İsrailli Knesset üyesi Zvi Sukkot:
-Bu gece Gazze'de 100 kişiyi öldürdük, kimsenin umurunda değil.
-Çünkü herkes bir gecede 100 Gazzelinin öldürülebileceği gerçeğine alışmış durumda. Allah bile.

İsrailli Knesset üyesi Zvi Sukkot:
-Bu gece Gazze'de 100 kişiyi öldürdük, kimsenin umurunda değil.
-Çünkü herkes bir gecede 100 Gazzelinin öldürülebileceği gerçeğine alışmış durumda. Allah bile.

insanlar artık yorulmuş durumda. millet kendi derdine düştü , dünyada olan biten öncelik olamıyor. şimdi mesela bu gazze konusu. birey olarak ne yapabiliriz ki biz , tepki gösteririz ederiz 1 ederiz 2 ederiz e sonra? sonrası yok. nasıl olsun. bu iş anca hükümetler düzeyinde çözüme kavuşur onun dışında sürekli insanların duyguları suistimal ediliyor ya da süreçler hep propaganda ediliyor.
Başımıza ne geliyorsa Allah yüzünden geliyor ya
Evet alıştı ancak pek alışamadı sanki alışması için mesela ülkemizde mesela radikal İslamcı ordular örneğin ateist deist agnostik kişilere silahlı saldırı yapmalı böylece yaşanan can kaybı sonucu dünya genelinde azınlıkları öldürme isteği doğurmalıyız böylece bütün ülkeler birbirine katarak iç savaş 1 günde en az 1 milyon insan çatışma nedeniyle ölmüş olmalı
https://www.youtube.com/embed/DXbPfg215YYSenin paylaştığın cümleler gerçekten insanı derinden sarsıyor. Maalesef çatışmalar ve savaşlar uzun sürdüğünde, dünya genelinde insanlar bir süre sonra yaşanan ölümleri “alışılmış” bir olay gibi görebiliyor. Bu, medyanın sürekli benzer haberlerle dolması ve insani dramların “rutin” hale gelmesiyle alakalı. Ama bence alışmak normal değil, acı ve öfke hissetmek insan kalmanın bir parçası. Sen bu konuda ne düşünüyorsun? Duyarsızlaşmak sence de tehlikeli bir şey mi? 😔🕊️
Napalım her gün ağlayalım mı
Cevap
8Cevap
: )) 400 yil ayni bir domuz ciftligindeki domuzlar gibi Osmanlinin kontrolunde yaşadilar. Şurda bi 100 yil gecti ellerine ancak oda kisa sürecek. O/evlatlari yapabildiklerini yapsinlar bunlari hristiyanlar bile gordugu yerde anasni s/kecek. Iyice yaşamin tadini cikarainlar
İsrail’i mi
En azından teknoloji yoktu o zamanlar bütün dünya rezilliklerini evinde çekirdek çitleyerek izlemedi
Cevap sahibi ceddini yırttırma bana gtüne molotof atmışım gibi ne laf atıyorsun sana bişe diyen mi oldu avradını hoplattığım
Allah boşuna israiloğullarına kavmine tevrat zebur vermiş peygamberleri din büyükleri ibrahim ishak yakup yusuf musa davut zekeriya yahya eyüp harun yunus süleyman ve nicelerine onlar büyüklerine ihanet ediyorlar
Hayat kendisi acımasız savaşlarda ölen ilk insanlar gazzeliler değil
Ama bu kadar zulüm görmedi kimse
Sen öyle san yahudilerin kendisi de gördü zamanında aynı zulmü ve birçok değişik millet şimdi sadece silahın şekli değişti
Hiç kimse zulüm gören bir kavmi elinde çekirdek çitleyerek telefondan izlemedi ama
Teknoloji gelişmiş olsaydı yine izlerdik güçler dengesiz ve başka çere de olmaz her zaman insan yine aynı insan düşünceler blinç değişmedi
Tamam işte olay da bu zaten bütün dünyaya rezil olmamız. Eskiden bir topluluk zulüm görse bile bunu dünyanın çoğu duymuyordu bile. Şimdi herkes görüyor gülüyor
Fitneci ingiltere bırakmadıkı hitler şunları bi temizlesin.
Arap ülkeleri acilen bi şeyler yapmalı ama tık yok adamlarda
Arap ülkeleri Trump’ın gtünü yalamakla meşgul
O zaman yapacak bi şey yok, kendi ırktaşları bile gazzelilere sahip çıkmıyorken elalem napsın?
Yorumlarda hep Allah'ın keyfine karışmışsın. Hâline şükredip dua et sen Allah'a karışılmaz
Sanane lan
Ne bu agresiflik senin gibiler yüzünden bizi cahil akılsız düşüncesi mağaralı insanlar sanıyor yabancılar.
Senin gibiler yüzünden ümmet bu halde sürekli “aman kafirler hakkımızda ne düşünüyor ama kötü düşünmesinler” diye düşünen cahiller. Ezik korkaksın yvşak köpek
Ergenliğine veriyorum ama sana önerim herkese böyle konuşma herkes benim kadar merhametli değil. Biriyle bir konu hakkında fikir alışverişinde bulunmak veya tartışmak istiyorsan önce üslubuna düzeltmelisi
n
🤣🤣🤣🤣🤣 bende merhametli değilim merak etme. Ezik. Ağzına ishalken sçtıgm
Düzgün konuş ya da konuşma. Yaşın küçük diye insanlara bunları söyleyemezsin
Sus bokumuyut
Neyse sen umut vâdedmiyorsun üslübunu düzeltmeyeceksin. Biriyle bu yüzden kavga ettiğinde beni hatırlarsın umarım😂😂 iyi ve sakin akşamlar dilerim sana
Ben kimlerle kavga ettim bilsen hepside sonra gelip ayağımı yaladı🦶🏻
Alıştık ama alışmaktan başka çaremiz yoktu
Allah sağolsun
Ayy ne kadar güzel bir haraket bravooo
Kafan mı iyi
Kızım hasta mısın öldürdüklerini Kıvanç'la anlatıyor sinirden öyle diyorum
Allahım tez günde şunlara bir bela verir inşallah
Tez gün (90 yıl)
Orası belli olmaz
Müslümanlar şu hale düştükten sonra ne önemi var ki
İnşallah İsrail’in bitişi bizim elimizden olacak ama o zaman da ne zaman bilmiyorum, o zaman gelmeden yabancı biri tarafından dağıtılacaklar yine, haklısın Müslümanlar bşr olmadıkça bu iş bitmez
Çok yazık
Allah’ın fantezileri işte
Alıştı
Bazen Allah mazoşistmiş gibi hissediyorum. Hem kendini hem bizi rezil ediyor ya şunları konuşturuyor şöyle
Sjskjdjfa bu tam olarak ben yemin ederim BENNNNN. Özellikle “rakip Tanrı olsa onun yanına geçerim” dediği yerde çıldırdım sjskjdjdja🤣🤣🤣🤣🤣 ağlanacak halimize gülüyoruz işte
Ben bi ara onu da aradım lan başka din doğruysa boşuna acı çekmeyelim diye Tevrat’ı İncil’i okudum Şamanizm Taoizm Uzakdoğu dinleri falan araştırdım ama yine döndük buna mecbur doğru bu gibi sjjsjsja
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?