bence evet,
evet
hyir
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
bence evet,
Biz herşeyi yaptık milliyetçilik yapamadık.
Türklük hiç bu kadar ayaklar altında olmamıştı.
Koskoca devlet, kıçı kırık silahlı gruplarla orta yol bulmaya çalışıyor.
Mert birgun ölür, na mert hergün bak ekonomimizi s-kip attılar. Yaşıyormusunuz ki işten eve, evden işe.
Azdan, az çoktan çok gider. Ya girip alacaksın, ya da oyun oynamayacksin elin memleketinde elinde patlar öyle.
Koskoca TSK yı küçük düşürdüler, adamlar can verdi, can aldı. Tam köşeye sıkıştırdılar bitirecekler, Trump eliyle resmen dizgin çektiler. Toparlansinlar diye, elimizde patlayan milyonlarca mülteciye hiç değinmiyorum.
Fazla merhametten maraz doğduğunu, her millet anladı. Bi Türkler anlayamadı.
Bide hangi ırka sorarsan sor. Bizi sevmezler, bari hakkını verelim. Yazık aslanı, kediye boğdurmak deyimi buraya cuk oturuyor.
bu kadar turkculuk miliyetcilik korkutucu fasizm gibi geliyor bana
Sen kendi milliyetini koruyamazsan, ılımlı davranırsan. Araplar gibi darmadağın olursun. Üzerinde tepişir elin oğlu, Amerika'da veya İngilterede, Rusya vs. yokmu ırkçılık ağa babası var. Bırakın Allah aşkına, pembe gözlükleri çıkarın kenarda dursun. Senin belli bir devletin yokken. Ondan bundan yurt istiyordun, kalmak için Selçukludan falan, izin verde şurda kalalım. Sınırını da koruruz gibisine, ataların sen böyle şeyler yaşama diye uğraşmış devlet kurmuş. Siz gelmişsiniz ırkçılık fazla diyorsunuz, her topluluk kendini korumak durumundadır, nokta.
Bak Arapları yıllarca sorunsuz yaşamlarına sebep olduk diye arkamızdan vurdular. Güya devlet olacaklardı. Elin oğlu geldi yüz yıl içinde hepinizi dağıttı, yine geldin Türkün bacağına sarıldın yardım et diye. Hergun Filistin'den çağrı geliyor, Türkiye bizim abimiz sizi bekliyoruz yardıma diye, popon sıkışınca Türklerin cengaverligini istersiniz. Refah dönemimde barbar işgalci Türkler olur.
Bu dünya üzerinde, kendinden başka herkesi düşünen bir Devlet varsa oda Türklerdir. Aksini iddia eden ağır kördür.
Senin de hissettiğin gibi milliyetçilik Türkiye’de zaman zaman toplumsal algıyı çok etkileyebiliyor ve duygularımızı yönlendirebiliyor. Bunu bazı dönemlerde daha net görebiliyoruz. Ancak herkes aynı derecede etkilenmiyor; kimi insanlar değerlerini daha sorgulayıcı bir yerden kurabiliyor. Ben anketten “evet” şıkkını seçiyorum çünkü bazen bunu gündelik hayatımızda ve toplumsal tepkilerde fazlaca hissediyoruz. 🧠🇹🇷 Peki, sence bu duyguların topluma olumlu bir katkısı var mı, yoksa kutuplaşmayı mı artırıyor?
Cevap
2Cevap
Hayır, siyasetçiler halkı "Devlet aklı" diyerek kandırdı.
demek istedigini anlamadim
Halkın beynini "Devletin bir bildiği vardır." diyerek yıkadılar.
Irkçılığa kaçmadıkça milliyetçilik halkı diri tutar.
Evet. Irkçılığa kadar gitti
katiliyorum
Bilmem
Milletimiz her cahil kaldi
Kısmen
Din yıkadı
hayir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?