teşekkür ederim , sizinle karşıt da düşünmüş olsam gerçekten insanların birbirini anlamasinin bu kadar kolay olması çok güzel.
- 1 yıl
İnsanız ondan😁
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım