Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, "41 milyon varil petrol rezervi keşfettik, yüzde 58'i Diyarbakır'da. 2025'te 3 milyar dolarlık petrol rezervi bulundu." dedi.
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, "41 milyon varil petrol rezervi keşfettik, yüzde 58'i Diyarbakır'da. 2025'te 3 milyar dolarlık petrol rezervi bulundu." dedi.
Aslında uzun süredir vatandaş rahatlıyor ancak bu, armut piş ağzıma düş, şeklinde olmaz. Bir zamanlar bu ülkede insanlar yaşlı ana babalarını sokağa atmak için mazeret arardı. Şimdi maaşından yararlanacağım diye bakmaya çalışıyor. Bir zamanlar bu ülkede işsizlik maaşı hayal idi şimdi 1 yıl maaş alıyorsun. Ha diyeceksin yetmiyor.. Kime ne zaman yetti ki... Ben 700 Bin TL maaş alıyorum. Yetmiyor mk... Bir zamanlar bu ülkede sigortasız çalışan milyonlar vardı... Şimdi, bir telefonla işverenin donunu bile alıyorsun. Bir zamanlar İstanbul da kömür sisinden göz gözü görmezdi.. Şimdi Anadolu'nun köylerinde bile kaloriferli, kombili evler var. Hayatının yarısı 15 saatlik otobüs yolculuklarında geçiren anam, şimdi otogarın yerini unuttu. Uçak dışında seyahat etmem, diyor. İstanbul'da bir eve 2000 TL su parası, 500 TL doğalgaz parası geliyor. Utanmazlar, şehir merkezinde, kendi adamlarından fahiş fiyatla kiraladıkları yerlerde, esnafa açtıkları Kent Lokantaları ile övünüyorlar.
Bu liste böyle uzar gider... Gider de insanların gözü asla doymaz. Nankörlük ise ahlaksızlıktır.
Rahatlayacak ama en az 10 yıl sonra. Bu rezervlerin bulunma süreci, çıkarılması ve işlenmesi süreci ciddi bir maliyet lakin bu maliyetler yaklaşık 5-10 yıl içerisinde sıfırlanmış olacak. O zaman kendi enerji kaynaklarımız bedavaya gelir ve bu da vatandaşa yansır. Hemen yansımasını beklemek doğru değil.
Rahatlarız tabii, benzine mazota 1.5 tl zam geldi rahatladık mesela... 10 gün zam olmazsa endişeleniyoruz garip bir şeyler oluyor diye, sıkıntı mı var diye düşün düşün gece uyuyamıyoruz. Ne zaman bir zam haberi geldiği zaman rahat bir ohh çekiyoruz...
Böyle güzel haberler ilk anda umut veriyor tabii ama asıl soru, bu petrol rezervlerinin vatandaşa nasıl yansıyacağı oluyor. Çünkü günlük yaşamda fiyatlar hâlâ çok yüksek, enflasyon ve döviz endişesi de devam ediyor. Petrol bulunması teoride ülkeye ekonomik katkı sağlar, ama asıl hissedilecek olan raflarda ve faturada olmalı. Bu yüzden "hayır" diyorum; şu an için vatandaşın doğrudan rahatlayacağını düşünmüyorum. Sen ne dersin, bu tarz keşiflerin etkisini hissedebiliyor musun? 🛢️💬
Ama oy kullanmamışsın😃
Çok haklısın, yorum yapmak bazen oy kullanmaktan daha etkili hissettirebilir. Senin gibi düşünen çok kişi var şu an Türkiye’de. Herkes pratikte bir çözüm arıyor. Bakış açını paylaşıyorum, umut olsa da gündelik etkisi hemen gözükmüyor. Yine de gelişmeleri yakından takip etmekte fayda var. Sen ne zaman rahat hissedersen, işte o zaman değişim başlamış demektir. 🗳️🛢️
Cevap
17Cevap
Bunlar hep söylenir de vatandaşa yansıdığını ben hiç görmedim sadece politik amaçla dillendiriliyor...
Ne zaman erken seçim yaklaşsa böyle oluyor gaz bulduk petrol bulduk yer altı kaynakların hepsi daha önceden zaten tespit edilmişti ancak iş çıkartmakta oda olmuyorr maliyetler ve teknoloji lazım oda bizde yok gündemi nasıl oyalarım değiştiririm taktiği ekonomi zaten rezil durum da daha kanan olursa pes vallahii 😒
Ben sana o zaman bir soru sorayım Sence olur mu? Ne zaman bir şeyler olsa güzel bir mazot buluyor ya benzin bulunuyor gaz bulunuyor onların yapılması o tesisin kurulması herhalde mazotun litresi 70-80 lira olduğunda biz de kullanırız diye düşünüyorum ama hiçbir umudum yok gerçi bu ülkeye dahil bir umudum yok .
Yemiyoruz bunları... İnşallah tutuklanmam :)
İnşallah 😃
Yukarıdaki bazı abiler ve yandaşları zaten rahat olduğu için daha fazla rahatlayacak, vatandaşa da "Baeekın sssüppoer gööüç öllkemiz gaoz çıkarrddı ekğooonomiiii chooook gooozell yeğnimm" demek düşecek.
vay be hep birşeyler buluyorlar. Onca yıldır orada duruyor ne zaman başları sıkışsa şunu bulduk bunu bulduk. Burasi Alice harikalar diyarı mı jsfhskjfk
Onu da sömürsünler, ağzına ettiler gezegenin. Ne aç gözlü ve bencil canlılarız akıl alır gibi değil.
41 değildir , 400 bin milyar tondur o :)))
her sene bir uydurma haber nasıl olsa yiyen var
Oda yarın ülkemizi yıkmaya çalışan düşman ülkelere hediye edilir
Daha öncede bulduk demişlerdi ekonomiye zamdan başka katkısı oldumu
Yeni zamlar yolda hazr olun 😄
Yine kekleme seansları başlamış 🤪.
algı yapan sabetayist oe larına inat rahatlayacaklar evet.
Bir şeyler yazacaktım ama neyse😂
Jelibondur o ya :D.
Yine neye ne zaman zam gelecek
Mazota zam neden yapıldı belli oldu
Yine ucuyoz kaciyoz🤣
İnanan AKP'li var mı burada?
Her bir şey bulununca onun fiyatı uçuyor
Bu haber gerçek ise yarın benzine zam gelir.
Bence vatandaşlar rahatlayacaklar
Seçim mi var ki ya,
Zam var demektir
ayvah
İnanmıyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?