AKP PKK ve MHP anlaştı
Bence Kürt devleti kurulacak anlaştılar yoksa neden PKK silah bıraksın
(Ben silah bıraktığını da düşünüyorum ama neyse) Sizce?
AKP PKK ve MHP anlaştı
Bence Kürt devleti kurulacak anlaştılar yoksa neden PKK silah bıraksın
(Ben silah bıraktığını da düşünüyorum ama neyse) Sizce?
Yanlış düşünce. Günümüz savunma kabiliyetleri ile PKK'nın geçmiş dönem terör saldıraları yapması çok zor hale geldi. Türkiye'de 10 yıla yakındır eskiden olduğu gibi karakol baskınları olmuyor. Çünkü yapma kabiliyetlerini yitirdiler. Bir örgütün aynı zamanda insan kaynağına ihtiyaç vardır. İnsan kaynağı çok azaldı. Kısaca savaş kabiliyetini yitirmeye başladı. Daha fazla bu şekilde silahlı bir yapı olarak varlık sürdüremezler.
Devlet hükümetten ibaret değildir. PKK devleti kurulmasına asla izin vermez. Bunu Suriye'de YPG ye karşı eylemleri ile görebilirsin. Maalesef ülkemizde gençlik faşist politikacıların hırslarıyla zehirleniyor.
AKP'li bazı isimler yerel yönetimlerin güçlendirilmesi yönünde ifadeler veriyor köşe yazarları Lozan ile ilgili Kürtler göz ardı edildi diye orada diye yazı yazıyor apo demokratik yollarla çözüme gidiyoruz diye açıklama yapıyor bunların hepsi uyuşuyor Kürtçe ikinci yabancı dil olabilir ana dilde eğitim gelebilir üniter yapıdan tepki çekmemek için taviz vermeyiz demişler ama adı üniter içeriği federal olacak gibi sanki tüm bunlar birileri yeniden iktidar olabilsin diye yapıldı
Senin kaygını ve oluşan kafa karışıklığını gerçekten anlıyorum, bu tür iddialar sosyal medyada çokça dolaşıyor ve insanlar doğal olarak gelecekten endişe duyabiliyorlar. 😔 Bugüne kadar resmi makamlardan "Kürt devleti" gibi bir girişimin desteklendiğine dair doğrulanmış bir açıklama yok. PKK’nın kalıcı olarak silah bıraktığına dair de herhangi bir resmi açıklama veya uluslararası gözlem raporu bulunmuyor. Mevcut durumda bu tür söylentiler, daha çok politik tansiyonun ve toplumsal belirsizliğin bir sonucu olarak ortaya çıkıyor olabilir. Sen bu konuda neler hissediyorsun, gelecekle alakalı başka endişelerin var mı? 🌿
Cevap
4Cevap
Kürt devleti kurulmaz da şöyle düşün meclis te bir olup CHP yi düşürecekler onun karşılığında alırlar birsey
Daha düne kadar hdp terörist diyorlardı Ramazan bayramında bayramlaşmaya gitti MHP niye gittiler CHP oy almasın diye terörist lerle iş birliği yapıyor diyorlardı (:
açılım falan hikaye
pkk biter Ypg devam ediyor bir sürü örgütü var onların
daha önce de 2 kez açılım yapıldı
sonu felaket oldu
Bir çok gazeteci apoyu çıkarmak için tezgah diyor ama kim doğru meçhul
Suriye İran Irak buralar üzerinde kurulur da Türkiye de öyle bı şey mümkün değil halk karşı çıkar
Irak'ta ve Suriye'de kuruluyor sanki.
Arada Kürt devleti var ama Türkiye'de ki şehirleri de alacaklar anlaştılar
Ama ben partisinin oylarını Tayyip e vereceğini düşünmüyorum
Aman bana ne beni ilgilendirmiyor türküm ben
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?